Onzekerheid en zelfvertrouwen

Jij voelt je af en toe of heel vaak onzeker. Deze onzekerheid geeft je een rotgevoel en is ook erg onhandig en daar wil je vanaf. Je wilt niet meer onzeker zijn en je wilt in jouw onderwerp meer zelfvertrouwen hebben. Waarschijnlijk zijn er bepaalde onderwerpen waarover jij je onzeker voelt. Misschien voel je je onzeker over je uiterlijk of voel je je onzeker tussen andere mensen. Het kan ook zijn dat je een ander onderwerp hebt waarover je je onzeker voelt. Het maakt niet uit waarover je onzeker bent, ik ga je inzicht geven in wat de basis is van onzekerheid en een gebrek aan zelfvertrouwen. Wat jou al flink op weg zal helpen is inzicht krijgen in waarom je onzeker bent en je bewust worden waar eigenlijk alle onzekerheid vandaan komt. Bewustwording is altijd een enorme hulp als je tegen iets aanloopt in je leven wat je een rotgevoel geeft en waar je niet omheen kunt. Bewustwording is het je bewust worden van wat er eigenlijk gebeurd met jou als je je onzeker voelt. Nu weet je nog niet wat er eigenlijk met je gebeurd als je onzeker wordt, je snapt waarschijnlijk nog niet waarom dit jou overkomt.

De magie van bewustwording is dat je niet alleen iets beter begrijpt op het verstandelijke niveau, maar vooral dat je met je gevoel begrijpt wat er gezegd wordt en dat jouw energie veranderd nadat je je ergens echt bewust van bent geworden. Bewustwording zorgt voor beter contact met jezelf, beter contact met jouw bron en zul jij in jouw onderwerp meer jezelf kunnen zijn. Kun je meer jezelf zijn in iets, gaat dat onderdeel veel lekkerder lopen in jouw leven.

Het onzeker worden gebeurd vanzelf, je kunt er niets aan doen.
Je bent ergens en je voelt je ok. Niets aan de hand en je doet je ding. Dan kom je vervolgens in een situatie die gevoelig is voor jouw onzekerheid en in een mum van tijd ben je onzeker. Je lichaam reageert, je krijgt het warm, je wordt zenuwachtig. Je weet niet waar het vandaan kwam, je weet niet hoe het komt dat je onzeker wordt, maar het is gewoon zo. Volautomatisch, zonder dat je hier zelf iets tegen kunt doen. Je kiest er niet voor, het overkomt je. Het onzeker worden gebeurd onbewust, dus volautomatisch, zonder dat jij hier voor kiest of er iets tegen kunt doen. Het gaat gewoon vanzelf. Als iets onbewust gebeurd of als je iets onbewust doet, dan betekent dit eigenlijk dat het automatisch gebeurd, zonder dat jij de kans hebt om ergens bewust voor te kiezen. Iets in jou beslist hoe jij reageert in een bepaalde gevoelige situatie. Had je achteraf zelf mogen kiezen, had je nooit zo willen reageren. Toch zit er iets in je wat ervoor zorgt dat je zo reageert, iedere keer weer.

Wat zorgt ervoor dat ik zo reageer?
Jouw onzekerheid is nu nog onbewuste energie. Onbewust ben je bang voor iets als het gaat om jouw onderwerp van onzekerheid. Als jij in een situatie komt die gevoelig is voor jouw onzekerheid dan zorgt jouw onderbewustzijn ervoor dat je automatisch onzeker wordt. Je onbewuste energie zit opgeslagen in jouw onderbewustzijn.

Als je jezelf zou vergelijken met een computer dan is jouw onderbewustzijn als het ware jouw emotionele software. Jouw emotionele software staat op de harde schijf van jouw computer en deze emotionele software is gedurende je hele leven geprogrammeerd. Kom jij in een situatie die gevoelig is voor jouw onzekerheid dan wordt jouw emotionele software meteen geactiveerd. Jouw “systeem” werkt als een zeer snelle computer en de emotie angst die vastgeplakt zit aan jouw onderwerp van onzekerheid komt razendsnel omhoog. Je emotionele software kan voor je werken, maar ook tegen je. In het geval van jouw onzekerheid werkt jouw onderbewustzijn tegen je omdat er angsten naar boven komen zodra jij in een bepaalde situatie komt. In jouw onderbewustzijn liggen al jouw emoties opgeslagen. Jouw onzekerheid is emotioneel beladen of geladen, dwz dat er aan jouw onderwerp van onzekerheid emoties vastgeplakt zijn die ervoor zorgen dat jij niet relaxed en neutraal reageert.

Wil je weten hoe je meer zelfvertrouwen krijgt? Klik hier om je te registreren.