Onzekerheid en zelfvertrouwen

Jij voelt je af en toe of heel vaak onzeker. Deze onzekerheid geeft je een rotgevoel en is ook erg onhandig en daar wil je vanaf. Je wilt niet meer onzeker zijn en je wilt in jouw onderwerp meer zelfvertrouwen hebben. Waarschijnlijk zijn er bepaalde onderwerpen waarover jij je onzeker voelt. Misschien voel je je onzeker over je uiterlijk of voel je je onzeker tussen andere mensen. Het kan ook zijn dat je een ander onderwerp hebt waarover je je onzeker voelt. Het maakt niet uit waarover je onzeker bent, ik ga je inzicht geven in wat de basis is van onzekerheid en een gebrek aan zelfvertrouwen. Wat jou al flink op weg zal helpen is inzicht krijgen in waarom je onzeker bent en je bewust worden waar eigenlijk alle onzekerheid vandaan komt. Bewustwording is altijd een enorme hulp als je tegen iets aanloopt in je leven wat je een rotgevoel geeft en waar je niet omheen kunt. Bewustwording is het je bewust worden van wat er eigenlijk gebeurd met jou als je je onzeker voelt. Nu weet je nog niet wat er eigenlijk met je gebeurd als je onzeker wordt, je snapt waarschijnlijk nog niet waarom dit jou overkomt.

De magie van bewustwording is dat je niet alleen iets beter begrijpt op het verstandelijke niveau, maar vooral dat je met je gevoel begrijpt wat er gezegd wordt en dat jouw energie veranderd nadat je je ergens echt bewust van bent geworden. Bewustwording zorgt voor beter contact met jezelf, beter contact met jouw bron en zul jij in jouw onderwerp meer jezelf kunnen zijn. Kun je meer jezelf zijn in iets, gaat dat onderdeel veel lekkerder lopen in jouw leven.

Het onzeker worden gebeurd vanzelf, je kunt er niets aan doen.
Je bent ergens en je voelt je ok. Niets aan de hand en je doet je ding. Dan kom je vervolgens in een situatie die gevoelig is voor jouw onzekerheid en in een mum van tijd ben je onzeker. Je lichaam reageert, je krijgt het warm, je wordt zenuwachtig. Je weet niet waar het vandaan kwam, je weet niet hoe het komt dat je onzeker wordt, maar het is gewoon zo. Volautomatisch, zonder dat je hier zelf iets tegen kunt doen. Je kiest er niet voor, het overkomt je. Het onzeker worden gebeurd onbewust, dus volautomatisch, zonder dat jij hier voor kiest of er iets tegen kunt doen. Het gaat gewoon vanzelf. Als iets onbewust gebeurd of als je iets onbewust doet, dan betekent dit eigenlijk dat het automatisch gebeurd, zonder dat jij de kans hebt om ergens bewust voor te kiezen. Iets in jou beslist hoe jij reageert in een bepaalde gevoelige situatie. Had je achteraf zelf mogen kiezen, had je nooit zo willen reageren. Toch zit er iets in je wat ervoor zorgt dat je zo reageert, iedere keer weer.

Wat zorgt ervoor dat ik zo reageer?
Jouw onzekerheid is nu nog onbewuste energie. Onbewust ben je bang voor iets als het gaat om jouw onderwerp van onzekerheid. Als jij in een situatie komt die gevoelig is voor jouw onzekerheid dan zorgt jouw onderbewustzijn ervoor dat je automatisch onzeker wordt. Je onbewuste energie zit opgeslagen in jouw onderbewustzijn.

Als je jezelf zou vergelijken met een computer dan is jouw onderbewustzijn als het ware jouw emotionele software. Jouw emotionele software staat op de harde schijf van jouw computer en deze emotionele software is gedurende je hele leven geprogrammeerd. Kom jij in een situatie die gevoelig is voor jouw onzekerheid dan wordt jouw emotionele software meteen geactiveerd. Jouw “systeem” werkt als een zeer snelle computer en de emotie angst die vastgeplakt zit aan jouw onderwerp van onzekerheid komt razendsnel omhoog. Je emotionele software kan voor je werken, maar ook tegen je. In het geval van jouw onzekerheid werkt jouw onderbewustzijn tegen je omdat er angsten naar boven komen zodra jij in een bepaalde situatie komt. In jouw onderbewustzijn liggen al jouw emoties opgeslagen. Jouw onzekerheid is emotioneel beladen of geladen, dwz dat er aan jouw onderwerp van onzekerheid emoties vastgeplakt zijn die ervoor zorgen dat jij niet relaxed en neutraal reageert.

Wil je weten hoe je meer zelfvertrouwen krijgt? Klik hier om je te registreren.

[show_if has_one=”Member 1″]

Iets meer over jouw onderbewustzijn, een van de boosdoeners.
Ik ga je iets meer uitleggen over je onderbewustzijn omdat dit een van de boosdoeners is die ervoor zorgt dat je reageert zoals je reageert.
Als je onbewust leeft wordt je bestuurd door je onderbewustzijn. Als je jezelf vergelijkt met een computer dan is je onderbewustzijn je emotionele software. Aan alle zintuiglijke ervaringen die je ooit in je leven hebt meegemaakt zitten emoties vastgeplakt. Des te ingrijpender de zintuiglijke indrukken zijn die jij hebt meegemaakt in je leven, des te zwaarder deze zintuiglijke indrukken “beladen” zijn met emoties. Je onderbewustzijn wordt geprogrammeerd vanaf het moment dat je in de buik van je moeder zit. Je ziet, hoort, voelt, ruikt, proeft iets (de 5 zintuiglijke indrukken) en des te meer indruk deze ervaring op je maakte, des te zwaarder deze zintuiglijke indruk beladen is met bijvoorbeeld angst, boosheid of een andere emotie. Deze emotionele software staat op de harde schijf van je computer en wordt geactiveerd zodra je iets meemaakt wat lijkt op een vroegere ervaring. Je ziet, hoort, ruikt, proeft of voelt iets wat lijkt op iets wat je al eens mee hebt gemaakt toen je 0, 2, 4 of 8 jaar oud was en dezelfde, bijbehorende, toen geprogrammeerde emotie komt meteen omhoog.

Zintuiglijke indruk + emotie = programmeermoment onderbewustzijn.

Op de harde schijf van jouw computer staat jouw geheugen. Dit zijn alle dingen die je meegemaakt hebt met de bijbehorende emoties. Allemaal programmeermomenten. Des te dieper de indruk + bijbehorende emotie was, des te meer invloed dit heeft op je latere leven.

Als je onbewust leeft zul je altijd blijven reageren met dezelfde emoties als dat je ooit hebt gereageerd, toen je klein was. Leef je onbewust dan wordt je bijna volledig bestuurd door je onderbewustzijn. Des te onbewuster je leeft, des te meer jij bestuurd wordt in je beslissingen en reacties door je onderbewustzijn.

Een zeer groot gedeelte van je programmering is gedaan toen je heel jong was, tussen het moment dat je in je moeders buik zat en je 5e jaar. De indrukken waren groot, je was redelijk afhankelijk van anderen zoals je vader en moeder, en je was nog zuiver genoeg om gevoelens en energie van andere mensen duidelijk op te pikken en te voelen. Des te jonger je was, des te meer je open stond voor indrukken van buitenaf. Jonge kinderen weten vaak alles over hun ouders en de verborgen gevoelens en emoties die de ouders hebben. De energie die met die gevoelens gepaard gaat voelen die kinderen ook heel duidelijk en die energie, die gevoelens slaan ze ook op bij bepaalde gebeurtenissen. De energie van degenen om hen heen dendert bij ze naar binnen en slaan ze op in hun onderbewustzijn.

Je onderbewustzijn neemt onlogische maar emotioneel veilige beslissingen. Beslissingen die gebaseerd zijn op ervaringen die je heel lang geleden hebt gehad en hebt opgeslagen op jouw harde schijf. Hierdoor ben je beperkt tot reacties die hetzelfde zullen zijn als oude reacties toen je heel klein was. Nieuwe uitdagingen, oude reacties. Nieuwe situaties, dezelfde reacties. Je bent je niet bewust van je onbewuste gedrag. Wat je wel kunt hebben is dat je achteraf denkt;” Waarom doe ik dit toch steeds ?” Je merkt achteraf op dat je op een bepaalde manier reageert in een situatie waarin jij onzeker wordt.
Je beperkt je mogelijkheden en kansen tot je bestaande programmering. Blijft jouw programmering en jouw emotionele software hetzelfde, dan zal jouw computer altijd hetzelfde blijven reageren. Een computer reageert pas anders als je de software die de computer aanstuurt, verandert.

Jouw onderwerp is beladen met beperkende emoties. De basisemotie die aan onzekerheid hangt is angst. Jouw onzekerheid komt uit jouw onderbewustzijn. Kom jij in een situatie die gevoelig is voor jouw onzekerheid, dan wordt onmiddellijk, zonder dat jij hier iets aan kunt doen, jouw onderbewustzijn actief en komt de opgeslagen angst weer naar boven. Ooit heb je iets meegemaakt waarbij je je onzeker voelde en toen heb je jezelf onbewust geprogrammeerd om onzeker te worden in deze situatie. Kom je nu, jaren later weer zo’n zelfde situatie tegen dan reageer je automatisch weer op dezelfde manier. In eenzelfde soort situatie worden dezelfde beperkende emoties zoals angst weer geactiveerd. Je reageert nu dus weer hetzelfde als dat je toen reageerde. Jouw onzekerheid komt in gevoelige situaties automatisch naar boven. Het is nog een onbewust patroon waar je helemaal geen controle over hebt. Het goede nieuws is dat je er ook helemaal geen controle over hoeft te hebben als je je maar steeds bewuster gaat worden van wat er met je gebeurd op het moment dat je onzeker wordt.

Opmerken en onopgemerkt blijven.
Door mijn theorie en geleide oefeningen ga je je steeds bewuster worden van hoe en wanneer jij onzeker wordt. Je gaat zien wat er gebeurd en je gaat opmerken wanneer jij jouw onzekerheid aan het stimuleren bent. Je brengt hierdoor bewuste energie (jouw bewuste aandacht) in jouw onbewuste energie (Het onbewuste proces van onzeker worden). Nu gaat het onzeker worden vanzelf, zonder dat jij hier iets aan kunt doen. Je ziet niet van jezelf hoe het komt dat je onzeker wordt. Het hoe blijft onopgemerkt. Je blijft onbewust.

Door inzicht te krijgen in hoe het werkt en door mijn geleide oefeningen te doen ga jij steeds meer opmerken wat er met jou gebeurd en waarom. Door inzicht te krijgen in onzekerheid en door te zien en begrijpen waar deze onzekerheid vandaan komt heb je de eerste belangrijke stap te pakken en dat is bewustwording. Het je bewust worden waarom jij je onzeker voelt in sommige situaties.

Een van de sleutelwoorden voor jou wordt opmerken. Nu wordt je automatisch onzeker. Dit gebeurd nu nog onbewust en onopgemerkt. Je gaat leren opmerken. Je gaat leren zien waarom je onzeker wordt en je gaat het opmerken wanneer het weer gebeurd. Een van de belangrijke dingen die je gaat opmerken zijn de gedachten die vooraf gaan aan het rotgevoel van de onzekerheid.

Het denken en de gedachten.
Als je ergens onzeker over bent, dan is het hoogstwaarschijnlijk ook zo dat je over dit onderwerp nadenkt. Automatisch komen er gedurende de dag gedachten in je hoofd over datgene waar jij onzeker over bent. Kom je in een situatie waarin je altijd onzeker wordt, dan neemt je verstand een sprint en gaan je gedachten volledig met je aan de haal. Vaak is het zo dat je onzeker wordt omdat er gedachten in je hoofd kwamen en je verstand de aanzet gaf om onzeker te worden. Het onderwerp van onzekerheid komt in jouw gedachten naar boven, er vormt zich een verhaaltje in je hoofd en al snel volgt het bijbehorende rotgevoel van het je onzeker voelen. Een voor jou gevoelige situatie kan jouw onzekerheid triggeren en negatieve beperkende gedachten (verhaaltjes) kunnen jouw onzekerheid ook triggeren. Het denken en het tegen situaties aanlopen heeft ook zeker met elkaar te maken en roepen elkaar op.
De gedachten die bij jou door je hoofd spoken over jouw onderwerp van onzekerheid zijn vaak ook niet erg positief, maar hebben vooral een negatief karakter. De onderwerpen die voor jou jouw aandachtspunten zijn in jouw persoonlijke ontwikkeling en waar pijn achter zit, daarover heb je vaak negatieve beperkende gedachten. Over deze onderwerpen (bijv. jouw onzekerheid) ga je vaak automatisch doemdenken en komen er hele scènes in je hoofd van wat er wel zou kunnen gebeuren als …

Allerlei doemscenario’s passeren de revue. Als er bepaalde mensen bij betrokken zijn dan zullen deze wel zus en zo… Zonder dat je hier iets aan kunt doen is er vaak ook een negatieve en voor jou pijnlijke afloop aan zo’n verhaal in je hoofd. Aan het einde van het verzonnen liedje ga je af, sta je voor aap, redt je het niet, sta je er alleen voor, weet je het niet, sla je dicht en wordt je uitgelachen, noem het maar op. Zie je wel… zegt je verstand. Totale afgang en afwijzing van anderen.
Je wordt onzeker en het liefste kruip je onder het tapijt door naar buiten of sluit je jezelf thuis op met alle luiken dicht. Ik ben er niet!!!

Van jongs af aan heb je geleerd om na te denken. Des te ouder je werd des te meer je gestimuleerd werd om na te denken, te piekeren, te analyseren en af te wegen. Als je jouw ding aan je vrienden of vriendinnen vertelt dan gaan deze ook met je meedenken en geven hun mening, ook gebaseerd op gedachten. Vroeger, toen je heel erg jong was, hoefde je helemaal niet na te denken en ging alles vanzelf. Je deed niet moeilijk want je dacht niet na en het leven was simpel. Sinds je uit de luiers bent denk je veel na en zijn jouw gedachten bijna constant actief. Jij gebruikt jouw gedachten niet meer, jouw gedachten gebruiken jou en komen en gaan constant. Een zeer groot percentage van die gedachten zijn ook nog eens negatief. Deze negatieve gedachten herhalen zich ook keer op keer, zonder dat daar echt een directe aanleiding toe is. Vooral mbt het onderwerp van jouw onzekerheid heb je veel negatieve gedachten. Doemscenario’s. Omdat het vele denken eigenlijk gewoon geworden is en iedereen dit ook gewoon vind en ook doet, zet je weinig vraagstekens bij het vele nadenken wat je doet. “Tja, ik denk veel, eigenlijk de hele dag wel en het gaat ook vanzelf. “
Het is de normaalste zaak van de wereld geworden en het is algemeen geaccepteerd dat iedereen veel nadenkt. Het nadenken gaat onbewust, volautomatisch en vanzelf, vanaf het moment dat je wakker wordt, tot het moment dat je gaat slapen. Wordt je ’s ochtends wakker, dan begint de trein van het nadenken en als je geluk hebt, dan stopt deze trein bij het slapen gaan. Ook in je slaap kan het nadenken gewoon doorgaan omdat je hersens overdag zo actief waren. Er zit dan nog zo veel snelheid in je gedachten dat het gedurende je slaap pas zijn kracht en snelheid verliest. Denk je veel tijdens je nachtrust, dan rust je niet uit en slaap je onrustig.

Waarom heb ik het over het vele nadenken wat je doet ? Omdat ik je bewust wil maken van het feit dat het denken dus onbewust gaat en het denken en jouw verstand jouw werkelijkheid creëeren. Je wil dit nu niet geloven, maar jij creëert jouw werkelijkheid, jouw leven met jouw gedachten. Zijn jouw gedachten negatief met allemaal doemscenario’s over hoe het wel zal aflopen, dan zet jij op dat moment neer wat jij naar je toe gaat trekken en dat wordt niet fijn.

Jij creëert je eigen werkelijkheid constant.
Het (doem)denken gaat onbewust, er komen vanzelf verhalen in je hoofd en daarmee zet je neer wat je wilt. Jij creëert tot nu toe onbewust wat er gaat komen. En het komt. Je blijft onzeker en er blijven nieuwe situaties op je pad komen waarin jij je onzeker voelt en het rotgevoel van die onzekerheid voelt.

Je kunt ook bewust gaan creëren. Op dit moment ben je al een stap aan het zetten om bewuster te gaan leven omdat je je nu bewust aan het worden bent van hoe het tot nu toe is gegaan met jouw onzekerheid en misschien ook andere dingen in je leven. Bewust creëren betekent bewust kiezen voor datgene wat je wilt, zonder dat er negatieve gedachten en negatieve emoties aan vast hangen. Jij zult nooit bewust kiezen voor meer onzekerheid en situaties waarin je afgaat of voor de hele groep voor paal staat. Je zult dit alles pas geloven als je het anders gaat doen en de resultaten zult zien. Jij kunt een ommekeer in jouw ongelukkige periode krijgen door op te gaan merken wanneer je negatieve gedachten hebt en door zelf bewust te gaan neerzetten wat je echt wilt.

Je onderbewustzijn en negatieve gedachten zijn twee factoren die ervoor zorgen dat jij onzeker bent en onzeker kan blijven. Ik zeg kan blijven omdat jij nu een bewuste keuze kunt maken om of onbewust te blijven, of door te gaan met jouw bewustwording. Dit alles zal afhangen van hoe graag je verandering en verbetering wilt.
Een derde factor in jouw onzekerheid is jouw pijnlichaam.

Het pijnlichaam.
Het onzeker zijn over iets geeft je een rotgevoel. Het doet je pijn. De pijn die je voelt in je lichaam is deel van jouw pijnlichaam. Pijnlichaam. Lichaam van pijn. Energieveld van pijn. Je pijnlichaam kun je zien als een energieveld waarin al jouw pijn als energie zit opgeslagen. Je pijnlichaam is een energieveld wat actief kan zijn maar ook kan “slapen”. Je pijnlichaam bestaat uit pijn en voedt zich met pijn. Sterker nog, het moet zich blijven voeden en onderhouden met nieuwe pijn. Bewuste energie is zuiver en hoeft zich niet te voeden. Pijn is onbewuste energie en onzuivere energie en moet zich blijven voeden met energie (pijn) van dezelfde soort.

Ook jouw pijnlichaam moet zich constant blijven voeden met nieuwe, verse pijn om te blijven bestaan. Jouw onzekerheid doet pijn en is voor jouw pijnlichaam dus een rijke voedselbron. Jouw pijnlichaam vind het dus geweldig als jij je weer onzeker voelt en dit pijn omhoog haalt. Voor je pijnlichaam betekent dit voedertijd. Jouw pijnlichaam is een energieveld en heeft invloed op jouw leven. Je pijnlichaam heeft invloed op wat jouw onderbewustzijn in jouw leven naar je toe trekt.

Leef je onbewust, trek je onbewust dingen aan. Je onderbewustzijn trekt situaties en mensen naar jou toe die jouw pijn en weerstand naar boven halen. Leef je onbewust, dan hebben jouw pijnlichaam, onderbewustzijn en je verstand de grootste invloed op wat jij naar je toe trekt.

Jouw onderbewustzijn, jouw verstand en je pijnlichaam konden tot nu toe ongestoord hun gang gaan omdat ze onopgemerkt en langzaam maar zeker met jou meegegroeid zijn tot wat jij nu bent. Tot nu toe heb je waarschijnlijk nooit stilgestaan bij deze drie factoren die jou het leven zuur en onzeker kunnen maken. Je hoeft deze delen van jezelf niet te veroordelen of in jezelf af te wijzen, het enige wat je nu hoeft te doen is deze invloeden gaan opmerken.
Je wordt je nu bewust van de krachten die een invloed op jou en jouw leven hebben en door jouw bewustwording en door te gaan opmerken wanneer deze krachten actief worden, zul je de kracht uit deze negatieve invloeden halen. Bewustwording en het opmerken zorgen ervoor dat je op een zeer efficiënte manier bewuste energie in onbewuste energie brengt. Jouw bewuste aandacht is de allersterkste transformerende energie die er is. Jouw bewuste energie is jouw bewuste aandacht. De bewuste aandacht waarmee jij nu deze tekst leest of nu naar mijn stem luistert. Zijn er gedachten die door je hoofd gaan en jou proberen af te leiden, dan is dat onbewuste energie. Die gedachten hoef je niet af te wijzen en je hoeft niet van jezelf te denken shit shit nu doe ik het weer. Je bent je hele leven lang getraind om na te denken dus is dat normaal geworden. Je wist niet beter. Het verschil wat je nu gaat maken is dat je je eigen (beperkende) gedachten gaat opmerken en deze dus niet meer ongestoord hun gang kunnen gaan. Er zullen nog vele gedachten komen, en als jij graag genoeg bewuster wilt worden dan zul jij steeds vaker de negatieve beperkende onbewuste gedachten eruit gaan pikken. Je hoeft deze gedachten alleen maar op te merken, dat is genoeg om hun kracht te laten verliezen. De gedachten kwamen, activeerden negatieve beperkende oude emoties in jou, deze combinatie ging ongestoord en als een wild paard zijn gang en namen jou en jouw humeur en gevoel mee richting het rotgevoel en emotionele pijn. En dat is ze meerdere keren gelukt, met alle gevolgen van dien. De gedachten vormden een verhaaltje en het verhaaltje werd beladen met oude opgeslagen emoties uit je pijnlichaam. Dit veroorzaakte een energie en stuurde jouw onderbewustzijn en zijn magneten aan om nieuwe situaties en mensen naar je toe te trekken die deze verhaaltjes, en de bijbehorende emoties, en de bijbehorende pijn, en de bijbehorende gedachten weer helemaal zouden bevestigen. Zie je wel, dat heb ik weer. En jawel, je liep in je leven weer tegen een situatie aan die je het rotgevoel van de onzekerheid bezorgde. Een rood hoofd, het rotgevoel en boem, de afwijzing.

Vanaf nu ga je dit proces steeds vaker en steeds eerder opmerken. Natuurlijk vereist dit enige discipline en vooral graag genoeg willen. Graag genoeg willen, de juiste informatie tegen komen en de discipline om ook echt iets te doen zijn de ingrediënten die je nodig hebt om voorgoed uit je onzekerheid te komen. Niet alleen werkt dit voor je onzekerheid maar verder ook voor alle andere dingen in je leven die een rotgevoel met zich meebrengen.

Het proces van je onzekerheid loslaten wordt voor jouw het proces van onbewust leven naar bewust leven. Onbewuste energie vs bewuste energie. Voor een enkeling is het mogelijk in een klap bewust te worden. Dit was voor Eckhart Tolle het geval. Verlicht in 1 nacht. Zou prachtig zijn. Echter voor de meesten is het bewuster en bewuster worden een proces. Je leest mijn tekst of luistert naar mijn verhaal en mijn woorden wijzen alleen maar in de juiste richting. Het gaat ook niet om de woorden en wat je verstand ermee doet. Het gaat vooral om de energie achter de woorden die jouw bewustzijn losmaken. De energie achter de woorden en de energie achter mijn stem zorgt ervoor dat de bewuste energie in jou los wordt gemaakt. Iedere keer als je deze tekst leest of naar mijn stem luistert zal er weer een stukje bewustzijn worden aangeraakt en losgemaakt. Voor de een gaat dit sneller dan voor de ander. Het komt altijd op het juiste moment. Misschien lees je dit nu en gaat er pas over een week of maand het lichtje branden. Ik heb zelf wel eens een boek gekocht en pas twee jaar later begreep ik wat er in stond. Mijn zuivere gevoel wist al dat het goed voor me was alleen was ik er nog niet klaar voor. Het komt op het juiste moment. Laat het komen, ga niet duwen en trekken. Geef je volledig over aan wat komt en het komt…Voel en handel op je gevoel. Voel in je lichaam, daar zitten alle antwoorden.

Goed, nog even terug naar de gedachten en het opmerken.

Vanaf nu krijg je ook nog die negatieve beperkende gedachten, volautomatisch. Echter ga je vanaf nu die gedachten opmerken, je gaat opmerken wanneer je in een situatie komt en de eerste rotgevoelens van de onzekerheid omhoog komen, je gaat opmerken dat je een beperkende oude emotie ergens in je lichaam voelt, en je gaat opmerken dat er vanzelf verhaaltjes in je hoofd komen die graag van kwaad tot erger willen gaan. Je merkt dit alles op en je accepteert dat het gebeurd. Echter omdat je het vanaf nu gaat opmerken haal je de kracht uit die gedachten, je haalt de kracht uit de verhaaltjes, je haalt de kracht uit de emoties en je haalt de kracht uit de hele bedreigende situatie. Als een soort toeschouwer van jezelf en van jouw reacties kijk je van buiten af wat er gebeurd en al die onbewuste energie verliest hierdoor zijn kracht. Je aanschouwt al deze dingen met je bewuste aandacht. Wat ik mensen dan adviseer is op het moment dat ze een van die beperkende factoren zoals die gedachten, verhaaltjes, emoties, pijn opmerken, dat ze dan het geluid horen van zo’n belletje wat op de toonbank van een receptie in een hotel staat. PING!! Daar hebben we weer zo’n heerlijke beperkende gedachte. PING daar hebben we het begin van een verhaaltje in mijn hoofd. PING!! PING!! PING!!

In het begin zal degene achter de balie van het hotel gek van je worden omdat je constant op die bel staat te rammen. Je verstand zal de balen hebben omdat het constant betrapt wordt op weer nieuwe beperkende gedachten. De bellboy zal heel veel werk krijgen om al die koffers vol gedachten, emoties en verhaaltjes van je aan te nemen en weg te brengen . Je gaat verbaasd zijn van hoeveel je eigenlijk denkt en…beperkend denkt! Het is in het begin even wennen. PING!! Het belletje gaat in je hoofd, op dat moment ben je bewust en merk je bewust op wat er gebeurd en wat er stond te gebeuren. Laat die gedachten waarvoor je belt gerust hun gang gaan, lekker laten gaan, als je ze maar opmerkt. Opmerken is genoeg. Eckhart Tolle noemt al die gedachten, emoties en verhaaltjes “The NO” De Nee, de weerstand, de pijn in jezelf. En hij zegt “Seeing The NO is enough” De nee zien is genoeg, is alles wat je hoeft te doen. Je hoeft het alleen maar van jezelf en bij jezelf te gaan zien, dan breng je ruim voldoende bewuste energie in jouw onbewuste energie en breek je langzaam maar zeker jouw pijnlichaam en alle onbewuste beperkende energie die in jou zit af. Je wordt een toeschouwer van jezelf en van de neiging tot nadenken, piekeren, analyseren, zorgen maken, bang worden, jaloers worden, noem het maar op.
Je zult steeds meer gaan zien dat de gedachten die vaak bij jou door je hoofd gaan over bijvoorbeeld jouw onderwerp van onzekerheid, inderdaad vaak op hetzelfde neerkomen. Iedere keer maar weer hetzelfde denken, 95% van de tijd????

Met mijn informatie help ik je bewust te worden, op allerlei manieren, bekeken van verschillende kanten. Steeds zal er een klein beetje bewustzijn loskomen en dan ga je ook andere informatie vinden die jou ook weer kan helpen bewuster te worden. Met mijn geleide oefeningen ga ik je helpen met je aandacht in je lichaam te zitten in plaats van in je verstand. In je eentje is het heel moeilijk om niet afgeleid te worden door gedachten. Daarom heb ik voor jou ook geleide audio oefeningen gemaakt waarbij jij mijn stem volgt en ik jou bij de les houdt.

Ik voeg niets aan jou toe, maar maak alleen iets los. Jij hebt alles al in je en hebt dat alles tot nu toe nog niet kunnen gebruiken omdat je sliep, omdat je onbewust leefde, omdat je de kudde achterna liep. Je was onbewust, je leefde in het verhaal wat je verstand over jou heeft verzonnen. Alles zit in jou zelf alleen was je nog niet helemaal jezelf.

Jezelf zijn of niet jezelf zijn.
Goed, je bent onzeker over iets en dat geeft je een rotgevoel. Wanneer ben je zeker van jezelf en wanneer ben je onzeker van jezelf? Je bent zeker van jezelf als je duidelijk, moeiteloos en zonder twijfel voelt wat je het beste kunt doen in een bepaalde situatie. Je bent zeker van jezelf als je in een bepaalde situatie helemaal jezelf blijft en moeiteloos contact houdt met je eigen gevoel. Jouw eigen zuivere gevoel weet altijd wat goed voor jou is. Jouw eigen zuivere gevoel is ook bewuste energie.

Zelfvertrouwen. Jezelf vertrouwen. Jezelf blijven. Je kunt dus jezelf blijven en bij je eigen zuivere gevoel blijven en je kunt niet jezelf blijven. Maar als je niet jezelf blijft, wat ben je dan als je niet jezelf bent in een bepaalde situatie? Wat er gebeurd als je niet jezelf blijft is dat je bestuurd gaat worden door je onderbewustzijn en dus door al je beperkende emoties zoals angst, zorgen, boosheid etcetera. Je verliest het contact met je eigen zuivere gevoel en je onderbewustzijn en het denken (je verstand) nemen het over. De situatie wordt bedreigend en zonder dat je hier iets aan kunt doen zorgt je onderbewustzijn ervoor dat je bestuurd wordt door angst en andere beperkende emoties. De angst om af te gaan, de angst om voor aap te staan, de angst om afgewezen te worden door anderen gaat dan beslissen over hoe jij reageert. Je blijft niet jezelf, het contact met je zuivere gevoel wordt verbroken en je wordt onzeker.

Zeker zijn van jezelf betekent goed contact hebben met jezelf, goed contact hebben met je eigen gevoel. Zelfvertrouwen hebben betekent jezelf vertrouwen en vertrouwen op je eigen zuivere gevoel. Als je wel zelfvertrouwen hebt dan vertrouw je je eigen gevoel omdat je goed contact hebt met je gevoel. Des te beter het contact met je eigen zuivere gevoel, des te groter jouw zelfvertrouwen. Als je jezelf bent en goed contact hebt met je gevoel dan weet je altijd en direct wat je in een bepaalde situatie het beste kunt doen omdat je op dat moment beschikt over een onbeperkte hoeveelheid informatie. Er zit in jou, er zit in jouw zuivere gevoel een onbeperkte hoeveelheid kracht en energie waar je uit kunt putten als je goed contact hebt met jezelf. Heb je contact met je zuivere gevoel dan heb je contact met je bron en in je bron zitten alle antwoorden op alle vragen die je ooit kunt hebben. In jouw bron zit een onmeetbare hoeveelheid energie en informatie en hier heeft onbewuste energie geen kans om te overleven. Je bron noem ik ook wel Het Grote Geheel. Om alles nog meer te verduidelijken ga ik je iets meer vertellen over Mijn basisfilosofie en over jouw band met Het Grote Geheel. Schrik niet, we gaan even heel diep en ver terug in de tijd.

Ooit, heel lang geleden was jij nog geen mens en was je als energie nog deel van Het Grote Geheel ofwel je was nog deel van de Bron waar wij allemaal vandaan komen. In HGG was er totale rust, totale compleetheid, onvoorwaardelijke liefde en had contact met alle andere energie. Er was totale verbondenheid.
Toen werd het tijd voor een individuele missie en werd je van het ene op het andere moment afgesplitst van HGG. Je werd er dus uitgezet en je werd een individuele energie ofwel ziel. Je ging van compleetheid, totale rust en volledige verbondenheid naar incompleetheid, spanning, innerlijke onrust en niet verbondenheid. Je werd dus een individuele energie of ziel en toen werd je ook nog eens geboren op aarde. Je kreeg een lichaam. Ook dat was even heel erg wennen. De bedoeling van het leven op aarde is dat je als ziel zelf de staat van innerlijke rust, compleetheid en vooral de staat van volledige verbondenheid weer voelt zoals je die voelde in HGG. De missie van iedere ziel en dus ieder mens is om zich weer volledig verbonden te voelen met al het andere. Je kunt volledige verbondenheid met al het andere bereiken door volledige verbondenheid met jezelf, met je bron te herstellen. Je hoeft niets uit de buitenwereld te halen, je kunt alles uit jezelf halen. Over het algemeen zijn mensen erg gefocust op de buitenwereld en wat daar allemaal valt te halen. Naar mijn mening is het juist de bedoeling dat je alles uit jezelf haalt. Als je jouw onderwerp nu neemt waar je onzeker over bent dan zal het jou ook helemaal niet helpen om van anderen te horen dat het allemaal wel meevalt. Ik zal je een voorbeeld geven; Als jij bijvoorbeeld onzeker bent over je uiterlijk dan is het wel leuk om van anderen te horen dat je er wel goed uitziet. Helaas op de lange termijn zullen complimenten van anderen je helemaal niet helpen en zul je complimenten van anderen nodig blijven hebben om je enigszins goed te blijven voelen over jouw uiterlijk. Anderen kunnen blijven zeggen dat je er wel goed uitziet maar als jij het vertrouwen over je uiterlijk niet echt uit jezelf haalt dan zal jouw onzekerheid blijven terugkomen. De oplossing voor jouw onzekerheid zul je nooit uit de buitenwereld kunnen halen en de echte oplossing hiervoor ligt altijd in jezelf. De oplossing voor jouw onzekerheid ligt hem in de verbondenheid herstellen met jezelf en de verbondenheid herstellen met je eigen zuivere gevoel.

Onzeker zijn betekent geen contact hebben met jezelf. Geen contact, geen verbondenheid.

Volledige verbondenheid kunnen mensen wel ervaren als het gevoel van onvoorwaardelijke liefde. Echte liefde kun je zien als een soort supercontact. Het weer leren om volledige verbondenheid te ervaren met onszelf wordt ons voorgeschoteld in de uitdagingen die we in ons leven tegenkomen. Wij hebben allemaal uitdagingen en dingen waar wij in ons leven tegen aan lopen en die ons een rotgevoel geven. Hoe ogenschijnlijk succesvol en geweldig mensen ook lijken te zijn, ook deze mensen hebben uitdagingen die voor hen op maat gesneden zijn. Wij zijn hier op aarde om te leren weer volledige verbondenheid te ervaren met onszelf en met onze bron en heel vaak zijn emotioneel pijnlijke zaken waar we tegen aan lopen de aandachtspunten waar we aan kunnen werken zodat onze verbondenheid weer een stukje beter wordt. Wij zijn op aarde om onze verbondenheid te ontwikkelen en de aandachtspunten in onze ontwikkeling zijn onze lessen. Jouw onzekerheid geeft jou een rotgevoel en dit is voor jou dus een aandachtspunt in jouw persoonlijke ontwikkeling. Door naar deze cd te luisteren en met jezelf aan de slag te gaan heb je een zeer goede stap in de juiste richting genomen en ben je begonnen om te werken aan een van de aandachtspunten in jouw ontwikkeling. Als jij hard genoeg wilt zul je dit aandachtspunt aanpakken en zal je verbondenheid met jezelf en met je eigen zuivere gevoel weer een stukje sterker zijn. Versterk jij het contact met je eigen gevoel en dus met jezelf dan zul jij jouw zelfvertrouwen sterker maken.

Zoals ik al zei, als je onzeker bent over iets en je hebt een gebrek aan zelfvertrouwen dan heb je geen goed contact met je eigen zuivere gevoel mbt dat onderwerp van onzekerheid. Je hebt geen goed contact met jezelf en je hebt dus geen verbondenheid met jezelf. In jezelf heb je toegang tot alle energie en kracht die je nodig hebt, maar als je onzeker bent heb je geen contact en dus geen verbondenheid met jezelf en ben je afgesneden van je kracht en van jouw onmeetbare intelligentie.

Zoals ik je al vertelde is verbondenheid een van de dingen waar iedereen uiteindelijk naar streeft. Heel veel mensen zijn hier zich niet van bewust, maar hun ziel wil graag weer die verbondenheid ie er was in HGG. Het je verbonden voelen met jezelf, met je eigen bron en met anderen is voor alle mensen en zielen het belangrijkste punt van ontwikkeling. Volledige verbondenheid voelen, volledige liefde voelen, volledig geluk ervaren, eigenlijk 3 dingen die precies op hetzelfde neerkomen. Wordt je onzeker, dan ben je bang om afgewezen te worden en afgewezen worden is precies het tegenovergestelde van je verbonden voelen. De allereerste basis voor jouw onzekerheid is al gelegd op het moment dat je als energie afgesplitst werd van HGG en een individuele energie of ziel werd. Op het moment van jouw afsplitsing is het allemaal begonnen. Jouw reis, jouw missie, de spanning, het je niet verbonden voelen, het begin van je zoektocht naar het je weer volledig verbonden voelen met de bron waar je net uit was gezet.

Toen je uit HGG werd gezet interpreteerde je jouw afsplitsing ook als flinke afwijzing van HGG. Je werd eruit gezet en je voelde je afgewezen. Ze wilden jou niet meer hebben, althans zo heb je dit geïnterpreteerd. Dit is voor veel zielen en dus mensen het basistrauma voor veel emotionele ellende die ze nu in hun leven ervaren. Het was echter helemaal niet de bedoeling om je af te wijzen toen je voor het eerst individuele energie werd. Je werd uit HGG gezet met de missie om als individuele energie het voor elkaar te krijgen weer volledige verbondenheid te voelen. Waarom? Waarom moest jij als individuele energie het helemaal alleen voor elkaar krijgen om weer volledige verbondenheid te voelen terwijl het in HGG al helemaal perfect en geweldig was? Ik heb zelf tijdens meditaties veel inzicht gekregen in De basisfilosofie en de reden hiervoor is dat er alleen perfectie kan zijn als er imperfectie is. Als er geen imperfectie is dan is er ook geen perfectie. Je kunt een systeem alleen perfect houden als je constant blijft werken aan de perfectie van het systeem. HGG blijft perfect omdat er constant zielen zoals jij en ik werken aan het weer voelen van volledige verbondenheid. Hoe kom jij dit in jouw leven tegen? Door bijvoorbeeld het probleem van onzekerheid wat jou een rotgevoel geeft. De dingen in het leven waar je echt een rotgevoel van hebt gaan uiteindelijk bijna altijd gepaard met de angst om afgewezen te worden. Jij hebt last van onzekerheid en het is de bedoeling dat als jij hier last van hebt, jij aan die onzekerheid gaat werken. Werk jij aan je onzekerheid en wordt jij je bewust wat het is dan zul jij jouw onzekerheid kunnen omzetten in zelfvertrouwen omdat je het contact met jezelf en met je bron weer herstelt. Je herstelt de verbondenheid met jezelf en daarmee herstel je jouw zelfvertrouwen. Het niet hebben van zelfvertrouwen is het niet hebben van contact met je eigen gevoel.

Wat ik tegen je wil zeggen is dat je je dus niet voor niets onzeker voelt en door aan deze onzekerheid te werken jij je weer een stuk beter zult gaan voelen. Jouw rotgevoel is niet voor niets, jouw rotgevoel is een stimulans voor jou om aan jezelf te werken en het beter te krijgen.

Ik had het zojuist ook over het vele nadenken en dat de verhaaltjes in je hoofd jouw onzekerheid alleen maar erger maken. Ik vertel je over jouw onzekerheid en daarmee wordt jij je bewust van jouw onzekerheid en waarom dit gebeurd. Voor iedereen die ergens tegenaan loopt wat hem of haar een rotgevoel geeft is bewustwording een flinke stap in de juiste richting. Het is echter veel belangrijker dat je mijn verhaal snapt met je gevoel dan met je verstand. Jij zult jouw onzekerheid nooit kunnen aanpakken met je verstand alleen. Sterker nog, je verstand zal jou vooral alleen maar onzekerder maken op het moment dat je in een gevoelige situatie komt. Toen je jong was deed je nog veel op je gevoel maar toen je ouder werd is je aangeleerd om over alles na te denken. Mensen zijn over het algemeen verslaafd aan nadenken en vanaf het moment dat je wakker wordt begint de fabriek van het nadenken en dit gaat door tot op het moment dat je naar bed gaat. Nadenken, piekeren, analyseren en het helpt allemaal helemaal geen ene moer. Er is geen wetenschapper die een formule kan bedenken waarmee jij jouw onzekerheid kunt omwisselen voor zelfvertrouwen. Jij weet zelf al dat er eigenlijk helemaal geen reden is om onzeker te zijn en op de momenten nadat je onzeker was dan voel je dat ook wel zo.

Datgene wat jou gaat helpen om je onzekerheid los te laten is jouw eigen gevoel. Jouw onzekerheid geeft jou een bepaald gevoel; het gevoel van de onzekerheid. Op het moment dat jij onzeker bent dan kun je dat ergens in je lichaam voelen. Je lichaam is het energieveld van je ziel en daar in jouw lichaam waar jij jouw onzekerheid kunt voelen, daar zit het aandachtspunt in jouw energieveld waar jij aan kunt werken. Jouw lichaam liegt nooit en daar waar jij het rotgevoel van de onzekerheid in je lichaam voelt op het moment dat je onzeker bent, daar stroomt de energie niet goed door en daar in jouw energieveld zit dus de weerstand die jij weg kunt werken. Het rotgevoel in je lichaam is de weerstand, de plek in je lichaam waar je je onzekerheid voelt is de plek in je ziel waar er weerstand zit en waar er nog geen volledige verbondenheid is. Dat is voor jou de plek waar jij juist met je bewuste aandacht naar toe moet gaan. Jouw bewuste aandacht is de allersterkste helende energie die jij in je hebt en door jouw bewuste aandacht te richten op die plek in je lichaam waar jij jouw onzekerheid voelt, los je jouw onzekerheid op. Jouw onzekerheid is onbewuste energie. Jouw bewuste aandacht is zeer sterke bewuste energie. Door jouw bewuste aandacht te richten op jouw onbewuste energie in je lichaam breng je bewuste helende energie in onbewuste energie en zo los jij langzaam maar zeker die onbewuste energie op. Nu is het niet makkelijk om helemaal zelf je bewuste aandacht te richten op een plek in je lichaam. Gedachten die door je hoofd vliegen kunnen je snel afleiden. In de geleide audio-oefening volg je mijn stem en help ik jou om je te blijven focussen op een bepaalde plek in je lichaam. Ik help jou je bewuste aandacht vast te houden en te blijven richten op een gevoel en een plek in je lichaam.

In de oefening in het tweede nummer is dit ook wat we gaan doen; Jouw bewuste aandacht richten op het gevoel van de onzekerheid. Het is ook heel handig als je deze oefening ook op een mp3 speler of op je mobiele telefoon hebt op het moment dat je onzeker wordt omdat dat het moment is waarop je je onzekerheid goed in je lichaam kunt voelen en dat is het allerbeste moment om met je aandacht naar dat rotgevoel te gaan.

Je hebt nu geluisterd naar mijn verhaal over onzekerheid en zelfvertrouwen. Nogmaals, het is niet belangrijk dat je alles begrijpt met je verstand, als je het maar begrijpt met je gevoel. Voelt datgene wat ik vertel goed voor jou dan is dat alles. Als je innerlijk rustig wordt op het moment dat je naar mijn stem luistert of als je deze tekst leest dan is mijn informatie goed voor je. Wordt je snel erg moe dan heeft mijn informatie ook impact op jou en is het geen probleem als je tijdens het luisteren in slaap valt. De dingen die ik je vertel kunnen iets in je losmaken en dit kan bijvoorbeeld oude spanning of oude vermoeidheid zijn. Luister naar je lichaam en laat de vermoeidheid toe. Vermoeidheid die loskomt bij nieuwe informatie en bewustwording is oude vermoeidheid die bij oude onbewuste energie hoort.

Uiteindelijk is het mijn bedoeling om je minder te laten nadenken en piekeren en meer met je aandacht in je lichaam en in je gevoel te laten zitten. Wat jou zal helpen om van je onzekerheid af te komen is door met je aandacht naar het gevoel van de onzekerheid in je lichaam te gaan. De theorie en de bewustwording helpt je een beetje op weg en je eigen aandacht richten op je eigen lichaam zal het meeste werk voor je doen.

Ik wens je veel succes met jouw bewustwording.

[/show_if]