Relatiebreuk

Relaties: 112-relatiebreuk; je partner is bij je weggegaan.

Je bent door je partner aan de kant gezet, en je voelt pijn. Deze pijn van jouw liefdesverdriet gaat heel erg diep en het kan voelen alsof je een nacht in een draaiende betonmolen hebt geslapen. Je praat met je vriendinnen of vrienden en ze geven je meestal helemaal gelijk. Vaak heeft je ex het natuurlijk gedaan en hij of zij komt daar nog wel achter.

Eigenlijk is datgene wat je nu het allerliefste wilt; Je ex terug. Hij of zij is er niet meer en je mist hem of haar. Diepe pijn in je lichaam waar je niet tegen kunt vechten. Net zoals alle andere emotionele pijn komt deze niet voor niets. Des te groter de emotionele klap die jij krijgt van deze relatiebreuk, des te meer kun je van deze vervelende gebeurtenis leren. Niets is voor niets en vooral de grotere gebeurtenissen in je leven zijn bedoeld om jouw ogen open te doen.

Jij hebt emotionele pijn en een rotgevoel van wat er gebeurd is, dus de pijn en het rotgevoel zitten in jou. Erover praten met anderen geeft even verlichting maar uiteindelijk gaan anderen het niet voor jou doen.

Als jij echt verder wilt en bereid bent om met jezelf aan de slag te gaan dan kun je op deze website mijn uitgebreide verhaal lezen wat ik over dit onderwerp heb geschreven. Ik leg je uit waarom jouw pijn op dit moment zo diep is en wat jij het beste kunt doen om het snel weer beter te krijgen. Het is goed om te huilen, erover te praten, steun te zoeken bij de mensen in je omgeving, gelijk te krijgen in wat je allemaal van hem of haar vindt, je mag boos zijn en je mag je gekwetst voelen en je mag diepe pijn voelen. Dit alles is heel logisch en natuurlijk als je partner niet meer verder wil.
Naast dit alles adviseer ik je echter wel om ook te gaan zien en begrijpen waarom dit gebeurd is en wat deze ellende in jou los wil maken. Jij kunt heel veel leren uit deze zeer vervelende gebeurtenis en sterker nog; Jij kunt hier sterker uit komen dan dat je ooit bent geweest!

Lees dit goed; Je kunt hier sterker uitkomen dan dat je ooit bent geweest. Als je het juiste doet met de situatie waar je in bent beland. Ga met jezelf aan de slag en je hoeft niet van jezelf te verwachten dat je zelf precies weet hoe je dat kunt doen.

Met mijn verhaal kun je inzicht krijgen in jouw liefdesverdriet en op de momenten dat je je minder goed voelt kun je even achterover leunen en je mee laten nemen door een van mijn geleide oefeningen.

Deze geleide meditaties zijn ontspanningsoefeningen die ervoor zorgen dat jij je boosheid, onrust en verdriet veel makkelijker kunt loslaten. Als je relatie over is komt er een tijd waarin je heel veel vragen hebt en de antwoorden op al die vragen zul je veel makkelijker krijgen als jij zelf af en toe alle emoties even kunt loslaten.

Alle antwoorden liggen in jezelf, alle antwoorden liggen in de stilte. Als je af en toe stilte in jezelf kunt hebben, dan krijg je veel makkelijker de antwoorden op de vragen die jij hebt.
Misschien heb je nog veel uit te praten met je ex, misschien wil je nog veel zeggen. Mijn advies aan jou; zorg dat je eerst innerlijk rustig bent voordat je deze belangrijke gesprekken gaat doen. Schelden, tieren, gooien met huisraad kan lekker zijn maar leveren je uiteindelijk weinig op.

Als jij nu nog flink wat emoties voelt van wat er gebeurd is is het voor jou nu moeilijk om innerlijke rust, overzicht en objectiviteit te hebben.
Over dit onderwerp lezen, jezelf en de ander beter begrijpen, je hoofd even leegmaken, je emoties even loslaten kan zeer verhelderend werken voor een stap in de juiste richting, welke richting dat ook mag worden.

Op mijn website kun je uitgebreid verder lezen over jouw onderwerp en over de stappen die je nu kunt nemen om hier het allerbeste uit te komen. Vergeet niet; je hebt de kans om hier veel beter uit te komen dan dat het ooit is geweest. Wat je ook doet, doe iets, ga erover lezen etc.
Jezelf vreselijk zielig vinden mag, geen probleem want je bent ook een beetje zielig nu.

Je kunt twee dingen doen met de diepe pijn die je nu voelt;

1. Die pijn afreageren op de buitenwereld: Dat gebeurt toch wel. Zoals ik al zei, ga je gang. Praat uren over je ex met je vriendinnen. Scheld je ex zijn huid vol, knip je haar af, ga weer uit met je vriendinnen, huil schreeuw, noem het maar op. Je hebt diepe pijn en je zult er alles aan doen om bij die pijn weg te gaan. Je pijn uiten naar de buitenwereld kan heel lekker zijn.

2. Deze tweede mogelijkheid kun je langzaam maar zeker gaan oppikken. Vlucht niet weg van die diepe pijn, maar ga er juist naar toe. Jij hebt pijn. Het is jouw pijn. Die diepe pijn die je nu voelt zat er al en deze zat er zelfs al voordat jij jouw ex leerde kennen. Die diepe pijn is nu aangeraakt, is nu naar boven gehaald en die diepe pijn vraagt om jouw aandacht. Jouw lichaam, waar je de pijn kunt voelen vraagt om jouw aandacht. Vlucht je in de buitenwereld door meteen een andere man te nemen of jezelf tot je nek aan toe in de afspraken te zetten, geef je jouw diepe pijn niet de aandacht die het vraagt.

Datgene wat pijn doet in jou vraagt om jouw aandacht. Geef jij het jouw aandacht en ga jij er met jouw aandacht naartoe zul jij je heel snel veel beter voelen. Je verstand snapt hier nog geen ene r..t van en dat hoeft ook niet. Ik ben niet geinteresseerd in wat jouw verstand zegt, ik ben geinteresseerd in wat jouw lichaam nu zegt. Jouw lichaam zegt; geef me aandacht en dat is precies datgene waar mijn theorie en oefeningen jou mee kunnen helpen. Luister naar je lichaam, je lichaam liegt nooit.

De diepe pijn die je nu voelt is de leegte die jouw ex jarenlang heeft opgevuld en nu heeft achtergelaten.
De diepe pijn die je voelt is de leegte in jou. Die leegte is jouw aandachtspunt. Die leegte is datgene wat niet goed doorstroomt, de weerstand in jouw ziel.

Voelt mijn informatie goed voor jou kun je uitgebreid verder lezen over en luisteren naar mijn verhaal en oefeningen die gaan over jou, je ex, jouw relatiebreuk, jouw ontwikkeling en jouw weg naar een veel beter leven. Ik heb in het uitgebreide gedeelte 16 pagina’s geschreven, alleen over dit onderwerp en een aparte geleide audio oefening gemaakt die jou helpt met jouw pijn en met datgene wat jou nu zo bezighoudt.


Klik hier om meer te lezen over jouw relatiebreuk en over wat jij nu het beste kunt doen of meld je aan middels onderstaande knop.

[show_if has_one=”Member 1″]

Relatiebreuk theorie

Dit is de theorie voor mensen die een relatiebreuk hebben gehad en daar nog een rotgevoel van hebben. Het maakt niet uit of het net gebeurd is of dat het al weer een tijdje geleden gebeurd is; Je voelt je rot omdat je partner je verlaten heeft en dat doet pijn. Je weet niet wat je met die pijn moet doen en je wilt graag hulp hebben. Het liefste wat je wilt is je partner terug maar dat gaat nu even niet.
Deze theorie en de bijbehorende oefening is een steun voor jou als je je nu nog rot voelt over jouw relatiebreuk en zal jou helpen makkelijker over de pijn en ellende heen te stappen.

Met deze informatie en met mijn audio oefening wil ik je helpen verder te komen. Jouw relatiebreuk zal een impact op je leven hebben en dat kun je nu al voelen. Je maakt dit niet voor niets mee. Jouw relatiebreuk kan heel veel voor je betekenen in positieve zin. Met mijn informatie kun jij de juiste draai geven aan wat er gebeurd is. Jouw relatiebreuk kan nog lange tijd een last voor je zijn, maar het kan ook een enorme verrijking voor je worden. 1 ding zeg ik je nu, en het klopt altijd; Doe jij het juiste met wat er gebeurd is, met wat jij nu op je pad hebt gekregen, dan zal er een dag zijn dat je beseft en zeer diep weet dat alles wat er gebeurd is, voor jou perfect getimed en perfect geregisseerd is geweest. Doe jij het juiste met de pijn die je nu voelt zul je er een hele hoop beter van worden. Dit wil je of kun je nu nog niet geloven, maar er zal een dag zijn dat je het zult weten.

Doe je niet het juiste met wat er gebeurd is en steek je je kop in het zand, dan kun je erg bitter worden en kom je in je liefdesleven geen steek verder. De keuze is aan jou. Alles is al bepaald, ook jouw pad. Jij mag echter bepalen wanneer je de volgende stap zet.

Wat ga ik je hieronder vertellen.

Als je iets meemaakt wat een diepe impact op je leven en op je gevoel heeft dan is bewustwording jouw reddende engel. Bewustwording is herkennen. Bewustwording is datgene herkennen wat je al in je hebt. Wordt je je ergens van bewust, gaat het licht even aan en heb je even contact met een onmeetbare bron van informatie die jij al in je hebt.
Bewustwording geeft diepe verlichting in je gevoel, diep vertrouwen en innerlijke rust. Het gevoel wat je nu hebt is dat je waarschijnlijk helemaal geen vertrouwen hebt dat het allemaal goed komt.
Bewustwording is thuiskomen in datgene wat je al die tijd al in je had, maar nooit bij hebt gekund.

Alles wat ik je in deze theorie vertel kan jou helpen bewuster te worden van wat er eigenlijk met jou gebeurd is, wat Het Grotere Plaatje is van jouw relatiebreuk.
Ik ga je Het Grotere Plaatje geven waarom jouw relatiebreuk jou het rotgevoel geeft wat je hebt en wat je daar aan kunt doen. Ik ga je uitleggen dat jij alles wat jij meegemaakt hebt en nu meemaakt kunt gaan gebruiken om er zelf alleen maar beter van te worden.

Ik ga je ook vertellen over wat jouw verstand, het vele nadenken, piekeren en analyseren nu met jou doen. Ik vertel je ook welke rol jouw ego en pijnlichaam nu spelen in alles wat jij meegemaakt hebt en nu nog mee gaat maken.
Mijn informatie gaat ervoor zorgen dat je ogen open gaan en dat jij, als je wilt veel makkelijker om zult kunnen gaan met de relatiebreuk waar jij nu nog mee bezig bent.

Wat is de pijn die je voelt.

Je voelt je rot, je voelt emotionele pijn, je bent boos, je mist je partner en je voelt dat je iets moet doen maar je weet niet wat.  Praten met vrienden en vriendinnen helpt,  je ex van alles beschuldigen helpt, van de mensen om je heen steun en vooral gelijk krijgen helpt. Jezelf  zielig vinden helpt en je mag ook even zielig zijn. Je ex nog eens de huid vol schelden helpt. Luisteren naar zielige  muziek helpt. Weer je verhaal vertellen aan mensen die hier eigenlijk niet op zitten te wachten helpt. Allemaal dingen die gebeuren nadat je partner is weggegaan en het helpt in het begin allemaal een beetje. Wat jou nog veel meer zal helpen is met jezelf aan de slag gaan. Aandacht besteden aan jezelf, aandacht besteden aan jouw gevoel, en aan jouw pijn. De pijn die je voelt van binnen vraagt jouw aandacht. De pijn in je lichaam vraagt jouw aandacht. De pijn die je na jouw relatiebreuk voelt is zo diep dat jij weg wilt bij die pijn en er een verhaal van maakt. Je wilt weg bij de pijn in je lichaam en je maakt er een verhaal van. Iedere keer als je er een verhaal van maakt kun je wegvluchten bij je pijn, denk je. Het verhaal wat je van die pijn maakt, de slinger die je er met je ego en met je verstand aan geeft voedt je ego even en je voelt je even veilig. De pijn die je voelt zit in jou en die vraagt de aandacht. Ondanks alle hulp van buitenaf is er  uiteindelijk maar 1 persoon die het allemaal moet doen en dat ben jij zelf. En je moet het oplossen in jezelf . De oplossing ligt ook niet in je omgeving maar in jezelf en wel op de plek waar jij jouw pijn in je lichaam kunt voelen. Met mijn informatie en oefeningen kan ik jou daarbij helpen. Als je je rot voelt staan er ook niet altijd mensen voor je klaar om met je te praten en dan is het toch lekker als je de bijbehorende oefening bij je hebt en zelf iets aan je rotgevoel  kunt doen.

Op dit moment heb je pijn en die pijn komt omdat je partner is weggegaan. De pijn die je kunt voelen als je partner bij je is weggegaan is anders als andere pijn. Het is een heel diepe pijn en je kunt er niet tegen vechten. De clue van het verhaal is dat je er ook helemaal niet tegen moet vechten, maar het juist in je eigen voordeel kunt gebruiken. Mensen zijn altijd geneigd om van hun rotgevoel en pijn weg te gaan en dat is logisch, niemand wil pijn voelen. De pijn die je in je lichaam voelt vraagt om aandacht. Jouw aandacht. Daar waar jij jouw pijn voelt, daar zit weerstand. Pijn is weerstand. Er is weerstand in jou tegen wat er gebeurd is. Jouw relatiebreuk, jouw partner die bij je weg is gegaan laat jou jouw weerstand, jouw leegte daar op die plek in je lichaam voelen. Daar in je lichaam waar jij die pijn voelt, daar zit de weerstand in je lichaam, in jouw energieveld en in jouw ziel. Je bent geneigd van je pijn weg te willen. Weer erover praten met bekenden, weer je gelijk proberen te halen, weer mensen mee proberen te krijgen met hoe jij erover denkt is even een afleiding. Echter zal dit de bron van jouw pijn niet oplossen. De echte oplossing ligt in jou, in jouw lichaam, en daar wil jij op dit moment als laatste zijn.

Ik ga jou nu juist naar je pijn en naar je gevoel toe brengen om echt iets te doen aan jouw rotgevoel. Niet alleen gaan we iets doen aan jouw rotgevoel, door de kennis die jij bij mij op kunt doen en de oefeningen gaan we ervoor zorgen dat je deze ellende allemaal niet voor niets is geweest en jij er uiteindelijk beter uit gaat komen dan dat je er in ging.

Eigenlijk is de pijn die je nu voelt voornamelijk weerstand tegen wat er gebeurd is. Pijn is weerstand. Pijn is de reactie van je lichaam op de weerstand van je verstand. Je verstand, je ego verzet zich tegen wat er gebeurd is. Je ego ziet jouw relatiebreuk als afwijzing en afwijzing is het laatste wat je ego wil. Daarom zoek je ook zoveel steun bij anderen voor jouw standpunt naar je ex-partner toe. Jij hebt gelijk en hij niet. Je ego voelt zich afgewezen door je partner. Je bent niet meer goed genoeg, je bent niet meer gewenst. Van deze afwijzing is je ego op tilt geslagen en doet jouw ego er alles aan om toch de bevestiging te krijgen die het nodig heeft. Kiest je omgeving niet voor jou dan zie je dat als verraad.

Als ik dit had geweten toen ik aan de kant was gezet, dan had deze kennis mij veel ellende en tijd kunnen besparen. Datgene wat jou nu overkomen is doet je pijn maar het kan je ook heel veel goeds brengen. Of het nu is dat je partner weer bij je terugkomt of dat je een grote stap voorwaarts gaat maken in je leven, je kunt datgene wat er gebeurd is gebruiken om er zelf beter van te worden.  Nu zul je dit nog niet willen geloven maar als je echt met jezelf aan de slag gaat zul je dit wel voelen. Je hoeft het met je verstand ook niet te begrijpen, veel belangrijker is dat je zelf voelt dat deze oefening en deze kennis goed voor jou zijn. Ik heb het dus niet over jouw korte termijn ego en dus over je verstand. Ik heb het over het diepe weten dat iets goed voor je is.

Doe je zelf helemaal niets aan je emotionele pijn en aan je rotgevoel van je relatiebreuk en ga je vluchten voor je eigen gevoel of vlucht je meteen in een nieuwe partner, leer je niets van je huidige situatie en zal de pijn en ellende op een later tijdstip terugkomen. Ik weet dat de pijn heel vervelend en diep kan zijn maar je kunt het absoluut in je eigen voordeel gebruiken. Wat jou nu gebeurd, gebeurd jou niet voor niets. De pijn die je voelt is niet voor niets. Uiteindelijk gebeurd het allemaal om jou een nog beter leven te geven. Dit geloof je nu nog niet maar het is absoluut waar. De diepe pijn die jij nu voelt is om jou verder te brengen in jeleven. Die kans moet je echter wel zelf pakken. In de komende minuten ga ik jou helpen verder te komen in deze vervelende tijden.

In deze theorie ga ik je eerst iets vertellen over emotionele pijn, jouw rotgevoel en wat dit voor jou kan betekenen. Dit bestaat ook uit een deel van mijn basisfilosofie die zorgt voor verduidelijking waarom de dingen gebeuren in jouw leven zoals ze gebeuren.

Het is niet belangrijk dat je alles wat ik schrijf meteen helemaal snapt met je verstand.
Het is belangrijker dat je mijn informatie en oefeningen met je gevoel snapt. Als het gewoon goed voelt voor je dan snap je het met je gevoel. Luister gewoon, laat het op je inwerken en luister dit eerste nummer zo vaak als je wilt. Iedere keer als je de theorie beluistert zul je nieuwe dingen horen en voelen achter de woorden die ik gebruik. Pas als je klaar bent voor een bepaald stuk inzicht en bewustwording neem je dit in je op en heeft het zijn werking voor jou. Je hoeft het niet allemaal meteen helemaal te snappen omdat het niet alleen om de gesproken woorden gaat maar ook en vooral om de energie die met de woorden meekomt. Alles is energie en de energie die met mijn stem en woorden meekomt werkt ook op jou in. Als je in slaapt valt tijdens het beluisteren van de theorie of de oefening is dit ook goed omdat het ook als je slaapt heel goed op je inwerkt.

Oké, je partner is bij je weggegaan. Dit kan net gebeurd zijn of het kan alweer een tijdje geleden gebeurd zijn. Als het de bedoeling is dat jij iets leert van deze pijnlijke gebeurtenis maakt het niet uit of het net gebeurd is of een tijdje geleden. Meestal is het namelijk zo dat je weldegelijk iets te leren hebt van je relatiebreuk. Bijna alle grote gebeurtenissen in je leven waar veel emotionele pijn en rotgevoel bij komen kijken hebben de bedoeling iets los te maken in jou. Het klinkt raar, maar als er pijn loskomt in jou valt er veel te leren en ook veel te profiteren. Van pijnlijke gebeurtenissen kun je heel veel leren en als je het juiste doet met jouw pijn en rotgevoel kun je er veel beter uitkomen dan dat je er in bent gegaan. De uiteindelijke bedoeling van emotionele pijn is jou attent maken op een van de aandachtpunten in jouw persoonlijke ontwikkeling. Alles wat er gebeurd is is eigenlijk ook een grote stimulans om jou te laten werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. De partners waar je op valt kunnen het beste en het slechtste in jou naar boven halen. Wat er nu is gebeurd is dat ze het slechtste, diepe pijn, in jou naar boven hebben gehaald.

Als je partner net bij je is weggegaan zal het hoogstwaarschijnlijk zo zijn dat je maar 1 ding wilt en dat is dat je partner nu meteen weer bij je terugkomt. Zelfs ondanks alles wat er gebeurd is. Niet meer bij hem of haar kunnen zijn doet heel veel pijn en die pijn die wil je niet. Wat je het liefste wilt is bij hem of haar zijn, wat andere mensen ook zeggen. Dit is oké. Als dit niet zo is dan is dit ook oké. Je voelt je misschien leeg en alleen en het lijkt ook wel alsof er een paar ribben uit je lichaam zijn getrokken. Ik ga je zodirect uitleggen waarom jij de pijn voelt die je nu in je lichaam voelt. Door inzicht te krijgen waarom je je rot voelt ga je beter begrijpen wat er allemaal met je gebeurd en waarom je je zo beroerd voelt.
Nu staar je je misschien nog dood op je ex maar als je beter begrijpt waarom je nu die pijn hebt kun je je energie weer op jezelf gaan richten.
Allereerst wil ik je vertellen dat als jij het juiste doet met wat jou is overkomen, alles goed gaat komen en jij uiteindelijk alleen maar beter zal worden van de ellende die je nu hebt.

Als je ervoor kiest om je kop in het zand te steken en niet zelf aan de slag wilt met de pijn die JIJ nu hebt, dan wordt het een lange zielige weg voor je waarbij je waarschijnlijk in je volgende relatie precies weer hetzelfde mee zult gaan maken. Verliefd worden, jezelf opvullen met de ander, verzadiging en sleur, ruzie en miscommunicatie en weer een relatiebreuk.

Vluchten voor je pijn is het domste wat je nu kunt doen. Ben je toch een vluchter, ga je gang en geef deze informatie dan maar aan iemand die er wel iets mee wil doen. Om het maar even direct te zeggen; Je bent de pineut en je moet zelf aan de slag, wat je partner jou ook allemaal heeft aangedaan. Wie heeft er pijn? Jij hebt pijn. Wat je ex ook allemaal heeft gedaan, jij hebt pijn. Je kunt hem hiervan de schuld geven door wat hij heeft gedaan maar feit blijft dat het pijn doet in jou en hij kan en gaat dit niet voor jou oplossen. Met alle steun die je kunt krijgen moet je het toch zelf doen. Mmm… doet pijn he, maar is wel de waarheid.  Je bent op de goede weg want je bent aan het zoeken naar informatie en je hebt gevonden.

Als het allemaal net gebeurd is zoek je nu ook steun bij je vriendinnen of vrienden en je wilt graag dat ze met je meepraten en je gelijk geven in hoe jij het allemaal ziet. Het is zijn of haar schuld, Je partner zit helemaal fout en hij of zij heeft het helemaal gedaan. Hij is absoluut schuldig en hij zal er nog wel achter komen dat hij echt de verkeerde beslissing heeft genomen. Je bent nu ook boos of wordt ook nog boos. Je bent boos op je ex omdat je vindt dat hij niet eerlijk naar jou is geweest. Je voelt je misschien ook in de steek gelaten. Is allemaal oké, heb je helemaal gelijk in. Het is volkomen natuurlijk om dit te doen en als je dit nodig hebt, ga je gang. Op een gegeven moment zal het jou echter niet meer helpen om alleen maar naar de ander te wijzen. Jij hebt pijn en de ander heeft dat gedaan. Of jij hebt pijn en de ander heeft dat los gemaakt. Jij hebt pijn in jouw lichaam. Als die pijn er niet al zat had de ander die ook nooit kunnen losmaken. Niemand kan jou emotionele pijn geven. Anderen kunnen alleen emotionele pijn in jou losmaken. Goed luisteren want ik ga dit nog een keer herhalen: Niemand kan jou pijn geven, iemand kan alleen pijn in jou losmaken. Iemand anders kan de pijn in jou aanraken. Alle pijn die jij voelt zat al in jou en wordt alleen losgemaakt, aangeraakt. Dus dit is allemaal mijn eigen schuld? Nee, maar jouw pijn zat er al, ook voordat jouw ex het met je uitmaakte. Sterker nog, je pijn zat er al voordat je je ex leerde kennen.

Oké, waarom doet het zoveel pijn? Ik leg je uit waarom je pijn hebt zodat je ervoor kunt gaan zorgen dat je de bestaande pijn die je voelt niet blijft voeden en onderhouden met nieuwe emotionele pijn.

Er zijn 2 oorzaken van jouw pijn; De ene oorzaak is de leegte die je nu in jezelf voelt sinds jouw partner is weggegaan. De andere oorzaak van jouw pijn is het vele nadenken en analyseren.
De pijn die je hebt bestaat dus uit de leegte die je in jezelf voelt en het nadenken wat je veel doet. Dat zijn de 2 oorzaken die jou nog heel lang bezig kunnen houden. Met je verstand zul je dit niet meteen kunnen begrijpen en wat veel belangrijker is dat je het gewoon leest en op je in laat werken. Je gevoel, je ziel zal het heel goed begrijpen. Je verstand zal er zelfs weerstand tegen willen bieden. Naarmate je deze theorie en de oefening vaker doet zul je het steeds beter gaan begrijpen en zul je steeds duidelijker voelen dat het goed voor je is. Alles wat ik je vertel heb je al in je. Als jij het juiste voor jou leest wordt het alleen beetje bij beetje of snel losgemaakt in jou.

We gaan beginnen met de eerste reden van jouw pijn en ellende en dat is de leegte die je nu  in jezelf voelt.

De leegte die je voelt omdat je partner er niet meer is. Daar waar je partner in je leven was is nu een leegte. Nu denk je misschien dat ik het heb over het feit dat je niet meer samen de dingen kunt doen die jullie samen deden, dat er een leegte in je huis is, maar daar heb ik het niet over. Ik heb het over de leegte die jij nu in jezelf voelt. Als je veel pijn hebt vanaf het moment dat je partner is weggegaan is de kans groot dat je jezelf vanaf het begin van jullie relatie hebt opgevuld met zijn energie. Als je jezelf zou vergelijken met een kaartenhuis dan heb jij vanaf het begin van jouw relatie jouw kaartenhuis opgebouwd met kaarten van jezelf maar ook met veel kaarten van hem. Je bouwde jouw kaartenhuis op met veel van zijn kaarten, met veel van zijn energie. Toen hij jullie relatie beëindigde trok hij in een ruk al zijn kaarten, al zijn energie, bij jou vandaan en in een klap donderde jouw kaartenhuis in elkaar. Hij ging weg en nam zijn energie weer mee. Hij nam zijn energie weer mee, die energie waarmee jij jezelf langzaam maar zeker had opgevuld nam hij ineens mee terug en die opvulenergie werd in 1 ruk uit jou getrokken. Dat is de diepe pijn die jij voelde toen hij of zij het uitmaakte en die je nu nog steeds voelt.

Zoals ik al zei, alles is energie, ook jij bent energie.  Voordat je je partner leerde kennen was er al een leegte, de pijn was er al. Je werd verliefd op hem omdat je onbewust voelde dat hij voor jou de perfecte opvulenergie had. Verliefd worden op iemand betekent eigenlijk dat je degene gevonden hebt die jouw leegten heel goed kan opvullen. Daarom is het zo dat als je verliefd bent alles goed is, als je maar bij die persoon kunt zijn. Al ben je op de Noordpool of sta je samen in een stinkende moddersloot, als je verliefd bent wil je maar 1 ding en dat is bij degene zijn waar je verliefd op bent. Waarom?  Omdat je met zijn opvulenergie jezelf completer voelt. Je werd verliefd op hem en hij op jou en vanaf het begin van jullie relatie begonnen jullie elkaar lekker op te vullen met elkaars energie. Toen was het over en hij nam ineens al zijn energie weer mee.
Zoals ik net al zei, toen hij het uitmaakte werd zijn opvulenergie met 1 ruk uit jouw energiesysteem getrokken en dat deed heel veel pijn. Dat is de diepe pijn die je in je hart en in de rest van je lichaam voelt. In 1 klap voel je ineens weer de leegte die er al zat voordat je hem ontmoette. De diepe pijn die je voelde toen het uit ging en die je nu nog voelt is de leegte in jezelf die pijn doet. Toen je partner nog bij je was voelde je die leegte niet omdat hij die leegte opvulde. Toen het uit ging voelde je die leegte ineens weer helemaal, als een klap bij heldere hemel. Langzaam maar zeker werd je steeds meer opgevuld en in 1 ruk ging die opvulenergie weer bij je weg.

Ik heb je nu verteld over de leegte in jou die nu pijn doet en over het jezelf willen opvullen met de energie van je partner. Dit zijn termen die je misschien niet helemaal begrijpt dus ga ik je iets vertellen over de filosofie die hier achter zit.
Ik ga nu een stukje van mijn basisfilosofie erbij betrekken om je nog beter te laten begrijpen hoe het werkt. Ik gebruik deze filosofie alleen om jou beter te laten begrijpen hoe het werkt.
Niet schrikken, we gaan zodirect even diep en ver terug in de tijd.

Even een stukje basisfilosofie.

Alles is energie. Ook jij bent energie. De energie die jij bent kun je ook wel jouw ziel noemen. En jouw ziel heeft een lichaam van vlees en bloed. We gaan nu even heel ver terug in de tijd. Ooit, heel lang geleden was jij als energie deel van Het Grote Geheel. Je was toen nog geen mens, geen ziel, je was toen energie en als energie was je  toen nog deel van Het Grote Geheel. In Het Grote Geheel was er totale rust, totale compleetheid, je was alles. Jij was als energie volledig verbonden met alle andere energie die daar in het Grote Geheel was. Je voelde dus ook volledige verbondenheid met al het andere. Deze volledige verbondenheid is in persoonlijke ontwikkeling sleutelwoord, omdat het weer voelen en ervaren van volledige verbondenheid uiteindelijk de missie van jouw ziel is. In HGG was er totale balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie, kortom het was een groot feestje. Toen besloot De Grote Chef oftewel “The Big G” om jou uit HGG te zetten omdat het tijd werd voor jouw individuele missie en je werd een individuele energie, een ziel. Je werd afgesplitst van HGG en je ging van totale rust naar spanning, je ging van compleetheid naar incompleetheid, en je ging van absolute verbondenheid naar afgescheidenheid en individualiteit. kortom, toen je uit HGG werd gezet was dat nogal een trauma voor jou. Het was de bedoeling dat jij als individuele energie, als ziel, zelf ging leren en het was de bedoeling dat je het dus allemaal even zelf moest gaan doen. Zelf als mens in jouw levens weer volledige verbondenheid ervaren met jezelf, met je bron, met anderen.

Je werd dus afgesplitst van het HGG en je werd een individuele energie wat je ook wel ziel kunt noemen.
Toen werd je als ziel ook nog eens geboren en was je een ziel met een lichaam. Je kwam dus op aarde. Nou, dat was natuurlijk helemaal een shock want je werd blootgesteld aan de rest van de buitenwereld. Vergeleken bij HGG was dat helemaal een puinhoop. In al je levens werd je geconfronteerd en ook nog zwaar beïnvloed door die hele puinhoop om je heen en dat heeft zijn stempel op jou achtergelaten. Als ziel kreeg je in ieder leven de familie, de vrienden, de omgeving en de uitdagingen die perfect bij jouw individuele missie passen. Jij kreeg de uitdagingen die jou stimuleerden om verder te kijken en jezelf te gaan ontwikkelen.
De kans is zeer groot dat wat er nu gebeurd is ook zo’n uitdaging is om verder te gaan kijken en jezelf te gaan ontwikkelen.
Als mens, als individuele ziel ervaar je eerst diepe niet-verbondenheid om langzaam maar zeker weer verbondenheid te ervaren. Nou, de pijn van die niet-verbondenheid heb je duidelijk ervaren toen je partner besloot bij je weg te gaan.

De kans is groot dat je er eerst een x aantal levens over doet om te zien en te voelen hoe je het niet wilt. Eerst ervaar je hoe je het allemaal niet wilt hebben en gaat de lijn naar beneden. Zo ook in je liefdesleven met relaties. Op een gegeven moment heb je als ziel voldoende ellende meegemaakt en krijg je de kans om de neerwaartse lijn te stoppen en te gaan klimmen. De meeste mensen moeten eerst de bodem raken voordat ze de goede kant op kunnen gaan. Met de bodem bedoel ik het absolute dieptepunt van je pijn en ellende mbt een bepaald onderwerp. Zolang jij je volledig laat leiden door je ego als het gaat om je liefdesleven en je relaties gaat de lijn naar beneden en zul je steeds weer ellende op je pad krijgen. Zolang jij je kop in het zand blijft steken en door blijft gaan op de oude bekende pijnlijke manier die klaarblijkelijk niet werkt, dan zul je tegen de muur aan blijven lopen. Hoe weet je of je nog steeds moet leren wat je niet wilt? Dat weet je  als je diep teleurgesteld bent in je liefdesleven tot nu toe en je jezelf wel eens afvraagt of dit het nu is. Als je jezelf afvraagt of dit het nu is weet je diep van binnen allang dat dit het niet is en dat er veel meer is. Ervaar je vaak pijn in relaties en heb je vaak ruzie met je partners gehad? Was het vaak touwtrekken? Dan weet je nu dat je nog steeds aan het leren bent wat je dus allemaal niet wilt. Jouw lessen en jouw uitdagingen staan al vast, jij kunt alleen wel zelf bepalen wanneer je de volgende stap zet.

Heb je de bodem van je relatie-ellende geraakt en ben je klaar om te leren krijg je de kans om je ellende om te gaan zetten in plezier, geluk en gezondheid. Hoe herken je als je de bodem raakt en de kans krijgt om je leven in een stijgende lijn voort te zetten?  De bodem van je pijn en ellende herken je door hele diepe pijn waarin je het gevoel hebt dat je absoluut met je rug tegen de muur wordt gezet en je nog maar 1 ding kunt doen en dat is jezelf overgeven. Dit is het “schiet mij maar lek” gevoel. Dit gevoel gaat dan gepaard met informatie, iets wat je leest, hoort, ziet waarvan je heel diep voelt dat het voor jou is maar het nog niet helemaal snapt. Je krijgt op een of andere manier informatie waarvan je voelt dat het voor jou is en waarin je jezelf herkent. Dit komt niet uit je verstand, het is jouw ziel die herkent dat iets goed voor je is. Je wilt er meer van weten en ook al vergeet je het weer komt het toch iedere keer weer bij je terug. Wanneer weet je dat je een nieuwe kans krijgt? Het is dus ellende in combinatie met nieuwe informatie waarvan je weet dat het voor jou is.

Voor veel mensen is een heel pijnlijke ervaring ook de enige manier om uit hun dagelijkse sleur getrokken te worden. Pas als mensen diep geraakt worden en gevoelsmatig met hun rug tegen de muur worden gezet zijn ze bereid verder te kijken dan hun neus lang is en zijn ze ook bereidt met een andere bril te kijken. Met andere woorden pas als je diep geraakt wordt door iets pijnlijks ben je bereid je kortzichtigheid en je onwetendheid los te laten en stel je je open voor meer.  Is de angst  in jou echter groot genoeg en vlucht je weg van je gevoel en ga je de confrontatie met jezelf niet aan dan kom je dezelfde ellende in een latere relatie weer tegen. Nee, met deze nieuwe partner is het echt heeeelemaal anders…. Yeah. Vluchten voor jouw aandachtspunten, vluchten voor je eigen gevoel is uitstel van executie.

Even samenvatten:

De eerste grote reden van jouw pijn is omdat jij, nu je partner bij je is weggegaan, een leegte voelt in jezelf. Je partner heeft je waarschijnlijk opgevuld met zijn energie en die opvulenergie is ineens weer bij je weg. De leegte was er al voordat je je partner ontmoette, hij kon die leegte opvullen en nu voel je die leegte ineens weer. Dat is een groot deel van de diepe pijn die je in je lichaam voelt. Nu kan het heel goed zijn dat je denkt; Ja maar ik voelde helemaal geen leegte voordat ik mijn ex ontmoette. Dat klopt, de leegte was er al alleen voelde je de pijn daarvan nog niet. Alles komt op het juiste moment. Ieder mens heeft aandachtspunten in zichzelf. Een aandachtspunt gaat op het juiste moment in je leven om aandacht vragen. Zo ook bij jou. Het aandachtspunt, de leegte zat er al wel en je ontmoette de man die die leegte kon opvullen. Die man vulde die leegte in jou op en dat voelde heel erg goed, vooral in het begin. Toen confronteerde diezelfde man jou met diezelfde leegte door bij je weg te gaan. Natuurlijk heeft hij dit niet bewust gedaan maar onbewust. Hij heeft hier helemaal geen weet van. Jij wordt op precies het juiste moment geconfronteerd met jouw aandachtspunten. Jij wordt op precies de juiste momenten geconfronteerd met de pijn die onder die aandachtspunten liggen. Alles is perfect voor jou geregisseerd en getimed. Je bent deze man niet voor niets tegengekomen, hij heeft je niet voor niets pijn gedaan, Jij bent nu niet voor niets deze theorie aan het lezen of aan het beluisteren. Het hoeft dus niet allemaal voor niets te zijn.

Oke , even terug naar de basisfilosofie.

We gaan het weer even in Het Grotere Plaatje bekijken. Voordat je mens en zelfs voordat je individuele energie was, was je deel van HGG. In HGG was je zowel mannelijke als vrouwelijke energie. Er was totale rust en compleetheid. Nu ben je of man of vrouw en voel je je aangetrokken tot mannelijke of vrouwelijke energie. Je ging van totale rust en compleetheid naar spanning en incompleetheid. De aantrekkingskracht die je nu voelt tot jouw type man of vrouw wordt gevormd door die incompleetheid. Je wilt je nu als energie completer voelen door je op te vullen met de perfecte tegenovergestelde mannelijke of vrouwelijke energie. Door je te verbinden met de voor jou perfecte vrouwelijke of mannelijke energie voel je jezelf completer en meer heel, zoals je je voelde in HGG.
Wij voelen ons vanaf het moment van onze afsplitsing van HGG  incompleet. We hebben niet meer perfect contact met HGG wat onze bron is. We hebben dus niet meer zo heel erg goed contact met onszelf, we zijn niet op alle fronten helemaal onszelf. Dit komt voornamelijk omdat we gericht zijn op de buitenwereld en heel veel meer denken dan voelen.

Helemaal jezelf zijn is goed contact hebben met jezelf, met je bron. Met betrekking tot de delen van onszelf waar we niet zo goed contact mee hebben, voelen we een leegte.  Dit zijn tevens de aandachtspunten in onze ontwikkeling. Die leegten in jezelf hoef je je niet van bewust te zijn, dus je weet niet precies met betrekking waartoe je je leeg voelt, maar die leegten voel je onbewust. Daar waar je je ongelukkig over voelt is er een leegte in jou. Alles is energie. HGG is als energie compleet. Jij bent ook energie en jij voelt je als energie incompleet. Dat zijn de leegten die jij onbewust voelt. Dit is een rotgevoel en daarom, omdat wij ons op bepaalde vlakken leeg voelen gaan wij in ons leven van alles doen om die leegtes in ons op te vullen met dingen van buitenaf. Voelen wij een leegte, dan zoeken wij onbewust naar een energie in de buitenwereld die die leegte in ons op kan vullen.  Wat zijn voorbeelden van opvulenergie; De energie van andere mensen, winkelen, dus dingen kopen, een bepaald soort voedsel, naar dramatische films of series kijken, naar een bepaald soort muziek luisteren, noem het maar op. Misschien weet je van jezelf wel waarmee jij je opvult als je een bepaalde gemoedstoestand hebt en er nogal wat emoties actief zijn.

Alles is energie. Mannen zijn energie, schoenen zijn energie, chocola is energie, soap series zijn energie, allemaal energie en manieren om je mee op te vullen. Allemaal dingen in de buitenwereld waarmee wij ons proberen op te vullen. Als wij een leegte in onszelf voelen dan hebben wij onbewust een hele sterke drang om ons op te vullen met iets uit de buitenwereld. Des te meer leegte je in jezelf voelt, des te meer je jezelf op wilt vullen met zaken uit de buitenwereld en des te meer je gefocust bent op de buitenwereld. Des te minder contact met je binnenwereld, des te minder jij uit jouw binnenwereld kunt halen en des te meer jij uit de buitenwereld zal willen halen.

De grote clue van het hele verhaal is dat je de leegte in jezelf nooit kunt opvullen met iets uit de buitenwereld. Je kunt kopen wat je wilt, je kunt een nieuwe relatie najagen wat je wilt, je kunt jezelf verliezen in je werk of in je nieuwe sociale leven wat je wilt, maar je zult de leegte in jezelf, je zult de pijn die er nog zit nooit kunnen opvullen en kunnen oplossen met de buitenwereld. Des te meer jij jezelf probeert op te vullen met de buitenwereld, des te ongelukkiger jij je zult voelen.

Terug naar jou en jouw situatie.

De pijn van jouw relatiebreuk is er niet voor niets en de enige manier om echt iets aan die pijn te doen is door met jezelf aan de slag te gaan, door  in je lichaam te gaan voelen welk rotgevoel er nog zit en daar met je aandacht naartoe te gaan. Dat gaan we doen met de audio-oefening. Door jouw bewuste aandacht te gaan richten op het rotgevoel wat je hebt over je ex en over je relatiebreuk los je echt de pijn op die er zit en wordt je echt beter van wat er allemaal gebeurd is. Jouw lichaam geeft dmv een rotgevoel en emotionele pijn aan dat je aandacht moet besteden aan je lichaam en aan het gevoel in je lichaam. Als je je aandacht dan blijft richten op de buitenwereld ipv op je binnenwereld kom je geen steek verder en wordt de pijn alleen maar groter en groter. Je zult in de buitenwereld nooit genoeg afleiding kunnen vinden om je gevoel volledig weg te stoppen.

Jouw lichaam liegt nooit.

Het gevoel in je lichaam ook niet. Je partner is niet voor niets bij je weggegaan, je pijn is niet voor niets en wat je moet doen om er allemaal iets aan te hebben is vanaf nu jouw bewuste aandacht gaan richten op het gevoel in je lichaam. Als jij je nog rot voelt over je relatiebreuk en je wilt daar vanaf is uiteindelijk is het enige wat je hoeft te doen met jouw bewuste aandacht naar dat rotgevoel, naar die leegte in je lichaam gaan. Dit is de magie, de magie van jouw bewuste aandacht richten. Tot nu toe en vooral in de staat waarin je nu verkeert, geef jij de kracht van jouw bewuste aandacht vooral weg aan het denken. Denken denken denken, analyseren. Jouw kostbare energie gaat dus bijna helemaal op aan je verstand.
De oplossing, de clue ligt hem niet in jouw verstand of in het verstand van je vriendinnen of vrienden. De clue ligt hem in jouw lichaam, in jouw ziel.

De leegte zit in jezelf en de leegte doet pijn. Wat je dus niet graag wilt is naar de pijn en dus naar die leegte toe gaan. Wat je dus niet graag wilt is naar binnen gaan, met jezelf aan de slag gaan, gaan voelen waar die leegte zit. Onbewust stuur je weg van de pijn van die leegte, onbewust stuur je dus weg van de aandachtspunten in jouw persoonlijke ontwikkeling. Hoe vlucht je van die leegte weg? Door je agenda vol te boeken, door het druk druk druk te hebben, door je op je werk te storten, door iedere minuut van je dag vol te boeken. Alles om maar geen stiltes te laten vallen in je tijd. Als er stiltes vallen is het stil, wordt je niet afgeleid door de buitenwereld en als er een stilte valt ben je alleen met jezelf. Als je alleen met jezelf bent en je stort je niet meteen op de tv of op het internet komt je gevoel naar boven. Als je gevoel naar boven komt, komt het pijnlijke gevoel van leegte wat daar zit ook boven. Zodra jij even stil staat en tot rust komt, komen jouw aandachtspunten vanzelf boven drijven. Op het moment dat het lawaai en de ruis van de buitenwereld stopt is er stilte. Pak jij jouw binnenwereld aan en voel je je ok met jezelf dan kun je ook veel meer van de buitenwereld genieten.

In de stilte liggen alle antwoorden. In de stilte in jou liggen alle antwoorden. In de stilte in jou ligt alles, de goede dingen, jouw kracht, maar ook alle opgeslagen emotionele pijn, de herinneringen, en alle antwoorden voor de vragen die je hebt. De vraag is wil jij die antwoorden over jezelf wel hebben of wil je de pijn die onder de vragen zit niet voelen?
Als je je weerstand tegen je gevoel opgeeft zul je merken dat er eigenlijk helemaal niet zo veel ellende is. Pijn is weerstand. Stress is weerstand. Spanning is weerstand. Het enige wat eigenlijk pijn doet is de weerstand die jij nu nog in jezelf hebt tegen wat er gebeurd is en de weerstand tegen wat er misschien nog gaat gebeuren in de toekomst.

Ik vertelde je dat er 2 oorzaken waren van het rotgevoel wat je hebt. De eerste reden is de leegte die je in jezelf voelt nu je partner bij je weg is.

De 2e reden van jouw pijn: is het vele nadenken en de vele gedachten die er de laatste tijd door je hoofd gaan.

Een emotie is de reactie van jouw lichaam op jouw gedachten. Het rotgevoel wat jij nu nog hebt zijn de emoties die je in je lichaam voelt. Je denkt en piekert vrij veel sinds het gebeurd is en met al die boze en verdrietige gedachten maak je zelf verhaaltjes in je hoofd over wat er gebeurd is en wat er zal gaan gebeuren. Je snapt ook nog niet helemaal waarom dit gebeurd is en ook daar denk je en pieker je veel over. Je weet niet waarom het jou overkomen is en ook daarom ga je hier zelf verhaaltjes in je hoofd over maken zodat jij in ieder geval jouw versie hebt. Je verstand, je ego en je pijnlichaam gaan aan de haal met de pijn die je voelt. Later hierover meer.

Een emotie is de reactie van jouw lichaam op een gedachte die jij hebt. Zijn jouw gedachten negatief, dan zijn de reacties in jouw lichaam ook negatief en voel je negatieve, pijnlijke emoties. Dit is allemaal ok en het is nogmaals de normaalste zaak van de wereld. Wat ik jou ook vertel, dit zal toch wel gebeuren. Door jou nu uit leggen wat er allemaal met jou gebeurd en waarom jij je zo rot voelt wordt jij je wel bewust van hoe het werkt en wat je kunt doen om je op een gegeven moment wel beter te gaan voelen. Neem je tijd maar besef ook dat je wel zelf je best zult moeten doen om je ook weer beter te voelen. Uiteindelijk is het toch de bedoeling dat je je leven weer oppakt en het weer heel erg goed gaat krijgen. Hoe zul je je weer beter voelen? Door je bewust te worden wat er is gebeurd en door je bewust te worden waarom dit is gebeurd.

In mijn oefeningen spreek ik altijd van bewuste en onbewuste energie. Onbewuste energie is alles wat jou uiteindelijk een rotgevoel geeft en ongezond voor je is. Voorbeelden van onbewuste energie zijn angst, zorgen, stress, spanning, verdriet, jaloezie, onwetendheid, boosheid, etcetera etcetera.
Bewuste energie is alles wat jou uiteindelijk geluk en gezondheid oplevert.
In deze oefening breng je bewuste energie in onbewuste energie. Jouw bewuste aandacht is een voorbeeld van de onmeetbare helende kracht die jij zelf in je hebt. Met mijn oefeningen help ik mensen de bewuste energie die zij in zich hebben te activeren en zo zichzelf op een zeer efficiënte manier te helpen.

We gaan dus bewuste energie in onbewuste energie brengen, dat is de clue. Met je verstand zul je dit nooit helemaal begrijpen. Je zult dit alleen met je gevoel kunnen begrijpen. Je verstand kan hier weinig mee en wil voornamelijk zielig en boos zijn en je verstand wil heel veel nadenken. Veel nadenken en piekeren zal jou nu absoluut niet helpen, het zal je alleen maar meer pijn en ellende bezorgen.  Datgene wat jou nu het meeste zal helpen is jouw eigen bewuste energie, jouw eigen bewuste aandacht. Een ander voorbeeld van bewuste energie is inzicht en bewustwording krijgen in jouw ellende. Inzicht en bewustwording krijgen in waarom jou dit overkomen is. Welke pijn wordt er in jou losgemaakt.

Wat doe je nu met jouw rotgevoel, met jouw pijn.

Jouw relatiebreuk doet pijn.
Jouw relatiebreuk laat jou de pijn, de niet-verbondenheid voelen die je al in je lichaam, in je ziel had voor je relatiebreuk en zelfs voor je relatie met je ex(en).
Jouw relatiebreuk heeft deze emotionele pijn er dus uitgehaald.

Je verstand, je ego en je pijnlichaam geven graag een slinger aan jouw pijn. Ik ga je uitleggen dat jouw verstand en jouw ego “aan de haal gaan” met de pijn, de leegte, het aandachtspunt, de nietverbondenheid die je in je lichaam voelt.

Je verstand en het nadenken.

Als je je rot voelt, als je emotionele pijn voelt, dan heeft jouw verstand sterk de neiging om een verhaaltje om dat rotgevoel heen te bouwen. Hij zal wel dit, ze zal wel dat, het zal wel zus en zo…
Je verstand, je gedachten gebruiken je rotgevoel als springplank om lekker in de diepe ellende te duiken. De gedachten, de verhalen die er in je omhoog komen als je je rot voelt over jouw ex etc zijn bijna altijd negatief. Negatieve gevoelens triggeren vaak negatieve gedachten. Negatieve gedachten triggeren vaak negatieve gevoelens.
Gedachten stimuleren gevoelens en andersom.

Waarom ben je geneigd na te gaan denken? Waarom ben je geneigd om een verhaal te maken als je je rot voelt? Omdat je bang bent. Je bent bang om pijn te lijden, je bent bang om te voelen en het nadenken is niets anders dan een vlucht, een vlucht voor jouw eigen pijn. Maak er maar een verhaal van en je kunt je aandacht verleggen van de pijn in je lichaam naar gedachten en naar de ander die het gedaan heeft. Goedpraten of goeddenken. Je bent geneigd om weg te willen van emotionele pijn.

Wat is de realiteit? De realiteit is dat jij in jouw lichaam het rotgevoel voelt. Daar zit het, in jouw lichaam, daar kun je het voelen. Daar waar je het kunt voelen, daar kun je het het allerbeste laten en daar kun je het ook het allerbeste aanpakken.

Iets of iemand in de buitenwereld, in dit geval jouw partner, doet iets waardoor er in jou heel veel pijn aangeraakt wordt. De buitenwereld triggert iets in jou. Als je in het nadenken, analyseren en piekeren schiet, ben je geneigd het weer naar de buitenwereld te willen vertalen, maar dat heeft helemaal geen zin.
De buitenwereld triggert iets in jou om jou te wijzen op iets in jouw binnenwereld.
Het is niet de bedoeling dat jij dat dan weer vertaalt naar die buitenwereld. Het gevoel zit in jou, niet in de buitenwereld. Als het niet jouw probleem zou zijn zou het jou niet zo van slag kunnen brengen.

Je verstand wil veiligheid, emotionele veiligheid en geen eerlijkheid. Je verstand houdt jou daarom graag voor de gek met allerlei onzinverhalen. Je verstand doet er alles aan om maar niet bij de pijn te hoeven zijn die je voelt. De verhaaltjes zijn afleiding.
De verhaaltjes brengen je ook weer heel veel rotgevoel omdat ook de verhaaltjes uiteindelijk ook altijd richting de negatieve kant neigen.

Het meeste leed wordt geleden om het leed wat nooit geleden wordt. 99% van alle verhaaltjes die je verstand namelijk verzint over hoe het wel zal zijn en wat er wel zal gebeuren gebeurd nooit. Maar het rotgevoel heb je dan wel al gevoeld.

Denken is vluchten. Voelen in je lichaam is directe confrontatie met jezelf.

Je lichaam geeft dmv pijn aan dat er een aandachtspunt in je lichaam, in je ziel zit die aandacht nodig heeft. Jouw lichaam, jouw ziel laat weten dat ergens aandacht aan besteed moet worden. Hoe kun je dat het beste doen? Door met je bewuste aandacht naar de plek in je lichaam te gaan waar je jouw emotionele pijn het beste kunt voelen.
Je besteed dan je aandacht en energie niet aan je gedachten, maar aan je lichaam. Je geeft dan direct aandacht aan het rotgevoel zelf.
Leer je gedachten opmerken. Leer opmerken wanneer je gedachten weer eens met je aan de haal gaan. Als je dit doet, dan haal je de kracht uit de gedachte en kan de gedachte je niet meenemen richting emotionele afgrond. Als je je negatieve gedachten niet opmerkt kunnen  en zullen ze onopgemerkt en ongestoord hun gang kunnen gaan met jouw gemoedstoestand.

Als je je gedachten wel opmerkt, worden ze moeilijker een verhaal, verliezen ze kracht, zie je wat er weer gebeurd, en besef je dat het je toch niet gaat helpen.
Je kunt het vele nadenken en het malen in je hoofd dus stoppen door je gedachten en je rotgevoelens te leren opmerken.

De pijn die je voelt door jouw relatiebreuk behoeft jouw aandacht, jouw bewuste aandacht. Het is niet de bedoeling dat jouw verstand, jouw ego en jouw pijnlichaam hiermee aan de haal gaan.

Het is de bedoeling dat jij met jouw bewuste aandacht naar de pijn in je lichaam gaat.
De geleide oefening die ik bij dit onderwerp heb gemaakt zorgt hiervoor. Zolang je je zult laten meeslepen door je gedachten en door je gevoelens zul je pijn blijven voelen.

Wil je verder, wil je er beter van worden, dan zorg je dat die pijn de juiste, jouw juiste bewuste aandacht gaat krijgen.

Je ego.

Je ego is je gezicht naar de buitenwereld. Je ego is jouw verhaal, het verhaal wat jij jezelf hebt wijsgemaakt over wie jij bent en waar je allemaal aan moet voldoen. Je ego is de verwachtingen die je van jezelf hebt. Je ego is datgene wat je allemaal bent in plaats van helemaal jezelf te zijn.

Je ego wil bevestiging van de buitenwereld. Je ego wil bevestiging van de buitenwereld omdat je ego gebaseerd is op de buitenwereld. Je ego kan nooit bevestiging krijgen uit je zuivere binnenwereld omdat  jij vanuit jouw zuivere binnenwereld een heel ander persoon bent.
Als je helemaal jezelf bent, heb je geen bevestiging hiervan nodig uit de buitenwereld.

Je ego wil emotionele veiligheid. Schouderklopjes, complimentjes, bevestiging, allemaal uit de buitenwereld. Je ego wil constant voldoen aan verwachtingen die niet uit jouw zuivere binnenwereld komen maar uit het idee wat jouw verstand heeft gevormd over hoe het zou moeten zijn. Hoe jij zou moeten zijn. Wat jij zou moeten doen. Emotionele veiligheid en bevestiging boven alles. Datgene wat je ego ten allen tijde wil voorkomen is afwijzing van de buitenwereld. Afwijzing is funest.
Afwijzing betekent namelijk de pijn voelen van de realiteit, de pijn voelen van de leegte waar je ego op gebouwd is.

Als jij een aandachtspunt in jouw persoonlijke ontwikkeling hebt, als jij ergens een leegte hebt, als jij ergens emotionele pijn hebt, als jij ergens in jouw verbondenheid met jezelf, met je bron nog weerstand hebt, dan kun je dat voelen in je lichaam. Het rotgevoel, de emotionele pijn die daarmee gepaard gaat kun je dan voelen in je lichaam. Je ego wil dit niet omdat emotionele pijn absoluut geen bevestiging is van dat je het goed doet. De buitenwereld, althans heel veel buitenwereld duld geen emotionele pijn, zit niet te wachten op jouw emotionele pijn, zit niet te wachten op jouw kwetsbaarheid. De buitenwereld zal jou afwijzen als jij jouw emotionele pijn laat zien. Jezelf echt laten zien is vaak not done. Je buitenwereld zal je afwijzen als jij jouw aandachtspunten laat zien omdat je dan ook de aandachtspunten, de pijn laat zien die jouw buitenwereld ook nog in zich heeft. Als jij jezelf echt laat zien, confronteer jij jouw buitenwereld ook met dingen die zij nog in zich hebben en daar zitten ze niet op te wachten. Ook zij willen het liefste vluchten van emotionele pijn en leeft het grootste gros van de buitenwereld in “Niets Aan De Handland”

Lekker blijven snorkelen aan de oppervlakte en vooral niet dieper gaan kijken. Je ego wil blijven snorkelen, waar het de andere snorkelgangers blijft zien.

Je pijnlichaam.

Jouw pijnlichaam is een energieveld wat bestaat uit de verzameling van alle emotionele pijn en onbewuste energie die jouw ziel in al jouw levens heeft opgepikt en heeft ervaren.
Het pijnlichaam bestaat uit emotionele pijn. Emotionele pijn is onbewuste, onzuivere energie. Omdat het uit onzuivere energie bestaat, moet het pijnlichaam, om te kunnen overleven, regelmatig gevoed blijven worden door nieuwe, verse onzuivere energie van hetzelfde soort.

Wil jouw pijnlichaam gevoed worden, heeft het onderhoud nodig, dan trekt jouw pijnlichaam als een magneet nieuwe situaties en mensen naar jou toe die nieuwe, verse emotionele pijn in jou omhoog halen. Ja, als jouw pijnlichaam actief is, trek jij zelf als een magneet situaties en mensen naar jou toe die jou nieuwe emotionele pijn, nieuwe ellende van hetzelfde soort gaan opleveren. Deze mensen en deze situaties zijn hier niet de schuldigen. Zij doen slechts wat jij, wat jouw pijnlichaam van hen vraagt; nieuwe pijn en ellende leveren, en dat doen ze, glansrijk.

Tot nu toe kon jouw pijnlichaam zorgeloos zijn gang gaan. Wanneer is jouw pijnlichaam actief? Als je je klote voelt, als je chagrijnig bent, als je jaloers wordt, als je kwaad wordt, als  iets of iemand jou boos, bang, bezorgd of verdrietig “maakt”. Dit zijn processen die je overkomen, die ineens omhoog komen, waar je tegen aan loopt. Tot nu toe kon het zijn gang gaan omdat je je niet bewust was van het feit dat je zo niet hoeft te leven, dat je hier geen genoegen mee hoeft te nemen. Dit is niet het leven, het kan beter.
Zolang jij jouw pijnlichaam ONOPGEMERKT zijn gang laat gaan, verandert er weinig tot niets in jouw leven. Dezelfde ellende, dezelfde shit, dezelfde mensen en dezelfde emotionele pijn.

Voor jouw pijnlichaam is jouw relatiebreuk geweldig. De diepe pijn die jij nu voelt of hebt gevoeld is voor jouw pijnlichaam het perfecte voedsel om weer te groeien. Je pijnlichaam wil graag dat jij nieuwe pijn naar je toe trekt en je pijnlichaam vind het ook geweldig dat je verstand steeds maar weer gedachten creëert over de ellende van jouw relatiebreuk.

Jouw pijnlichaam leeft van de negatieve- en ellendeverhaaltjes die er nu over je ex door je hoofd gaan. Jouw gedachten maken nieuwe pijn en die pijn kun je zeker voelen.
Een zeer groot deel van wat jou gaat helpen is bewustwording. Bewustwording is wakker worden en gaan zien hoe het werkt. Gaan zien hoe onbewuste energie tot nu toe onopgemerkt zijn gang kon gaan met jou. Bewustwording is alle kennis in jou gaan losmaken en voelen als je inzicht krijgt. Bewustwording is de verbondenheid weer voelen met jezelf, met jouw bron. In jouw bron ligt alle kennis, alle informatie. Op het moment dat je weer een stukje bewuster wordt heb je even contact met je bron en heb je even toegang tot een onmeetbare bron van energie en informatie.

In deze pijnlijke tijd is jouw pijnlichaam flink actief. Je wordt je nu bewust van het feit dat jij een pijnlichaam hebt en dat dit pijnlichaam een energieveld is wat je apart van jezelf kunt zien. Jij bent niet jouw pijn.
Je wordt je bewust van je pijnlichaam en hierdoor haal je de kracht uit je pijnlichaam.

Des te meer je je beperkende gedachten, je beperkende gevoelens gaat opmerken, des te meer je je pijnlichaam zal opmerken en alles wat je opmerkt verliest zijn kracht.
Tot nu toe werd je regelmatig meegesleurd in een rotgevoel. Door te leren opmerken kun je dit stoppen en zul je je steeds minder vaak slecht voelen.

Hoe kun je je verstand, je ego en je pijnlichaam aanpakken?

Door deze op te leren merken en steeds sneller op te merken wanneer deze actief worden en jou weer proberen mee te sleuren richting emotionele afgrond.
In het menu staat het onderwerp opmerken en hoe je dit doet. Ik raad je aan dit te lezen en dit te leren. Het zal je heel veel brengen in de verschillende onderdelen van je leven.

Tot zover de theorie die ik over het onderwerp relatiebreuk heb geschreven. Ik zal dit onderwerp regelmatig aanvullen met nieuwe informatie. Met het lezen van deze tekst heb je ervoor gezorgd dat er informatie, kennis en energie in jou is losgemaakt. Ik vertel jou niets nieuws, jij hebt alles al in je.

Op dit moment, in deze periode voel je af en toe of heel vaak de pijn van jouw relatiebreuk. Als deze tekst jou aansprak, lees hem dan zo vaak je wilt. Het kan zijn dat er iedere keer weer een beetje wordt losgemaakt. De woorden zullen hetzelfde zijn, datgene wat het losmaakt zal weer nieuw zijn.

Wat kun je nu doen?

Het leren opmerken.
Ik adviseer je in het menu op deze website naar het onderwerp “Het leren opmerken” te gaan en deze theorie ook te lezen. Leer je gedachten, verhaaltjes en rotgevoelens op te merken, dan ben je in staat om deze boosdoeners in de kiem te smoren en jou niet meer mee te sleuren in nog meer rotgevoelens en weken- maanden- jarenlang verdriet.
Natuurlijk is het goed om je pijn en je verdriet eruit te gooien maar het is ook goed om, terwijl je dat doet, vooruit te blijven gaan en aan jezelf te werken.

Leer opmerken, leer de “hotelbel” te gebruiken en je zult je een stuk minder slecht voelen.

Klik hier om naar het onderwerp “Het leren opmerken” te gaan.

De geleide oefening “Relatiebreuk”
Wat ik je ook adviseer is om de geleide oefening te doen die ik voor dit onderwerp heb geschreven

[/show_if]