“Beste Bob,

Eindelijk begin ik mijzelf te begrijpen mbt mijn ex en onze afgelopen relatie. Ik heb me een half jaar iedere dag echt beroerd gevoeld, heb me in mijn werk onder gedompeld. Elke morgen werd ik wakker en begon ik te piekeren en viel ik met een naar gevoel in slaap. Ik droomde de meest vreemde dingen over mijn ex. Ik heb al die tijd niets begrepen van liefdesverdriet. Nu ben ik gelukkig op jou internetpagina gekomen en heb me bij jou aangemeld. Nadat ik jou teksten heb gelezen over opmerken en loslaten, begrijp ik waarom ik me elke keer zo naar voelde en kan ik hier aan werken, de hotelbelmethode werkt super. Ook jou audio oefeningen heb ik veel aan. Echt super bedankt, ik voel me nu al naar een paar dagen vele malen beter.

Groeten Niek”

“Ha Bob,

Tuurlijk mag je mijn reactie plaatsen, liever wel alleen mijn voornaam gebruiken. Ik ben er trots op dat ik jou deze reactie heb kunnen sturen. Ik was er nameliijk echt kapot van. Het is nu al bijna 6 maanden geleden dat t uit is gegaan. En al die tijd heb ik mezelf zitten kwellen. Nu snap ik dat t mijn onbewuste ik was en werk ik er hard aan. Mijn bewuste ik is vele malen veel sterker. Ik voel me nu ook veel sterker, gelukkiger dat ik aan mezelf werk.

En je hoeft me geen twee maanden extra toegang te bieden, want wat je nu al voor me hebt gedaan is van onschatbare waarde. Bedankt.

MVG
Niek”

—————————————————————————

Bob,

Dankjewel voor de twee keren individuele gesprekken met jou.
Je bent er echt en legt op een heldere- en actieve manier uit waarom het om draait. Bij bijna alles wat je zegt komt een o ja gevoel, zo voelt- en werkt dat voor mij. Het is bijzonder dat een man zo duidelijk kan verwoorden wat er bij een vrouw speelt, dit heeft als bijkomende voordeel dat je ook heel goed weet wat er aan de andere kant speelt, dus hoe een man denkt.
Terug naar huis voelde ik de hernieuwde energie weer stromen en dan had ik ook weer veel zin om met alles wat ik had gehoord en geleerd aan de slag te gaan.
Uiteindelijk moet je het zelf doen, maar met gebruik van alle handvatten en inzichten die jij hebt aangereikt, discipline en het echt anders willen dan ik gewend ben heb ik er alle vertrouwen in dat het iedere dag een stukje beter gaat.
En alle kleine stapjes maken op de lange termijn, zoals je zegt, een enorm verschil.
Prijs, kwaliteit een echte aanrader voor iemand die twijfelt.
Judith (stewardess)

—————————————————————————-

” Hallo Bob,

Heel erg bedankt voor deze geweldige site,voor jou inzicht,je manier van schrijven,en dat je over deze gave beschikt en het ook nog eens gebruikt om mensen te helpen.
Precies op het moment dat ik het gevecht in mijn relatie en mijn gevoel zo vreselijk zat ben, kom ik bij (toeval?) deze krachtige, bevestigende taal tegen.
Ik ga snel weer verder lezen, ik zal je zeker nog wel mailen.
Vriendelijke Groeten Monique”

—————————————————————————–

Hoi Bob,

Bedankt voor je snelle antwoord. Ik ben zo blij met je site en de oefeningen. Ik worstel al een jaar met dit probleem. De aantrekking is heel erg sterk en ik zocht een manier om ervan af te komen. Dit is echt de oplossing.

Bedankt nogmaals.

Gr. Mireille

Hoi Bob,

ik krijg dit inzicht ook steeds meer. Geen toeval inderdaad dat ik je site gevonden heb. Echt mijn complimenten nogmaals en bedankt voor je antwoord.

Gr. Mireille
——————————————————————————

Beste Bob,
Zo juist allemaal wat u schrijft. Zo is het inderdaad gegaan, voelen dat je jezelf verliest en echt ongelukkig wordt. Tot ik nu net voorgoed de relatie heb verbroken, tot groot verdriet/ongeloof van mijn nu ex-vriend, maar met het gevoel dat het goed is zo. Dat zie je pas achteraf, als door de zure appel durft te bijten.
Ik heb er zo’n 2 jaar over gedaan denk ik, want er zijn ook leuke en goede dingen in een relatie, maar wat de doorslag geeft, is inderdaad het gevoel dat je jezelf niet meer bent, en er verder en verder van verwijderd wordt, en je innerlijke stem zit te krijsen dat het fout zit. ๐Ÿ™‚
Maar blijkbaar moet je echt door de pijn van dit proces, je leert het niet in een twee drie, maar stap per stap. Ik ben 41 en nog het hele leven voor me denk ik nu. Ik ben eindelijk weer in rust en gelukkig.
Het komt goed.
Bedankt voor uw verhelderende uitleg!
Marianne

——————————————————————————-

Goedemorgen Bob,

Ik lees sinds afgelopen zondag de artikelen op jouw website en doe meerdere keren per dag de geleide oefeningen. Het lijkt wel een soort “thuiskomen”, bij mezelf. Eindelijk, na zoveel jaren zoekende buiten mezelf te zijn geweest. Elke dag een stukje meer thuiskomen in wie ik ben, mezelf meer voelen en begrijpen waarom dezelfde situaties steeds op mijn pad kwamen (en steeds heftiger idd)… Het spreekt me dus erg aan, en ik heb er heel veel aan.

Saskia

——————————————————————————–

Hallo Bob,

Bedankt voor je snelle reactie.
Het is me gelukt, heb idd firefox als browser!
Wil je even laten weten dat ik ontzettend veel heb aan alle informatie.
Hier kan je wat mee!
Alle informatie omtrent de issues die je bespreekt geeft ontzettend veel inzicht.
Misschien is het een idee om eens te kijken of je een artikel / oefening kan maken hoe je kinderen het beste kunt begeleiden tijdens een relatiebreuk.
Aangezien 1 op de 3 stellen voordat het kind 3 jaar is uit elkaar gaat, zou ik het fijn vinden om daar wat meer over te lezen.
Maar nogmaals, ook zonder dat item kan ik me dankzij alle informatie goed ontwikkelen en daar help ik natuurlijk ook mijn dochter mee!

Fijne jaarwisseling en op naar 2012!

Met vriendelijke groet,

Carry

——————————————————————————-

Hai Bob,

Ik besefte me dat ik mezelf niet meer moest vinden voor die leuke man, maar puur en alleen voor mezelf. Ik ben net met professionele hulp voor relatieverslaving begonnen. Na dit traject zou ik graag een workshop willen volgen, maar dat zal nog even duren.
Ik wil je heel erg bedanken voor je inspirerende teksten op je site. Daarmee is mijn proces in een stroomversnelling gekomen en is het voor mij tijd geworden voor een positief en gezond nieuw begin.

Groetjes, Monique

——————————————————————————-

Na ontevreden te zijn met mezelf en de situatie waarin ik zat, kwam ik op
deze site terecht.Ik kwam er al snel achter dat ik mijn geluk te veel zocht
in de buitenwereld.

Heb mezelf maar meteen aangemeld voor de oefeningen en
het lezen van de artikelen, samen met wilskracht en geduld, ben ik er achter
gekomen wat werkelijk belangrijk is, en kom ik langzaam dichter bij mezelf.
Bij de bron.

Ik vind deze site dan ook geweldig, sta anders in het leven,
heb meer oog voor alles en iedereen, heb een enorme rust gevonden. En verder
is het fijn dat je op elk moment van de dag gebruik kunt maken van de site.
Net wanneer jij dat nodig hebt!!!
Groetjes Petrine

——————————————————————————

Bob,

Super blij met de site van jou. Ik heb altijd gezegd ik geloof niet in toeval wel dat alles een reden heeft. Deze jongen zal de reden zijn geweest om weer mezelf te zijn en weer met mezelf contact te hebben. Ik heb wel eerder gedacht er klopt hier iets niet bij elke relatie maakte ik het zelfde mee en nu heb ik genoeg is genoeg. Ik zeg altijd control your destiny or somebody else will. En dat laat ik niet gebeuren meer.

Voor de rest moet ik zeggen ben pas begonnen en voelt goed aan. Slaap veel lekkerder word s nachts niet meer wakker.

super bedankt!!

——————————————————————————-

Ik ben 4 weken geleden begonnen met de oefeningen “loslaten” en “opmerken” en “afhankelijkheid loslaten”. De teksten lijken voor mij geschreven en komen dus denk ik voor mij op het juiste moment in mijn leven ๐Ÿ˜‰ Echt elk woord komt aan!

Ik vind het ideaal dat ik de oefeningen op mijn eigen tijd, in mijn eigen omgeving en in mijn eentje kan doen. Tijdens de audio oefeningen- Bob zijn stem en teksten geven mij een gevoel van veiligheid- val ik nog steeds in slaap, maar het effect is er niet minder om. Ik merk dat ik meer ontspannen ben en het eerder “opmerk” als ik terugval in een negatief denkpatroon. In het begin deed ik de oefeningen dagelijks en nu nog 2 a 3 x per week. Ik ben er nog niet helemaal, maar ben zeer zeker op de goede weg en voel dat het helemaal gaat goedkomen!

Bob, bedankt!

Jolanda, Deventer

——————————————————————————

beste bob,

jij bent goeoed!! omdat je schrijft wat ik al jaren wil horen.. de grap is.. ik lees het nรจt nadat ik het zelf heb ervaren. toeval bestaat niet.

daarvoor googlde ik wanhopig en kreeg wanhoop ๐Ÿ˜‰ bedankt.

ironisch..opmerkelijk..verwonderlijk.zo simpel..zo moeilijk..tjah..duidelijk!

mvgr.
saskia

——————————————————————————
Beste Bob,

Allereerst bedankt voor het schrijven van de artikelen en voor het maken van de audio-oefeningen. Zoals je al zegt… de dingen komen altijd met een bepaalde reden op je pad. Zo ook jou site en artikelen voor mij.
Ik hoef natuurlijk niet te zeggen dat bijna alles (ook) op mij van toepassing is (hard werkend aan was). Dat ik zo niet doorkan met mijn issue dat is duidelijk, maar het lastige is het loslaten. De hotelbel klinkt regelmatig ๐Ÿ˜‰
Ik zou het fijn vinden als het die iets minder vaak tot helemaal niet meer afgaat. Als ik dan op jou artikelen af ga dan moet ik minder emotioneel afhankelijk worden en ik denk dat daar me angst/hoge drempel zit. Het is ook dubbel omdat ik het idee heb dat ik tevreden ben met mezelf, maar gezien mijn huidige situatie..iemand nodig hebben om mijn leegte op te vullen, is dat niet zo.

Anyway..het besef dat het anders moet is er.. nu nog de daad bij het woord voegen.

Bedankt voor je advies en blijf a.u.b van die fantastische artikelen schrijven!

Met vriendelijke groet,
Nancy

——————————————————————————-

hoi Bob,

ik ken je verder niet, maar ik ga er maar niet om heen draaien: jij bent echt fantastisch. ik heb ongelooflijk veel aan je websites/audio-oefeningen! precies wat ik kon gebruiken.

Groeten,

Marleen.

——————————————————————————-

Hoi Bob,

Als eerste mijn complimenten voor je heldere en makkelijk leesbare schrijfstijl. Je beschrijft precies datgene waar ik naar zoek was. Een andere manier om naar zaken te kijken. Een manier om de balans in mezelf te herstellen. Van daaruit volgt de rest vanzelf, daar ben ik van overtuigd.

Nu ben ik ook erg benieuwd naar de begeleidingsoefeningen, alleen werken die niet. Ik zie een kader met een VLC-player en een playknop, maar de track speelt niet af. Ik gebruik Mozilla Firefox.

Kan ik de oefeningen ook downloaden? Dit soort oefeningen zijn prettig om ook na de vier maanden lidmaatschap nog eens te beluisteren. Ik heb gemerkt, dat als ik dit soort materie later nog eens opnieuw lees/luister het weer verdieping en nieuwe inzichten oplevert. En zeker de ontspanningsoefeningen zijn heerlijk om regelmatig naar te luisteren. ๐Ÿ™‚

Alvast bedankt! ๐Ÿ˜‰

Groetjes,

Liesbeth

——————————————————————————-

Beste Bob,

Ik had nog een vraagje over de meditaties over loslaten die ik besteld had, zoals je kunt zien hieronder.. Ik doe dagelijks รฉรฉn van de meditaties over loslaten J.. En ik heb er al enorm veel aan gehad, ik voel al een enorm verschil..

Maar wanneer ik een dag of twee geen meditatie doe voel ik wel dat het nog niet opgelost is en dat de slechte gevoelens weer langzaam terugkomen, dus ik kan helemaal nog niet afbouwen.. Dus nu was mijn vraag de volgende.. Ik ga in de maand juni drie weken weg en dan kan ik mijn pc dus niet meenemen want ik heb geen laptop. Is het eventueel mogelijk om de meditaties over loslaten op mp3 te verkrijgen zodat ik ze op mijn mp3 speler zou kunnen zetten en meenemen, want ik ben een beetje bang als ik ze niet heb dat het weer van kwaad naar erger gaat..

Alvast vriendelijk bedankt om mijn vraag te beantwoorden!!
En ook nog gefeliciteerd met het maken van zo’n geweldige meditaties, ik had hiervoor al van alles geprobeerd met boeken enzo over loslaten maar ik was er nog nooit in geslaagd, enkel uw meditaties hebben mij al zo ver gebracht als ik nu sta, waarvoor mijn oprechte dank J..

Groetjes Erika