Stress, spanning en onrust

Je hebt stress en je wilt er vanaf. Het geeft een rotgevoel en je lijkt altijd te laat. Iets neemt je mee en voor dat je het weet ben je gestrest en duurt het altijd te lang voordat de stress en de spanning weer weg zijn. Is datgene wat jou stress geeft voorbij, is helaas het rotgevoel wat bij die stress hoort nog niet voorbij en duurt het even of heel lang voordat de opgebouwde stress en spanning weer je lichaam uit zijn. Je weet dat het niet goed voor je is en je wilt van je stress af.

Jij wilt rust in jouw nu nog stressvolle onderwerp. Peace of mind in datgene wat jou nu nog spanning brengt.

Mijn informatie en mijn oefeningen gaan jou helpen bewuster te worden. Bewustworden betekent wakker worden. Gaan zien en begrijpen waarom jij stress ervaart. Je hebt alles al in je, ik leer je niets nieuws. Ik maak alleen energie en kennis in jou los die er altijd al heeft gezeten.

Wat is stress?

Stress is het verschil tussen waar je bent en waar je wilt zijn. Je bent hier en je wilt daar zijn.

De situatie in jouw stressgevoelige onderwerp is nog niet zoals je hem wilt hebben.

Not there yet, je bent nog niet waar je wilt zijn. Heb je stress, dan is de situatie zoals die nu is, ongewenst en moet dit veranderen, zo snel mogelijk. Het gaat niet om een plek, maar om bepaalde omstandigheden in jouw leven. Je wilt niet zijn waar je nu bent of hoe het nu is. Je wilt dat het anders is. Heb jij stress in jouw onderwerp (werk, relatie, of ander onderwerp) dan wil jij weg van de huidige omstandigheden en je wilt dat de omstandigheden zijn zoals je die in je hoofd hebt, de ideale omstandigheden, het ideale beeld. Dit doe je niet bewust maar onbewust. Je denkt niet bewust: “Ik wil ergens anders zijn”. Natuurlijk niet. Onbewust wil je ergens anders zijn. Je onderbewustzijn wil ergens anders zijn, op een veiligere plek. In de realiteit is jouw huidige situatie helemaal niet bedreigend maar voor jouw ego en onderbewustzijn zeker wel. Jouw huidige situatie voldoet niet aan het beeld en aan het verhaal wat jouw verstand in jouw hoofd heeft gemaakt over hoe het zou moeten zijn.

Jouw verstand, je onderbewustzijn en je ego trekken aan jou om op te schieten naar wat zij willen. Met je voeten sta je in de realiteit en in het nu en je verstand en je ego trekken de rest naar de toekomst “zoals het eigenlijk zou moeten zijn”. Je “stretcht” jezelf, je trekt jezelf uit elkaar. Jouw verstand en jouw ego trekken jou uit elkaar als het gaat om het onderwerp waar jij stress en spanning over hebt. Dit geeft spanning. Spanning in je hoofd, spanning in je lichaam. Deze spanning die in jouw lichaam zit, breng je ook mee naar jouw onderwerp en naar de mensen om je heen. Je verstand en je gedachten zeggen constant dat je ergens naar toe moet (naar de gewenste situatie) en dat geeft constant spanning. Je jaagt naar de toekomst, waar het beter is. Dit jagen is de stress. De jager loopt met zijn voeten in het nu maar zijn blik is alleen gericht op zijn denkbeeldige prooi, in de toekomst. Ben je alleen gericht op je prooi in de toekomst, geniet je nooit van het moment nu. Is jouw blik vooral en alleen op de toekomst gericht, voel je, net als de jager, de grond onder je voeten niet meer. Je voelt steeds minder en je denkt steeds meer na. Je leeft je leven in je hoofd en niet meer in je gevoel.


Herken je dit? Wil je meer lezen?
In het uitgebreide gedeelte van deze website vertel ik je alles over jouw stress, spanning en onrust. Het theorie gedeelte telt 20 pagina’s en er is een bijbehorende audio oefening, speciaal voor dit onderwerp waar jij naar kunt luisteren. Ik raad je ook aan de andere geleide ontspanningsoefeningen te beluisteren en de andere onderwerpen te lezen. Het wijst allemaal naar hetzelfde, maar iedere keer vanuit een andere hoek, waardoor jij het steeds beter kunt zien en begrijpen.
Ik geef je inzicht in jezelf, help je begrijpen waarom jij hier tegen aan loopt en vertel je wat jij kunt doen om je rotgevoel los te laten en je weer goed te voelen. De theorie en de geleide oefeningen in het uitgebreide gedeelte helpen jou antwoorden en oplossingen te vinden voor datgene wat jou zo’n rotgevoel geeft. Ik vertel jou precies hoe jij die antwoorden en oplossingen naar je toe kunt laten komen en ik help je om je weer rustig te laten voelen.

Voel jij diep van binnen dat mijn informatie bij jou past en wil jij af van jouw stress, spanning en onrust,
Klik hier om je te registreren.

[show_if has_one=”Member 1″]

Neem jouw onderwerp. Je bent hier en je wilt daar zijn. Zoals het nu is, is het niet goed genoeg. Deadlines en je bent er nog niet. Targets en je hebt die nog niet bereikt. Je relatie is niet zoals je wilt dat deze is. Je omgeving legt druk op je, noem het maar op. Er is altijd wel ergens waar je naar toe moet. Wat is in jouw stressonderwerp de ongewenste situatie? Welke situatie is nog niet zoals je hem wilt hebben? Waar is de dreiging? Waarvan is er nog niet genoeg? Waar jaag jij constant achteraan en/of wie jaagt er constant achter jou aan? Een baas? Je partner, iemand met verwachtingen? Iemand die jou zwaar kan afwijzen? Verwachtingen die aan jou trekken zijn vooral de verwachtingen van jezelf. Een baas, je partner, je familie of een ander persoon zit je achter je broek aan en uit angst voor de represailles (afwijzing) ga je maar mee in zijn of haar verwachtingen. Jij gaat ergens in mee. Jij legt jezelf iets op en daar moet je aan voldoen. Niet bewust, weer onbewust. Heeft een ander verwachtingen van jou en geven die verwachtingen jou stress en spanning dan ben jij meegegaan in de verwachtingen van die andere persoon. Onbewust ben je ervan overtuigd dat als jij niet meegaat in die verwachtingen, er “klappen gaan vallen” en er pijn geleden gaat worden. Ik heb het niet over fysieke pijn maar over emotionele pijn, afwijzing, voor aap staan, afgekeurd worden.

Als jij ergens stress in ervaart ben jij het uiteindelijk altijd zelf die achter jou eigen broek aan zit. Jij legt jezelf onbewust iets op jij accepteert iets niet zoals het is en voila de stress. Stress is weerstand. Wat is het tegenovergestelde van weerstand? Volledige overgave. Hierover later meer.

Stress en pijn.
Waar stress is, is pijn, of in ieder geval de angst voor emotionele pijn. Waar stress is is de angst voor afwijzing. Heb je stress, dan wil je ergens anders zijn dan waar je nu bent, bijna constant. In jouw stressonderwerp is het niet zoals het zou moeten zijn. Te weinig geld, te weinig tijd, je doet niet wat je eigenlijk wilt doen, teveel rekeningen, teveel wat je nog wilt kopen, want je hebt het nodig, zegt je verstand. Verandert er niets en blijf je waar je bent, dan vallen er naar de mening van jouw verstand links en/of rechts klappen. Heb je stress, dan wil je weg waar je nu bent in jouw onderwerp want als het blijft zoals het nu is zul je pijn lijden. Weer een onbewuste overtuiging. Er moet iets bereikt worden, er is door je verstand een beeld geschapen van waar je moet zijn in de toekomst en ook zeker waar je niet meer wilt zijn. En het gaat niet snel genoeg. Waar je nu bent past niet in “jouw verhaal”. Je wilt blijven voldoen aan jouw verhaal en je wilt niet je gezicht verliezen.

Stress doet pijn in je lichaam. Onbewust heb je weerstand tegen hoe het nu is en die weerstand zet je ook in je lichaam. Heb je stress dan wijs je jezelf en de situatie waarin je je op dat moment verkeerd constant af. Dit is niet goed genoeg, jij bent niet goed genoeg of de omstandigheden waarin je je verkeerd zijn niet goed genoeg. Wie heeft verzonnen dat het anders moet? Wie heeft verzonnen dat het niet goed genoeg is zoals het nu is? Wie is degene die ervoor zorgt dat jij constant “onderweg” bent en eigenlijk nooit geniet van wat er nu al is?

Dat zijn je verstand, je onderbewustzijn, je ego en je pijnlichaam. Allemaal onbewuste energie. Onbewuste energie in de vorm van gedachten, emoties, oude pijn, oude opgeslagen herinneringen, oude programmering van je onderbewustzijn. De basis van mijn methode voor jou om jouw stress echt los te laten is jou te leren hoe je bewuste energie in jouw onbewuste energie brengt. Bewust vs onbewust. De oorzaak van jouw stress zit in jou en de oorzaak is niet de situaties en mensen in jouw buitenwereld die het jou “aandoen”.

Herkenbaar? Het gevoel constant “onderweg” te zijn? Nooit aankomen waar het beloofde land lag in jouw gedachten? Het beloofde land is waar jouw verstand en ego naartoe willen. Het beloofde land waar je wel genoeg geld hebt, waar alles veilig is, waar alles koek en ei is en waar er constant niks aan de hand muziek gedraaid wordt. Het beloofde land, daar moeten we naartoe. (zegt je verstand.)

Jouw verstand en je ego zijn constant onderweg naar “het beloofde land”. In het beloofde land zijn jouw problemen opgelost. Zelfs als je het toch voor elkaar krijgt om de plek te bereiken die jouw verstand heeft bedacht en heeft neergezet, dan verandert dat felbegeerde eindstation ineens weer in een matig tussenstation wat allesbehalve bevredigend en rustgevend is. Lang niet wat je ervan verwacht had. Het zag er veel beter uit dan dat het smaakte, in je hoofd.

Een prachtig paar schoenen wat volledig klote loopt en eigenlijk veel te duur was. Fata Morgana. Gecreëerd door het verstand. Dit is de reden waarom het verlangen naar iets veel lekkerder kan zijn dan iets daadwerkelijk al hebben.

Als je datgene waar je een tijd voor gespaard hebt, meerdere malen gezien hebt en een tijd naar verlangt hebt op een gegeven moment echt hebt, dan kan dit het beeld niet meer voeden wat jouw verstand en ego hebben nagejaagd. Je hebt het, die schoenen, die auto, die partner, die droombaan. Het is er, het is van jou en je verstand kan er geen verlangen of ideaal toekomstbeeld meer aan ontlenen omdat het er al is. Zolang iets in je hoofd is kun je er verlangen, dromen en veel gedachten op stapelen. Als datgene er is, in de realiteit, in Het NU, dan kun je er weinig dromen en verlangens meer aan vast plakken, want het is er al. En …op naar het volgende! Het is er, je hebt het, je hebt datgene bereikt wat constant door je hoofd ging. Het Beloofde land.

Ga voor jezelf maar na wat voor jou datgene is waar jouw verstand achterna jaagt of wat het constant probeert voor te zijn en te vermijden.

Je verstand wil ook nooit aankomen op een einddoel. Kom je dicht bij datgene wat jouw verstand als wel gewenst heeft neergezet en is dit doel bereikt, dan is je verstand al weer op zoek naar het volgende. Het betere was toch niet helemaal goed genoeg, en er is weer stress. Je bent weer hier en je wilt weer daar zijn, op het volgende eindpunt. De trein ging vol stress, spanning en onrust op het eindstation af, maar eenmaal aangekomen moest het toch weer door naar het volgende station. Not there yet. Not good enough yet.

Jij en jouw verhaal.
Stress is weerstand. Weerstand tegen hoe het nu is. Heb jij stress over jouw onderwerp dan heb je weerstand tegen hoe de situatie is in jouw onderwerp. Je verzet je tegen hoe het nu is omdat hoe het is niet goed genoeg is. Wederom, dat doe je niet bewust maar onbewust. Wie verzetten zich tegen hoe het nu is?

Jouw verstand, je ego, je onderbewustzijn en je pijnlichaam. Je verstand en jij hebben in de loop van jouw leven een verhaal gemaakt over wie jij bent en waar je voor staat. Jouw identiteit. Het verhaal waarin jij je veilig voelt en waarin jij weet waar je aan toe bent. Toen je geboren werd was je volledig vrij. Het kon nog alle kanten op. Nu woon je in een huis en kom je steeds minder buiten, waar je helemaal vrij bent. Dat huis is je verhaal.

Het begon allemaal toen je een naam kreeg. Je leerde dat jij die naam was. Mensen om je heen noemden jouw naam en jij kreeg aandacht. Jij was die naam dus. En je speen, je knuffel, je speelgoed, je moeder, allemaal dingen die bij jou, bij jouw naam hoorden. Sinds het moment dat je een naam kreeg zijn je verstand en je ego allemaal zaken gaan verzamelen die bij jou en jouw verhaal pasten. Allemaal dingen uit de buitenwereld waar jouw naam “op werd gezet”. Je kreeg een naam en een identiteit. Langzaam maar zeker werd het verhaal groter en werd het verhaal jouw identiteit en ook jouw veiligheid. Je familie werd je verhaal, je omgeving werd je verhaal. Je verhaal werd het huis waarin je bent gaan wonen. Als baby, kind, puber en zeker ook als volwassene was het fijn om te weten waar je aan toe bent en je op die manier veilig te voelen. Jouw verhaal was veilig, het was een emotioneel dak boven je hoofd. Zo en zo is het en niet anders, want dat kende je. Jouw verhaal werd steeds strakker afgebakend en des te ouder je werd, des te duidelijker de lijnen van jouw verhaal werden, des te minder ruimte er was om van jouw reeds ingeprinte verhaal af te wijken.
In jouw verhaal, in jouw huis wist je alles te vinden en waren er geen verassingen. Lekker veilig. Voor je verstand en ego.

Naarmate jouw verhaal meer vorm aannam kwamen er ook steeds meer verwachtingen. Des te duidelijker en omvangrijker jouw verhaal werd, des te groter de verwachtingen werden. Verwachtingen van jou. Door jouzelf en door de buitenwereld. Je had nu eenmaal een plaats ingenomen in die buitenwereld, je had jezelf langzaam maar zeker “neergezet” en er werd ook verwacht dat je daar aan voldeed en bleef voldoen. Niet alleen was jouw verhaal neergezet over wie je was en waar je voor stond, maar ook over wat je nog ging bereiken en hoe het ideale vervolg van jouw verhaal eruit zou zien. Jouw verstand is zich van jongs af aan bijna alleen maar gaan richten op hoe het verhaal nog mooier en completer zou kunnen zijn. Al redelijk snel leefde je met je gedachten niet in het nu, in de realiteit maar leefde je met je gedachten vooral in de toekomst, in de toekomst van jouw ideale verhaal.

Je verhaal, je huis werd groter en je breidde je huis uit met datgene waarvan jouw verhaal vertelde wat bij je bestaande huis paste. Er kwam een vleugel aan en een grote schuur. Meer inhoud voor je huis en de buitenwereld kon zien dat jouw huis echt groot en prachtig was. Naarmate je huis groter werd, kwam er ook meer onderhoud, logisch. En je wilde natuurlijk als huiseigenaar voldoen aan het beeld wat de omwonenden van jou en jouw mooie huis hadden gekregen.

Jouw omgeving heeft je een flinke hand meegeholpen door verwachtingen. Jij wilde bij jouw omgeving blijven horen dus heb je graag willen voldoen aan een aantal van die verwachtingen. Vooral het verhaal wat jij en je verstand over jou hebben gemaakt heeft veel verwachtingen geschapen. Verwachtingen die jij van jezelf bent gaan hebben omdat je wilde blijven voldoen aan je eigen verhaal.

Je verhaal is alles wat je jezelf oplegt en opgelegd hebt. Je verhaal bevat waar je voor staat en wat je minimaal van jezelf verwacht. Des te meer ontevredenheid er nu in jou zit over hoe het is, des te groter jouw verhaal over jezelf is geworden en des te verder in de toekomst jij met je gedachten bezig bent. Des te meer ontevredenheid, des te groter de dromen. Des te meer ontevredenheid over het nu, des te verder je weg wilt van het nu, van hoe het nu is.

Stress is trekken en duwen. Je neemt het niet zoals het komt, het moet anders. De realiteit nu is anders dan het beeld en verlangen wat jouw verstand heeft gemaakt. Je accepteert niet hoe het nu is en je gaat weer trekken, duwen en dwingen om het anders te maken. Je trekt en duwt tegen de natuur in, vooral je eigen natuur en daarom kost dit trekken en duwen ook zoveel energie en ergernis. Ook al bereik je iets met trekken en duwen, het kost je uiteindelijk veel meer dan dat het je oplevert. Bijvoorbeeld een ondernemer die veel geld verdiend heeft, maar zelf volledig “op” is, of het voor de buitenwereld perfect gezinnetje met alles erop en eraan en individueel voelen de familieleden zich volledig ongelukkig. Ziet er wel goed uit. Met veel moeite de schone schijn ophouden en de goede lieve vrede bewaren.

Je lichaam.
Je verstand maakt de stress omdat je verstand en het denken willen dat je ergens anders bent dan waar je nu bent mbt een, bepaald onderwerp.
Je verstand vind het heerlijk om plannen te maken en wil altijd naar de toekomst.
Voor je lichaam is stress slecht omdat je lichaam in het nu wil zijn. Je lichaam wil hier en nu zijn en kan niet eens in de toekomst zitten, al zou het willen. Je verstand kan in de toekomst zitten, je lichaam niet. Heb je stress, zit je in je verstand en zit je vaak in de toekomst. Je energie wordt voornamelijk door het denken verbruikt. Je energie gaat vooral naar je hoofd en dit onttrekt energie aan je lichaam. Je bent met je aandacht in je hoofd en niet in je lichaam. Vanuit spiritueel oogpunt precies niet wat je moet doen om je goed en gezond te voelen.

Heb je stress, dan zit je voornamelijk in je hoofd en wordt jouw energie niet goed over je lichaam verdeeld. zit je veel in je hoofd, zit je energie hoog in je lichaam en dat zorgt voor onrust, hoofdpijn, nekpijn en pijn in je schouders.

Stress is weerstand. Je verzet je tegen wat is. Je verzet je en je spant daardoor spieren aan in je lichaam. Spieren spannen is geen probleem, alleen als je gestrest bent span je onbewust bepaalde spieren constant aan en verkramp je. Spieren in je schouders die verkrampen, of het persen met je darmen zijn een voorbeeld van “trekken” en “duwen”.

Stress is weerstand. Voor jou weerstand tegen hoe een situatie is mbt jouw stressgevoelige onderwerp. De weerstand die je met je verstand hebt gemaakt gaat ook in je lichaam zitten en er komt dus weerstand in je lichaam als je gestrest bent.

De Chinese medische wetenschap stelt dat pijn het niet goed doorstromen van bloed of Chi is. Chi kun je zien als de onzichtbare levensenergie die door je meridianen (een stelsel van riviertjes van energie door je hele lichaam) stromen.
Stroomt je bloed niet goed door je bloedvaten of stroomt je levensenergie niet goed door je meridianen, dan heeft dat vaak fysieke pijn tot gevolg.

Heb je stress, geeft dat een samentrekkende beweging ergens in je lichaam die aanhoudt zolang je gestrest bent. Deze samentrekkende beweging in je lichaam kan ervoor zorgen dat je energie of bloed slechter doorstroomt. Contractie (samentrekken) is hier een mooi woord voor.

Stress is weerstand. Weerstand die wordt gemaakt in je verstand. Deze weerstand kun je voelen in je lichaam. Is de stress voorbij, blijf je je lichaam voelen omdat er ergens in je lichaam een samentrekkende beweging is geweest gedurende de periode dat jij gestrest bent geweest. Deze samentrekkende beweging ergens in jouw lichaam kan ook nog aanhouden wanneer het stressvolle werk of andere stressvolle situatie voorbij is. Zijn de afleiding en de focus weg, ga je je lichaam en de vastgezette stress pas echt goed voelen. Bij veel mensen gaat de stress in hun schouders zitten, bij jou kan stress ergens anders gaan zitten, dat weet en voel je zelf het beste.

Onbewust vs bewust.
Het woord onbewust heb ik meerdere malen onderstreept omdat het aangeeft wat de belangrijkste reden is van stress, spanning en onrust. Stress is onbewuste energie. Je hebt vaak onbewust stress. Je kiest er niet voor. Jij hebt onderwerpen in je leven die gevoelig zijn voor stress. Er zijn onderwerpen waarover jij al een verhaal in je hoofd en in je gedachten hebt over hoe het moet zijn of hoe het moet worden. Vaak is een stressgevoelig onderwerp iets wat deel uitmaakt van jouw verhaal, van jouw identiteit.

Stress overkomt je onbewust. Het gaat automatisch en je weet niet waar je moet beginnen om jouw stress tegen te gaan. Jouw systeem staat op de automatische piloot als het gaat om jouw stressgevoelige onderwerp. Je trapt er iedere keer weer geruisloos in en iedere keer voel je het rotgevoel van de stress weer.

Zolang het proces van gestrest worden in jouw stressgevoelige omstandigheden een onbewust proces blijft kun je er niets aan veranderen. Om van jouw stress af te komen zul je bewuste energie in jouw onbewuste energie moeten gaan brengen. Je zult je bewust moeten worden van wat er gebeurd met jou in een bepaalde stressgevoelige situatie. Bewustwording is ook deze tekst lezen en in jezelf herkennen wat ik schrijf. Wat ik schrijf zijn alleen maar woorden en wat ik zeg zijn alleen maar klanken. Het zijn niet de woorden maar de energie achter de woorden. Het zijn niet de klanken maar het is de energie die met de klanken meekomt. Als jij nieuwe informatie leest of hoort wordt er iets in jou losgemaakt, er gaat ergens in jou een lampje aan en er ontstaat licht in jou. Mijn woorden raken iets in jou aan wat wakker wordt. Bewust worden is wakker worden, ontwaken. Bewust worden is zien, is opmerken hoe je het tot nu toe gedaan hebt en zien hoe het anders kan. Nieuwe en waardevolle informatie voegt niets aan jou toe maar maakt alleen iets in jou los wat er al zit.

Bewustwording is datgene wat jou gaat helpen om van jouw stress af te komen en je beter te gaan voelen in het onderwerp wat voor jou tot nu toe stressgevoelig is geweest. Als je aan de slag gaat met mijn informatie zul je momenten hebben dat je je heel goed gaat voelen en er kunnen momenten zijn dat er oude pijn omhoog komt. Is allemaal goed.

De kans is groot dat jij tot nu toe mbt jouw stressgevoelige onderwerp onbewust hebt geleefd, op de automatische piloot. Jouw stressgevoelige onderwerp heeft een rol in jouw verhaal waar ik het al eerder over gehad heb. Jouw verstand en jouw gedachten zoeken constant naar bevestiging en voeding voor het verhaal wat er over jou ontstaan is. Jouw verhaal. Jouw image, jouw identiteit.

Onbewuste energie heeft jouw verhaal gemaakt.
Van jongs af aan is dat verhaal opgebouwd door jezelf en je omgeving heeft jou geholpen. Jouw verhaal is gebaseerd en opgebouwd uit de inhoud van jouw leven. Dat begon met je moeder, je speen, je knuffel, je eerste fiets, je vrienden etcetera en naarmate je ouder werd kwam er steeds meer inhoud bij.

Het verhaal werd groter, steeds meer dingen uit de buitenwereld gingen deel uitmaken van jouw verhaal en het verhaal werd steeds duidelijker.

Omdat het verhaal en de hoofdstukken in jouw verhaal steeds omvangrijker werden moest je ook steeds meer gaan voldoen aan al die inhoud van al die groeiende hoofdstukken. Steeds meer inhoud, steeds nieuwe hoofdstukken, steeds vastomlijnder, een steeds groter verleden wat jouw identiteit neerzette in de wereld. Al die inhoud moest aan voldaan worden door nieuwe inhoud en het was je verstand en je gedachten die moesten zoeken naar de vervolmaking en perfectionering van jouw verhaal.

Steeds meer inhoud, steeds meer hoofdstukken in het verhaal van jouw leven en … steeds meer onderhoud. Steeds meer onderhoud aan je verhaal.
Jouw verhaal is opgebouwd uit onbewuste energie. Gedachten, emoties, oude pijn, beperkende overtuigingen. Vergelijken we jouw verhaal weer met het huis waar je in bent gaan wonen dan is jouw huis opgebouwd uit slecht hout. Een steeds groter huis met steeds meer onderhoud en het rot onder je vandaan.
Alles wat opgebouwd is uit slecht hout, uit onbewuste energie heeft heel veel onderhoud nodig omdat onbewuste energie onzuivere energie is.

Het verhaal werd groter, er kwamen meer hoofdstukken en het boek werd dikker en vooral zwaarder. Wat dit proces met zich meebracht is dat jij naarmate het verhaal en het boek van jouw leven groter werd, jouw verstand steeds meer werk kreeg en het denken steeds actiever werd…

Je leven begon als gedachteloos in het nu af en toe je broek vol schijten en op je rug een grote milshake weglubberen. Zonder dat je dat in de gaten hebt gehad is je verhaal zich gaan vormen, is je verstand steeds actiever gaan worden en ben je steeds meer op je verstand gaan leven. Op een gegeven moment werden je verstand en alle inhoud van jouw verhaal jouw leven. Je gedachten werden je leven, de inhoud van jouw gedachten werd jouw leven. Het constante nadenken werd de normaalste zaak van de wereld en het echte zuivere gevoel met je lichaam werd steeds zwakker. Er kwam meer inhoud en die inhoud werd voornamelijk uit de buitenwereld gehaald. Allemaal inhoud voor je verstand.

In jouw leven is de buitenwereld de oppervlakte en kun je echte diepgang alleen in jezelf vinden. Je kunt jezelf alleen vinden in jezelf en niet in de buitenwereld. Je kunt jezelf alleen vinden in je gevoel en niet in je verstand. De buitenwereld kan jou wel een oppervlakkige spiegel voorhouden over hoe jij zelf bent. In het jou laten zien wie jij bent heeft jouw buitenwereld een heel belangrijke en nuttige functie. De buitenwereld heeft de functie om jou jouw binnenwereld te laten zien. De buitenwereld kan jou op een oppervlakkige manier laten zien wie jij bent en jou confronteren met jezelf, maar echte diepgang en geluk kun je alleen in jezelf vinden.

Echt geluk zit in jezelf. Gelukkig zijn is jezelf voelen en echt contact met jezelf voelen. Echt contact met jezelf voelen is contact voelen met de bron waar je ooit uit vandaan bent gekomen. Alle mensen op aarde, alle zielen van die mensen komen allemaal uit dezelfde bron. Deze bron noem ik Het Grote Geheel. Er zijn vele namen voor deze bron, ik heb mijn eigen naam hiervoor verzonnen.

Onvoorwaardelijke liefde voelen kun je vergelijken met contact voelen met Het Grote Geheel. Echte onvoorwaardelijke liefde is een soort supercontact hebben met jezelf en met andere zielen. Heb je echt goed contact met je eigen gevoel, heb je supercontact, heb je ook contact met je bron en voel je volledige innerlijke rust. Voel je volledige innerlijke rust ben je volledig tevreden met waar je bent en hoef je nergens anders heen. Heb jij contact met jouw bron, met het Grote Geheel, heb je contact met alle energie, met alle informatie, met alle ander zielen en is er dus niets meer te wensen omdat alles er al is.

Het interessante van het volledig rustig zijn en supercontact hebben is dat juist in deze staat alles makkelijker naar je toe komt. Ben je volledig rustig en heb je contact met je bron dan zul je alles wat je wilt bereiken, veel makkelijker bereiken. Omdat je in deze staat niets najaagt, komt het naar je toe.

Voordat ik verder inga op supercontact, Het grote Geheel en echt geluk voelen even terug naar het verstand en jouw verhaal.

Door alle indrukken van buitenaf, door een steeds actiever verstand, door steeds meer inhoud, door een steeds groter wordend verhaal met meer hoofdstukken, door alle verwachtingen van jezelf en de verwachtingen van jouw omgeving ben je steeds meer gaan leven op je verstand. Je was op een gegeven moment alleen nog maar bezig om de inhoud van je verhaal bij te vullen en te onderhouden met nieuwe inhoud van dezelfde soort en natuurlijk moest het steeds beter en mooier. Het leven werd een grote jacht naar meer. Des te groter de ontevredenheid, des te groter de dromen, des te omvangrijker het verhaal en des te meer behoefte aan meer inhoud. Meer inhoud uit de buitenwereld.

Des te meer stress jij ervaart in jouw onderwerp of in je leven, des te meer jij ergens wilt zijn waar je nu niet bent. Even herhalen; Stress is hier zijn en daar willen zijn. Stress is weerstand tegen hoe het nu is. Stress is het verschil tussen de realiteit nu en “jouw verhaal”, gemaakt door je verstand. Stress is niet in het nu willen zijn, het anders willen dan dat het nu is. Dit alles is een constant onbewust proces wat zich blijft herhalen zolang jij dezelfde gedachtepatronen blijft hebben.

Jouw verstand is grote vrienden met je ogen en met je oren.

Waar zoeken jouw verstand en jouw onderbewustzijn naar meer?
Aan de oppervlakte. Je bent steeds meer gaan snorkelen en je zwom alleen nog maar aan de oppervlakte, zoekend naar zaken die aan de oppervlakte van het leven drijven. Aan de oppervlakte was het ook lekker veilig, kon je alles goed zien.
Het contact met jouw eigen gevoel en met jouw bron waar alles in te vinden is werd steeds minder. Nu zoek je constant naar bevestiging van jouw verhaal en je zoekt in de buitenwereld. Je zoekt bevestiging en opvulling buiten jezelf. Door het slechte contact met jezelf kun je het niet uit jezelf halen en wend je je tot nog meer inhoud voor je verhaal uit de buitenwereld.

Je verstand en je onderbewustzijn zijn constant op zoek naar meer. Meer inhoud voor jouw verhaal. Meer om jouw leegtes op te vullen. Alles wat jij met je ogen kunt zien, met je oren kunt horen, met je mond kunt proeven en kunt ruiken is interessant. Je verstand zegt dat dat spul is wat je nodig hebt. Dat is tastbaar dus dat geldt. Je moet het toe kunnen voegen aan jezelf en als het blinkt dan is het goed. Als het blinkt kunnen anderen het ook zien en kun jij hiermee weer voldoen aan de verwachtingen van de buitenwereld.

Dit is de reden waarom jouw verstand en onderbewustzijn zich richten op de buitenwereld en niet op de binnenwereld.
Zolang jij meegaat in het verhaal wat jouw verstand over jou heeft gemaakt en meegaat in het verzamelen van blingbling in de buitenwereld zul je stress ervaren in jouw onderwerp. Zolang jij zoekt met je ogen, je oren en je smaakpapillen naar meer zal meer nooit genoeg zijn. Je zult altijd onderweg blijven en er zal altijd stress zijn. Je zintuigen slepen jou mee in meer inhoud, meer spullen en je zintuigen zorgen ervoor dat je je naar buiten richt in plaats van naar binnen, waar alle echte goodies te halen zijn.

Ik weet het, je hebt met je ogen mijn informatie gevonden, maar ik ga je weer naar binnen sturen. Alles zit in jou en ik ga jou helpen het eruit te halen want het is niet makkelijk dat helemaal alleen te doen.

Hoe mooi die dingen ook allemaal lijken die jij achterna streeft, of het nu die ene partner, die ene auto, die ene carriere, die deadline die alles gaat redden of datgene is wat jij achterna streeft, zolang het uit de buitenwereld komt is het “empty upon arrival”.
Alles waarmee jij je wilt opvullen om gelukkig te zijn, alles waarvan jij denkt dat DAT HET is, zal leeg zijn en jou alles behalve bevredigen. Er zal misschien even rust zijn, je zult even het gevoel hebben dat je genoeg gedaan hebt, je zult even van jezelf stil mogen staan, maar dan snel zal jouw verstand je weer naar het volgende beloofde land willen leiden. Not there yet. Nog niet genoeg. Weer geen rust.

Het geluk wat je nu niet voelt.
Ga voor jezelf even na; Je kunt nu nog niet tegengaan dat je af en toe of vaak stress hebt over jouw onderwerp. Loont die stress ook? Als je dan stress hebt, geeft je dat achteraf dan een geweldig gevoel? Nee. Het lijkt vaak wel alsof je iedere keer net genoeg doet om uit de echte grote problemen te blijven. Stressen levert dus helemaal niets op.
Sterker nog; Je voelt je af en toe leeg, ontevreden, depressief of welk ander rotgevoel dan ook. Gratis en voor niets. Dat rotgevoel in welke vorm dan ook wat je af en toe voelt is omdat je aan de oppervlakte snorkelt en jezelf probeert op te vullen met zaken uit de buitenwereld. Een carrière, een partner, bevestiging van iemand, schouderklopjes, een strak lichaam, meer geld? Jouw verstand zoekt in de buitenwereld. Ik noem tastbare zaken maar het geldt ook voor datgene wat jou stress geeft, het geldt ook voor gecompliceerdere situaties en niet voor de hand liggende zaken in jouw leven die jou stress opleveren. Het echte geluk en een stressloos leven vind je in jouw binnenwereld, dus het contact daarmee gaan we versterken.

Stress en onzekerheid.
In het onderwerp waar jij stress over hebt is er ook altijd een vorm van onzekerheid. Er zijn dingen in jouw stressgevoelige onderwerp waarover jij je onzeker voelt. Als je volledig zeker van je zaak zou zijn zou er geen stress zijn.
Waarom is er onzekerheid? Omdat je in jouw onderwerp niet goed contact met jezelf hebt. Onzekerheid is niet goed contact met jezelf en met je bron hebben. Onzekerheid is niet voelen wat er moet gebeuren in iets. Waarom ben je onzeker in jouw onderwerp? Jouw onderwerp is deel van jouw verhaal. Jouw onderwerp is deel van de inhoud van jouw verhaal. In jouw onderwerp ben je hier maar wil je daar zijn. In jouw onderwerp ben je nog niet waar je wilt zijn en dat is de stress die je ervaart. In jouw onderwerp is het nooit genoeg en ben je altijd onderweg. Het is niet goed zoals het is en je vind geen rust in jouw stressvolle onderwerp. Er is geen rust omdat je verstand constant op zoek is naar meer om het verhaal te vervolmaken. Jouw verstand is constant op zoek naar meer als het gaat om jouw onderwerp. Hoeveel inhoud jij en jouw verstand ook toevoegen aan jouw verhaal en aan jouw onderwerp, het zal nooit genoeg zijn en er zal nooit rust zijn.

Onzeker zijn is niet van binnen voelen. Niet duidelijk voelen wat je moet doen Onzeker zijn is geen contact hebben. Geen contact hebben met de intelligentie in jezelf waar alle antwoorden liggen. Onzeker zijn is niet kunnen zien. Omdat je gefocust bent met je verstand op de toekomst kun je niet zien wat NU de oplossing is. De oplossing ligt altijd in het nu. De oplossing is altijd al aanwezig. Voor iets wat nu een oplossing vereist is er altijd nu een oplossing.

Hoe kun je je stress oplossen?
Door je verhaal los te laten. Door te stoppen met het voldoen aan “jouw verhaal” wat zijn eigen leven gaan leiden is. Door te stoppen met constant denken. Door op te gaan merken wanneer er weer gedachten in je hoofd zijn over jouw onderwerp.

Door niet meer in de toekomst te willen zijn. Door in het nu te zijn. Door eerst te accepteren hoe het nu is mbt jouw onderwerp. Door je (psychische) weerstand tegen hoe het nu is los te laten. Door te stoppen jezelf te identificeren met alle inhoud van “jouw verhaal”.

Blijf je een slaaf van je verstand en van alle gedachten die door je hoofd gaan over jouw onderwerp, dan zul je altijd stress houden. Je kunt je stress stoppen door te gaan opmerken wanneer je weer eens gedachten hebt over jouw onderwerp. Dat is het moment waarop je weer naar de toekomst wilt, dat is het moment waarop je weer denkt aan het verleden. Dat is het moment waarop je met die gedachten weer de inhoud van jouw verhaal bevestigd met nieuwe inhoud van dezelfde soort.

Je kunt de stress stoppen door meer met je aandacht naar je lichaam te gaan ipv jouw aandacht aan het denken te besteden. Je kunt de stress stoppen door te stoppen met trekken en duwen en door het leven jou te laten brengen wat er nodig is.
Als je stress hebt heb je geen vertrouwen in dat het goed komt.

Als je stress hebt, heb je geen vertrouwen op dat het goed komt.
Je hebt stress omdat de situatie nu nog is zoals je hem niet wilt hebben. Er moet iets veranderen en je weet niet zeker of dat gaat lukken Als jij 100% zeker zou zijn dat het absoluut goed komt als het gaat om jouw onderwerp, dan zou er geen stress zijn.
Stress is niet vertrouwen op dat het goed komt. Er is angst dat het fout afloopt en dat er klappen vallen, links of rechts. Je hebt stress omdat je al duwend en trekkend aan het proberen bent de pijn te vermijden die meekomt met een ongewenste uitkomst. De situatie is nog niet zoals die moet zijn en ga je duwen, trekken, dwingen, forceren en voor de rest alles what it takes om toch de uitkomst te krijgen die je verstand heeft gemaakt in je hoofd.

Geen vertrouwen. Jij hebt niet genoeg vertrouwen in dat het goed komt als het gaat om jouw stressgevoelige onderwerp.
Waarom? Omdat jij in jouw onderwerp slecht contact hebt met jezelf, met je bron en met alle antwoorden en informatie die in die bron zitten. Heb je geen contact met jezelf, met je bron, heb je geen contact met “The Greater Intelligence” zoals Eckhart Tolle dit noemt.

Je bent jezelf niet meer als het gaat om jouw onderwerp en kun je het vertrouwen mbt hiertoe dan ook niet meer uit jezelf halen. Je bent niet meer helemaal jezelf maar je hebt een identiteit aangenomen op basis van het verhaal wat jouw verstand over jou heft gemaakt.

Je kunt het vertrouwen niet uit jezelf halen dus probeer je het uit de buitenwereld te halen.

Laat je je vooral leiden door je verstand, door je gedachten, door verlangens en door emoties, dan kun je ook nergens op vertrouwen want alles waaruit jij je vertrouwen probeert te halen is leeg. Alles waar jij je op richt met je ego met je verstand en met je onderbewustzijn, al die zaken uit de buitenwereld zijn uiteindelijk leeg. Iets wat leeg is kan jou geen vertrouwen geven. Iets waar jij met jouw gedachten naar verlangd hebt als de reddende uitkomst en wat niet uit jezelf komt is uiteindelijk altijd leeg. Daarom is het voor je verstand nooit genoeg en blijf je altijd bezig met naar het volgende object buiten jezelf jagen want als dit het dan niet is, zal dat het vast wel zijn. Ook leeg, uiteindelijk allemaal leeg. Natuurlijk kun je van materie en van andere mensen genieten, natuurlijk is dat ok, maar het wordt niet ok als het een voorwaarde voor jou wordt om je gelukkig en heel te voelen. Het wordt niet ok om van zaken buiten jezelf te genieten als je die zaken wilt toevoegen aan de inhoud van jouw verhaal.

Zolang er geen vertrouwen is, blijft er een kans op gevaar, op een pijnlijke afloop, moet je verstand scherp blijven. Zolang er geen vertrouwen is, blijft er angst voor de klap. De klap die je al zo vaak hebt gehad. Zolang er angst voor de klap is blijft er stress en spanning.

Echt vertrouwen komt uit jezelf. Versterk je het contact met jezelf, kun je dit vertrouwen ook weer uit jezelf halen en zal er rust zijn.

Innerlijke onrust en uiterlijke onrust.

De onrust die er is en die jouw stress voedt komt voort uit het niet willen zijn waar je bent. Je bent constant met je verstand in de toekomst of in het verleden en dat maakt je onrustig. Jij creëert constant je eigen werkelijkheid en als er onrust in jou is dan ga je die onrust terug zien in jouw omgeving. Er zijn vaak gedachten in je hoofd over jouw ding en vaak zijn dat negatieve gedachten. De oude stress wil nieuwe stress omdat jouw pijnlichaam verslaafd is aan pijn en nieuwe stressvolle situaties brengen nieuwe pijn. De verhalen die er in jouw hoofd gemaakt worden mbt jouw onderwerp zijn vaak negatief beladen en deze gedachten creëren jouw werkelijkheid constant. Jij creëert altijd zelf jouw leven. Als het gaat om jouw stressgevoelige onderwerp doe je dit nu volledig onbewust.

Onbewust betekent automatisch, zonder dat jij hier zelf bewust voor kiest. Je verstand, het denken, je onderbewustzijn en je pijnlichaam zijn allemaal onbewuste energie en willen gevoed worden met nieuwe onbewuste energie. Al deze onbewuste energie zorgt ervoor dat jij voornamelijk negatieve, beladen gedachten hebt over jouw onderwerp en hiermee zet jij neer wat jij gaat aantrekken; nieuwe onbewuste energie en nieuwe situaties en omstandigheden met nieuwe onbewuste energie. Nieuwe ellende dus.

As within, so without en jouw buitenwereld laat jou zien wat jij in je binnenwereld hebt. Onrust. Jouw gedachten zorgen voor onrust in jou en deze gedachten trekken als een magneet nieuwe onrust aan. Zolang jij je laat besturen door jouw verstand, het denken, je onderbewustzijn en je pijnlichaam zul je nieuwe onrust en stress aan blijven trekken. Je trekt als een magneet die mensen en situaties naar je toe met die zich steeds maar weer herhalende gedachten.

Hoe kun je je stress gaan loslaten?
Door de gedachtestroom op te gaan merken. Door bewustwording. Door bewust te gaan zien hoe deze gedachten en de andere onbewuste energie jou ondermijnen. Door bewustwording. Door te stoppen met het onbewust creëren van stress, spanning en onrust en het bewust gaan creëren van innerlijke rust en moeiteloosheid. Door contact met jezelf te gaan krijgen en door weer helemaal jezelf te zijn in jouw stressgevoelige onderwerp. Door vertrouwen te voelen omdat je contact hebt met jezelf, met je bron en met The Greater Intelligence, waar alle antwoorden klaarliggen.

De oplossing voor het loslaten voor jouw stress heeft direct te maken met het uiteindelijke doel wat jouw ziel op zijn reis heeft meegekregen;

Verbondenheid met jezelf en met jouw bron ontwikkelen.

Verbondenheid is datgene wat je absoluut niet hebt met jezelf en met anderen als jij gestrest bent. Zou jij verbondenheid met jezelf en met je bron voelen, zou er geen stress, geen spanning en geen onrust zijn.
Ik ga je nu een verhaal vertellen over waar jij ooit, heel lang geleden vandaan bent gekomen. Ik vertel je dit verhaal omdat dit de basis is waarop je steeds weer terug kunt vallen. Het legt ook uit waarom ik het woord verbondenheid dik en groot heb gedrukt.

Het nu volgende verhaal maakt deel uit van mijn basisfilosofie en ik vertel je dit alleen om jou jezelf nog beter te laten begrijpen.

Schrik niet, we gaan even heel diep en ver terug in jouw tijd…

Een deel van mijn basisfilosofie:
Schrik niet, we gaan nu even heel ver terug in de tijd en onthoud, ik vertel je dit zodat je nu in jouw leven op een veel praktischer manier om zult kunnen gaan met tegenslagen en rotgevoelens.

Om mijn filosofie voor jou duidelijk te maken ga ik heel ver terug in de tijd en wel naar het allereerste moment dat jij als energie ontstond. Ik zie alles als energie en dus ook mensen. Ze zeggen wel eens dat een mens ook een ziel heeft en een ziel kun je je voorstellen als een pakketje unieke energie. Ik ga hier zelf nog iets verder in en ik zeg dat een mens een ziel is die iedere keer weer op aarde terugkomt om op aarde te leren. Leren herinneren wat je al weet. Je bent dus een ziel met een lichaam. Als je dood gaat dan sterft je lichaam af en je ziel blijft gewoon bestaan als een pakketje energie. Wordt het weer tijd om verder te leren dan incarneert je ziel in een nieuw lichaam en word je weer als baby geboren. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Nog voordat je een ziel was, nog voordat je een individuele energie was, was je als energie deel van Het Grote Geheel. Ik noem het HGG omdat HGG bestaat uit alles. Alle energie, alle informatie en alle zielen. Alles is uiteindelijk met elkaar verbonden en vormt tesamen HGG. Er zijn verschillende namen voor Hgg. God, het Al, ga zo maar door. Soms noem ik het ook The Greater Intelligence, zoals Eckhart Tolle het noemt.

Ooit, heel lang geleden was jij nog geen mens en was je als energie nog deel van Het Grote Geheel ofwel je was nog deel van de Bron waar wij allemaal vandaan komen. In HGG was er totale rust, totale compleetheid, onvoorwaardelijke liefde en had je contact met alle andere energie. Er was daar volledige verbondenheid met al het andere.

FToen werd het tijd voor een individuele missie en werd je van het ene op het andere moment afgesplitst van HGG. Je werd er dus uitgezet en je werd een individuele energie ofwel ziel. Je ging van compleetheid, totale rust en volledige verbondenheid naar incompleetheid, spanning, innerlijke onrust en niet -verbondenheid. Je werd dus een individuele energie of ziel en toen werd je ook nog eens geboren op aarde.

Je kreeg een lichaam. Ook dat was even heel erg wennen. Je was niet alleen meer een individuele energie, je had nu ook zelf een lichaam wat het gevoel van afgescheidenheid alleen nog maar sterker maakte. Je ruilde die volledige verbondenheid in HGG in voor een nogal afgescheiden gevoel als mens op aarde.

De bedoeling van het leven op aarde is dat je als ziel zelf de staat van innerlijke rust, compleetheid en vooral de staat van volledige verbondenheid weer voelt zoals je die voelde in HGG. De missie van iedere ziel en dus ieder mens is om zich weer volledig verbonden te voelen met al het andere. Je kunt volledige verbondenheid met al het andere bereiken door volledige verbondenheid met jezelf, met je bron te herstellen. Je kunt niets uit de buitenwereld halen, je kunt alles uit jezelf halen. Mensen proberen de leegtes die ze van binnen voelen, de niet verbondenheid, constant op te vullen met dingen uit de buitenwereld. Naar mijn mening is het juist de bedoeling dat je alles uit jezelf haalt. Ben je in staat alles uit jezelf te halen, zul je ook veel meer genieten van alles buiten jezelf, omdat je dit niet perse nodig hebt voor jouw eigen geluk.

Het is dus de bedoeling dat je weer volledige verbondenheid ervaart met al het andere. Dat bereik je door eerst volledige verbondenheid met jezelf te hebben. Volledige verbondenheid met jezelf kun je ook zien als gewoon helemaal jezelf zijn in alles wat je doet. De onderwerpen in jouw leven die jou een rotgevoel geven en waarover jij piekert en je zorgen maakt zijn de aandachtspunten waarin er nog weerstand zit. Weerstand tegen het volledig verbonden zijn met jezelf. Volledige verbondenheid versus weerstand. Volledige doorstroming van energie vs weerstand. Volledige acceptatie en overgave vs weerstand. Weerstand is pijn, weerstand is een rotgevoel en weerstand is trekken, duwen en moeilijk doen. Verbondenheid is rust, gezondheid, moeiteloosheid en geluk. De dingen waarin jij nog weerstand (een rotgevoel/emotionele pijn) hebt zul jij tegenkomen in jouw leven en deze dingen vormen jouw lesstof tot het weer volledig verbondenheid ervaren met jezelf. Je loopt in je leven dus tegen je eigen weerstand aan. Jouw buitenwereld gaat jou confronteren met die weerstand in jou door de situaties en mensen die op je pad komen en jou triggeren op je rotgevoel. Heb je nog weerstand in jezelf, zul je weerstand tegenkomen in de buitenwereld, in jouw buitenwereld.

Als je jouw onderwerp nu neemt waar je stress over hebt dan is dat voor jou nu een van de punten waarin jij jezelf nog kunt ontwikkelen. Datgene wat jou nu bezighoudt, datgene waar jij nu stress over hebt is een van de aandachtspunten van jouw persoonlijke ontwikkeling. Als jij mbt dit onderwerp volledig zeker van jezelf zou zijn en helemaal jezelf zou kunnen blijven dan was er geen reden voor stress en spanning omdat je het antwoord en de oplossing onmiddellijk zou weten. Sterker nog, er zou geen probleem zijn omdat jij mbt dit onderwerp volledige verbondenheid zou hebben en er geen reden zou zijn om een probleem voorgeschoteld te krijgen. Is er geen leegte in jezelf, is er geen aandachtspunt in jouw persoonlijke ontwikkeling, dan is er geen probleem en geen rotgevoel.

De verbondenheid met jezelf herstellen.
Het uiteindelijke doel van iedere ziel is weer volledige verbondenheid met De Bron, met Het Grote Geheel, met The Greater Intelligence hebben.

Stress is weerstand. Weerstand tegen hoe het nu is. De weerstand kom je tegen in jouw buitenwereld. Jouw buitenwereld is slechts een reflectie van jouw binnenwereld. As within, so without. De weerstand begint in jou, zit in jou en kom je tegen in jouw buitenwereld, in jouw leven. Jouw stressvolle onderwerp, het onderwerp in jouw leven wat jou stress geeft laat jou zien welke weerstand er nog in jou zit. Jouw buitenwereld is een spiegel voor jouw binnenwereld. Er zit dus weerstand in jou.

Laat je de weerstand in jezelf los, dan zul je ook steeds minder weerstand ervaren in jouw buitenwereld. Zo werkt het. In jouw stressvolle onderwerp werk jij het prachtige leven wat The Greater Intelligence, Het Grote Geheel voor jou in petto heeft, tegen. Jouw verstand, jouw ego, jouw angst heeft geen vertrouwen in wat het leven jou zal brengen. Dus je blijft trekken, duwen en moeilijk doen.

The Greater Intelligence, het universum luistert naar wat jij wilt. Wil jij moeilijk doen, wil jij jouw zeer beperkte verstand en ego volgen en wil jij trekken en duwen en moeilijk doen, dan mag jij trekken en duwen en moeilijk doen. Wil jij het moeilijk? Dan krijg jij het moeilijk. Jij creëert constant zelf jouw leven. Dit kun je onbewust doen, met je verstand en ego en je kunt er vanaf nu voor kiezen om het bewust te doen, met behulp van The Greater Intelligence, met behulp van de onmeetbare kracht, met behulp van het leven zelf.

Stress is weerstand. De weerstand loslaten en jouw verbondenheid met het leven, met jouw bron, met The Greater Intelligence herstellen is wat jij kunt doen om jouw stress, spanning en onrust echt aan te pakken.
De weerstand loslaten en de verbondenheid herstellen is waarbij ik jou kan helpen.
Jij hebt alles al in je. Ik kan jou niets nieuws leren, ik kan alleen bestaande kennis in jou losmaken. Herken je jezelf in wat ik schrijf of in wat ik in een van mijn audio oefeningen zeg, dan wordt datgene wat ik zeg of schrijf in jou losgemaakt.
Jezelf ergens in herkennen is in jezelf voelen dat iets losgemaakt wordt.

Je verstand hoeft daarom ook niet altijd te begrijpen wat ik zeg of wat ik schrijf, als jouw gevoel, als de onmeetbare database in jouw ziel maar herkent wat ik zeg of schrijf. Je hoeft het allemaal niet met je hoofd, met je verstand te doen, het zit allemaal al in je lichaam en je lichaam heeft een enorme intelligentie in zich en weet precies wat goed is voor jou.
Echter; zolang jij jouw lichaam laat besturen door het denken, door je verstand, door emoties, samengevat door ONBEWUSTE energie, kan jouw lichaam niets voor jou doen en voel je je rot en gestresst.

Wat kan ik voor jou betekenen:
Ik ga jou helpen jouw weerstand los te laten en jouw verbondenheid met jezelf te herstellen.
Door mijn informatie te lezen wordt je bewuster, wordt je wakkerder, ga je zien hoe het werkt.
Door mijn oefeningen te doen zet je je verstand even stil, stop je af en toe even met denken en ga ik je leren je kostbare energie te richten op je lichaam.
Stop je met denken, ga je de stilte in, maak je contact met The Greater Intelligence en kan deze onmeetbare kracht door jou heen gaan werken.

Maak je contact, heb je verbondenheid, zul je veel makkelijker je stress kunnen loslaten, en zul je veel meer vertrouwen krijgen in het leven en wat het leven jou zal brengen als je het duw- en trekwerk loslaat.
Met mijn informatie kan ik alleen maar wijzen. Wijzen naar De Kracht. Ik kan je alleen maar pointers geven. Je zult het zelf gewoon moeten doen om voor jezelf te ervaren wat ik bedoel.

Lees mijn teksten en doe de oefeningen. Just do it.

[/show_if]