Speciaal voor jongeren: stress en ontspanning

Onderwerp: Je weet niet wat je wilt.

Je weet niet wat je wilt en daar baal je van. Jij, of de mensen om je heen maken zich hier druk over en dat helpt al helemaal niet. Je weet niet wat je wilt en je weet eigenlijk ook niet hoe je dit ooit wel gaat weten.

Het maakt niet uit om welk onderwerp het gaat; Of het nu is welke richting je uit gaat met je studie of iets heel anders. Niet weten wat je wilt is erg frustrerend en zorgt voor onrust. Onrust in je binnenwereld en onrust in je buitenwereld.

Het is logisch als je op een gegeven moment weg wilt vluchten van het onderwerp en helemaal geen zin hebt om steeds dezelfde vragen van mensen om je heen te beantwoorden. Je zou wel willen maar je weet het gewoon niet. Helemaal balen als andere mensen om je heen wel weten wat ze willen. Maakt niet uit, jouw tijd komt nog wel en als je het op de juiste manier aanpakt zul je het beter krijgen dan dat je het ooit had kunnen bedenken.

Wat jij wilt is al bekend. Wat jij wilt weet je al alleen kun je er op dit moment nog niet bij. Ja, je kunt relaxen want ik zeg het je nogmaals; wat jij wilt in jouw onderwerp weet je al. Alle antwoorden die je nodig hebt zijn er al en sterker nog, ze zitten in jou, klaar om naar boven te komen…op het juiste moment.

Klik hier om er achter te komen!

[show_if has_one=”Member 1″]
Waarom weet je niet wat je wilt? Omdat je in de verkeerde richting zoekt naar antwoorden. Je zoekt naar antwoorden met je verstand. Met je verstand, met veel nadenken, piekeren en je zorgen maken ga je het niet vinden. Door naar anderen te kijken ga je het niet vinden. Het is er al en toch weet je nog niet wat het is. Mmm…

Ik ga veel met jonge mensen om en ik weet dat jonge mensen veel meer weten dan veel oudere mensen. Met weten bedoel ik niet feitenkennis, algemene ontwikkeling, levenservaring en kunnen afwegen en analyseren. Dat zijn allemaal zaken van het verstand. Hoe slim je ook bent, je verstand is zeer beperkt.

Met weten bedoel ik contact kunnen maken met je zuivere gevoel en WETEN wanneer iets wel of niet goed voor je is. Of je dat gevoel dan meteen in woorden kunt vertalen is niet belangrijk. Jouw zuivere gevoel, jouw bron heeft een onmeetbare intelligentie. Ik noem dit ook wel The Greater Intelligence of Het Grote Geheel.

Ga je zoeken naar antwoorden en oplossingen in je verstand of gaan je ouders het voor jou bedenken met hun verstand, dan zijn de oplossingen die daar uit voortkomen zeer beperkt.

Zorg dat je eerst contact maakt met jouw zuivere gevoel, met jouw bron, met The Greater Intelligence, dan zullen de antwoorden, inzichten en oplossingen beter zijn dan dat je je voor had kunnen stellen.

Waar zit het contact met The Greater Intelligence? Hoe kun je contact maken met je bron, met jezelf?

Door te voelen in je lichaam, door contact te maken met je lichaam. Doe je dit, hoef je n iet eens te zoeken en zullen de juiste antwoorden, inzichten en oplossingen vanzelf naar je toe komen.

Daarom ga ik zometeen naar de kern van mijn verhaal. Het is niet belangrijk dat je met je verstand meteen alles begrijpt wat ik hier schrijf. Het is veel belangrijker dat je het begrijpt met je gevoel. Voelt het goed, is het goed voor jou.

Als je teveel over iets gaat nadenken in je leven, maakt niet uit wat voor onderwerp, wordt het een puinhoop. Met veel nadenken ga je het niet redden, met veel nadenken bezorg je jezelf alleen maar een rotgevoel. Je gaat het niet bedenken, nu niet en nooit niet. Je hoeftdus niet meer te piekeren, je hoeft je geen zorgen meer te maken, dit gaat je toch niet helpen.

De allerbeste antwoorden en oplossingen kun je laten komen. Wat moet je hiervoor doen? Stoppen met wegvluchten voor het onderwerp waarin je niet weet wat je wilt. Stoppen met vluchten voor het rotgevoel wat het je geeft. Wat je moet doen om juist wel te weten wat je wilt is naar dat rotgevoel toe gaan., aanpakken die handel, aandacht geven aan datgene wat om aandacht vraagt.

Geef jij het geen aandacht, dan gaan je ouders en de rest het aandacht geven en krijg je al het gezeik over je heen. Regel jij het niet zelf, dan regelt een ander het wel voor je en je wet precies wat dat betekent; Dingen moeten doen waar anderen blij van worden en niet jij.

Als iets in jou leven jou een rotgevoel geeft en niet zomaar weggaat, dan is dat een aandachtspunt in jouw persoonlijke ontwikkeling. Des te erger het rotgevoel, des te erger de emotionele pijn, des te vaker dit aandachtspunt blijft terugkomen, des te belangrijker het aandachtspunt is in jouw persoonlijke ontwikkeling.  Jouw onderwerp is voor jou een aandachtspunt, het vraagt om jouw aandacht en dat doet het door jou een rotgevoel te geven en jouw aandacht er naartoe te trekken. Heb je de neiging om juist weg te vluchten van jouw onderwerp, dan geef jij jouw aandachtspunt juist niet datgene wat het nodig heeft; Jouw aandacht!

Je weet niet wat je wilt en je zou graag de juiste antwoorden en oplossingen willen hebben. Zoals ik al zei zijn de juiste antwoorden en oplossingen er al. Naar mijn mening ga je deze echter niet vinden als je te hard zoekt, hier te veel over nadenkt, piekert en je zorgen maakt.

Mijn ding is mensen helpen om juist te stoppen met nadenken, piekeren en zorgen maken en mensen contact te laten maken met hun bron, met The Greater Intelligence. Maak je hiermee contact, maak je contact met de stilte en in de stilte liggen alle antwoorden.

De Stilte.

De allerbeste informatie, de allerbeste ingevingen komen uit de stilte.

De allerbeste en meest waardevolle ingevingen en ideeen zijn zeker niet het resultaat van veel denkwerk.

Is je hoofd leeg, maak je ruimte om contact te maken met het niets, met de stilte.

Is je hoofd vol met gedachten, raak je de verbinding met de stilte kwijt.

De stilte is de stilte omdat er geen gedachten actief zijn. De stilte bevat alles. Alles is in de stilte aanwezig. Alle informatie, alle energie. Eckhart Tolle noemt deze stilte ook wel The Greater Intelligence.

Hoe ga je naar de stilte? Door naar jezelf te gaan, naar je bron.

In jezelf, in je bron hoef je nooit te zoeken naar de juiste antwoorden. Ben je in of vlakbij je bron, heb je contact met jezelf, komt de juiste informatie, komen de juiste antwoorden naar jou toe.

Hoe ga je van de stilte weg? Door na te gaan denken.

De inzichten en antwoorden die jij krijgt als je in de stilte bent zijn altijd veel beter dan de vragen die je stelt. Wil je weten wat er op dit moment het beste voor jou is, hoef je alleen maar naar jezelf, naar de stilte te gaan en je krijgt het allerbeste. Ga je naar de stilte, hoef je geen vragen te stellen, mag, hoeft niet.

De stilte ligt in het NU. In de stilte krijg jij de informatie en de energie die NU voor jou van belang zijn.

Je hoeft het allemaal niet meer alleen te doen, je hoeft niet meer te zoeken naar antwoorden, je kunt de antwoorden naar je toe laten komen.

Hoe ga je dit doen? Hoe ga je de beste antwoorden en oplossingen naar jou toe laten komen?

Door makkelijker de stilte op te zoeken. Hiervoor heb ik geleide oefeningen gemaakt waarin ik jou meeneem naar de stilte in jou. Je kunt de oefening doen die ik speciaal voor dit onderwerp gemaakt heb of je kunt een van de andere oefeningen doen; Alle oefeningen hebben hetzelfde doel en brengen jou uiteindelijk dichter bij de stilte in jou.

Het maakt niet uit met wat voor vragen of problemen je zit. De allerbeste oplossingen en antwoorden komen altijd uit dezelfde bron, uit de stilte.

[/show_if]