Stress, spanning en onrust

Je hebt stress en je wilt er vanaf. Het geeft een rotgevoel en je lijkt altijd te laat. Iets neemt je mee en voor dat je het weet ben je gestrest en duurt het altijd te lang voordat de stress en de spanning weer weg zijn. Is datgene wat jou stress geeft voorbij, is helaas het rotgevoel wat bij die stress hoort nog niet voorbij en duurt het even of heel lang voordat de opgebouwde stress en spanning weer je lichaam uit zijn. Je weet dat het niet goed voor je is en je wilt van je stress af.

Jij wilt rust in jouw nu nog stressvolle onderwerp. Peace of mind in datgene wat jou nu nog spanning brengt.

Mijn informatie en mijn oefeningen gaan jou helpen bewuster te worden. Bewustworden betekent wakker worden. Gaan zien en begrijpen waarom jij stress ervaart. Je hebt alles al in je, ik leer je niets nieuws. Ik maak alleen energie en kennis in jou los die er altijd al heeft gezeten.

Wat is stress?

Stress is het verschil tussen waar je bent en waar je wilt zijn. Je bent hier en je wilt daar zijn.

De situatie in jouw stressgevoelige onderwerp is nog niet zoals je hem wilt hebben.

Not there yet, je bent nog niet waar je wilt zijn. Heb je stress, dan is de situatie zoals die nu is, ongewenst en moet dit veranderen, zo snel mogelijk. Het gaat niet om een plek, maar om bepaalde omstandigheden in jouw leven. Je wilt niet zijn waar je nu bent of hoe het nu is. Je wilt dat het anders is. Heb jij stress in jouw onderwerp (werk, relatie, of ander onderwerp) dan wil jij weg van de huidige omstandigheden en je wilt dat de omstandigheden zijn zoals je die in je hoofd hebt, de ideale omstandigheden, het ideale beeld. Dit doe je niet bewust maar onbewust. Je denkt niet bewust: “Ik wil ergens anders zijn”. Natuurlijk niet. Onbewust wil je ergens anders zijn. Je onderbewustzijn wil ergens anders zijn, op een veiligere plek. In de realiteit is jouw huidige situatie helemaal niet bedreigend maar voor jouw ego en onderbewustzijn zeker wel. Jouw huidige situatie voldoet niet aan het beeld en aan het verhaal wat jouw verstand in jouw hoofd heeft gemaakt over hoe het zou moeten zijn.

Jouw verstand, je onderbewustzijn en je ego trekken aan jou om op te schieten naar wat zij willen. Met je voeten sta je in de realiteit en in het nu en je verstand en je ego trekken de rest naar de toekomst “zoals het eigenlijk zou moeten zijn”. Je “stretcht” jezelf, je trekt jezelf uit elkaar. Jouw verstand en jouw ego trekken jou uit elkaar als het gaat om het onderwerp waar jij stress en spanning over hebt. Dit geeft spanning. Spanning in je hoofd, spanning in je lichaam. Deze spanning die in jouw lichaam zit, breng je ook mee naar jouw onderwerp en naar de mensen om je heen. Je verstand en je gedachten zeggen constant dat je ergens naar toe moet (naar de gewenste situatie) en dat geeft constant spanning. Je jaagt naar de toekomst, waar het beter is. Dit jagen is de stress. De jager loopt met zijn voeten in het nu maar zijn blik is alleen gericht op zijn denkbeeldige prooi, in de toekomst. Ben je alleen gericht op je prooi in de toekomst, geniet je nooit van het moment nu. Is jouw blik vooral en alleen op de toekomst gericht, voel je, net als de jager, de grond onder je voeten niet meer. Je voelt steeds minder en je denkt steeds meer na. Je leeft je leven in je hoofd en niet meer in je gevoel.


Herken je dit? Wil je meer lezen?
In het uitgebreide gedeelte van deze website vertel ik je alles over jouw stress, spanning en onrust. Het theorie gedeelte telt 20 pagina’s en er is een bijbehorende audio oefening, speciaal voor dit onderwerp waar jij naar kunt luisteren. Ik raad je ook aan de andere geleide ontspanningsoefeningen te beluisteren en de andere onderwerpen te lezen. Het wijst allemaal naar hetzelfde, maar iedere keer vanuit een andere hoek, waardoor jij het steeds beter kunt zien en begrijpen.
Ik geef je inzicht in jezelf, help je begrijpen waarom jij hier tegen aan loopt en vertel je wat jij kunt doen om je rotgevoel los te laten en je weer goed te voelen. De theorie en de geleide oefeningen in het uitgebreide gedeelte helpen jou antwoorden en oplossingen te vinden voor datgene wat jou zo’n rotgevoel geeft. Ik vertel jou precies hoe jij die antwoorden en oplossingen naar je toe kunt laten komen en ik help je om je weer rustig te laten voelen.

Voel jij diep van binnen dat mijn informatie bij jou past en wil jij af van jouw stress, spanning en onrust,
Klik hier om je te registreren.