Werken aan jouw liefdesprobleem / Waar loop jij tegen aan in de liefde?

Onderaan deze tekst kun je naar de bijbehorende audio oefening gaan.

Jij leest mijn site en je vraagt je af of mijn informatie jou ook kan helpen.

Is jouw geval net anders?

Je verstand zegt dat het toch wel niet voor jou zal zijn maar je gevoel zegt iets anders. Diep van binnen herken je iets in wat ik schrijf en voel je dat het iets voor jou kan betekenen. Wat is dat voor gevoel, waar zit dat en wat is het dan wat jou nieuwsgierig maakt?

Datgene wat jou naar mijn informatie heeft getrokken is jouw zuivere gevoel, jouw bron. Jouw liefdesleven is op dit moment niet geweldig en dat is al een tijdje zo. Het geeft je een rotgevoel en je denkt dat het gewoon wel zo zal moeten zijn. Jouw bron, jouw zuivere gevoel weet dat het anders kan en stuurt jou nu naar informatie, naar leesvoer wat het juiste in jou los kan gaan maken. Ergens in jou zit jouw zuivere gevoel en ergens in jou heb jij contact met jouw zuivere bron. Er zijn dingen in je leven die helemaal niet lekker lopen en die niet zijn zoals je ze zou willen hebben. Daar wil je iets aan doen en ja, daar kun je iets aan doen. Voel jij dat mijn informatie bij jou past, raakt het iets in jou, dan kan ik jou op dit moment verder helpen.

Er is een kracht in jou die, hoe belabberd je leven ook is, jou altijd zal helpen om het beter te krijgen. Die kracht in jou doet zijn werk op het juiste moment. Op het juiste moment, als jij er klaar voor bent, dan wordt jij naar de juiste informatie gestuurd (“toevallig”) zodat jij geholpen kunt worden met datgene wat jou dwars zit. Dus ja, jij kunt zeker geholpen worden met jouw liefdesprobleem en ja jij kunt die leuke man en die leuke relatie zeker krijgen, ongeacht hoe jouw situatie nu is. Dit geldt ook voor andere onderwerpen in je leven. Het kan tegen zitten in de liefde maar het kan ook tegenzitten op je werk, in je sociale leven, financieel. Allemaal onderwerpen in je leven waarin het tegen kan zitten. Voor al deze onderwerpen kun je mijn methode gebruiken. Emotionele pijn is emotionele pijn. Weerstand is weerstand. Bij de een komt dat eruit in zijn liefdesleven, bij de ander in zijn werk. Voel jij dat mijn informatie bij jou past, herken je jezelf in wat ik schrijf dan is mijn ding op dit moment voor jou datgene wat jou kan helpen.

Jouw zuivere gevoel, jouw bron bevat een enorme intelligentie en kracht en geeft jou op de juiste momenten de juiste hints. Wil je die niet zien dan ben je nog niet klaar voor een veel beter leven en voor een veel beter liefdesleven. Dat is oké, dan heb je het nodig om nog even door te gaan met hoe het nu in je (liefdes)leven is. Ben je wel klaar met hoe het tot nu toe is geweest en ben je klaar om de reis naar een veel mooier leven te gaan beginnen, dan kun je met mijn informatie een heel eind komen. Het is zeker mogelijk, ook voor jou, om een relatie met een man te krijgen die je echt leuk vind en die heel goed bij je past. En diep van binnen weet je dat ook. Voel maar, wat zegt dat diepe gevoel nu?

Ik blijf niet aan de oppervlakte en ga aardig met jou de diepte in. De enige reden dat ik dat doe is om het voor jou uiteindelijk aan de oppervlakte, in het dagelijkse liefdesleven weer veel beter te krijgen.

Wil jij dat jij geholpen gaat worden door die intelligentie en kracht in jou dan is het heel handig om te gaan herkennen wat goed voor jou is. Ik adviseer je om daar niet over na te denken maar te VOELEN wat goed voor JOU is. Jouw verstand weet helemaal niet wat goed voor jou is, je verstand wil alleen maar emotionele veiligheid, blijven bij het oude bekende en heel hard wegrennen van de confrontatie met jezelf.

Het is nu tijd voor JOU en het kan zijn dat dit een van die momenten is dat JOU iets aangereikt wordt wat JOU enorm kan helpen. Je kunt het niet helemaal alleen, dat weet je en dat voel je. Om eerlijk te zijn, dat wil je ook helemaal niet. Je wilt het niet meer alleen doen en je hebt tot nu toe wel het idee dat je hierin alleen staat. Dat klopt, je bent op jezelf teruggeworpen omdat je de beste antwoorden in jezelf kunt vinden, niet in de buitenwereld. Niemand kan het je vertellen, mensen kunnen je alleen helpen het in jou zelf los te maken.
De beste antwoorden kun je in jezelf vinden alleen is het wel erg fijn als je weet hoe je bij die antwoorden in jezelf kunt komen. Hoe haal je die antwoorden en al die oplossingen eruit?


In het uitgebreide gedeelte van deze website beschrijf ik in 20 pagina’s hoe jij kunt werken aan jouw eigen liefdesprobleem. Naast de uitgebreide theorie over dit specifieke onderwerp kun je ook luisteren naar de audio oefening die ik speciaal voor dit onderwerp heb gemaakt.

Log in om het gehele verhaal te lezen en te kunnen luisteren naar de audio oefening.

Klik hier om je te registreren.

[show_if has_one=”Member 1″]

Jouw situatie is nu zoals die is omdat er tot nu toe niet meer uit jou is gekomen en de tijd ook niet rijp was voor de volgende stap. Je was er nog niet klaar voor. Je was er wel al heel lang klaar mee maar het juiste moment voor de volgende stap was nog niet daar. Wat jij tot nu toe mee hebt gemaakt moest je allemaal meemaken om tot de volgende stap te kunnen komen. Alle pijn en ellende in, onder andere, je liefdesleven is in je leven geweest om je te brengen tot het punt waar je nu bent, hoe belabberd jouw situatie ook is.

Ik vertel jou niets nieuws. Het enige wat ik doe is de kennis losmaken die jij al in je hebt. Jij leest iets en je herkent jezelf daar in. Je herkent jezelf in wat ik schrijf omdat jij deze kennis en de energie die erachter zit al in jezelf hebt. Deze kennis en deze energie liggen klaar om losgemaakt te worden en jou te helpen met jouw ontwikkeling. Die kennis ligt al in jou maar is er tot nu toe nooit uitgekomen. Je was daar nog niet klaar voor. Datgene waar jij nu in je (liefdes)leven tegenaan loopt, datgene wat jou een rotgevoel geeft, stimuleert jou om verder te kijken en stuurt jou naar de informatie die jou helpt die slapende kennis in jou los te maken.

De grotere dingen in je leven waar jij tegen aan loopt, die pijn doen en waar je niet zomaar omheen kunt zijn dingen die wijzen naar de aandachtspunten in jouw ontwikkeling. Er zit heel wat om jou heen gewikkeld en dat ga je allemaal ontwikkelen.

Er zitten allemaal dingen om jou heen gewikkeld die jou ervan weerhouden om helemaal jezelf te zijn in je (liefdes)leven. Al die dingen die om jouw zuivere zelf heen gewikkeld zitten zijn de dingen die niet echt jou zijn maar “gemaakt” zijn, jouw “gezicht” naar de buitenwereld, de “rol” die je speelt voor jezelf en anderen, het “verhaal” wat je over jezelf bent gaan geloven. Allemaal dingen waar je niet bewust voor gekozen hebt maar die er onbewust in zijn geslopen. Als je je rot voelt over iets in je leven dan voel je je rot over een van deze dingen die niet “jou” zijn.

Het beste liefdesleven, de leukste man, de leukste relatie, het leukste leven kun je hebben als je helemaal jezelf bent. Als jij helemaal jezelf bent dan ben je ook het meest aantrekkelijk voor de mannen die bij jou passen.

Omdat jij omwikkeld bent met allemaal onbewuste energie (het gemaakt zijn, de rol, jouw verhaal, jouw gezicht, het ego, meelopen met de buitenwereld etc) ben jij helemaal niet jezelf en trek jij dus mannen en situaties aan in je leven die helemaal niet bij jou echte zelf passen. Je bent niet jezelf, daarom trek jij dingen naar jou toe die ook niet bij jou passen en daarom loop jij tegen pijn en rotgevoelens aan. Jouw ziel, jouw zuivere zelf zegt; dit past helemaal niet bij mij, ik vindt dit niet leuk, dit doet pijn. De pijn die jij voelt, de rotgevoelens die jij hebt over de minder leuke situaties en omstandigheden in jouw (liefdes)leven zijn signalen dat jij niet jezelf bent, dat jij geen goed contact met jezelf hebt als het gaat om deze dingen. Ben je niet jezelf, leef je niet naar wie jij echt bent, dan komen jouw kwaliteiten er ook nooit uit.

Pijn is niet jezelf zijn.

Het is de bedoeling van het leven dat jij helemaal gelukkig bent, dat jij gelukkig bent in alle onderdelen van je leven. Het is de bedoeling van het leven om te genieten. Mocht je leven een doffe aaneenschakeling van rampen zijn begrijp ik dat je moeite hebt om dat te geloven. Toch is het zo, ook voor jou. Voel jij emotionele pijn dan is dit een hint van jouw zuivere gevoel dat je ergens jezelf niet in bent en dat je in iets geen verbondenheid hebt met je bron.

Iedere ziel, ieder mens heeft uiteindelijk de missie om zich weer volledig verbonden te voelen met zijn bron, met zijn zuivere gevoel en met zichzelf. Iedereen loopt tegen minder leuke dingen aan in zijn of haar leven die hem laten voelen waarin hij nog geen verbondenheid heeft met zijn bron, met zichzelf. De dingen in ons leven waarin wij geen verbondenheid hebben met onszelf, met onze bron zijn de dingen waarin wij emotionele pijn en een rotgevoel ervaren.

Emotionele pijn, ongeluk, een rotgevoel zijn allemaal aanwijzingen, waarschuwingen, lampjes die gaan branden. Loop jij tegen ellende en rotgevoelens aan in je liefdesleven wordt het dus tijd om aandacht te besteden aan datgene wat pijn doet. Het is ook de bedoeling om op de juiste manier de juiste aandacht te besteden aan dat rotgevoel in jezelf. De juiste aandacht aan jezelf besteden is niet nog meer nadenken, piekeren en analyseren over jouw problemen in de liefde maar is jouw bewuste aandacht richten op jouw lichaam. Leren voelen in je lichaam, contact maken met je lichaam. Hierover later meer.

Even een stukje basisfilosofie.

Zoals ik al schreef, het is de bedoeling van iedere ziel, van ieder mens om weer volledige verbondenheid te ervaren met zichzelf, met zijn bron.
Om te begrijpen waarom ik dit zeg ga ik je nu een stukje basisfilosofie geven. Hiervoor gaan we heel ver terug in de tijd…….

Ooit, heel lang geleden was jij deel van Het Grote Geheel. Je was toen nog geen individuele energie of ziel, nee, je was als energie nog deel van Het Grote Geheel.

Je was deel van Het Grote Geheel, je was deel van The Greater Intelligence en je had contact, verbondenheid met alle andere energie.
Er was compleetheid, totale rust, totale verbondenheid, je was zowel mannelijke als vrouwelijke energie. Kortom, het was daar 1 groot feestje.

Toen werd het tijd voor een individuele missie; Jij werd uit Het Grote Geheel gezet, je werd afgesplitst van HGG en je ging van compleetheid naar incompleetheid, je ging van volledige rust naar spanning, je ging van totale verbondenheid naar afgescheidenheid en individualiteit. Althans, dat dacht je.

Het moment van afsplitsing van HGG was een zeer traumatische ervaring en is voor de meeste zielen het grote basistrauma waar veel angsten en andere primaire emoties zijn gevormd. Voor bijna iedere ziel was dit moment van afsplitsing van Het Grote Geheel dus een zeer traumatisch moment.

Bijna iedere ziel ging op dat moment dat ze afgesplitst werden van Het Grote Geheel in de weerstand, en het is deze weerstand die je nu dagelijks terug kunt vinden in jezelf. Alle pijn die je ervaart is weerstand. Stress is weerstand hebben tegen, het anders willen hebben dan dat het is. Op het moment dat je uit Het Grote Geheel werd gezet ging je van volledige perfectie naar imperfectie en daar verzette je je tegen. Dat moment was als een koude douche en je schrok je helemaal de pl..ris. Dat moment was een enorme verandering en bijna iedere ziel verzette zich tegen die plotselinge ingrijpende verandering. De weerstand die je als ziel op dat moment had is de basisweerstand, de basispijn voor alle emotionele pijn die je in al je levens tegenkomt.

Op het moment van jouw afsplitsing, van de afsplitsing van jouw ziel van Het Grote Geheel ging jij in de weerstand, ontstond er de eerste weerstand in jou. Je verzette je tegen de incompleetheid, de onrust, de spanning, het verliezen van het contact met al die andere energie. Weerstand tegen het leven. Weerstand tegen het begin van jouw reis als individuele energie.

Weerstand dus.

De realiteit, het leven is ZO maar je wilt het met je verstand en met je ego ANDERS. Je verstand wil constant weg van de realiteit, van wat het leven op dat moment brengt . De weerstand die je met je verstand hebt tegen de realiteit is jouw stress. Je verstand is ergens anders en je lichaam kan alleen maar hier en nu zijn en jij wordt dus uit elkaar getrokken. Je lichaam is hier en je verstand wil al daar (bij de gewenste situatie) zijn.

Die allereerste weerstand die veel zielen hadden op het moment van afsplitsing is de basisweerstand voor alle emotionele pijn en ellende die je nu in je leven ervaart. Weerstand in plaats van volledige overgave. Je verstand en je ego denken dat als je je volledig overgeeft aan het leven, dat het dan absoluut niet goed komt en dat je niet kunt bereiken wat je wilt. Vanaf het moment dat je je volledig over gaat geven aan wat is, en vanuit deze rust neerzet wat je wilt, komt het allemaal goed en komen de dingen die je wilt moeiteloos naar je toe.

Terug naar jou.

Er zijn dingen in je leven waarover jij een rotgevoel hebt. Er zijn nu dingen in je liefdesleven waarover jij soms of vaak een rotgevoel kunt hebben en wat dus pijn doet. Pijn is weerstand. Voel je emotionele pijn in jezelf dan voel je weerstand in jezelf ofwel niet-verbondenheid met jezelf.
Het is de bedoeling, ook voor jou om ook in de dingen waarin je niet jezelf kunt zijn en waarin je weerstand in jezelf en in het leven ervaart, om in die dingen weer verbondenheid en contact met jezelf te krijgen.

Jouw pijn, jouw issues in je liefdesleven en in je leven wijzen jou waar de weerstand zit. Dat is de eerste stap en die is, helaas, gratis en wordt erg goed voor je geregeld.
Er komt een moment in je leven dat je zo klaar bent met hoe iets is en altijd is geweest dat je echt vanuit jezelf graag genoeg wilt veranderen. Vaak is dat op het dieptepunt van je pijn als je dus echt met je rug tegen de muur staat en zoiets hebt van “schiet mij maar lek, heb ik dit weer”. Des te groter de emotionele pijn, des te meer jij bereidt bent verder te kijken dan je neus lang is. Normaal vinden mensen verandering eng en sturen hier van weg. Is je emotionele pijn groot, voel je je echt verrot dan sta veel meer open voor verandering en het nieuwe onbekende.

Het kan ook zijn dat je de kunst verstaat van het herkennen wat goed voor jou is en jij dus niet zo enorm hoeft te lijden voordat je de reis terug gaat maken. Ik zie de ontwikkeling van jouw ziel als een reis, een heen- en terugreis. De heenreis is vooral veel pijn lijden, ervaren hoe je het dus niet wilt hebben. De heenreis gaat neerwaarts. Dan bereik je de bodem, de bodem van de ellende. Je bereikt het dieptepunt qua ellende en ongeluk. Heb je de bodem bereikt dan is het de tijd om aan de terugreis te beginnen. In het dagelijkse leven zijn er situaties en omstandigheden die jou heel goed helpen om jouw heenreis, jouw neerwaartse reis te helpen en de bodem te bereiken. Een relatie die stukloopt, veel ruzie in je relatie, je wordt gedumpt, je voelt je doodongelukkig, noem het maar op. Alles wat jou diep ongelukkig doet voelen helpt jou op je neerwaartse reis richting de bodem, het diepste der diepten van je ongeluk.

De eerste stap is dus de pijn, de weerstand. Wordt voor jou perfect geregisseerd en getimed zodat het jou maximaal raakt. De hufters!

De tweede stap is dan, als jouw ziel er klaar voor is, iets tegenkomen wat jou kan helpen. De reis terug. Dat kan van alles zijn. Een boek, een artikel, een website, een persoon, noem het maar op. Herkenning. Je herkent jezelf in wat die persoon, in wat dat boek jou vertelt. De schakelaar wordt omgezet en het licht in jou gaat aan. Het licht gaat aan in de kamer waar al jouw kennis gedurende al jouw levens al heeft gelegen en door de juiste dingen te lezen, door de juiste dingen te beluisteren en door de juiste mensen tegen te komen wordt die waardevolle kennis in jou stap voor stap wakker gemaakt en losgemaakt.

Het licht gaat aan en iedere keer als jij bewuster wordt, iedere keer als jij wakkerder wordt, iedere keer als jij je verbondenheid met jezelf, met je bron versterkt voel je verlichting. Het leven, je liefdesleven wordt lichter en lichter en zo ook de mensen en situaties die jij als een magneet naar je toe trekt in je leven.

Het grote verschil tussen de heenreis en de terugreis van je ziel, van jou is dat je op de heenreis niet begreep waarom al die minder leuke dingen in je leven moesten gebeuren. Al die ellende die op je af kwam, waarom? Waarom moet ik dit allemaal meemaken? Vanaf nu, met onder andere mijn informatie, kun jij begrijpen waarom je al die ellende bent tegengekomen en wat je ermee kunt doen. Het grote verschil zit hem in het weten waarom en weten dat je nu op de juiste weg bent. Weet je dat je op de juiste weg bent dan kun je de tegenslagen uit het verleden veel makkelijker achter je laten en kun je de tegenslagen die je nog tegen gaat komen veel makkelijker doorstaan omdat je vanaf nu kunt leren wat je met die tegenslagen kunt doen.

Als je klaar bent voor de reis terug en je iets tegenkomt wat jou heel goed kan helpen om die reis terug te maken dan ben je hierdoor geïntrigeerd en lees je zo’n stuk in 1 keer uit. Je vreet datgene wat goed voor je is op dat moment en je wilt meer. Je proeft aan jouw eigen kennis en kracht door het losmaken van het juiste in jou. Je proeft eraan en je wilt meer. Je moet er klaar voor zijn. Ik heb zelf wel eens een boek gekocht waar ik drie jaar later pas klaar voor was. Ik wist dat ik het moest hebben, heb het ook gekocht maar begreep helemaal niets van wat er in stond. Drie jaar later pakte ik het op en was het precies wat ik nodig had.

Timing. Je leven lijkt een samenraapsel van toevalligheden maar jouw leven en de situaties en mensen die jij tegenkomt in je leven zijn perfect getimed en perfect geregisseerd voor jouw persoonlijke ontwikkeling. De grotere dingen in je leven waar jij tegen aan loopt, waar je niet omheen kunt en waar jij een rotgevoel aan overhoudt worden perfect geregisseerd en getimed voor jou. Die dingen maken in jou op het juiste moment het juiste los. Tot nu toe heb je de neiging om, als je weer eens ergens keihard tegen aan loopt, heel veel te gaan nadenken, piekeren en je zorgen te gaan maken. Helpt je niet, wordt je alleen maar gestrest van en zorgt alleen maar voor nog meer ellende. Meer denken is meer ellende en meer onrust.

Ik adviseer je om, naast het lezen van onder andere, de onderwerpen op deze site, het vele denken wat je doet aan te pakken. Je kunt lezen wat je wilt, je kunt workshops blijven volgen en alle Guru’s in de wereld bezoeken, als je evenveel blijft nadenken als dat je altijd hebt gedaan, dan zal er weinig veranderen.

Hoe kun jij werken aan jouw eigen liefdesprobleem?

Met mijn methode ga jij jouw liefdesprobleem van verschillende kanten aanpakken. De onderdelen van aanpak zijn de volgende:

  • Bewustwording.
  • Luisteren naar de audio oefeningen.
  • Het vele denken aanpakken door het leren opmerken.
  • Het leren creëren.
  • Misschien ook nog het bezoeken van een lezing of workshop.

Bewustwording.

Een heel belangrijke stap die je nu al aan het doen bent is bewustwording. Bewustwording is wakker worden. Wakker worden uit je slaap. Onlangs is de wekker afgegaan. De wekker is afgegaan en iets heeft je wakker geschud. Niet meer meelopen met de massa en dus geleefd worden door die massa. Met moeilijke woorden: Het collectieve bewustzijn loslaten. Gaan leven naar je eigen bewustzijn, gaan leven vanuit jezelf. Iets in jou heeft jou wakker gemaakt. Datgene wat jou wakker heeft gemaakt is jouw zuivere zelf die het tijd vond om naar buiten te komen.

Bewustwording is herkennen. Jezelf herkennen in dingen die je leest, hoort, ziet en die je zeer interesseren. Je herkent in de buitenwereld de dingen, de kennis die jij ook altijd al in je binnenwereld hebt gehad maar die nooit naar boven zijn gekomen. Het was de juiste tijd nog niet. Mbt wat ik doe kun jij alle onderwerpen lezen waarover ik schrijf en op die manier langzaam maar zeker de rode draad gaan zien waar ik naartoe wijs. Ik geef alleen maar aanwijzingen. Aanwijzingen naar jouw Verbondenheid met jezelf, met je bron. Verbondenheid met die bron in jou waar alles te halen is wat je nodig hebt om gelukkig, succesvol en gezond te zijn. Ik geef alleen hints, hints die jou laten voelen wat jij in je hebt.

Bewustwording is dus steeds meer jezelf zijn.

De onderwerpen waar je in je leven flink tegen aan loopt en emotionele pijn in ervaart zijn de onderwerpen waarin je nog niet helemaal jezelf kunt zijn. Ben jij helemaal jezelf in je liefdesleven en in je gedrag naar mannen, dan zal jij de juiste man vinden die helemaal bij je past, moeiteloos. Hij zal bij je passen en je zult hem ook nog lekker vinden en de rest. Je verstand, jouw gedachten, jouw ego denkt dat als jij helemaal jezelf bent dat anderen jou daarop zullen afwijzen, dat anderen jouw echte zelf helemaal niet leuk zullen vinden. Als jij je echte zelf laat zien dan ben je onweerstaanbaar en zeer aantrekkelijk voor de man die heel goed bij de echte jou past. De man die heel goed bij de echte jou past kan jou nu niet onweerstaanbaar vinden omdat jij in de liefde en naar mannen toe waarschijnlijk niet helemaal jezelf bent. (Of helemaal niet)

Wat heb je gedaan? Je hebt de rol aangenomen waarvan je DENKT dat mensen jou het liefste zien spelen. Om anderen te pleasen. Kijk, daar hebben we het verstand weer.

Ga voor jezelf even na; wat zijn de dingen die jou in het leven al moeiteloos afgaan, waar jij eigenlijk best heel goed in bent? In welke dingen ben jij nu al helemaal jezelf?

Dan nu de volgende vraag; Die dingen waar jij al helemaal jezelf in bent, denk jij daar vaak over na en zijn die gedachten vaak negatief? Nee. Voila.

 

Bewustwording is de verbondenheid met jezelf  versterken, het contact met jezelf herstellen. Verbondenheid is uiteindelijk datgene wat iedere ziel graag wil. Volledige verbondenheid met de bron, met Het Grote Geheel, met The Greater Intelligence, zoals dat ooit geweest is, voor de afsplitsing (zie stukje basisfilosofie)

Echte onvoorwaardelijke liefde is Verbondenheid is Supercontact met je bron, met Het Grote Geheel hebben. Met mijn informatie en oefeningen help ik jou de Verbondenheid met jezelf, met je zuivere gevoel weer te herstellen zodat jij over een tijdje zo goed contact met jezelf en met je gevoel hebt dat je zelf duidelijk voelt wat je het beste kunt doen in iedere situatie.

Ik noem jouw bron ook wel The Greater Intelligence omdat  in die bron een onmeetbare hoeveelheid informatie en kennis ligt opgeslagen. Kennis over alles en over iedereen. In The Greater Intelligence ligt ALLES opgeslagen omdat alles hiervan deel is.

Bewustwording in de praktijk is gewoon tegen het juiste aanlopen voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Het enige wat jij daarvoor hoeft te doen is graag willen. Niet te graag willen want dan ga je te hard zoeken en als je zoekt vindt je wel maar niet het juiste. Als jouw tijd rijp is voor de reis terug zal het juiste jou vinden op het juiste moment. Het enige wat jij hoeft te doen is voelen wanneer het juiste op jouw pad komt, maar dat zul je weten.

Luisteren naar de audio oefeningen.

Voor alle onderwerpen in het menu van mijn website schrijf ik een stuk theorie en kun je een geleide audio oefening doen. In de audio oefening leg ik het een en ander nog eens uit en help ik jou om weer bij je gevoel te komen. Je denkt veel na over datgene wat jou de laatste tijd bezighoudt en dat gaat vanzelf. Negatieve en beperkende gedachten komen automatisch in jou naar boven en als het gaat om jouw issue, dan gaan de denkpatronen en de verhaaltjes al snel weer dezelfde richting uit. Jouw gedachten over jouw ding bepalen wat jij als een magneet naar je toe trekt. Het denken kun je niet zomaar even stoppen. Des te vaker je je gedachten opmerkt, des te meer je de kracht uit die gedachten haalt en des te minder die gedachten als een magneet nieuwe ellende van hetzelfde soort gaan aantrekken.

Tot nu toe creëerde jij jouw (liefdes)leven met onbewuste energie.

De audio oefeningen zorgen ervoor dat jij even stopt met nadenken en dat jij weer contact gaat maken met de bewuste energie in jou. Stop jij even met nadenken en ga jij voelen in je lichaam dan maak je contact met je bewuste kracht en maak jij contact met jouw bron. Jouw bron, The Greater Intelligence heeft een prachtig leven voor jou in petto met een hele leuke man die heel erg goed bij jou past. Regel jij het zelf met je verstand en met veel duw-en trekwerk, dan krijg je wat je hebt. Maak je weer contact met je bron, met The Greater Intelligence dan regelt deze onmeetbare kracht en intelligentie het voor jou en krijg jij wat wel bij jou past. Luisteren naar de audio oefening is  even volledige overgave aan je zuivere gevoel en aan je lichaam en die twee weten precies wat goed voor jou is. Net zoals mediteren is deze staat bereiken niet echt makkelijk zonder hulpmiddelen en is het fijn om achterover te leunen en je mee te laten nemen door mijn stem.

Even stoppen met denken is weer even je aandacht richten op je lichaam en is weer even echt contact maken met wie jij echt bent. Nogmaals, Het Leven, vanaf het moment dat jij afgesplitst werd van Het Grote Geheel, wil dat jij geniet en heeft hele mooie dingen voor jou in petto, als je je dan maar overgeeft aan het leven. Des te meer weerstand jij hebt tegen alles wat er gebeurd, des te zwaarder het leven voor jou is.

De audio oefening zorgt ervoor dat jij stapje voor stapje weer contact gaat maken met jouw lichaam en dat jij contact gaat maken met die plek in jouw lichaam waar er nog weerstand zit. Jouw lichaam is de uiting van je ziel en van jouw energieveld. Datgene waar jij tegen aan loopt in het leven, in de liefde maakt de pijn, de weerstand in jou los die nu nog in jou zit. Mannen, omstandigheden, situaties, de buitenwereld maakt iets in jou los wat er al zat. Tot nu toe ging je verstand altijd aan de haal met die pijn en met die rotgevoelens. Heeft helemaal geen zin. Met de audio oefeningen ga je je bewuste aandacht richten op die plek in je lichaam waar jij jouw rotgevoel voelt in je lichaam. Daar voel je het, daar zit de weerstand en daar ligt ook de oplossing.

Met de audio oefening geef jij de juiste aandacht aan het juiste aandachtspunt.

Het vele denken aanpakken.

De dingen die niet meezitten in je leven zijn de dingen waar je dan automatisch ook veel over nadenkt. Je piekert, je analyseert, je praat veel over deze dingen. Dit alles doe je omdat jouw verstand, jouw ego, de angsthaas in jou niet kan accepteren dat de minder leuke situatie op dat moment minder leuk is. Het is niet zoals jouw verstand het eigenlijk zou willen hebben, het is niet “emotioneel veilig”, het past niet bij jouw “verhaal”. Iets in je leven is niet gelopen zoals jouw verstand het had bedacht en dat is voor je verstand onacceptabel. Is iets niet zoals het “zou moeten zijn” dan gaat je verstand proberen om net zolang na te denken en drukte in je hoofd te maken omdat je verstand denkt het wel zo te krijgen zoals je verstand en je ego het van te voren hadden bedacht.

Helaas is het echter zo dat de gedachten die te maken hebben met datgene wat jou nu dwars zit in je liefdesleven (of in een ander onderwerp in je leven) vaak negatief zijn. Datgene wat jou nu dwars zit en waar jij een rotgevoel van krijgt, daarover komen er vaak zomaar verhaaltjes in je naar boven. Negatieve verhaaltjes over wat er zou kunnen gebeuren als…

Jouw issues, jouw onderwerpen die niet lekker lopen zorgen voor negatieve gedachten en negatieve verhaaltjes die volautomatisch in je omhoog komen.

Deze gedachten geven jou een rotgevoel. Emoties zijn de reactie van jouw lichaam op negatieve gedachten. Veel nadenken zorgt dus voor een rotgevoel en voor emotionele pijn.

Waarom is het vele nadenken zo funest?

Het vele nadenken is zo funest omdat jij, hou je vast, CONSTANT JOUW EIGEN WERKELIJKHEID CREEERT.

Jij creëert constant jouw eigen werkelijkheid, jouw eigen leven, de dingen die op jou afkomen. In de basisfilosofie vertel ik je dat jij als energie ooit deel was van Het Grote Geheel van The Greater Intelligence. Dat is ook altijd zo gebleven. Je bent wel individuele energie of een ziel geworden maar je bent als energie altijd deel geweest van Het Grote Geheel met al zijn onmeetbare kracht en creërende vermogen. Jij creëert zelf  jouw eigen leven en wat er op jou af komt omdat jij als deel van die onmeetbare energie dezelfde kracht en creërende kracht hebt als de rest van dat Grote Geheel. Jij hebt dus, zonder dat je je hier van bewust bent geweest, al die jaren al een zeer sterk creërende kracht in je waarmee je dingen in je leven naar je toe kunt trekken en af kunt stoten.

Het is zelfs zo, dat ondanks dat je je niet bewust was van die creërende kracht in jou, die creërende kracht constant gebruikt wordt door jou. Zoals ik zeg, en dit is een belangrijk stukje: Je was je al die tijd niet bewust van die kracht en heb je die kracht dus onbewust wel constant gebruikt. Niet jouw bewuste stuurde die kracht, die magneet, maar jouw onbewuste, de onbewuste energie in jou stuurde die kracht aan. Niet zo best.

Die onbewuste energie in jou is namelijk al jouw gedachten, al jouw emoties, al jouw “verhalen” , al jouw emotionele pijn. De onbewuste energie in jou heeft dus tot nu toe de scepter gezwaaid over jouw creërende gedeelte. Datgene wat jij dus dacht over jouw issue, datgene wat jij dus vaak voelde over jouw issue heeft dus constant nieuwe ellende van hetzelfde soort als een magneet naar jou toe getrokken. Door steeds hetzelfde te denken hield je jezelf steeds in hetzelfde cirkeltje. En jij weet voor jezelf wat voor cirkeltje dat was. Jouw cirkeltje, het cirkeltje waarin jij de afgelopen tijd hebt gezeten.

Het vele nadenken houdt jou in dat cirkeltje. Steeds dezelfde gedachtepatronen houden jou in dat cirkeltje. Jouw gedachtepatronen zijn gedurende jouw hele leven gevormd en zijn er ingesleten. Die gedachtepatronen leiden hun eigen leven en komen naar boven wanneer zij dat willen. Het denken gaat vanzelf, gedachten en verhaaltjes komen vanzelf.

In datgene wat jou de laatste tijd bezighoudt en wat jij wilt veranderen komen en gaan de gedachten vanzelf, daar heb je tot nu toe weinig vat op gehad en eigenlijk vond je het zelfs de normaalste zaak van de wereld. Wij vinden het allemaal de normaalste zaak van de wereld dat we zoveel nadenken maar beseffen niet dat wij met onze gedachten constant onze werkelijkheid creëren.

Met de gedachten die jij hebt over jouw liefdesleven creëer jij jouw liefdesleven.

Wil jij jouw liefdesleven veranderen, zul jij de negatieve gedachten en negatieve verhaaltjes die voor jou normaal zijn geworden moeten beteugelen. Jouw negatieve gedachtepatronen houden jou in het cirkeltje van omstandigheden waarin je je nu verkeert. Wil jij het anders dan dat het tot nu toe is geweest dan wordt het tijd om de grootste boosdoener aan te pakken en dat is… het negatieve denken.

Samengevat: Je denken is funest omdat jij met het denken de ellende aantrekt waar jij nu in zit.

Hoe pak je jouw negatieve denken aan?

Door jouw negatieve gedachten op te merken op het moment dat je ze hebt.

Het sleutelwoord is opmerken.

Je hebt een negatieve gedachte over jouw issue en normaal laat je die onopgemerkt zijn gang gaan. Onopgemerkt omdat je tot nu toe nog niet bewust was van het feit dat deze gedachten zo funest waren. Onopgemerkt omdat je het de normaalste zaak van de wereld vond dat je veel nadacht over jouw ding in de liefde.

Je verstand vind het ook heerlijk om constant actief te zijn want als je verstand constant actief is, constant onderweg is , is er hoop op beter. Zolang je wegvlucht van de realiteit door met je gedachten in de gewenste toekomst te zitten kun je dromen over hoe je het eigenlijk wilt hebben. Zolang je nadenkt hoef je niet te voelen. Als je stopt met nadenken, als je met je aandacht niet meer in de toekomst zit maar in het nu dan ga je voelen en wil jij voelen? De meeste mensen willen helemaal niet voelen omdat ze weten dat ze dan aan de beurt zijn, althans dat denkt hun verstand. Heel veel mensen doen er alles aan om die stilte, De Stilte, maar niet te laten vallen. Altijd afspraken, altijd onderweg, altijd afleiding. Afleiding van de stilte waarin je kunt voelen, voelen in jezelf. Heel veel mensen gaan hun eigen gevoel dus onbewust uit de weg. Druk druk druk. Lekker blijven meelopen in de polonaise, ja toch?!

In de stilte liggen alle antwoorden. Alle antwoorden liggen in de stilte in jou. De meeste mensen willen niet naar die stilte gaan omdat ze helemaal geen antwoorden willen. Antwoorden zijn realiteit en antwoorden zijn de confrontatie met jezelf.

Wil je geen antwoorden, wil je geen vooruitgang, dan richt je je voornamelijk op de buitenwereld. Afleiding. Afleiding van jezelf.

Jij bent klaar met hoe het nu is en jij wilt wel antwoorden. Jij wilt vooruitgang.

Ik help jou met het aanpakken van jouw eigen probleem in de liefde. Dat doe ik door jou juist naar je eigen gevoel te brengen, naar de stilte in jou. In mijn geleide oefeningen luister jij naar mijn stem en help ik jou om het contact met je eigen gevoel en het contact met jouw bron te versterken. Versterk jij het contact met jezelf dan zullen de juiste antwoorden komen, zelfs al stel je geen vragen. Heb jij inzicht nodig, zul jij inzicht krijgen.

Ik help jou in die oefeningen door juist te stoppen met denken en te voelen, in je lichaam, in je energieveld.

Terug naar het leren opmerken.

Tot nu toe hadden jouw gedachten dus vrij spel. Je gedachten konden onopgemerkt hun gang gaan en dezelfde, zich herhalende gedachtepatronen in jouw liefdesleven trokken als een magneet constant dezelfde, ongewenste dingen naar jou toe. Oude ellende trok constant nieuwe ellende naar jou toe.

Vanaf nu kun jij jouw gedachten beteugelen door te leren opmerken. Ik leg het je hieronder kort uit en ik adviseer je om op mijn website in het menu het onderwerp “Het leren opmerken” te lezen. Daarin staat hoe jij jouw gedachten leert opmerken en dus kunt voorkomen dat je steeds dezelfde ellende naar je toe blijft trekken.

Denk je hetzelfde, krijg je hetzelfde.

De hotelbel.

Mijn theorie gaat soms diep en ver. Het opmerken en daarmee het ontkrachten van je negatieve gedachten is erg simpel.

Kan een negatieve, beperkende gedachte onopgemerkt zijn gang gaan dan richt hij schade aan aan jouw gevoel en aan jouw toekomst.

Komt er een gedachte in je op en merk je deze op dan verliest deze gedachte meteen zijn kracht.

Onopgemerkt blijven is onbewust blijven. Opgemerkt worden is bewust worden.

Negatieve gedachten zijn onbewuste energie. Door een negatieve, beperkende gedachte op te merken breng jij jouw bewuste aandacht, jouw bewuste energie in jouw onbewuste energie. De onbewuste energie wordt opgemerkt en verliest onmiddellijk zijn kracht.

Onbewuste energie  = ellende

Bewuste energie = geluk

Onbewuste energie + bewuste energie = Bewuste energie.

Vanaf nu, als jij jezelf “betrapt” op een negatieve, beperkende gedachte over jouw issue, dan gaat de hotelbel. PING!!. Weet je wel, zo’n belletje op de receptie van een hotel waar je op kunt drukken als er niemand is of waar de receptioniste op drukt om de Bellboy te roepen voor de koffers. Kom jij niet in dat soort hotels? Dude, ik ook niet, maar je weet wel wat ik bedoel toch? Google maar even op hotelbel afbeeldingen.

Het is helemaal niet erg dat je een negatieve beperkende gedachte hebt, dat moet je gewoon accepteren, hij is er nu eenmaal. Juist niet van jezelf veroordelen, maar volledig accepteren. Alleen wel opmerken en PING!! Daar is de hotelbel. Iedere keer als jij jezelf (lees je verstand) betrapt op een negatieve gedachte gaat die hotelbel. PING!! Dat belletje gaat en daarmee ontkracht jij die gedachte onmiddellijk.

Jouw opmerken is bewuste energie. De gedachte is onbewuste energie. Met het opmerken breng jij jouw bewuste energie in jouw onbewuste energie en neutraliseer jij jouw negatieve beperkende gedachten.

Jouw bewuste energie is altijd sterker dan jouw onbewuste energie.

Als jij jouw bewuste energie actief ergens op richt, dan kan de onmeetbare kracht van Het Grote Geheel door jouw bewuste aandacht heen werken. Jouw bewuste aandacht is een doorgang  waar de kracht van The Greater Intelligence door heen kan werken.

Ook al ben je er niet meteen bij en was het een heel dramaverhaal, het enige wat je hoeft te doen is het verhaal, de gedachten op te merken, je even bewust te zijn van wat er weer eens met jou aan de haal wilde gaan en dat is genoeg. Niet afkeuren dat je het weer deed, helemaal niets. Het zien van, het opmerken van is genoeg.

OP het moment dat jij opmerkt, ben je even helemaal in het NU en in het NU heb jij even contact met je zuivere zelf. Heel even heb jij contact met je bron en dat is genoeg. Het contact met je bron verbreekt dan in een split second jouw contact met je verstand en dat is genoeg.

Het leren creëren.

Zoals ik al zei, je hebt altijd al jouw eigen werkelijkheid gecreëerd en je creëert constant je eigen werkelijkheid. Des te meer je in een onderwerp in je leven nadenkt en pijn ervaart, des te meer jij tot nu toe jouw leven hierin gecreëerd hebt op basis van onbewuste energie.

Je was je niet bewust van het feit DAT je creëerde.

Je bent altijd een deel gebleven van Het Grote Geheel, van The Greater Intelligence en je hebt dus altijd ook de creërende kracht gehad.

Vanaf nu kun je je leven, de dingen die je naar je toe gaat trekken, bewust gaan neerzetten. Je kunt bewust gaan kiezen wat jij op je pad wilt hebben.

Hieronder staat het stuk over Het leren creëren.

In dit stuk ga ik je vertellen hoe je voor jezelf kunt creëren.

Wat bedoel ik hiermee? Ik bedoel hiermee dat jij zelf kunt gaan kiezen wat er op jou af gaat komen in jouw leven.

Jij creëert constant je eigen leven en wat er op je af komt. Jij leest mijn website, jij bent geïnteresseerd in mijn informatie omdat er in jouw leven iets is wat nog niet helemaal lekker loopt.

Als er iets is in je leven wat jou een rotgevoel en/of emotionele pijn geeft en dus jouw issue is, dan heb jij dit ook zelf neergezet. Niet bewust. Je hebt hier niet zelf bewust voor gekozen, maar onbewust.

Is jouw issue, is jouw onderwerp emotioneel beladen en denk je hier veel over na, dan is de kans groot dat jouw onbewuste energie als een magneet mensen en situaties naar jou toe heeft getrokken die dit rotgevoel versterkten.

De onbewuste energie in jou creëert dus de situaties en mensen die mbt jouw onderwerp, jouw issue naar jou toe komen.

Wat is jouw onbewuste energie? Jouw denken, de verhaaltjes in je hoofd, je ego, je onderbewustzijn en je pijnlichaam.

Even een korte uitleg:

Denken; De gedachten die gaan over jouw issue zijn veelal negatieve gedachten. Ben je in een onderwerp in je leven niet jezelf, sla je aan het denken, omdat je niet kunt voelen wat je het beste kunt doen. Als het gaat om jouw beladen onderwerp denk je vooral om te vluchten.

De verhaaltjes in je hoofd; Af en toe of misschien constant komen er verhaaltjes in je hoofd over jouw beladen onderwerp. Deze verhaaltjes komen automatisch en zijn vaak negatief. Als deze verhaaltjes ongestoord hun gang kunnen gaan nemen deze verhaaltjes jou al snel mee naar een rotgevoel en negativiteit.

Je ego; Je ego is constant op zoek naar emotionele veiligheid. Bevestiging, schouderklopjes, willen horen dat het goed komt, willen horen dat jij erbij hoort.

Je ego doet er alles aan om afwijzing te voorkomen. Je ego is constant bang. Deze angst trekt juist de uitkomst aan die niet gewenst is.

Je onderbewustzijn; Als je jezelf vergelijkt met een computer dan is jouw onderbewustzijn jouw emotionele software in combinatie met alle zintuiglijke waarnemingen die jij ooit hebt gehad.

Zintuiglijke waarneming + gevoel = programmering onderbewustzijn.

De oude, bestaande programmering van je onderbewustzijn bepaalt jouw reactie.

Je pijnlichaam; Dit is de verzameling pijn die jij in je ziel hebt zitten. Je pijnlichaam kun je zien als een apart energieveld van jou wat af en toe flink actief wordt als het gaat om de onderwerpen in jouw leven waarin je nog niet helemaal jezelf bent. Je pijnlichaam probeert zich constant te voeden met nieuwe pijn en trekt als een magneet nieuwe pijnlijke situaties naar jou toe.

Goed, al deze onbewuste energie heeft tot nu toe  onopgemerkt de scepter gezwaaid als het gaat om de onderwerpen in jouw leven waarin het minder lekker loopt.

Vanaf nu kun je ook BEWUST gaan creëren wat jij naar je toe gaat trekken.

Je kunt zelf gaan kiezen wat jij naar je toe gaat trekken.

Hoe doe je dit?

Door op te schrijven wat je wilt en dit op een simpele manier uit te spreken.

Een voorbeeld:

Als je graag een relatie wilt met een leuke man die goed bij jou past dan schrijf je dit op en dan spreek je het volgende uit;

“Ik creëer dat ik op het juiste moment een zeer aangename relatie krijg met een hele leuke man die goed bij me past.”

Nu is het zeer krachtig als datgene wat jij creëert ook zorgt voor/ bijdraagt aan de ontwikkeling van de VERBONDENHEID die jij met jezelf hebt.

Draagt datgene wat jij creëert bij aan het ontwikkelen en verbeteren van jouw verbondenheid met jezelf, wat het uiteindelijke doel is van iedere ziel, dus ook de jouwe.

Alles wat jij creëert dat niet bijdraagt aan jouw verbondenheid met jezelf zal niet bijdragen aan jouw geluk en aan een beter gevoel.

Een slimme om dus aan jouw creatie toe te voegen is in het geval van de leuke man vinden;

“Ik creëer dat deze relatie ook bijdraagt aan de ontwikkeling van de verbondenheid met mezelf en dat ik in deze relatie nog meer mezelf kan zijn.”

Hoe sterk is datgene wat jij neerzet?

De kracht van datgene wat jij creërt hangt af van de mate waarin jij, na het uitspreken, aan het denken slaat over datgene wat je zojuist hebt neergezet.Volgt er, meteen nadat je die leuke man besteld hebt, een gedachte die zegt “ja, maar is dat niet een beetje te veel gewenst” of “ik kan dit toch niet”, noem het maar op wat voor gedachte.

Welke creaties zijn dus heel sterk?

Dat zijn de creaties die je uitspreekt en daarna helemaal met rust laat en hun gang laat gaan.

Hou het simpel en just do it.

Schrijf dus in simpele bewoording op wat jij wilt, op papier.

Spreek dit uit in de vorm: “Ik creëer……..”

Laat het los, laat het zijn gang gaan, bemoei je er dan niet meer mee.

Laat Het Grote Geheel, The Greater Intelligence, jouw bron zijn werk doen en bemoei je er niet meer mee.

Wat helpt is je creatie neer te zetten en uit te spreken als je volledig rustig bent.

Succes met het creëeren van je eigen leven.

[/show_if]