Piekeren, je zorgen maken en analyseren

Iets houdt jou de laatste tijd bezig en je piekert, je maakt je zorgen en je analyseert. Hoe veel je er ook over piekert, nadenkt en erover analyseert en praat met vrienden of vriendinnen, de oplossing lijkt niet dichterbij te komen. Omdat je niet weet wat je moet doen voel je je machteloos. Je zit vast en je ziet even geen mogelijkheden meer, noch de bomen door het bos. Jouw onderwerp geeft je een rotgevoel en daar wil je vanaf. Het is niet belangrijk dat je alles wat hier staat meteen begrijpt met je verstand. Lees het en voel of het jou kan helpen, dat is veel belangrijker.

Het maakt niet uit wat het onderwerp is waarover jij piekert, je zorgen maakt of veel nadenkt, ook voor jouw probleem is er een oplossing waar jij uiteindelijk alleen maar beter van wordt. Dit zeg ik niet voor de vorm, dus nogmaals, ook voor jouw probleem is er een oplossing die beter is dan dat jij je voor kunt stellen. De allerbeste oplossing voor jouw probleem is er al en als je het juiste met deze uitdaging doet, dan zal jij er alleen maar op vooruit gaan. Het onderwerp wat jou nu bezighoudt en jou nu een rotgevoel geeft, voelt nu nog als een blok aan je been maar is alleen bedoeld om jou verder te brengen.

In jou zit er al een oplossing voor het onderwerp wat jou nu bezighoudt. De oplossingen en antwoorden voor jouw probleem zijn er al, alleen kun je er nu nog niet bij. Je kunt er nu nog niet bij omdat het eerst nodig is om jou de pijn en het rotgevoel te laten voelen wat bij jouw probleem hoort. Deze oplossing, deze antwoorden zijn beter dan dat jij je nu kunt voorstellen en zoals ik al zei, doe jij nu het juiste met het rotgevoel wat jouw onderwerp je geeft, dan kom je er beter uit dan dat je er ooit in bent gegaan. Jij ziet jouw probleem nu misschien als iets wat jou in de weg staat om je leven zorgeloos te leven. In deze theorie ga ik je uitleggen dat deze uitdaging jou juist zal helpen je leven nog zorgelozer te leven dan dat je ooit hebt gedaan. Blijf je doen wat je altijd hebt gedaan en blijf je piekeren, je zorgen maken en analyseren, dan zal er weinig veranderen.

De oplossing en de antwoorden die jij nodig hebt zijn er al en deze zitten in jou. De informatie die jij nodig hebt, de hulp die jij nu heel goed kunt gebruiken is er ook al en wacht op jou om het juiste te doen zodat dit allemaal naar je toe kan gaan komen. Je hoeft met je verstand nu niet te snappen waar ik het over heb en met je verstand hoef je nu ook nog niet te weten waar ik naartoe wil. Het enige wat voor jou belangrijk is, is dat je diep van binnen voelt dat mijn informatie goed voor jou is en jou zal helpen verder te komen. De allerbeste oplossing voor het onderwerp waar jij nu nog over piekert en waarover jij je nu nog zorgen maakt gaat ook niet uit je verstand komen en anderen gaan dit ook niet voor jou bedenken. Nadenken helpt helemaal niets, sterker nog, het zal de oplossing alleen maar tegenwerken.

Je verstand vindt het waarschijnlijk vervelend dat ik vaag blijf over wat je moet doen. Dat mag. Ik heb ook liever dat je leest met je gevoel i.p.v. met je verstand. Veel belangrijker is dat ergens diep in jou iets zegt dat mijn informatie zal bijdragen aan de oplossing. De oplossing gaat dus niet uit jouw verstand komen maar uit je gevoel. Jouw onderwerp, jouw probleem geeft je een rotgevoel en achter dit rotgevoel wat omhoog komt als je nadenkt over, piekert over, analyseert over jouw onderwerp, zit de oplossing. Het rotgevoel zit ergens in je lichaam en daar waar dit rotgevoel zit, daar zit de weerstand. Daar waar de weerstand in jou zit daar zit de oorzaak van jouw huidige probleem. Energie die niet goed doorstroomt, weerstand dus. Daar waar de weerstand in jouw lichaam zit, daar op die plek in je lichaam waar jij het rotgevoel voelt wat bij jouw onderwerp hoort, daar zit ook de oplossing. Het rotgevoel is weerstand en op die plek is ook de oplossing.

In deze theorie ga ik je vertellen over piekeren, je zorgen maken en analyseren. Ik geef je theorie en ik vertel je over mijn eigen basisfilosofie en deze informatie kan jou helpen met jouw bewustwording. Bewustwording is het steeds wakkerder worden en steeds beter met je gevoel gaan zien en begrijpen hoe het werkt. Aan de hand van mijn basisfilosofie laat ik je zien dat je niet voor niets tegen jouw probleem aanloopt en dat je probleem je zelfs kan helpen er beter van te worden. Jouw probleem kan je helpen bewuster te worden.

Ook ga ik je vertellen over wat je verstand, veel nadenken, piekeren, je zorgen maken en analyseren met je doen zodat je je rot voelt.

Natuurlijk ga ik je uitleggen wat je dan wel kunt doen aan het probleem wat jou nu nog doet piekeren en nadenken. Ik leg je uit waarom je dit kunt doen en op mijn website heb ik een oefening voor je waarin je mijn stem kunt volgen en ook leert de oefening zelf te doen.

Het is niet mijn bedoeling jou alleen te helpen met datgene wat jou nu op dit moment bezighoudt. Het is mijn bedoeling om je informatie te geven waarmee je ook andere, toekomstige problemen waar je vanaf nu tegenaan loopt, veel makkelijker op kunt lossen.

Log nu in voor de uitgebreide theorie en geleide oefeningen.
Klik hier om je te registreren.

[show_if has_one=”Member 1″]

Waarom loop jij nu tegen jouw probleem op en hoe kun jij dit heel goed gebruiken.

Jij bent niet voor niets tegen jouw huidige piekerprobleem opgelopen. Je maakt je niet voor niets zorgen en je probeert niet voor niets jouw probleem weg te analyseren. De grotere dingen in ons leven waar we tegen aan lopen en die ons een rotgevoel van binnen geven, zijn de aandachtspunten in onze persoonlijke ontwikkeling. Als iets van binnen pijn doet, emotioneel pijn doet en jou dus een rotgevoel geeft, dan wordt je op dat moment gewezen op iets in jou waar je aandacht aan moet besteden. Emotionele pijn is een aandachttrekker. Het probleem uit zich in de buitenwereld, door bepaalde minder leuke omstandigheden, maar het echte probleem zit hem niet in die buitenwereld, maar in jou. Het doet pijn in jou, in jouw lichaam. De buitenwereld laat jou alleen zien en voelen wat er nog in jou zit waar aan gewerkt kan worden. Het maakt niet uit of je partner of andere mensen bij jouw probleem betrokken zijn. Als zij zich ook rot voelen hebben zij ook iets waarmee ze aan de slag kunnen, maar dat is niet jouw taak. Voor jou is alleen interessant wat er in JOU ZELF pijn doet. Jij kunt alleen werken aan JOUW PIJN, niet aan die van de ander. De omstandigheden die jouw buitenwereld jou brengen trekt de weerstand die nog in jou zit, omhoog. Het rotgevoel wat je voelt over jouw onderwerp is de weerstand die er in jou zit. Een rotgevoel voelen is weerstand voelen. Je voelt dus eigenlijk de weerstand die in jou zit. Er stroomt iets niet goed door, er zit op die plek weerstand in jou. De weerstand die in jou zit mbt verschillende onderwerpen zijn jouw aandachtspunten in jouw persoonlijke ontwikkeling. Heb jij ergens al langere tijd een rotgevoel over, wordt het tijd om aan de slag te gaan met jouw persoonlijke ontwikkeling. Datgene waar jij aan kunt werken komt altijd op het juiste moment en in de juiste vorm, altijd.

Persoonlijke ontwikkeling begint altijd eerst met een persoonlijk probleem in jouw leven waar je een rotgevoel bij hebt en waar je niet meteen het antwoord op kunt vinden. Je loopt in je leven ergens tegenaan wat je een rotgevoel geeft en je kunt hier niet omheen. De hulpmiddelen en mensen die jou normaal kunnen helpen om je problemen op te lossen werken niet en dus ga je verder kijken. Drinken, te hard werken of drugs gebruiken om je rotgevoel te onderdrukken gaan het uiteindelijk ook niet voor je doen. Gaat vanzelf weer over helpt ook niet. Als de tijd rijp is voor jou om verder te gaan kijken dan je neus lang is, als het tijd is om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling dan ga je zoeken en zul je vinden. Het belangrijkste in het vinden is dat je WILT. Als jij echt wilt, dan zul je tegen de juiste informatie aanlopen waarmee je verder kunt. Ben jij echt klaar voor de volgende stap zal de juiste informatie zelfs naar je toe komen en zul je niet hard hoeven zoeken. Verreweg de meeste mensen willen helemaal niet naar zichzelf kijken en vluchten veel liever voor hun problemen. Als iets echt een aandachtspunt is, dan kun je vluchten wat je wilt, maar dan zullen het probleem en de bijbehorende rotgevoelens blijven terugkomen. Pas als je helemaal klaar bent met je rotgevoel dan zul je bereid zijn om werk in jezelf te steken. Pas als mensen met hun rug tegen de muur staan zijn ze bereidt verder te kijken. Mijn informatie kan een van de dingen zijn die jou verder zullen helpen . Dat is de reden dat je mijn informatie hebt gevonden.

Het begon dus bij een probleem. Die krijg je altijd gratis.

De tweede stap is dat je echt iets wilt doen aan het probleem en het bijbehorende rotgevoel wat je hebt en er klaar mee bent. Dan ga je zoeken naar een oplossing en als je echt wilt vind jij de juiste informatie en eigenlijk vind de juiste informatie jou. Dan komt bewustwording, jouw bewustwording. Door, onder andere, mijn informatie te beluisteren of te lezen komen er dingen in jou los.
Als het gaat om jouw persoonlijke ontwikkeling kan niemand jou iets nieuws vertellen. Je leert niets nieuws, je ontwikkelt jezelf alleen. Andere mensen en boeken kunnen alleen bestaande informatie en antwoorden die jij al in jezelf hebt, losmaken. Je hebt alles dus al in je, het moet alleen losgemaakt worden. Bewustwording is het je bewust worden van de kennis die je al in je hebt. Daarom is het zo dat je jezelf herkent in sommige dingen die je hoort of leest. Je herkent datgene wat je al in je hebt in datgene wat je hoort of leest. Bewust worden is herkennen op een heel diep en hoog niveau. Bewustwording is precies datgene wat die enorme hoeveelheid kennis die jij al in je hebt, losmaakt. Bewustwording. Het je bewust worden waarom jij ergens tegenaan loopt en het je bewust worden van alle kennis en kracht die je nu al in je hebt. Tot nu toe heb jij mbt jouw onderwerp geslapen en werd je geleid door je onderbewustzijn. NU ga je wakker worden en ga je beginnen met het bewust om te gaan met jouw onderwerp. Bewuste energie vs onbewuste energie.

Alles waar je tegenaan loopt wat jou een rotgevoel of emotionele pijn geeft, is bedoeld om nieuwe informatie in jou los te maken en is bedoeld om jou te stimuleren in jouw persoonlijke ontwikkeling. Het rotgevoel is als het ware een zweep op je achterste om aan de slag te gaan met jezelf. Emotionele pijn zorgt ervoor dat je in beweging komt en als het even kan in de juiste richting. Mensen zijn pas bereidt om iets aan zichzelf te doen als ze met hun rug tegen de muur worden gezet, toch?! Het onderwerp wat jou doet piekeren, zorgen maken en heel veel doet nadenken kan jou dus helpen bij jouw persoonlijke ontwikkeling.
Wat ik hiermee wil zeggen is dat je je niet voor niets minder goed voelt en dat emotionele pijn nooit voor niets is, mits je er het juiste mee doet. Je krijgt nu dus een kans om verder te komen en een leuker leven te krijgen.

Wanneer pieker je ergens over, wanneer maak je je zorgen en wanneer probeer je door veel na te denken en te analyseren iets op te lossen; Als er iets in je leven is wat op dit moment niet is zoals je het zou willen hebben. Of het nu om je werk gaat, om je relatie of om je gezondheid, het maakt niet uit om welk onderwerp je je zorgen maakt. M.b.t. het onderwerp wat jou bezig houdt is het op dit moment niet zoals je het zou willen hebben. Waarom is het niet zoals je het zou willen hebben? Omdat jouw verstand en jouw ego vinden dat de huidige, ongewenste situatie niet in jouw verhaal past. Je verstand zorgt voor het piekeren, je verstand zorgt voor het bezorgd zijn en je verstand wil graag analyseren.

Jij en jouw verhaal.

Eigenlijk; jij, je verstand en jouw verhaal. Waarom ben je geneigd zoveel te piekeren, zorgen te maken en steeds maar weer hetzelfde te analyseren? Omdat je gedurende je leven verslaafd bent geraakt aan nadenken. Het is je door je omgeving aangeleerd om steeds meer over dingen na te denken. Toen je nog heel jong was dacht je helemaal niet na en ging alles vanzelf. Was dat maar zo gebleven! Vanaf je jongste jaren is je toen aangeleerd om steeds meer te gaan denken. Helaas. Vervelende bijkomstigheid is dat het denken en je verstand je helemaal niet zullen helpen de beste oplossingen te vinden. Toen niet en nu helemaal niet. Sterker nog, des te meer je nadenkt, des te meer je de allerbeste oplossingen zult tegenwerken.

Je verstand en je ego hebben gedurende jouw leven jou een identiteit gegeven en is er een verhaal ontstaan: Over wie jij bent, wat jouw waarden en normen zijn, waar je goed in bent, waar je minder goed in bent, wat er van je verwacht wordt en vooral wat jij van jezelf verwacht. Je familie en je omgeving hebben allemaal een sterke factor gespeeld in wat voor verhaal jij nu over jezelf en jouw leven hebt. Ten opzichte van jouw vrienden, collega’s en kennissen heb je jezelf ook een soort image aangemeten. Jouw verhaal, je image, jouw gezicht naar de buitenwereld, jouw masker. Als jij helemaal volledig jezelf zou zijn in alles en geen “verhaal” zou hebben, zou je mijn informatie absoluut niet interessant vinden en niet eens gevonden hebben. Dus ja, met betrekking tot het onderwerp waarover jij piekert zit er een bindend verhaal in je hoofd wat jouw ego jou heeft aangemeten.

Voor je ego en je verstand zijn vooral het verleden en de toekomst heel belangrijk om dit verhaal (lees jouw identiteit) in stand te houden en liefst sterker te maken. Voor je ego en je verstand is je verleden belangrijk omdat je verleden je identiteit en jouw verhaal tot nu toe hebben gevormd. Alles wat jij hebt meegemaakt, alle ervaringen en indrukken die je in je leven hebt gehad vormen “jouw verhaal”. En jouw identiteit.

De toekomst is belangrijk omdat jouw verstand en ego eigenlijk alleen maar gericht zijn op de toekomst en op het vervolmaken van jouw verhaal in de toekomst. Volgens je ego en je verstand ligt “The happy ending” van het verhaal en De oplossing of De betere omstandigheden altijd in de toekomst. Je verstand en je ego zijn altijd wel ontevreden over iets in je leven en kunnen absoluut niet volledig accepteren hoe je leven is op dit moment. Onbewust zijn je verstand en je ego constant bezig om weg te willen van het NU, van hoe het NU is. Je ego en je verstand denken door zo veel mogelijk actief te zijn en jou dus lekker bezig te houden met een of ander probleemonderwerp, de vervulling in de toekomst snel te bereiken. Er is altijd wel iets wat beter kan. Dit zorgt ervoor dat je altijd “onderweg bent” Onderweg naar beter, of ijlings naar nergens?

Iets houdt jou de laatste tijd bezig. Je piekert omdat je nog geen oplossing ziet. Je maakt je zorgen omdat je bang bent voor de gevolgen als het niet opgelost wordt en je analyseert en denkt er veel over na omdat je denkt dat je hersenen het antwoord kunnen vinden. Het rotgevoel en de stress die je hebt van jouw ding zorgen ervoor dat je jezelf opjaagt naar een oplossing. Je wilt weg van hoe het nu is. Je verstand maakt overuren om de uitweg te bedenken. Des te liever je weg wilt van hoe het nu is, des te groter de zorgen, des te actiever jouw verstand is, des te groter de weerstand tegen het NU, des te meer stress.

Alles wat ik nu beschrijf is een onbewust proces wat zich steeds herhaalt. Je doet dit niet bewust, je doet het onbewust, met andere woorden het gaat volautomatisch.

Als iets nog niet is zoals we het zouden willen hebben dan hebben we weerstand tegen hoe het nu nog is. Je wilt niet dat het is zoals het nu nog is. Zoals de situatie er nu voor staat wil jij het niet hebben. Dit is niet goed genoeg. Misschien is het nu nog niet dramatisch maar als het niet veranderd dan zijn de gevolgen absoluut onacceptabel (voor je verstand wel te verstaan). Het verschil tussen hoe het nu is en hoe je het wilt hebben zorgt voor weerstand in jou. Je verstand zegt nee, dit kan niet zo maar de realiteit spreekt voor zich. Je verstand en je ego accepteren niet wat nu de realiteit is. Je verstand en je ego hebben namelijk verzonnen dat het anders moet en dat de ideale situatie niet de situatie is zoals deze nu is.

Als je in jezelf weerstand hebt tegen hoe de realiteit op dit moment is dan geeft dat stress. Stress is niets anders dan weerstand hebben tegen. Waarom zegt je verstand dat het niet goed is zoals het nu is, waarom accepteer jij niet zoals de realiteit nu is? Ik ga je uitleggen waarom dit zo is omdat ik je bewust wil maken hoe jouw verstand en jouw ego jou een rotgevoel geven wat je helemaal niet hoeft te hebben en wat jou ook nooit zal helpen. Het is heel goed om ambitieus te zijn en je zaken goed voor elkaar te willen hebben. Er is niks mis mee om een ongewenste situatie te willen veranderen. Wij mensen hebben echter de neiging om onbewust constant bezig te zijn met het willen van de toekomst en weg te willen van hoe het nu is. Wil je te graag weg van hoe een situatie nu is en ga je dat forceren en proberen te controleren door constant een oplossing te willen bedenken dan komt de oplossing nooit. Hoe goed jij het ook zult hebben, hoeveel geld en status jij ook zult krijgen, het zal volgens jouw ego en verstand nooit genoeg zijn. Mensen zijn geneigd niet tevreden te zijn met hoe het nu is, constant onderweg te zijn naar een betere toekomst en dus nooit te genieten van hun leven. Als jouw huidige probleem opgelost is dan staat het volgende probleem wel weer voor de deur om over te piekeren en om je zorgen over te maken.
Het maakt niet uit of je rijk of arm bent, hoe praktisch of financieel jouw piekerprobleem ook is. Het verschil tussen jou en The Rich and Famous; The rich and famous horen van alle kanten dat ze het helemaal gemaakt hebben maar voelen dit helemaal niet. Ook hun verstand zegt dat het nog niet goed genoeg is, ondanks dat dit het dan had moeten zijn. De problemen staan voor iedereen (lees; iedereen die veel in zijn hoofd en dus in zijn verhaal zit) in de rij en dit heeft tot gevolg dat mensen altijd op weg zijn naar beter.

Het Grotere Plaatje van jouw problemen.

Ik ga je nu iets meer uitleggen over de minder leuke dingen die wij tegenkomen in ons leven en het rotgevoel en de emotionele pijn die daarbij hoort. Ik leg je dit uit zodat je het grotere plaatje kunt gaan zien van datgene wat jou nu overkomt en ook van alle andere hindernissen die jij in je leven hebt gehad en die je nog tegen zult gaan komen. Zo heb ik mijn eigen basisfilosofie ook genoemd; Het Grotere Plaatje. Begrijp je deze basisfilosofie, dan zul je anders aan gaan kijken tegen de dingen waar jij in je leven tegen aan loopt. Wat ik je ga laten zien en begrijpen is dat je vanaf nu anders aan kunt kijken tegen deze minder leuke dingen zoals het onderwerp waar je je nu nog zorgen over maakt en waarover je piekert en veel nadenkt. Door anders tegen jouw uitdagingen aan te kijken zul je veel minder piekeren, je zorgen maken en je hoofd breken over de dingen in je leven die tegen lijken te zitten en je een rotgevoel geven. Niet alleen zul je minder piekeren, ook zullen er veel makkelijker oplossingen voor jouw problemen aan komen waaien, zonder dat jij je kapot hoeft te analyseren.

Schrik niet, we gaan nu even heel ver terug in de tijd en onthoud, ik vertel je dit zodat je nu in jouw leven op een veel praktischer manier om zult kunnen gaan met tegenslagen en rotgevoelens.
Om mijn filosofie voor jou duidelijk te maken ga ik heel ver terug in de tijd en wel naar het allereerste moment dat jij als energie ontstond. Ik zie alles als energie en dus ook mensen. Ze zeggen wel eens dat een mens ook een ziel heeft en een ziel kun je je voorstellen als een pakketje unieke energie. Ik ga hier zelf nog iets verder in en ik zeg dat een mens een ziel is die iedere keer weer op aarde terugkomt om op aarde te leren. Je bent dus een ziel met een lichaam. Als je dood gaat dan sterft je lichaam af en je ziel blijft gewoon bestaan als een pakketje energie. Wordt het weer tijd om verder te leren dan incarneert je ziel in een nieuw lichaam en word je weer als baby geboren. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Nog voordat je een ziel was, nog voordat je een individuele energie was, was je als energie deel van Het Grote Geheel. Ik noem het HGG omdat HGG bestaat uit alles. Alle energie, alle informatie en alle zielen. Alles is uiteindelijk met elkaar verbonden en vormt tesamen HGG. Er zijn verschillende namen voor Hgg. God, het Al, ga zo maar door.

Ooit, heel lang geleden was jij nog geen mens en was je als energie nog deel van Het Grote Geheel ofwel je was nog deel van de Bron waar wij allemaal vandaan komen. In HGG was er totale rust, totale compleetheid, onvoorwaardelijke liefde en had je contact met alle andere energie. Er was daar volledige verbondenheid met al het andere.

Toen werd het tijd voor een individuele missie en werd je van het ene op het andere moment afgesplitst van HGG. Je werd er dus uitgezet en je werd een individuele energie ofwel ziel. Je ging van compleetheid, totale rust en volledige verbondenheid naar incompleetheid, spanning, innerlijke onrust en niet -verbondenheid. Je werd dus een individuele energie of ziel en toen werd je ook nog eens geboren op aarde.

Je kreeg een lichaam. Ook dat was even heel erg wennen. Je was niet alleen meer een individuele energie, je had nu ook zelf een lichaam wat het gevoel van afgescheidenheid alleen nog maar sterker maakte. Je ruilde die volledige verbondenheid in HGG in voor een nogal afgescheiden gevoel als mens op aarde.

De bedoeling van het leven op aarde is dat je als ziel zelf de staat van innerlijke rust, compleetheid en vooral de staat van volledige verbondenheid weer voelt zoals je die voelde in HGG. De missie van iedere ziel en dus ieder mens is om zich weer volledig verbonden te voelen met al het andere. Je kunt volledige verbondenheid met al het andere bereiken door volledige verbondenheid met jezelf, met je bron te herstellen. Je kunt niets uit de buitenwereld te halen, je kunt alles uit jezelf halen. Naar mijn mening is het juist de bedoeling dat je alles uit jezelf haalt. Ben je in staat alles uit jezelf te halen, zul je ook veel meer genieten van alles buiten jezelf, omdat je dit niet perse nodig hebt voor jouw eigen geluk.

Het is dus de bedoeling dat je weer volledige verbondenheid ervaart met al het andere. Dat bereik je door eerst volledige verbondenheid met jezelf te hebben. Volledige verbondenheid met jezelf kun je ook zien als gewoon helemaal jezelf zijn in alles wat je doet. De onderwerpen in jouw leven die jou een rotgevoel geven en waarover jij piekert en je zorgen maakt zijn de aandachtspunten waarin er nog weerstand zit. Weerstand tegen het volledig verbonden zijn met jezelf. Volledige verbondenheid versus weerstand. Volledige doorstroming van energie vs weerstand. Volledige acceptatie en overgave vs weerstand. Weerstand is pijn, weerstand is een rotgevoel en weerstand is trekken, duwen en moeilijk doen. Verbondenheid is rust, gezondheid, moeiteloosheid en geluk. De dingen waarin jij nog weerstand (een rotgevoel/emotionele pijn) hebt zul jij tegenkomen in jouw leven en deze dingen vormen jouw lesstof tot het weer volledig verbondenheid ervaren met jezelf. Je loopt in je leven dus tegen je eigen weerstand aan. Jouw buitenwereld gaat jou confronteren met die weerstand in jou door de situaties en mensen die op je pad komen en jou triggeren op je rotgevoel. Heb je nog weerstand in jezelf, zul je weerstand tegen komen in de buitenwereld, in jouw buitenwereld.

Als je jouw onderwerp nu neemt waar je over piekert dan is dat voor jou nu een van de punten waarin jij jezelf nog kunt ontwikkelen. Datgene wat jou nu bezighoudt, datgene waar jij nu over piekert en je zorgen over maakt is een van de aandachtspunten van jouw persoonlijke ontwikkeling. Als jij mbt dit onderwerp volledig zeker van jezelf zou zijn en helemaal jezelf zou kunnen blijven dan was er geen reden voor piekeren, analyseren en je zorgen maken omdat je het antwoord en de oplossing onmiddellijk zou weten. Sterker nog, er zou geen probleem zijn omdat jij mbt dit onderwerp volledige verbondenheid zou hebben en er geen reden zou zijn om een probleem voorgeschoteld te krijgen. Is er geen leegte in jezelf, is er geen aandachtspunt in jouw persoonlijke ontwikkeling, dan is er geen probleem en geen rotgevoel.

Je kunt nu denken; Ja maar wat heeft datgene waar ik nu over pieker en me zorgen maak in hemels naam te maken met jouw filosofie en waar ik ooit vandaan ben gekomen?

Jij hebt een praktisch doch emotioneel gevoelig probleem in je leven waar je je zorgen om maakt. De aandachtspunten in jouw ontwikkeling, de weerstand die nog in jou zit, de dingen in jouw ziel waarin jij nog geen volledige verbondenheid met jezelf hebt en de dingen waarin jij in jouw leven nog niet helemaal jezelf kunt blijven, die dingen worden naar boven gehaald door alledaagse problemen in jouw leven. Hoe praktisch het onderwerp ook is waarover jij piekert en analyseert, als het jou een rotgevoel geeft in je lichaam betekent dit dat er een achterliggend aandachtspunt aangeraakt wordt. De oorzaak van de dingen waar jij tegenaan loopt en waar jij een rotgevoel van krijgt ligt in jou en niet in de buitenwereld. Verander jezelf en de wereld verandert met je mee. Dit is het magische van jezelf veranderen. Verander jezelf en inderdaad veranderen de omstandigheden en mensen om je heen ook. Jouw buitenwereld laat jou constant zien wat jij in je hebt. Een positieve verandering in jezelf zul je meteen in jouw buitenwereld terug kunnen zien. Jouw buitenwereld is jouw spiegel, verander jij, dan veranderd het beeld in de spiegel automatisch mee.

Hoe onoplosbaar jouw problemen ook zijn, hoe uitzichtloos jouw onderwerp ook is, er is altijd een oplossing. Jij kunt deze alleen niet met je verstand bedenken en dus ben jij er misschien van overtuigd dat het moeilijk voor je blijft. Jouw leven en de situaties en mensen die je tegenkomt laten jou zien wie je bent en wat de aandachtspunten in jou zijn waar je aan kunt werken. De buitenwereld laat jou op deze manier zien wat er in jouw binnenwereld aan de hand is. Datgene in jou wat aandacht nodig heeft uit zich in jouw buitenwereld en in de situaties en in de mensen die jij tegenkomt. De situaties die jij tegenkomt in je leven zijn een spiegel voor jou en voor de dingen in jou waar je nog aan kunt werken en waar dus nog weerstand in zit.

Jij bent ooit uit HGG gezet met een missie. Die missie is om als individuele energie of ziel weer volledige verbondenheid met jezelf en met alle andere energie om je heen te krijgen. In Het Grote Geheel was het zo relaxed, zo compleet, zo goed, dat je altijd naar die staat terug zult willen. Wat veel mensen in deze drukke tijd graag willen is innerlijke rust, dat vinden ze veel belangrijker dan een carrière. Daar waar jouw problemen en bijbehorende rotgevoelens zitten, daar zit jouw weerstand tegen totale verbondenheid. Daar waar jouw rotgevoelens zitten, daar zit jouw weerstand en daar stroomt jouw energie niet goed door. Je lichaam is de spiegel van je ziel en je lichaam liegt nooit. Jouw gevoel komt uit je lichaam en jouw gevoel liegt dus ook nooit. Daar waar jouw energie niet goed doorstroomt daar kun jij emotionele pijn voelen. Die plek in je lichaam die jij kunt voelen als je piekert, als je je zorgen maakt en als je je rot voelt over jouw onderwerp die plek heeft jouw aandacht nodig. Jouw lichaam is de afspiegeling van je ziel. Daar waar jij in je lichaam jouw probleem voelt, daar zit het aandachtspunt in jouw ziel. De dingen die jij in je leven tegenkomt kunnen pijn doen in je gevoel en in je lichaam. De dingen die jij in je leven tegenkomt vragen dus om jouw aandacht en blijven net zo lang vervelend en aan je knagen totdat je je aandacht wel moet vestigen op deze zaken.

Nu is het ons aangeleerd om onze problemen aan te pakken door heel veel te gaan nadenken en te piekeren en te analyseren en we denken dat we daarmee verder komen. Het is echter helemaal niet de bedoeling om veel na te denken en te piekeren als je tegen iets aanloopt wat je een rotgevoel geeft. Wat de bedoeling is, is dat jij het rotgevoel wat bij jouw probleem komt kijken jouw bewuste aandacht geeft en alleen jouw eigen bewuste aandacht zal jou echt verder kunnen helpen.

Ik schrijf deze tekst nu met mijn bewuste aandacht. Des te beter ik contact heb met mezelf, met mijn gevoel, met mijn bron, des te beter en zuiverder datgene is wat ik schrijf. Als jij je heel goed voelt bij wat ik schrijf en jezelf herkent in iets wat ik schrijf is dat voornamelijk omdat datgene wat ik schrijf uit Het Grote Geheel komt, uit dezelfde bron waaruit jij komt. Ik maak contact met Het Grote Geheel, met DE Bron en jij leest die woorden, maar voelt vooral de energie achter de woorden; Hierdoor maak jij even beter contact met diezelfde bron en gaat het licht even aan. Via mijn woorden ben jij even beter verbonden met jezelf, met je bron.

Wat kun je het beste doen?

Goed, jouw aandachtspunten gaan aandacht trekken in de vorm van dingen die jou een rotgevoel geven. Jij kunt al die problemen die jou een rotgevoel geven het allerbeste aanpakken met jouw eigen bewuste aandacht.
Wat bedoel ik met jouw eigen bewuste aandacht? Dat zal ik je vertellen aan de hand van de volgende korte oefening; Doe je ogen even dicht. Ik vraag je nu je linkerhand op te tillen en voor je te houden. Als ik je vraag zonder te kijken hoe jij weet waar jouw linkerhand nu is, hoe weet je dat dan? Dus nogmaals; Hoe weet jij, nu je je ogen dicht hebt waar jou hand nu is?

Dat weet je omdat je je hand kunt voelen. Ik vraag je nu om je ogen dicht te houden en je aandacht te richten op je linkerhand.
Volledige overgave…..dat is de manier om je op te stellen. Wel actie ondernemen maar je overgeven aan wat komt. Dit betekent dus wel werken aan jezelf maar niet constant jezelf verzetten tegen wat is door piekeren, je zorgen maken en analyseren.

Vechten tegen jezelf en volledige overgave.

Je piekert, je maakt je zorgen en je analyseert. En het schiet niet op. Zoals ik je heb verteld doe je dit alles omdat je niet tevreden bent met de huidige situatie. Althans, je verstand en je ego zijn hier niet tevreden mee. De minder leuke situatie waarin jij terecht bent gekomen en over piekert is alleen maar gecreëerd om de pijn, het rotgevoel, de weerstand, het aandachtspunt wat hieronder ligt in jou, naar boven te halen. Alles wat jij in je leven tegenkomt is perfect voor jou geregisseerd en komt altijd op het juiste moment. Wij mensen zeggen dat het allemaal tegelijk komt en precies op het verkeerde moment omdat het pijn doet. Het komt altijd precies op het juiste moment. Het zijn altijd precies die mensen die het bloed onder je nagels kunnen halen en die jou op een of andere manier kunnen raken in je gevoel. Het komt allemaal tegelijk om de boodschap luid en duidelijk te maken. Op een of andere manier wordt je gedwongen om te stoppen en te luisteren. Het rotgevoel laat je in ieder geval luisteren naar je lichaam, en dat is ook het allerbelangrijkste.

Je piekert, je maakt je zorgen en je analyseert om zo snel mogelijk weg te komen bij hoe de situatie nu is. Er moet een oplossing komen en wel zo snel mogelijk. Des te liever je iets anders wilt en weg wilt van hoe het nu is, des te harder jouw verstand gaat werken en des te actiever de beperkende emoties worden die aan jouw onderwerp hangen. Des te groter de weerstand tegen jouw situatie en omstandigheden, des te meer stress, spanning, drukte in je hoofd en des te groter het rotgevoel.

Een van de belangrijke sleutels tot het moeiteloos vinden van de beste oplossingen is het volledig accepteren van de situatie. Trekken en duwen helpt toch niet. Volledige overgave. Volledige overgave aan hoe het nu is. Ik zeg niet dat je moet berusten in wat er gebeurd. Ik zeg alleen dat het helpt om op het moment dat je een rotgevoel krijgt over jouw onderwerp en jouw verstand weer op hol dreigt te slaan eerst het rotgevoel volledig te accepteren. Alles wat je overkomt is perfect geregisseerd en getimed, speciaal voor jou, zodat jij kunt leren. Accepteer dat je er tegenaan loopt. Het moment dat je de pijn voelt, het moment dat je het rotgevoel voelt is het moment dat de pijn, het aandachtspunt zich laat zien. Dit aandachtspunt in jou openbaart zich en laat zich aan jou zien en voelen. Het moment dat het rotgevoel zich laat zien is het perfecte moment om te werken aan het probleem. Vecht je tegen het gevoel, dan vecht je tegen jezelf en dat ga je altijd verliezen. Het is gewoon om weerstand te hebben tegen de minder leuke dingen. Het is normaal om weg te willen van een rotgevoel. De logische stap die hier op volgt is dan om te gaan piekeren, te analyseren en een uitweg te vinden uit dit gevoel.

Hoe hard je ook wegrent, het aandachtspunt wat jij nu voelt zal net zo lang blijven terugkomen totdat jij er op de juiste manier aandacht aan besteed. You can run but you can’t hide.
Wat absoluut het allerbeste is maar ook heel moeilijk is, is het rotgevoel volledig accepteren en incasseren. De oefening die je gaat doen onder begeleiding van mijn stem is volledig met je eigen aandacht naar de plek in je lichaam gaan waar jij jouw zorgen voelt. Omdat dit moeilijk is om zelf te doen heb ik de oefening zo gemaakt dat je alleen maar mijn stem hoeft te volgen. Je zult minder snel afgeleid worden door je verstand die van alles wil verzinnen om weg te gaan bij het rotgevoel wat je hebt. Je verstand wil helemaal niet dat jij aandacht besteed aan je lichaam. Je verstand wil dat jij al je energie aan denken en piekeren besteed. Als jij met je aandacht in je lichaam zit, stopt het denken, stopt het piekeren, stopt de toekomst en begint de echte oplossing van jouw probleem. Een probleem wat geschapen is door… je verstand.

Je voelt het in je lichaam dus moet je ook in je lichaam zijn. Het rotgevoel gaat over een onderwerp in je leven, het gaat over iets wat zich in jouw leven afspeelt. Daar kunnen andere mensen bij betrokken zijn en het kan gaan over iets heel praktisch. Omdat het probleem waarover jij piekert, analyseert en je zorgen maakt zich in jouw buitenwereld afspeelt denk jij ook dat je het in jouw buitenwereld moet oplossen. Je denkt (met je verstand) dat het probleem eigenlijk buiten jou ligt en je gaat dus met je verstand analyseren hoe je jouw issue moet oplossen. De echte clue ligt helemaal niet in jouw buitenwereld maar in jouw binnenwereld.

Het rotgevoel ofwel de weerstand komt uit je ziel en dit voel je in je lichaam. De omstandigheden die ermee gepaard gaan zijn slechts de omstandigheden en zijn voor jou de beste omstandigheden om de pijn in jou los te maken. Je volledig overgeven aan jouw omstandigheden is je volledig overgeven aan jouw aandachtspunten is je volledig overgeven aan jouw leven. Piekeren, analyseren en je zorgen maken is je verzetten tegen het leven. Geef je over, het komt toch wel. Je denkt dat het je bij toeval overkomt en dat het leven je (zoals altijd) tegenwerkt maar het tegenovergestelde is het geval. De minder leuke dingen die je tegenkomt kom je juist tegen om er beter van te worden. Toeval bestaat niet. Nooit.

Geef je over aan het draaiboek wat voor jou geschreven is. Geef je over aan wat Het Grote Geheel voor jou in petto heeft. Je bent bang voor de klap maar als je met het leven mee gaat werken komt de klap nooit meer. De klap van een “tegenslag” is niet bedoeld om jou weer eens doelloos pijn en ellende te bezorgen maar heeft als doel jou wakker te schudden en jou bewust te maken van de weerstand die er nu nog in jou zit. Geef je volledig over aan wat er komt en zo snel als het in je leven kwam zal het weer verdwijnen.
Eerst jezelf volledig overgeven aan de realiteit in plaats van je meteen verzetten tegen datgene wat jou “overkomt”. Wat jou “overkomt” is het beste wat jou kan gebeuren, dus stoppen met vechten.

Je kunt zeker actie ondernemen.

Je piekert , en je analyseert om tot een oplossing te komen, toch? Een oplossing voor een situatie of misschien om iets te snappen wat er in jouw leven is gebeurd. Het is helemaal niet verkeerd om actie te ondernemen tegen een niet gewenste situatie. De truc is om actie te ondernemen vanuit de juiste gemoedstoestand en niet vanuit de beladenheid van een beperkende emotie. Als je piekert, je zorgen maakt of ergens over blijft analyseren wil je erg graag dat er iets in je leven veranderd en wil je erg graag weg van hoe het nu nog is. Overkomt jou iets minder leuks, iets ongewensts, dan ga je je zorgen maken, je gaat piekeren en je gaat analyseren om eruit te komen. Doe je dit vanuit het rotgevoel wat jij nu hebt bij jouw onderwerp dan onderneem je actie met jouw rotgevoel als basis. Je wilt weg uit de huidige situatie en dit willen vluchten is dan dus de basis waar vanuit jij actie onderneemt. Nagenoeg altijd betekent dit dat jij actie onderneemt vanuit je emoties en vanuit je verstand. Ga het maar bedenken, je gaat het niet redden. Ook al los je dit probleem op met je verstand, de onderliggende pijn, het onderliggende rotgevoel was er om jou de bron van dit rotgevoel aan te laten pakken. Ga jij iets met je verstand bedenken dan heb je die bron in jouw binnenwereld helemaal niet aangepakt maar ben je alleen maar bezig geweest in de buitenwereld.

Als je de bron van jouw rotgevoel niet aanpakt zal hetzelfde rotgevoel in een andere, nieuwe, minder leuke situatie terugkomen. Kun je weer met je verstand aan de slag. Daarom is het zo dat als iets echt een aandachtspunt voor jou is, dit aandachtspunt blijft terugkomen in je leven. In populair nederlands; Daarom is het zo dat sommige problemen blijven terugkomen in je leven, wat je ook probeert en in welke bochten je je ook wringt. De reden van de taaiheid van sommige minder leuke dingen in je leven is dat je deze problemen altijd als iets buiten jou hebt gezien en jij deze zaken met je verstand hebt proberen op te lossen. Blijf je vluchten voor je gevoel, blijf je trekken en duwen met je ego en met je verstand gaat het nooit gebeuren.
Het gaat om werken aan je binnenwereld, niet om duwen entrekken in je buitenwereld.

Hoe dan wel.

Eerst volledig accepteren. Als je een rotgevoel over iets hebt, ga dan eerst met je aandacht naar dat rotgevoel toe. Jouw rotgevoel wil jouw bewuste aandacht. Dat rotgevoel presenteert zich door middel van een situatie in jouw buitenwereld, maar heeft alles te maken met jouw binnenwereld. Jouw buitenwereld wijst jou op jouw binnenwereld. Iets overkomt je. Incasseren, niet meteen reageren op basis van boosheid, irritatie, angst of verdriet. Datgene wat er gebeurd, gebeurd voor jou. Datgene wat er gebeurd voel JIJ in JOUW lichaam. In jouw lichaam, in jouw energie, in jouw ziel ligt de basis van het probleem wat jouw buitenwereld jou laat ervaren. Gebeurd er iets in jouw buitenwereld wat niets over jou zegt, zul jij hier ook helemaal geen rotgevoel of emotionele pijn bij hebben. Maar dan zul je hier ook niet over piekeren, analyseren en je zorgen maken.

Eerst met je eigen bewuste, onverdeelde aandacht naar het rotgevoel in jouw lichaam. Dat is wat jij in de geleide oefening gaat doen. Ik ga jou helpen om met jouw bewuste aandacht naar het rotgevoel te gaan wat jouw onderwerp van piekeren en zorgen maken jou nu geeft.
Het is veel makkelijker om iets in jezelf te veranderen dan de hele buitenwereld te veranderen. Eerst jezelf veranderen, dan veranderd de buitenwereld met je mee. Dat is de magie van het aan jezelf werken. Trekken en duwen aan partners, bazen, collega’s, familieleden en vriendinnen, allemaal veel te veel werk. Jij kunt mensen niet veranderen, je kunt alleen jezelf veranderen. Verander jij jezelf, dan verander je ook wat jij in jouw buitenwereld naar jou toe trekt.

Piekeren, analyseren en je zorgen maken is vechten tegen jezelf, vechten tegen de realiteit en vechten tegen het leven.
Met je gedachten, met je hersenen ga je het niet bedenken. Heeft tot nu toe niet gewerkt en gaat ook niet werken. Lees de informatie op mijn site, kijk video’s van Eckhart Tolle. Deze man is de meester op het gebied van stoppen met piekeren, zorgen maken en analyseren. Zoek hem op youtube op, kijk en luister naar hem en als het goed voelt zul je veel aan zijn video’s hebben.

Hoe kun jij aan jezelf werken; Het leren opmerken.

Je kunt leren om steeds minder na te denken, te piekeren, je zorgen te maken en te analyseren. Op mijn site staat het onderwerp “Het leren opmerken”.
Met deze theorie en met deze oefeningen kun je leren om je steeds bewuster te worden van hoeveel je nadenkt en dit op een bewuste manier steeds meer terug te brengen. Je leert opmerken wanneer je weer de verkeerde richting op gaat in je bovenkamer en je leert dit steeds sneller te herkennen. Door steeds vaker en sneller het piekeren, de negatieve verhalen in je hoofd en het analyseren etcetera te leren opmerken haal je de kracht uit deze negatieve spiraal en neemt het je niet meer mee richting dagenlang rotgevoel, boosheid, angst of zorgen.

Jij creëert nu jouw eigen leven. Dat doe je voor het grootste gedeelte mentaal. Jij trekt nu als een magneet de dingen naar jou toe die het meeste door jouw hoofd gaan. Datgene waar jij veel aan denkt, datgene waar jij je zorgen over maakt dat is juist wat jij naar je toe trekt.

Leer jij steeds beter opmerken wanneer jouw verstand je weer eens richting negativiteit, zorgen en doemscenario’s trekt, haal je de kracht uit die negatieve, beperkende gedachten en zul je minder ellende voor jezelf creëren.

The Greater Intelligence

Er is een kracht die ik The Greater Intelligence noem. Des te meer je je overgeeft aan het leven, des te beter The Greater Intelligence voor jou kan werken. Nu creëer je met je verstand en trek je nogal wat negativiteit en ellende naar je toe. Des te meer je het denken loslaat en des te meer je The Greater Intelligence voor je laat werken, des te meer positieve dingen je naar je toe gaat trekken die goed bij jou passen. Alhoewel het moeilijk en eng is om de controle uit handen te geven regelt deze enorme kracht het altijd veel beter dan dat jij het zelf kunt regelen.

Des te meer jij zelf de control freak uithangt en des te meer je trekt en duwt om alles in het leven jouw richting op te dwingen kan deze onmeetbare intelligentie niets voor jou doen. The Greater Intelligence, Het Grote Geheel, jouw bron, allemaal namen voor hetzelfde begrip.
In sommige van mijn ontspanningsoefeningen kun je contact maken met dit begrip en kun je voelen hoeveel rust je dit geeft.
De antwoorden die deze kracht voor jou in petto heeft zijn veel beter dan de vragen die je kunt stellen. De oplossingen die Het Grote Geheel voor jou heeft brengen je verder dan jouw situatie voordat je het probleem had.
Uiteindelijk draait mijn hele kennis, methode, oefeningen en informatie om het herstellen van de verbondenheid tussen jou en jouw bron. Al mijn informatie en al mijn oefeningen zijn hierop gericht. Is er weer verbondenheid, kom je in een superflow, ben je helemaal jezelf en gaat het heel goed met jou.

Leren creëren.

Dit kan jou een hele hoop werk gaan besparen.

Iets wat jou ook een boel piekeren, je zorgen maken en analyseren bespaart is leren hoe jij kunt neerzetten wat jij WEL naar je toe wilt trekken.
Ik noem je een voorbeeld: Ga voor jezelf maar na wat jou op dit moment het meeste bezighoudt. Wat is het onderwerp in jouw leven waarover jij het meeste piekert, je zorgen maakt en/ of analyseert?

Jij kunt voor jezelf op een simpele manier neerzetten, creëren, dat jij voor jouw probleem de juiste antwoorden en oplossingen naar je toe trekt. Deze antwoorden en oplossingen ga je dus niet zelf bedenken, nee deze gaan naar je toe komen. Wat is het verschil?

Antwoorden en oplossingen die uit je verstand komen:
Antwoorden en oplossingen die je met je verstand maakt bestaan uit het afwegen van de beste opties. Je hebt een beperkte hoeveelheid informatie, je weet niet zeker wat de beste oplossing is maar je maakt toch een beslissing op basis van het afwegen van de mogelijkheden. Ook als je de beslissing hebt gemaakt weet je niet of dit de juiste is.
Als jij met je verstand oplossingen en antwoorden bedenkt, dan heb je maar toegang tot een zeer beperkte hoeveelheid informatie. Namelijk alle informatie die jij verzameld hebt en misschien een beetje van je vrienden of vriendinnen.

Je moet jouw antwoorden en oplossingen op deze manier maken omdat je geen of slecht contact met je gevoel hebt. De telefoonlijn of verbinding met je bron, met The Greater Intelligence staat niet open.

Antwoorden en oplossingen die uit The Greater Intelligence komen:
Antwoorden en oplossingen die uit TGI of HGG komen zijn er ineens, zijn subliem, verbeteren eigenlijk je leven alleen maar, komen uit het niets, uit de stilte en deze zijn zo goed dat je weet dat je ze zelf niet had kunnen BEDENKEN.

De antwoorden en oplossingen uit jouw bron zijn ook zonder enige twijfel de allerbeste antwoorden en oplossingen voor het onderliggende probleem of vraagstuk. Vol in de roos, geen twijfel, briljant.
Je weet gewoon dat het klopt. Je kunt niet uitleggen waarom, maar je weet het.
Het raakt jouw probleem als een kogel tussen zijn ogen. Clean kill.

Bewuste energie vs onbewuste energie.

In mijn oefeningen, in mijn informatie help ik jou de onbewuste energie in jou te neutraliseren en de bewuste energie in jou te activeren.
Onbewuste energie is: Angst, zorgen, boosheid, te veel denken, analyseren, piekeren, etc. Onbewuste energie is alle energie die ervoor zorgt dat jij je ongezond voelt, dat je je rot voelt, dat je je ongelukkig voelt en dat je voelt dat je niet leeft zoals je wilt leven. Onbewuste energie zorgt voor ellende.

Bewuste energie is alles wat jou gezond, gelukkig en jezelf maakt.

Dit was het even wat betreft mijn theorie voor het onderwerp piekeren, je zorgen maken en analyseren. Ik hoop dat het jou helpt bij jouw bewustwording.
Ik raad je aan zeker ook mijn andere onderwerpen te lezen. Het komt allemaal neer op hetzelfde en het wijst allemaal naar hetzelfde, alleen soms net van een andere kant bekeken. Dit kan jou ook weer helpen meer bewuste energie in jou los te maken.

Je kunt nu naar de geleide oefening gaan die bij dit onderwerp hoort.

[/show_if]