Je zit te wachten op zijn berichtje…

Wachten op berichtjes van je vriend

Dit artikel is voor de vrouw die graag sterk en onafhankelijk zou willen zijn maar het nog niet helemaal is. Dit artikel is voor diegene die het rotgevoel van het wachten beu is en nieuwsgierig is of het niet anders en vooral relaxter kan.

Je wacht op zijn berichtje. Je wacht wel vaker op zijn berichtje. Het is de normaalste zaak van de wereld en honderdduizenden vrouwen over de gehele wereld wachten met jou mee. Waarschijnlijk alle voetbalstadions in de gehele wereld gevuld met vrouwen die nu zitten te wachten op het “verlossende” berichtje van een man.

Hij is de man die jij wilt, je vindt hem leuk en je wilt hem. Hij is leuk. Toch geeft het ook een rotgevoel omdat, als je zit te wachten, het berichtje er nog steeds niet is. Het wel of niet piepen van een klein elektrisch apparaatje bepaalt jouw gemoedstoestand. Krijg je zijn berichtje, voel je je goed. Zit je op zijn berichtje te wachten en is het bericht wat binnenkomt van je moeder of collega, is het bijna irritant. (Tenzij je moeder allang dood is en een smsje van haar best speciaal is) Ik schrijf dit artikel voor alle vrouwen die het wachten eigenlijk beu zijn en meer willen weten. Vooral meer willen weten. Wil je verslaafd blijven aan de aandacht van die man die je stelselmatig te weinig aandacht geeft, stop dan nu met lezen en check je telefoon nog eens. Kansloos.

Dan, voor de vrouw die blijft lezen, ik ga jou zoveel mogelijk inzicht geven in waarom je op zijn berichtje zit te wachten en waarom jou dit niet verder gaat helpen. Natuurlijk wil je aandacht van de man die jij leuk vindt maar je wilt niet meer bedelen en van hem afhankelijk zijn voor jouw goede gevoel. Je wilt hem wel, maar niet op deze manier.

In dit uitgebreide artikel gaan we diep en en ver. Ik ga je veel vertellen en we gaan terug in de tijd maar het heeft wel allemaal te maken met jouw situatie nu; Wachten op berichtjes, wachten op aandacht. Ik blijf dus niet aan de oppervlakte, maar dat had je waarschijnlijk al begrepen.

Waarom zit je te wachten op zijn berichtje?
Omdat er iets in jou mist en dat wil je opvullen met zijn aandacht, met zijn berichtje, met zijn bevestiging. Er mist iets, iets voelt leeg.

Je wilt aandacht, je wilt bevestiging, je wilt horen dat hij je leuk vindt, dat jij voor hem DE vrouw bent. Dit alles is oké, bijna iedere vrouw wil dit van de man waar zij op valt. Iets in jou wil hem, iets in jou wil zijn smsje, zijn berichtje, zijn tijd en zijn aandacht. Je wilt het en je wilt het NU. Nununu.
Jouw mannen zijn meesters in het te weinig smsjes terugsturen. Te weinig en te kort. De mannen die te snel en te vaak antwoorden zijn niet interessant, dat zijn niet jouw mannen.

De man van wie jij aandacht wilt is interessant, de man die jou veel aandacht geeft niet meer.
Hoe lang kun je teren op een berichtje van degene die jij leuk vind? Hoe lang duurt het voordat je weer zit te wachten op het volgende berichtje?

Opvulenergie.
Hij is voor jou opvulenergie. Zijn aandacht is voor jou opvulenergie. Zijn smsje is voor jou opvulenergie. Wat vult het op? De leegte in jou, de onzekerheid in jou, datgene in jou wat om aandacht vraagt. Het gaat helemaal niet om hem. Het gaat om jou, het gaat over jou. Als jij helemaal zeker van jezelf zou zijn en helemaal jezelf zou zijn als het gaat om hem dan zou je niet zitten wachten, op hem. Je bent onzeker. Onzeker of hij jou wel leuk vindt. Ben je wel leuk?

Nou, ben je wel leuk genoeg? Vindt hij jou wel leuk, ben je wel lekker genoeg voor hem? Als hij jou leuk genoeg zou vinden dan zou hij toch wel sneller reageren? Ik ben een man, ik weet hoe mannen denken en doen en als hij jou echt leuk zou vinden, dan zou hij anders reageren. Waar een wil is, is een weg. Dus, nogmaals, ben je wel leuk genoeg voor hem?

De pijn die ik nu aanraak, het gevoel wat je nu voelt is de onzekerheid. De leegte, je wankelt, je weet het niet, je voelt het niet, je twijfelt. Geen vaste grond onder je voeten.
Je bent onzeker. Over hem ben je onzeker. Over sommige andere dingen niet maar deze man maakt je nog onzeker. Je doet er alles aan om niet onzeker over te komen naar hem, je wilt sterk zijn. Je weet dat je niet slap moet zijn. Als je eerlijk bent en alleen, zonder berichtje, ben je een volstrekt watje. Watje. Is niet erg, je durft het niet te laten zien. Je bent bang dat hij je dan niet meer wil, toch?
Onzekerheid, bastard.
Ik heb je even gepest en je de leegte laten voelen. En natuurlijk ben je leuk genoeg.

Wat is onzekerheid?
Onzekerheid in een bepaald onderwerp is het niet “jezelf” duidelijk kunnen voelen in dat onderwerp. Als je ergens veel zelfvertrouwen in hebt dan is het zo dat je niet eens hoeft na te denken over wat de volgende stap is in dat onderwerp of wat voor jou het beste is. Je weet gewoon van binnen wat in dat onderwerp het beste voor jou is en wat het beste bij jou past.
Je weet wat voor jou het beste is omdat je dat duidelijk voelt. Je “gut feeling” vertelt je precies wat je moet doen en waar je staat in dat onderwerp waarin jij je zeker voelt.
In de onderwerpen waarin jij veel zelfvertrouwen hebt ben je ook helemaal jezelf.
Je bent hierin jezelf, je vertrouwt jezelf omdat je jezelf kunt voelen. Jouw contact met jezelf, met jouw bron is heel sterk in dit onderwerp.

In de dingen waarin jij je onzeker voelt, voel je je vaak slecht. In de dingen waarin je onzeker voelt ben je ook niet helemaal jezelf. De dingen waarin jij helemaal jezelf kunt zijn gaan je makkelijk af en heb je veel zelfvertrouwen. In de dingen waarin jij nu al helemaal jezelf bent hoef jij niet eens na te denken over wat te doen, hoe het te doen en wanneer het te doen. Jij VOELT, jij WEET wat op ieder moment hierin het beste is. Je weet het gewoon. Je VOELT JEZELF en hebt onmiddellijk antwoorden. Je hebt hierin contact met je gevoel.
Onzekerheid is het jezelf niet goed en duidelijk kunnen voelen. Je voelt niet wat de echte JIJ zegt over dat onderwerp. Geen “Gut feeling” Onzekerheid is geen contact hebben met jouw echte JIJ. Onzekerheid is geen contact hebben met je bron, met DE bron.

Ben je onzeker in iets, kun je niet jezelf zijn in iets, dan kun je nog niet zuiver voelen wat het beste is voor jou om te doen. Als het gaat om deze man ben jij nog niet helemaal zeker van jezelf, anders zou je niet te vaak zitten wachten met het rotgevoel. Je weet dus niet goed wat het beste is voor jou om te doen als het gaat om deze man en als het gaat om smssen, mailen en bellen. Wat, wanneer, hoe vaak. Ben je in iets niet jezelf dan is dat onderwerp voor jou hoogstwaarschijnlijk “beladen”. Beladen met emoties en verhaaltjes. Beladen met verleden. Beladen met angst.
Omdat het een beladen onderwerp is, is de kans zelfs groot dat je precies de verkeerde dingen doet. De dingen die niet bij jou passen maar waarvan je denkt wat goed is. Waarvan jouw verstand en ego denken dat het goed is. En, jouw verstand en je ego gaan alles voor je doen behalve jou helpen.

Aandachtspunten.
Alles waarin jij geen contact met jezelf hebt, waarin je je onzeker voelt en waarin je niet jezelf kunt zijn is een aandachtspunt. Aandachtspunten in jouw persoonlijke ontwikkeling. Is heel normaal en deze heeft iedereen, hoe ogenschijnlijk goed het ook met anderen gaat. Het is de bedoeling dat je aan jouw aandachtspunten jouw aandacht geeft. Het aandachtspunt vraagt om aandacht door pijn te doen, emotioneel pijn. Loop je, vlucht je er van weg dan stel je uit en zal hetzelfde aandachtspunt terugkomen in een andere vorm of situatie. You can run but you can’t hide. Doe je het juiste met zo’n aandachtspunt, dan zul je hier absoluut beter van worden en kan een vervelende situatie 180 graden omdraaien in beter dan dat je het ooit hebt gehad.
Helaas is het ook nog zo dat deze onderwerpen in je leven steeds weer op je pad terugkomen. Je aandachtspunten, je onzekerheden. En ze komen terug inclusief bijbehorende emotionele pijn en rotgevoel. Sommige aandachtspunten worden aangeraakt door jouw liefdesleven. Die mannen die daarbij horen komen ook terug. Die mannen die jou veel te lang laten wachten, die mannen die maar 1 berichtje per week mogen sturen (klein sms abonnement?) zullen steeds blijven terugkomen. Wat je dus kunt doen als je een man voor het eerst ontmoet is vragen wat voor sms bundel hij heeft zodat dit niet de smoes kan zijn en controleren of hij een gezonde, goed ontwikkelde rechterduim heeft.
Grapje.

Onzekerheid. Onzekerheid is het jezelf niet voelen. Onzekerheid is geen goed contact hebben met jezelf, met je zuivere gevoel, met jouw bron. Jouw bron is DE bron. Die ene bron, daar ben ook ik deel van en daarom kan ik schrijven over jou. In mijn filosofie noem ik deze bron Het Grote Geheel. Hierover later meer.

Er is een leegte, een niet-verbondenheid in jou, een onzekerheid, een aandachtspunt, een zwakte. Allemaal termen voor het minder leuke gevoel als je zijn berichtje niet krijgt. Jij wilt dat hij jou aandacht geeft. Het aandachtspunt in jou wil aandacht en dat denk jij op te vullen met zijn aandacht. Het aandachtspunt in jou wat de basis is, wat de bron is van jouw rotgevoel tijdens het wachten, wil de juiste aandacht, JOUW aandacht.
Niet ZIJN aandacht, JOUW EIGEN aandacht.

Toch wil je hem…
Maar waarom is het dan zo dat jij hem zo aantrekkelijk vind, waarom VOEL je dan dat je HEM wilt, dat je juist ZIJN aandacht wilt?

Wil jij graag verder lezen in dit uitgebreide artikel en ook al mijn andere lange artikelen lezen, klik dan hier om naar het uitgebreide gedeelte te gaan. In dit gedeelte staat alles, inclusief audio oefeningen.

Wat je ook doet, gaan zitten wachten op aandacht van jouw man gaat je niet helpen en maakt je zeker niet aantrekkelijk voor jouw man. Pas als jij de verbondenheid met jezelf hebt hersteld, zul jij echte verbondenheid met een man kunnen voelen. En krijgen.

Dus; blijf je in die wachtkamer zitten en blijf je je afhankelijk opstellen van een ander of ga je begrijpen dat je zelf de eerste stap moet zetten.

Klik hier om je aan te melden en met jezelf aan de slag te gaan of klik op onderstaande knop “aanmelden”

Klik hier om je te registreren.