Slapeloosheid

Beter slapen.

Je slaapt slecht. Iets houdt jou uit je slaap. Je wilt graag weer beter slapen en je wilt ook dat datgene wat jou uit je slaap houdt opgelost wordt. Als jouw probleem opgelost wordt en jij beter slaapt zal jouw leven er heel anders uit gaan zien. Je kunt nu zelf niet bij de oplossing en ik ga je helpen. Ik schrijf over jou en jij herkent jezelf in wat ik schrijf. Ik geloof dat ik jou kan helpen om beter te slapen en het onderliggende probleem op te lossen.

Je slaapt slecht. Je kunt moeilijk in slaap vallen, je slaapt niet lekker door of beide.
Hierdoor ben je moe. Geestelijk moe en lichamelijk moe. Je zou wel 100 jaar willen slapen. Hangmat en een dekentje. Als je wakker wordt voel je je nog vermoeider dan wanneer je naar bed gaat. Wordt je wakker dan weet je niet waar je het vandaan gaat halen want je energie moet van ver komen. Je baalt dat je weer zo kort geslapen hebt. ’s Ochtends koffie erin en weer gaan. Je leeft in een soort roes. Op een of andere manier trek je jezelf ’s ochtends je bed uit en doe je weer wat je moet doen, zombiestyle. Het beïnvloedt je gezondheid, je werk, alles. Je weet niet wat je eraan kunt doen, misschien heb je al veel geprobeerd. Pillen, drankjes, de dokter. Eigenlijk wil je ook geen pillen (meer?). Je doet het maar want je weet het niet. Weinig. Weinig helpt tot nu toe.

Er is iets wat jou bezighoudt. Iets houdt jou uit je slaap. Dat onderwerp heeft een grote invloed op jou. De bewuste maar vooral onbewuste angst dat het misgaat, de zorgen en het veel nadenken over jouw ding is de onbewuste energie die jou constant bezighoudt. Het kan zijn dat je heel goed weet wat het onderwerp is wat jou wakker houdt. Het kan ook zijn dat je bewust niet weet wat jou bezighoudt, maar dat jouw onderbewuste jou uit je slaap houdt. Je onderbewuste is de beheerder van al jouw emoties en herinneringen, vooral onbewuste herinneringen.
Ga je naar bed, wordt het stil om je heen en begint de stroom gedachten. Die vrachttrein begint en wil niet meer stoppen. Malen over hetzelfde. Hele verhalen in je hoofd, gevoed door angst en zorgen. Je bent bang dat het niet goed gaat komen, je voelt je machteloos in jouw situatie en die angst jaagt je op, weg van de rust.

Zolang er afleiding is gaat het. Als je niet aan jouw onderwerp denkt gaat het wel. Als je naar bed gaat wordt het stil om je heen, is er minder afleiding en komt het allemaal omhoog. Wordt het stil, komen de gedachten. Denken denken denken. En het is een gewoonte geworden of het is een gewoonte aan het worden. En het gaat vanzelf. Bad habit. De pijn, de angst, de emoties, de zorgen, de ene gedachte na de andere en de verhalen komen vanzelf. Van kwaad tot erger. Het malen, het piekeren, het neemt jou mee en het wil je niet loslaten. Probeer dan maar eens in slaap te vallen, met al die angst die omhoog komt.

De grote boosdoener in het niet kunnen slapen is onbewuste energie. De onbewuste energie in jou. Met onbewuste energie bedoel ik alle beperkende en belastende energie in jou wat tot nu toe ongestoord, onopgemerkt, en volautomatisch zijn gang met jou kon gaan. Onbewust = ongezien. Onbewust = onopgemerkt. Onbewust = je bent je er niet van bewust dat het gebeurd of wat er precies gebeurd. Onbewust = voor normaal aangezien omdat het er langzaam is ingeslopen, want dat is toch gewoon zo? Je weet niet beter, het is zo gegroeid, je denkt er niet eens over na, je hebt het niet zien aankomen, het is/ was eigenlijk gewoon een deel van je leven. Er is iets gebeurd en dat heeft die onbewuste energie getriggerd, omhoog gehaald. Je verstand gaat gewoon met je aan de haal. Het is namelijk niet je lichaam die jou uit je slaap houdt, maar je verstand. Je verstand wil graag denken, je verstand wil graag verhalen maken, en dat doet het. Constant. Helaas bijna altijd negatieve verhalen over datgene wat er tegen zit in jouw leven. Je verstand en het overmatige denken is voor jou de grote sloper.

Van jongs af aan ben je geleerd, heb je geleerd om steeds meer na te denken. Dat is nu de normaalste zaak van de wereld geworden. Het denken begint ’s morgens en trekt je de hele dag voort als een span op hol geslagen paarden. Vooral ’s avonds als het stiller wordt om je heen, komen de hersenspinsels omhoog. De angst die in je zit, de zorgen die je je maakt, de stress die je hebt zijn als een zweep voor je gedachten. Onbewust is er de angst dat het niet goed komt. Die angst jaagt je op. Je verstand wil weg van hoe het nu is en van hoe het zou kunnen uitpakken. Stress.
Slapen? Je hebt helemaal geen tijd om te slapen zegt je verstand omdat er een oplossing moet komen, voordat het te laat is.
Je wordt dus gesloopt door al die gedachten. Je brein werkt veel te hard, en tegen je.

Ik geloof dat als jij weer goed zou slapen, jouw leven er veel beter uit zo zien. Je hebt nog niet het juiste hulpmiddel gevonden om weer beter en dieper te slapen en je wilt gewoon geholpen worden. Ik schrijf over jouw slapeloosheid. Ik schrijf over jou. Voelt datgene wat ik schrijf goed voor jou, herken jij jezelf in wat ik schrijf en voel jij dat het over jou gaat dan kan mijn informatie jou goed helpen met jouw slapeloosheid. Het is niet belangrijk dat je alles wat ik schrijf meteen snapt met je verstand. Om te weten of het veel voor jou kan betekenen hoef je het alleen te begrijpen met je gevoel, het moet goed voelen. Voelt mijn verhaal niet goed aan dan past iets anders beter bij jou en zal de audio oefening ook niet bij je passen.
Als je voelt dat het goed is voor jou, zullen mijn theorie en audio oefeningen jou niet alleen kunnen helpen met je slapeloosheid, maar ook met de oorzaak, met het onderliggende probleem wat jou uit je slaap houdt. Jouw slapeloosheid is het gevolg van datgene wat jou uit je slaap houdt, dus daar moet je wezen.

Naast deze theorie heb ik voor jou een geleide audio oefening gemaakt waarmee jij beter zult slapen. In deze geleide oefening wordt jij door mijn stem meegenomen en hoef jij zelf niets te doen. Niet alleen help ik je beter te slapen, ik help je ook om datgene wat jou uit je slaap houdt, op te lossen. Iets houdt jou uit je slaap. Door mijn theorie en audio oefeningen maak je beter contact met jezelf, kom je dichter bij jezelf en bij de antwoorden en oplossingen voor datgene wat jou wakker houdt.

Hoe zou je leven zijn als je beter zou slapen. Naar je bed gaan en zonder dat je het door hebt in een diepe slaap vallen. Meters maken, kilometers slapen. Uitgerust wakker worden. Zin hebben in de dag en weer zin hebben in je leven. Weer tijd en zin hebben in de dingen die jij het leukste vindt en die je eigenlijk al veel te lang uitstelt. Hoe zou jouw dag veranderen als je weer beter zou slapen en je lichaam en geest goed konden uitrusten. Eindelijk je vermoeidheid los kunnen laten en al die vermoeidheid uit je lichaam laten stromen. Wat zou er veranderen voor jou en wat zou er veranderen voor jouw omgeving. Reageer jij anders op de mensen om je heen en zullen zij anders reageren op jou? Zou je beter opgewassen zijn tegen datgene wat nu nog tegenzit? Jij weet, ik weet, dat jij weer beter kunt slapen. Je kunt er nu nog niet bij, je weet nog niet hoe, maar je weet dat het mogelijk moet zijn. En je wilt heel graag beter slapen.

Wat is er nodig:
Slapen. Slapen is rusten. Er is rust nodig. Al jouw onbewuste energie, al die gedachten en emoties maken je onrustig. Er is stress in jou. Stress is weerstand. Weerstand tegen hoe het nu is. Zoals het nu is, is het niet goed omdat het nog niet “veilig” is. Voor jouw onderbewustzijn, voor jouw ego is de huidige situatie niet “veilig”. Het is niet zo dat jij die onveiligheid bewust met je logische verstand ervaart. Nee het is zo dat jouw onderbewustzijn die onveiligheid ervaart. En jij hebt weinig te zeggen over dat onderbewuste gedeelte. Er dreigt gevaar. Stress is weerstand. Er is dus weerstand in jou, in jouw onderbewuste, in jouw ego, in jouw verstand. Er is weerstand in jou tegen jouw huidige situatie in het onderwerp wat jou bezighoudt. Zolang er zoveel weerstand is, is er emotionele pijn en is er onrust. Het is niet goed en gaat het wel goed komen?

Daar waar weerstand is, is emotionele pijn ofwel een rotgevoel. Daar waar weerstand is stroomt er iets niet goed door. Omdat er iets niet goed doorstroomt kan er ook geen oplossing naar je toe komen voor jouw onderwerp. Het stroomt niet, jouw verstand en ego hebben de hakken in het zand. Daar waar het niet stroomt is er pijn, vroeg of laat. Eerst in je ziel, houdt je dit lang genoeg vol, ook in je lichaam.

Wat er nodig is is dat jouw gedachten ontkracht gaan worden. Wat er nodig is is dat jij je bewust wordt wat er met jou gebeurd als je niet kunt slapen. Wat er nodig is is jouw bewustwording, wakker worden, gaan zien en begrijpen waarom jij niet kunt slapen. Gaan opmerken wat jouw leven en jouw slapen beheerst en verpest.

Wat jou enorm zal helpen is zien, begrijpen en vooral voelen waarom jij tegen jouw probleem bent aangelopen. Begrijpen waarom dit pijnlijke probleem op jouw pad is gekomen. Daarmee zal ook het vertrouwen komen dat het weer goed komt.
Door bewustwording hoe het werkt met jou en jouw slapeloosheid zal jouw onbewuste, onrustige energie jou minder snel mee kunnen sleuren richting onrust als je gaat slapen.
Bewustworden is herkennen. De kennis herkennen die jij al in je hebt maar die tot nu toe verscholen bleef door het lawaai van al die gedachten, zorgen, angst en andere onbewuste energie. Ik help jou herkennen wat jij al in je hebt aan kennis, gevoel, weten. Als jij jezelf herkent in wat ik schrijf, als jij voelt dat mijn info jou kan helpen, dan herken je jezelf, dan herken je datgene wat in jou zit in wat ik schrijf, in mijn woorden. Ik raak iets aan in jou, wat aangeraakt wil worden, wat er eindelijk uit wil. Dan heb jij het gevoel van hé, dit gaat over mij.

Ik maak los. Ik vertaal datgene wat jij in je hebt in woorden en jouw gevoel vertaalt het terug naar wat er al in jou zit. Misschien zonder dat jij het meteen kunt uitleggen of met je verstand snapt voel je dat het je op een positieve manier raakt. Het gaat over jou en ergens in jou gaat het licht aan. Op mijn website staat heel veel informatie geschreven wat veel in jou los zal kunnen maken. Alle onderwerpen, alle theorie wijst uiteindelijk naar een en hetzelfde, alleen wordt het telkens vanuit een ander onderwerp, vanuit een andere hoek benaderd. Het wijst allemaal naar een en hetzelfde; verbondenheid, contact. Alle emotionele pijn is uiteindelijk terug te voeren op slecht contact, weerstand, niet-verbondenheid met jezelf, met je bron. Niet jezelf zijn in jouw onderwerp. Dat leg ik ook uitgebreid uit. Heb je slechte verbondenheid met jezelf is er weerstand in jou. Is er weerstand in jou, zul je weerstand in je leven tegenkomen. Jouw leven is een spiegel voor wat er in jou zit.

Het is niet belangrijk of noodzakelijk dat je met je verstand meteen de link kunt leggen tussen weerstand, slechte verbondenheid in jou en jouw slapeloosheid, als je maar voelt dat er ergens iets voor jou klopt.

Bewustwording dus. En als je dat dan interessant vind en het bij je past, wat dan…
Dan is het goed voor jou en jouw slapen als we de grootste saboteur gaan aanpakken, het verstand en al die gedachten. Daar zijn mijn audio oefeningen voor. Je kunt lekker gaan liggen en je mee laten nemen. Het helemaal alleen doen, helemaal alleen in de stilte tot rust komen is erg moeilijk als je last hebt van slapeloosheid. Luister je naar een audio oefening hoef je niets te doen, hoef je je geen zorgen te maken en neem ik je mee richting rust en slapen. Je wordt meegenomen door een stem. Je bent al met iets bezig (met luisteren)en je hoeft verder even niets, ik regel de rest.
Ook is het erg handig voor je als je jezelf iets meer gaat helpen om makkelijker de beste oplossingen en antwoorden te krijgen over jouw onderwerp. Alle antwoorden liggen in de stilte en komen uit die stilte. Niet uit je verstand, nooit uit je verstand. Pieker je, twijfel je, analyseer je je rot over de beste oplossing dan weet je dat je de beste oplossing nog niet hebt gevonden.

De allerbeste antwoorden, de allerbeste “toevallige” oplossingen komen uit de stilte, juist op momenten als je (verstand) er even niet mee bezig bent en je er dus even niet mee bemoeit.
Als het juiste, zuivere antwoord bij je binnenkomt, uit het niets, dan is er absoluut geen twijfel en weet je op een of andere manier dat dat het is. No doubt about it, geen discussie mogelijk.
De laatste tijd kun je hier niet bij omdat er heel veel afleiding is en als het stil om je heen wordt, als de drukte om je heen stopt, begint de drukte in je hoofd.

Wat ik doe, alles wat ik schrijf en mijn audio oefeningen hebben uiteindelijk tot doel jouw verbondenheid, jouw contact met jezelf te herstellen. In datgene wat jou zo bezighoudt, datgene wat jou zo uit je slaap houdt, ben jij jezelf absoluut helemaal niet. Je bent jezelf daarin niet, je hebt daarin geen contact met jezelf, met jouw bron en juist daar liggen de allerbeste antwoorden.
Dat kun je je nu niet voorstellen omdat je door de bomen het bos niet ziet en daarom heb je de hulp nodig van buiten om op weg geholpen te worden. En dat is oké, je hoeft niet alle antwoorden te hebben en je kunt niet meteen alle antwoorden hebben. Alle antwoorden zijn er al, alle antwoorden zitten al in jou alleen kun je hier nog niet bij. Al die antwoorden moeten nog losgemaakt worden en daarvoor zijn de juiste omstandigheden nodig. Door je slapeloosheid voel je je als een patatje en kun je niet bij de juiste antwoorden en oplossingen komen. Ik maak los wat er al in jou zit, ik wijs alleen maar naar wat er in jou zit, jouw zuivere gevoel. Alleen jij weet wat het beste voor je is en alleen als jij zelf inzicht vanuit jezelf krijgt dan kun je for once and for all jouw probleem aanpakken.

Wat gaat de audio oefening voor je doen.
Datgene wat tegenzit, datgene wat jou bezighoudt als je wakker ligt zorgt ervoor dat je niet slaapt. Nadenken, piekeren, je zorgen maken, een rotgevoel daarbij hebben, iets niet kunnen loslaten, geen vertrouwen hebben in dat het goed komt, allemaal dingen die jouw nachtrust belemmeren. Het sleept je automatisch mee. Je wilt het niet maar vanzelf ga je weer nadenken, malen en je zorgen maken. Je verstand trekt je de verkeerde kant op.

Mijn audio oefening zorgt ervoor dat je verstand je niet mee kan trekken naar het wakker liggen. Zelf, zonder hulp je gedachten sturen is niet makkelijk. Helaas zijn de gedachten die je hebt over datgene wat jou heel erg bezighoudt, vaak negatief. Als je gaat liggen volg je niet vanzelf je opruiende gedachten, maar volg je mijn stem die jou meeneemt richting innerlijke rust. Ik neem jou mee naar een plek die jou helpt beter te slapen en die jou ook helpt met jouw probleem.
In mijn audio oefening breng ik jou, jouw energie naar de kracht die jou gaat helpen.

Wat is de kracht die jou gaat helpen?
De kracht die mij helpt om over jou te schrijven en die jou gaat helpen om het weer beter te krijgen noem ik Het Grote Geheel. Jouw bron, The Greater Intelligence, allemaal namen voor een en hetzelfde. Ik kan over jou schrijven en jij herkent jezelf in wat ik schrijf omdat we uit dezelfde bron komen. Op dit moment kun jij met betrekking tot datgene wat jou uit je slaap houdt geen contact maken met jouw gevoel, met jouw bron. Dit komt omdat je verstand en je angst en zorgen jou bij jezelf, bij je gevoel wegtrekken. Je wordt steeds weer richting nadenken getrokken.
Met betrekking tot datgene wat tegenzit, wat jou wakker houdt ben jij niet helemaal jezelf Niet jezelf, geen contact, geen rust, geen vertrouwen.

Ben jij helemaal jezelf in iets, dan heb jij goed contact met jezelf, met je eigen bron. Die bron, dat Grote Geheel bevat alle antwoorden, alle oplossingen, alle informatie, alle rust, compleetheid en geluk. De grote truc is om het contact wat je nu niet meer hebt met die bron, te herstellen. Ik help mensen het contact met zichzelf en daarmee met hun bron te herstellen.
Ik stem af op DE bron en voel wat ik moet schrijven om jou te helpen jouw contact te herstellen. Spreekt wat ik schrijf jou “enigszins”aan dan schemert het licht van die bron “enigszins” door jouw onbewuste energie heen. Je contact is slecht maar door dat hele dunne telefoonkabeltje komt toch wat zinvolle, zuivere informatie naar jou toe. Ga jij met jezelf aan de slag, luister jij naar de hints die jij al een tijdje krijgt en herstel jij inderdaad weer jouw contact met jouw bron en met jezelf, dan zul je niet alleen beter slapen, maar je zult ook het leven tegemoet gaan wat eigenlijk voor jou bedoeld is. Je weet heel goed wat ik bedoel alleen heb je geen idee hoe je daar gaat komen.

Ik weet hoe jij daar gaat komen; via jezelf. Eerst jezelf, dan gaat de buitenwereld met je meewerken. Jouw buitenwereld laat jou constant zien wat jij in je binnenwereld hebt. Jouw buitenwereld is een spiegel voor jouw binnenwereld. Het zijn niet mijn woorden die het doen, het zijn niet de woorden waarin jij je herkent maar de energie die met die woorden meekomt. Alles zit al in jou, klaar om losgemaakt te worden. Jij, jouw zuivere gevoel zoekt datgene wat jou kan helpen dat alles in jou los te maken. Als jij je herkent in wat ik schrijf of in mijn stem en de woorden die je hoort, wat gebeurd er dan?
Het is niet zo dat je iets nieuws hoort. Je hoort juist iets heel ouds wat al heel, heel lang in jou zit, maar nooit aangeraakt is. Wat je niet wilt en wat toch niet gaat werken is iets of iemand die het voor je gaat doen. Jij moet het echte werk zelf doen, maar je kunt wel geholpen worden. Je wilt zelf waarschijnlijk ook wel maar je weet niet hoe. Jij gaat de dingen vinden die het juiste in jou losmaken. Het juiste komt los, dat gaat zo goed voelen dat het je inspireert en hongerig maakt naar meer, meer van jezelf.

Als jij jezelf herkent in wat ik schrijf, dan herken je dus iets wat al in jou zit. Ik breng jou dus terug naar jezelf. Als jij naar mijn stem luistert in de oefening breng ik jou terug naar jezelf, naar jouw zuivere zelf. Natuurlijk is mijn ding maar 1 uit veel andere mogelijkheden. Je spirituele neus zal ze graag voor je vinden als jij dit wilt.

Mocht je nu ineens stilstaan bij het feit dat het allemaal wel een beetje vaag, spiritueel en diep is, no problem, dat is je verstand. Het allerbeste van jezelf ben je vergeten en als jij wilt kan dat allemaal terug gaan komen. Door het juiste te lezen, door naar mijn oefeningen te luisteren, door de juiste mensen tegen te komen, door tegen de juiste situaties aan te lopen.

Luisteren naar de audio oefeningen betekent thuiskomen. Thuiskomen in de rust, in zelfvertrouwen, in het diepe gevoel dat het goed komt. Des te dichter je bij jezelf komt, des te dieper de rust. Dan maak je contact met jezelf, met je bron en komt er nieuwe informatie jouw kant op die jou zal gaan helpen met datgene wat er tot nu toe tegenzit. Maak jij weer contact dan gaat de telefoonkabel open en kan het juiste naar jou toe stromen.

In het uitgebreide gedeelte van deze website heb je toegang tot de geleide oefening speciaal voor het onderwerp slapeloosheid. Daarnaast heb je ook toegang tot veel andere onderwerpen en audio oefeningen die jou kunnen helpen helemaal tot rust te komen.

Zolang je veel blijft nadenken, piekeren en zorgen maken zal je leven weinig veranderen. Je verstand, je ego, je pijnlichaam willen alleen maar meer van hetzelfde.
Zodra je “contact” maakt zal jouw leven alleen maar beter worden en zul je veel beter slapen.


Wil jij graag verder lezen en luisteren over dit onderwerp, kan dat hier .

Sleep well…


[show_if has_one=”Member 1″]
Je hebt ervoor gekozen om verder te lezen over het onderwerp slapeloosheid, prachtig.

Overgave.
Iemand kan 100 keer iets tegen je zeggen wat voor jou het allerbeste is. Alleen als dit inzicht ook vanuit jou zelf komt, zul je het willen en kunnen integreren in je leven. Pas als het losgemaakt wordt in jou zal er geen reden meer zijn voor dit probleem en voor deze pijn/weerstand in jouw leven. Je bent niet voor niets tegen jouw ding aangelopen. Het is de bedoeling dat het iets losmaakt. Als het een belangrijk aandachtspunt in jouw leven is, wordt je op je knieën gedwongen, wordt je langzaam maar zeker met je rug tegen de muur gezet, net zolang tot je zoiets hebt van:”Schiet mij maar lek, ik geef me over” En dat is precies de bedoeling, overgave. Volledige overgave. Pas als er volledige overgave is, ben je bereidt de controle, het trekken en duwen, het proberen te forceren, het zoeken naar de oplossing, los te laten en het te laten komen.

Weerstand in jou.
Pas als er volledige overgave is, laat je de weerstand los en weerstand is de oorzaak van jouw probleem. Stress, spanning, angst, zorgen zijn weerstand. Allemaal weerstand. Weerstand houdt jou uit je slaap, zorgt ervoor dat je niet in slaap kunt vallen en zorgt ervoor dat je niet kunt uitrusten. Des te meer weerstand er in jou zit, des te harder jouw verstand jou opjaagt en uit je slaap houdt. Eerst accepteren en je overgeven aan hoe de situatie nu is. Des te meer je je overgeeft, des te minder weerstand er is en des te minder hard jouw verstand je uit je slaap houdt. Met accepteren en je overgeven bedoel ik niet dat je moet blijven hangen in de omstandigheden waarin je nu zit. Ik bedoel niet dat je tevreden hoeft te zijn met de ongewenste situatie en dat je niet mag willen dat het verandert. Ik zeg wel dat de eerste voorwaarde voor het succesvol aanpakken van de oorzaak van jouw slapeloosheid is dat je al die innerlijke weerstand tegen die realiteit loslaat. Niet vechten tegen hoe het nu eenmaal in de realiteit is. Het is zoals het is. Het heeft geen zin om koste wat het kost weg te willen vluchten van hoe het nu is. De bedoeling van jouw huidige omstandigheden, van jouw probleem is jou die weerstand in jou te laten zien. Datgene waar jij wakker om ligt is datgene wat wijst naar een aandachtspunt. Je moet je dus niet verzetten tegen de hints (probleem) die jou wijzen op waar jij aan moet werken. Eerst accepteren, eerst jezelf volledig overgeven aan.
Het leven, jouw spirituele leven, jouw pad brengt jou de grotere hindernissen in je leven niet voor niets. Je ligt niet voor niets wakker. Je ligt nu fysiek wakker en het doel daarvan is, de bedoeling is, dat je ook in je ontwikkeling “wakker wordt”.

Wat was er eerst, de kip of het ei?
Het is ook niet zo dat jouw probleem, de ongewenste situatie, jouw issue zorgt voor de weerstand, de emotionele pijn , de angst en de zorgen. Dat alles, de weerstand dus, zat er al en jouw vervelende omstandigheden in je leven, de ongewenste situatie haalt die weerstand, die angst, die zorgen er alleen maar uit. De weerstand zat er al, de omstandigheden, jouw probleem haalt deze weerstand naar boven. Je aandachtspunten zaten allang in je ziel, de grotere, minder leuke dingen in je leven halen het eruit.
Dat betekent dat je verantwoording moet nemen voor wat jou uit je slaap houdt. De weerstand in jou, de niet-verbondenheid heeft de huidige “buitenwereldsituatie” als een magneet naar jou toe getrokken omdat dat nodig was om jouw ogen en gevoel open te doen. Je wordt uit je slaap gehouden, je wordt langzaam maar zeker gebroken, je weerstand wordt langzaam maar zeker gebroken en je voelt je langzaam maar zeker gebroken.

Even tussendoor: Je hoeft niet meteen alles wat ik schrijf te begrijpen met je verstand, als het maar aankomt voor je gevoel. Als je gevoel het snapt, zal het op het op het juiste moment in je verstand doordringen. De juiste informatie wordt op het juiste moment in jou losgemaakt. Dat kan meteen zijn maar het kan ook na de derde keer dezelfde tekst lezen zijn.

Ongezonde gewoonte.
Het is routine geworden. Het niet in slaap kunnen vallen is misschien ook routine geworden. Er is iets nodig om die routine te doorbreken. Het is een deel van je programmering geworden om niet te kunnen slapen en dat moet veranderen. Kan jouw slapeloosheid, jouw onbewuste energie onopgemerkt zijn gang gaan, dan gaat het zijn gang. Voor jouw onbewuste energie, voor jouw verstand is gaan slapen, gaan denken geworden. Je bed is je plek geworden voor piekeren, zorgen en analyseren. Dit is een onbewust patroon wat, zolang het onbewust blijft, lekker zijn gang blijft gaan. Jij bepaalt eigenlijk niet meer wat er gebeurd. Je onbewuste energie, je angsten en je verstand hebben het overgenomen. Het is nodig om dat onbewuste patroon te doorbreken.

Hoe doe je dat? Door het “opmerken”. Door op te gaan merken wanneer je in het patroon zit, door de gedachten op te merken die niet helpen, die jou tegenwerken. Door op te merken wanneer er negatieve gevoelens omhoog komen. Opmerken is bewust worden. Door je bewust te worden wanneer “het”weer gebeurd. Je brengt hiermee jouw bewuste energie in jouw onbewuste energie. Jouw bewuste energie, jouw bewuste aandacht is de allersterkste kracht die jij in je hebt. Nu gaat jouw bewuste energie, jouw bewuste kracht naar datgene waar jij je aandacht op richt. Energy flows where the mind goes. Jouw bewuste energie gaat nu dus vaak verloren aan het piekeren, zorgen maken en aan de bekende rest als je weer eens wakker ligt.

Veel van jou waardevolle energie gaat nu dus verloren. Sterker nog, veel van jouw waardevolle energie investeer jij nu in negatieve gedachten en negatieve gevoelens. Jij voedt die gedachten, de verhalen, die emoties op het moment dat je weer begint te malen. Je voedt het en stimuleert het. Nog meer denken, nog meer ellende. Onbewuste energie wil constant gevoed worden en onderhouden worden door nieuwe onbewuste energie. Omdat onbewuste energie onzuivere energie is moet het gevoed blijven worden om te overleven.

Het opmerken.
Het leren opmerken van al die onbewuste energie is een belangrijk onderdeel van de methode om jou weer goed te laten slapen.
Hoe ga je leren opmerken? Hoe doe je dat?
Dat ga je doen met de hotelbelmethode. Ken je die belletjes die op de desk staat bij de receptie van een hotel? Die belletjes waar je zo graag eens lekker hard op zou willen slaan een half minuutje of zo? Tingtingtingting!!!!!! (liever niet ’s nachts!) Dat ronde belletje waar de receptionist op drukt om de bellboy roepen om je koffers naar je suite te brengen (of moet jij, net als ik je koffers helaas zelf tillen). Die hotelbel wordt vanaf nu een verlengstuk van jouw bewuste energie. Als jij echt van je slapeloosheid EN van het grote probleem wat ten grondslag ligt aan jouw slapeloosheid af wilt, dan is het zeer waardevol om jezelf de hotelbelmethode aan te gaan leren.

Ja, je leest het heel goed, niet alleen kun je je slapeloosheid hiermee aanpakken, je kunt ook datgene wat jou uit je slaap houdt, hoe moeilijk de situatie ook is, met het opmerken gaan aanpakken. Hiermee bedoel ik het grote probleem waar jij je zorgen over maakt en waar jij over piekert. Het een vloeit voort uit het ander, als de gedachten en emoties komen, komt daarmee de weerstand (pijn)die hieraan ten grondslag ligt en wordt de deur opengezet. Staat de deur open, is dit het moment om aan te pakken. De momenten dat je dus niet kunt slapen, de momenten dat de zorgen etcetera weer omhoog komen is het moment dat de weerstand, de bron van jouw slapeloosheid zich laat zien en heel goed aangepakt kan worden.

Nog even terug naar de hotelbelmethode: Hoe gaat dit in zijn werk:
Vanaf nu laat je die negatieve gedachten en gevoelens niet meer onopgemerkt hun gang gaan. Vanaf nu, als er weer zo’n negatieve gedachte of gevoel in je opkomt, gaat de hotelbel; Ping!
Je betrapt je verstand op een negatieve gedachte, op het begin van een negatieve verhaallijn over datgene wat jou zo bezighoudt en Ping! Je merkt op dat je in je hoofd bezig bent met jouw probleem en Ping!! Je merkt op dat iemand anders het erover gaat hebben en jij hier een rotgevoel over krijgt; Ping! De hotelbel, daar is ie weer. Die hotelbel wordt het verlengstuk van jou bewuste aandacht.

Waarom is die hotelbel zo krachtig? Op het moment dat de hotelbel gaat, betekent dit dat jouw bewuste energie actief is en jouw bewuste aandacht heeft opgemerkt dat jouw onbewuste energie weer eens met je aan de haal wilde gaan. Gaat de hotelbel, dan “ziet”jouw bewuste energie jouw onbewuste energie. Het licht gaat aan en schijnt op het donker.
Op dat moment breng je bewuste energie in onbewuste energie en wordt jouw onbewuste energie geneutraliseerd. Jouw bewuste energie is veel krachtiger dan jouw onbewuste energie. De bel gaat, je bewuste energie en aandacht zijn geactiveerd en je bewuste energie haalt de kracht, het moment, uit jouw onbewuste energie die net bezig was sterker te worden en het drama op te bouwen.
Met de bel, met het opmerken, onderbreek je het onbewuste, negatieve patroon.

Het opmerken is alles wat je hoeft te doen als het gaat om de negatieve gedachten. Je hoeft ze alleen maar op te merken, en de bel is dus genoeg. Je hoeft niet te denken; shit nu doe ik het weer en keur het vooral niet af van jezelf. Dit heeft alleen maar averechts effect en voedt je negatieve gedachtepatroon ook weer. Niet afkeuren, gewoon accepteren van jezelf. Het is al jaren zo geweest en het is oké. Het is er nu eenmaal en jij doet nu je best op de juiste manier.
Goed dat je in jezelf investeert en dat je voelt dat je aan de bak moet. Niemand gaat het voor je doen. Echter, als jij zelf op de juiste, bewuste manier aan de bak gaat met jezelf zal iedereen gaan meewerken. Jouw buitenwereld is een spiegel van jouw binnenwereld.

Dus, er komt een negatieve gedachte, en Ping! Dat is alles. Het is ook niet zo dat je jezelf helemaal gek hoeft te maken door geforceerd op je verstand te gaan letten en jezelf helemaal gek gaat maken. Relaxed beginnen. Het wordt vanzelf een automatisme.
Hoe zou het slapen vanavond gaan? Ping! Ik zal morgen wel weer gezeik krijgen. Ping!
Je zult wel merken hoe vaak er negatieve gedachten omhoog komen, maar ook dat is oké. Mocht je bewuste energie er zin in hebben zul je de komende tijd nogal op die bel staan te rammen. En die bellboy maar rennen met al die koffers vol beperkende gedachten.

Door het opmerken gaat de kracht uit jouw eigen onbewuste energie gehaald worden, en dat is de grote oorzaak van jouw slapeloosheid. Opmerken = bewuste energie activeren = onbewuste energie neutraliseren = bewustworden.

Bewust worden waarom jij uit je slaap gehouden wordt, waarom jij het zo zwaar hebt in je leven op dit moment. Waarom wil je verstand zo graag nadenken, waarom is er zoveel onrust, emotionele pijn en rotgevoel in je leven?
Jij kunt slecht slapen. Er is iets in je leven wat jou uit je slaap houdt. Het kan zijn dat je je dat beseft en dat je precies weet wat dat is. Het kan ook zijn dat je je niet bewust bent wat het is wat jou uit je slaap houdt. Dan speelt er onbewust iets in jou wat jou uit je slaap houdt.

Als je je bewust wordt waarom jij het grote probleem met bijbehorende pijn/weerstand hebt wat jou uit je slaap houdt, dan zal dat jou enorm helpen.
Het grotere Plaatje zien van jouw huidige levenssituatie. Je hebt last van slapeloosheid, dat is waar ik je mee help en waarmee mijn audio oefening jou kan helpen. Die slapeloosheid is echter een gevolg van. Wat is de oorzaak, de reden, de bron van het probleem.

Om jou Het Grotere Plaatje duidelijk te maken ga ik je even een stukje basisfilosofie vertellen. Hiervoor gaan we even heel diep en ver terug in de tijd.

Ooit, heel lang geleden, toen jij nog geen mens en zelfs nog geen ziel ( individuele energie)
was, was jij als energie deel van Het Grote Geheel. Het grote Geheel, The Greater Intelligence, namen voor een en hetzelfde. Je was als energie deel van Het Grote Geheel en er was totale rust, compleetheid, balans, en het meest belangrijk; volledige verbondenheid met alle andere energie.Supercontact. Kortom, een groot feestje.
Toen werd het tijd voor een individuele missie en werd jij een individuele energie ofwel een ziel en werd jij, met jouw individuele missie, uit Het Grote Geheel gezet. Anders gezegd, er werd uit Het Grote Geheel een samenstelling van energie gemaakt en dat was jij. Je werd afgesplitst van Het Grote Geheel en je ging van totale rust naar spanning, je ging van compleetheid naar incompleetheid, van balans naar onbalans, en je ging van volledige verbondenheid naar afgescheidenheid en individualiteit. Best traumatisch voor veel zielen.
Dat trauma van die afsplitsing is het basistrauma voor bijvoorbeeld onzekerheid, angst voor afwijzing, ongelukkig gevoel, stress, spanning, onrust, etcetera etcetera

Op het moment van jouw afsplitsing van Het Grote Geheel kreeg jij een aantal incompleetheden mee, leegtes, een bepaalde hoeveelheid “niet-verbondenheid”
Deze niet-verbondenheid ofwel weerstand tussen jou en jouw bron, Het Grote Geheel vertaalt zich in jouw leven in minder leuke dingen, dingen die jou emotioneel pijn doen, omstandigheden waarvan jij een rotgevoel krijgt en waar jij in jouw leven niet omheen kunt.

Dit zijn jouw aandachtspunten. De aandachtspunten in jouw ontwikkeling. Die aandachtspunten doen pijn en trekken aandacht, jouw aandacht. Je wordt door die omstandigheden gedwongen om naar jezelf te kijken en jezelf te ontwikkelen. Je wordt door die vervelende omstandigheden gestimuleerd om die niet-verbondenheden te herstellen en om te zetten in een nog betere verbondenheid en contact met jezelf.
Samengevat is het werk wat iedere ziel te doen staat, het contact, de verbondenheid herstellen met Het Grote Geheel. Je bent, ondanks dat je uit Het Grote Geheel bent gezet, zelf altijd deel gebleven van dat Grote Geheel en de kracht die daar is heb jij ook in jezelf.

Door het trauma van de afsplitsing, door het geboren worden op aarde, en vooral door het vele, vele nadenken ben jij het contact met die kracht en vooral het contact met je bron, met jezelf verloren. In sommige dingen heb je al goed contact. Dat zijn de dingen die jou volstrekt moeiteloos afgaan in je leven en waar je helemaal geen seconde over hoeft na te denken. Die dingen gaan vanzelf.

De dingen die niet vanzelf gaan, sterker nog die allesbehalve vanzelf gaan en juist lijken tegen te werken zijn de aandachtspunten van “slecht contact”. En op aarde leren zielen dat. Het contact weer herstellen. Wil je niet luisteren wordt de muur hoger en harder en wordt het leven steeds vervelender. You can run but you can’t hide. Linksom of rechtsom, je zult geconfronteerd worden met je aandachtspunten. Blijf je vluchten, wordt de pijn groter.
Ga je op de juiste manier met jouw aandachtspunten en dus vervelende omstandigheden aan de slag, kunnen de zaken heel snel voor jou veranderen in positieve zin.

Rotgevoelens, emotionele pijn, zeer vervelende omstandigheden wijzen jou op je aandachtspunten. Komt de boodschap aan, begrijp je de hint en doe je het juiste met die hint, is de hint niet meer nodig en kan jouw probleem (de hint) als sneeuw voor de zon verdwijnen.
Voor jou kan jouw probleem huizenhoog zijn en onoplosbaar lijken. Nogmaals, het is een grote pijnlijke hint die wijst naar datgene in jou wat de juiste aandacht wil. Neem je die verantwoordelijkheid voor je eigen leven en voor jouw eigen omstandigheden, dan is die grote pijnlijke hint niet meer nodig.

Wat gaat jou, naast het terugdringen van het vele denken, ook enorm helpen om jouw slapeloosheid en de grote oorzaak van die slapeloosheid om te zetten in heerlijk slapen en uitrusten?
Beter contact maken met je bron. Het contact herstellen met jezelf. Goed contact hebben met je bron betekent naar de stilte gaan. De stilte in jou. Daar liggen veel antwoorden. In die staat van stilte liggen alle antwoorden. Het juiste lezen (dus ook andere sites en boeken) zorgt voor beter contact en ook mijn audio oefeningen zullen je helpen weer beter contact te maken met jezelf. Beter contact met jezelf is veel meer vertrouwen hebben dat het goed komt. Heb je contact, voel je onomstotelijk, weet je diep van binnen dat het goed komt. Ga je weg van de drukte in je hoofd en naar de stilte in jezelf, dan maak je weer contact met je bron. Maak je contact met je bron dan kunnen de antwoorden en de juiste zuivere energie weer naar jou toe stromen. Maak je contact, voel je het vertrouwen wat in die bron ligt en voel je dat het goed komt. Voel je diep van binnen dat het goed komt, hoef je geen bevestiging te krijgen van je verstand dat het goed komt en hoef je met je verstand niet zo idioot hard te zoeken. Minder denken is meer rust. Meer vertrouwen is meer rust.

Ik adviseer je nu te gaan luisteren naar mijn geleide oefening over dit onderwerp.
Mocht je het fijn vinden om deze oefening op een mp3 speler te krijgen zodat je die mee kunt nemen naar je bed en met de oefening in slaap kunt vallen, laat me dit dan weten via de contactpagina. Ik zal dan kijken wat ik voor je kan regelen.

De theorie over dit onderwerp wordt constant ververst en aangevuld. Lees ook de theorie van de andere onderwerpen dan zul je nog meer begrijpen van de achterliggende filosofie. Ook de andere audio oefeningen zijn de moeite waard om te luisteren en het kan best zijn dat een andere audio oefening nog beter bij je past. Mocht je een vraag of suggestie voor mij hebben, mail me dan gerust via de contactpagina.

Wel te rusten!!

Bob.

[/show_if]