Je relatie loopt niet helemaal lekker en wat kun je er aan doen?

Je relatie loopt niet lekker en je wilt hier iets aan doen.

Je voelt dat het niet de juiste kant op gaat met je relatie en dat geeft je steeds vaker een rotgevoel. Tot nu toe ben je er nog niet uitgekomen wat je moet doen om jouw relatie met jouw liefde weer beter te maken. Je wilt dat het weer zo was als in het begin maar je zou niet weten hoe je dat zou moeten doen. Zo doorgaan wil je niet maar je wilt hem ook niet kwijt.

Wat kun je het beste doen, waar kun je beginnen.

Waarom ben je met deze man?

Waarom ben je met deze man en waarom kan het niet gewoon goed gaan? Waarom is het in het begin altijd leuk en komen er daarna altijd problemen?
Jij bent niet voor niets op deze man gevallen en hij is niet voor niets op jouw pad gekomen.
Waarom viel je op hem en waarom kwam je hem tegen? Je zult vast een reden kunnen opnoemen waarom jij op je huidige partner bent gevallen. Waarom vond jij hem zo aantrekkelijk?

Ik bekijk de aantrekkingskracht van mensen tot elkaar op mijn eigen manier; Natuurlijk was er iets wat hem aantrekkelijk maakte en waar jij qua uiterlijk op valt. Spiritueel gezien zijn er echter andere redenen.
Spiritueel gezien trek jij de man, de persoon, aan die heel goed in staat is om bij jou jouw pijn, jouw weerstand, jouw zwakke plekken, jouw leegtes, jouw niet-verbondenheid met jezelf aan te raken en omhoog te halen. En jij hoogstwaarschijnlijk ook bij hem.

Jij bent op hem gevallen omdat hij dus dingen in jou los kan maken die losgemaakt moeten worden om jezelf verder te kunnen ontwikkelen. Jouw ziel heeft om hem gevraagd om verder te komen in de ontwikkeling van je ziel. In deze fase zou een zachtere, lievere man dit niet voor jou kunnen doen. Er moest en moet iets losgemaakt worden in jou en daar is de juiste energie voor nodig. Soms is dat een zachte, lieve energie en soms is daar een hardere, bottere energie voor nodig.

In een relatie kun je leren vanuit pijn en vanuit liefde.

Je bent nu met deze man en je relatie loopt niet lekker met deze man omdat er in jullie relatie aan beide zijden nu pijn, weerstand en ellende omhoog gehaald word. Jij (en hij?) loopt in je relatie tegen situaties aan en tegen hem aan waardoor jij de weerstand, de pijn, de leegtes in jezelf kunt voelen.
In het begin was het allemaal geweldig en was hij het helemaal. Hij was HET voor jou. Het klopte allemaal? Nu voel je soms liefde voor hem maar doet je relatie je ook soms pijn. De magneet van de liefde houdt jou bij hem, de pijn doet je twijfelen.

Die pijn die je voelt, die rotgevoelens zie je als ellende en je kunt ze missen als kiespijn. Diezelfde pijn en rotgevoelens zijn er niet om jouw leven belabberd te maken maar zijn er om jouw leven alleen maar veel mooier te maken.
Jij hebt nooit geleerd wat je het allerbeste kunt doen met dit soort minder leuke dingen, je hebt daar geen gebruiksaanwijzing voor meegekregen.
Mijn informatie, mijn filosofie, mijn methode en oefeningen wijzen jou hoe je enorm kunt profiteren van je relatie-ellende en hoe je je relatie en je liefdesleven enorm kan verbeteren.

Door met mijn informatie en methode aan de slag te gaan leer je zien en begrijpen waarom je ergens tegen aan loopt en wat je kunt doen om hier een veel leuker en beter (liefdes)leven mee te krijgen.
Ga jij je bewust worden hoe het werkt en waarom jij tegen de ellende in jouw relatie aanloopt, dan kun je jouw relatie enorm verbeteren.

De ellende in jouw relatie is er om jou wakker te maken. Doet er iets pijn, dan wil die pijn alleen maar jouw aandacht trekken naar datgene wat er pijn doet. Emotionele pijn is er niet voor niets, het is niet zo dat je gewoon doelloos tegen rotsituaties aanloopt en doelloos pijn hoeft te lijden. De emotionele pijn die je oploopt in je relatie heeft een zeer belangrijke functie en dat is de functie van het jou wakker schudden.

Je relatie, je partner maakt de pijn los. Die pijn zit in JOU, het wordt IN JOU losgemaakt. Dan moet JIJ er iets mee doen, maar wat? Waar is die ellende, die ruzie, dat elkaar niet begrijpen dan voor? Dat is precies waar ik je mee kan helpen. Vanaf nu hoeft je liefdeleven niet meer een drama te zijn zonder hoop op verbetering. Vanaf nu kun je ervoor zorgen dat jouw leven er flink op vooruit gaat.

Je kunt ook gaan inzien en begrijpen waarom je in het verleden tegen bepaalde zaken bent aangelopen in je relaties en in je verdere leven.

Het is geen toeval dat je dit leest en dat weet je diep van binnen ook wel. Datgene wat ervoor heeft gezorgd dat je mijn site en deze tekst hebt gevonden is jouw ziel die klaar is om zich verder te ontwikkelen. Jouw ziel wil verder, jouw ziel wil dat jij weer helemaal jezelf wordt en heeft daarvoor de juiste energie nodig. Er moet iets losgemaakt worden in jou en dit kan het juiste moment voor jou zijn. Voel je dat er iets zit wat losgemaakt moet worden, ben je klaar voor verandering in positieve zin, of wil je zo nog een tijdje doorgaan?

Ik vertel je niets nieuws, alles wat ik je vertel weet je al, alles wat ik jou vertel zit al in jou en hoeft alleen losgemaakt te worden. Met mijn woorden, met mijn geleide oefeningen komt energie mee die bij jou het juiste los kan maken om verder te komen. Oude ellende wordt losgemaakt (onbewuste energie) en kracht wordt losgemaakt (bewuste energie). Onbewuste energie wordt losgemaakt zodat je al je emotionele shit kunt gaan loslaten, voorgoed. Bewuste energie in jou wordt losgemaakt om jouw kracht omhoog te laten komen en een veel beter leven te leiden.

Alles wat ik doe is jou helpen losmaken wat losgemaakt moet worden. Ben je bang voor wat er losgemaakt wordt, dan zul je dit nog uitstellen en is er meer pijn en ellende in je relaties nodig om de bodem te bereiken en uiteindelijk toch met jezelf aan de slag te gaan. Mensen moeten vaak eerst de absolute bodem, het diepste der diepten van hun emotionele pijn raken voordat ze bereid zijn te veranderen. Het helpt als je door jouw (relatie) omstandigheden met je rug tegen de muur staat en je je eindelijk overgeeft; Het “Schiet mij maar lek” stadium in je relatie.

Het kan ook zijn dat je de mazzel hebt dat je heel goed voelt wat wel en niet goed voor je is en je ellende dus niet groter hoeft te worden. Je hoeft niet te kunnen begrijpen, noch uitleggen waarom je voelt dat iets goed voor je is, als je het maar VOELT. Je WEET het diep van binnen gewoon. Jij hebt dan de gave om te herkennen dat iets goed voor je is en als je dan ook nog actie onderneemt, dan hoef je niet door te gaan zoals het nu gaat.

Als je er niet klaar voor bent is dit niet erg en kun je beter wachten tot je voelt dat je er wel klaar voor bent. Mocht je er wel klaar voor zijn zal het je niet meer loslaten en zul je je verder willen ontwikkelen. Dan kun je nu deze informatie wegklikken en zal jouw zuivere gevoel jou linksom of rechtsom weer terugbrengen naar deze pagina. Hoef jij niets voor te doen.

Als mijn informatie goed voor jou is dan zul je mijn informatie graag willen lezen en beluisteren. Dit zal goed voelen omdat je dingen herkent in mijn info. Je herkent dingen die al in jou zitten en graag losgemaakt willen worden. Je herkent jezelf in wat ik schrijf.

Dit uitgebreide artikel telt 18 pagina’s en heeft een bijbehorende audio oefening. Past het bij je en wil je graag verder lezen en weten wat jij aan jouw relatie kan doen, dan kun je je hieronder aanmelden of inloggen als je al aangemeld bent.

Klik hier om je te registreren.

[show_if has_one=”Member 1″]

Ik zal sommige dingen vaak herhalen omdat het aanwijzingen zijn die wijzen in de richting van de waarheid en kennis die IN JOU ligt. Niet alles kan in 1 keer losgemaakt worden. Bewustwording gaat in stappen. Iedere keer als je iets leest, al heb je dezelfde tekst al 12 keer gelezen, komt er weer een klein beetje los in jou.

De beladenheid van jouw relatie.

Als je relatie niet lekker loopt dan is de kans groot dat jouw relatie voor jullie beladen is met emoties. Als iets beladen is met emoties dan is het onderwerp niet meer “licht” maar “zwaar”. Er hangen zware, beperkende emoties aan jullie relatie en daarmee zware, beperkende gedachten. Het is zwaar omdat er weerstand in zit. Weerstand is zwaar. Zit er weerstand in iets dan gaat het zwaar en moeilijk. Stroomt iets goed door dan is het licht en luchtig.
Doet iets pijn, geeft iets je een rotgevoel, dan zit daar weerstand.

Als iets beladen is met emoties dan is het niet makkelijk om hierover te praten met je partner omdat deze emoties dan snel omhoog zullen komen en dan wordt het ruzie. Er wordt pijn en dus weerstand losgemaakt in beiden, en als er weerstand wordt losgemaakt dan is het niet makkelijk om goed te blijven communiceren.
Misschien is het ook zo dat je partner niet wil praten of het niet wil zien. Hij is dan niet klaar om geconfronteerd te worden met de pijn en weerstand die in hem los worden gemaakt. Dat is jouw verantwoording niet. Misschien ben je bang een zeikerd te zijn of hem kwijt te raken. Misschien heb je ook het gevoel dat hij jou niet begrijpt. Belangrijk is dat jij eerst jezelf  helemaal begrijpt.

Ondanks dat je met zijn tweeën bent kun jij zelf heel goed eerst zelf, zonder hem, iets doen aan jouw relatie en aan de problemen hierin. Ik ben zelfs van mening dat je veel beter eerst je eigen aandeel aan kunt pakken en pas als je daarin enige rust en wijsheid hebt verkregen, met de ander gaan praten. Ga je praten terwijl er bij jullie allebei emotionele beladenheid aan jullie relatie hangt, dan lopen de gemoederen snel op en ben je beide, onbewust, snel geneigd je eigen ding te verdedigen. Het is de bedoeling juist die afstand tussen jullie weer kleiner te maken en de verbondenheid die je met hem had, terug te krijgen.

Je relatie loopt niet lekker en ja, je kunt heel goed iets doen zonder je partner daar meteen bij te betrekken. Jij reageert op je partner en je partner reageert op jou. Ga jij eerst met jouw deel aan de slag en verkrijg jij eerst rust in jezelf over jouw deel, dan zal jouw partner ook veel rustiger op jou reageren als je het onderwerp wilt bespreken. Als jij eerst jouw pijn, jouw rotgevoel, jouw deel van jullie probleem aanpakt, dan breng je die pijn, die emoties, die weerstand ook niet meer naar hem en naar dat gesprek toe. Als jij eerst jouw deel aanpakt zul je met hem praten om tot een oplossing te komen die voor jullie allebei het beste is. Doe je dit niet zul je met hem willen praten om te krijgen wat jij wilt, om gelijk te krijgen. Dit zal je niet bewust doen, je zult niet bewust je gelijk willen hebben, maar als jouw beladenheid getriggerd wordt gedurende dat gesprek, dan zul je onbewust je ding gaan verdedigen. Is een onderwerp beladen voor jou dan zit er nagenoeg altijd angst aan dat onderwerp vast en die angst wordt dan onbewust getriggerd. Bewust hoef je helemaal geen gelijk, je wilt het gewoon weer goed hebben, samen met hem, dat is de bedoeling. Je wilt verbondenheid met hem en dat is waar ik mensen mee help, de verbondenheid met hun partner en vooral eerst met zichzelf hervinden. Ben je niet goed verbonden met jezelf, ben je niet meer helemaal jezelf dan kun je je ook niet goed verbinden met een ander.

Als jullie relatie beladen is met emoties dan is er onbewuste energie actief in het onderwerp wat niet goed gaat. Onbewuste energie is boosheid, angst, irritatie, verdriet, oude pijn (van vorige levens) en verder alle andere beperkende emoties.
Niet voor niets loop jij aan tegen het probleem wat ervoor zorgt dat jullie relatie niet lekker loopt. Iets loopt niet lekker, er zit ergens weerstand in jullie en in jullie relatie en dat kun je voelen in de vorm van een rotgevoel hierover. Zorgen, verdriet, angst, jaloezie, boosheid, wantrouwen, noem het maar op.

Je relatie loopt niet lekker en dat maakt iets in jou los. Een rotgevoel, emotionele pijn, zorgen, veel nadenken, piekeren. Je relatie loopt niet lekker en dat raakt iets in jou. Datgene wat er in jou pijn doet, daar waar het rotgevoel zit is voor jou zeer interessant omdat daar de weerstand zit.

De weerstand.

Pijn is weerstand. Stress is weerstand. Ben je helemaal jezelf in een onderwerp dan heb je, als het om dat onderwerp in je leven gaat, geen weerstand in jezelf en deze zaken gaan je moeiteloos af. Ben je helemaal jezelf, is het contact met jezelf, met je bron, maximaal en voel je precies aan wat je moet doen. Is de verbondenheid met jezelf in een onderwerp in je leven maximaal, dan ben je helemaal jezelf en gaat dit jou moeiteloos af. Geen reden voor ellende, emotionele pijn, rotgevoelens. Geen reden voor weerstand. Je energie stroomt hierin maximaal door.
De dingen in je leven waarin je helemaal jezelf bent en goed contact en verbondenheid met jezelf hebt hoef je vaak helemaal niet over na te denken en gaan vanzelf op je gevoel.

Loop je in je leven ergens tegenaan wat emotioneel pijn doet, waarbij je een rotgevoel hebt, dan zit er in jou mbt dit onderwerp weerstand. Hierin stroomt je energie nog niet helemaal goed door, hierin is de verbondenheid met jezelf nog niet maximaal en dit onderwerp gaat je niet moeiteloos af. Verre van.

De weerstand zit in jou en je relatie haalt die weerstand in jou omhoog. Jouw partner is de geschikte persoon om de weerstand die in jou zit aan te raken en omhoog te halen. Hij doet jou geen pijn, hij raakt alleen de pijn aan die er al in jou zit. Zou die pijn er niet zitten, zou hij jou ook niet kunnen raken. De man waar je op valt weet de gaten in jouw pantser te vinden, daarom val je ook op hem.

Sexuele aantrekkingskracht wordt niet bepaald door hoe hij eruit ziet, maar door wat hij uitstraalt. Hij straalt uit wat er in hem zit. In hem zit de juiste energie om jouw aandachtspunten, jouw weerstand, jouw pijn aan te kunnen raken. In hem zit de energie die jij nodig hebt om verder te komen in de ontwikkeling van jouw ziel.

Je verstand en het denken.

Hoogstwaarschijnlijk gaan er af en toe of vaak gedachten door je heen die te maken hebben met het feit dat jullie relatie niet lekker loopt. Jullie relatie issues stimuleren dus je verstand en er zijn dan veel gedachten die door je hoofd spoken. Negatieve gedachten. Het probleem wat jullie in je relatie hebben is waarschijnlijk al een “verhaal” geworden en de gedachten die omhoog komen over je relatie bevestigen dat verhaal.

Tot nu toe is het waarschijnlijk zo dat als je een rotgevoel hebt over jullie relatie, dat jouw verstand aanzet tot heel veel nadenken over hem en jullie relatie.
Tot nu toe besteed je heel veel energie aan het denken en is het erg druk in je hoofd. Geen rust maar lawaai en drukte in je hoofd.

Het denken, piekeren, je zorgen maken en het analyseren over je relatie gaat je niet helpen. Nu niet en nooit niet.
De dingen waarin jij nu al helemaal jezelf kunt zijn, denk je ook niet veel over na. Dat hoeft niet omdat je VOELT wat je het beste kunt doen.

De onderwerpen in je leven waarin er nog weerstand, waarin er nog “niet-verbondenheid” in jou zit, daarover denk je veel omdat je hierin nog niet kunt VOELEN wat je het beste kunt doen. Je kunt niet goed voelen, in jezelf voelen, omdat het contact met jezelf in deze onderwerpen nog slecht is.
Kun je niet voelen dan ga je denken. Des te meer je gaat denken, des te minder goed je kunt voelen. Je besteed dan steeds meer energie aan denken, piekeren en analyseren. Het is zelfs zo dat je verstand het in jouw beladen onderwerpen gewoon overneemt en de negatieve verhaaltjes, over bijvoorbeeld je relatie, vanzelf in je gedachten komen, uit het niets.

Jij gebruikt je verstand in deze onderwerpen niet meer, je verstand gebruikt jou en gaat volledig met jou aan de haal. Denken denken denken. Als je wakker wordt begint de vrachttrein van het denken te rijden en als je mazzel hebt stopt hij als je gaat slapen. Onrustig slapen, veel dromen betekent dat je ook in je slaap veel gedachten en indrukken aan het verwerken bent. Resultaat is dat je niet goed uitgerust wakker wordt.

Datgene waarmee jij jezelf in jouw situatie heel erg goed kunt helpen is met een aantal stappen. De eerste, hele belangrijke stap is bewustwording. Dat ben je nu aan het doen en dat kun je blijven doen door de dingen te lezen en te beluisteren waarvan je voelt dat ze goed bij je passen. Bewustwording is het je bewust worden van alle kennis, informatie en kracht die je in je hebt en dat alles losmaken in jezelf. Bewustwording is herkennen. Herkennen wat er al die tijd al in jou heeft gezeten.

Een tweede stap, of misschien wel de eerste in volgorde van belangrijkheid is niet meer zoveel energie stoppen in het nadenken.
Het vele nadenken wat je doet, en vooral over je relatie en de andere zaken in je leven die niet lekker lopen, is datgene wat jou veel ellende bezorgt. Veel nadenken, piekeren, je zorgen maken en analyseren is funest voor jouw geluk in alle onderwerpen van jouw leven.

Waarom is het constante nadenken zo funest voor jouw geluk?
Omdat nadenken ervoor zorgt dat je of in het verleden zit of in de toekomst en niet in het NU, de enige plek waar je echt geluk kunt hebben.
Als jij nadenkt over jouw relatie, zijn deze gedachten dan vaak positief of negatief? Als jouw relatie niet lekker loopt dan is de kans zeer groot dat verreweg de meeste gedachten negatief zijn en deze gedachten angst als eerste bron hebben. Wat kan er fout gaan, wanneer komt de klap, vul het zelf maar in.

Zoals ik al zei, als je niet kunt voelen met je zuivere gevoel wat je het beste kunt doen met een bepaalde situatie dan schiet je in het denken. Kun je het niet voelen, dan ga je denken.
Jouw verstand, jouw ego accepteert niet dat er geen antwoorden en uitwegen zijn en neemt de controle over als jij het zelf niet kunt voelen. Vaak is het ook zo dat jouw verstand het al helemaal heeft overgenomen in de onderwerpen waarin jij niet helemaal jezelf bent en de gedachten en verhaaltjes volautomatisch ineens weer in je hoofd komen. Ineens, op willekeurige momenten wordt er weer een verhaaltje in je hoofd gestart over je partner, over zijn ex, over de laatste ruzie, over zijn smsje, noem het maar op.

Er gebeurd iets (of niets) en er start weer een negatief verhaaltje wat jou dan heerlijk richting emotionele afgrond of een rothumeur sleept. Fait accompli.
Door deze negatieve gedachten, door deze negatieve energie trek jij weer nieuwe negatieve, onbewuste energie en dus situaties als een magneet naar jou toe.
De volautomatische, onbewuste, negatieve verhaaltjes in je hoofd trekken als een magneet nieuwe ellende naar jou toe en op deze manier blijf jij in hetzelfde cirkeltje van ellende ronddraaien. Soms is er natuurlijk even een opleving, maar de rode draad van jouw relatieverhaal is dalende.

Jij creëert constant jouw eigen werkelijkheid.

Het is nu misschien moeilijk te geloven, maar jij creëert constant jouw eigen werkelijkheid. Dat heb je eigenlijk altijd al gedaan, zonder dat je je daar bewust van bent geweest.
Dit is voor jou heel belangrijk omdat, wat je ook doet en veranderd in je leven, als jij jouw verstand niet aanpakt en gewoon zijn gang laat gaan zal er weinig veranderen, met of zonder mijn info en oefeningen. Als jij die zeer negatieve invloed op datgene wat jij in je leven aantrekt niet gaat aanpakken en beteugelen, dan zal er weinig veranderen.

Jij creëert dus je eigen leven. Om dit te begrijpen vertel ik je eerst even een stukje basisfilosofie zodat je de basis iets beter begrijpt.
Na het stukje basisfilosofie ga ik dan weer verder met het creëren van je eigen leven.

Een stukje basisfilosofie; Het Grotere Plaatje.

Ooit, heel lang geleden was jij deel van Het Grote Geheel. Je was toen nog geen individuele energie of ziel, nee, je was als energie nog deel van Het Grote Geheel.

Je was deel van Het Grote Geheel, van The Greater Intelligence en je had contact, verbondenheid met alle andere energie.
Er was compleetheid, totale rust, totale verbondenheid, je was zowel mannelijke als vrouwelijke energie. Kortom, het was daar 1 groot feestje.

Toen werd het tijd voor een individuele missie; Jij werd uit Het Grote Geheel gezet, je werd afgesplitst van HGG en je ging van compleetheid naar incompleetheid, je ging van volledige rust naar spanning, je ging van totale verbondenheid naar afgescheidenheid en individualiteit. Althans, dat dacht je.

Het moment van afsplitsing van HGG was een zeer traumatische ervaring en is voor de meeste zielen het grote basistrauma waar veel angsten en andere primaire emoties zijn gevormd. Voor bijna iedere ziel was dit moment van afsplitsing van Het Grote Geheel dus een zeer traumatisch moment.

Bijna iedere ziel ging op dat moment dat ze afgesplitst werden van Het Grote Geheel in de weerstand, en het is deze weerstand die je nu dagelijks terug kunt vinden in jezelf. Alle pijn die je ervaart is weerstand. Stress is weerstand hebben tegen, het anders willen hebben dan dat het is.

De realiteit, het leven is ZO maar je wilt het met je verstand en met je ego ANDERS. Je verstand wil constant weg van de realiteit, van wat het leven op dat moment brengt . De weerstand die je met je verstand hebt tegen de realiteit is jouw stress. Je verstand is ergens anders en je lichaam kan alleen maar hier en nu zijn en jij wordt dus uit elkaar getrokken.

Die allereerste weerstand die veel zielen hadden op het moment van afsplitsing is de basisweerstand voor alle emotionele pijn en ellende die je nu in je leven ervaart. Weerstand in plaats van volledige overgave. Je verstand en je ego denken dat als je je volledig overgeeft aan het leven, dat het dan absoluut niet goed komt en dat je niet kunt bereiken wat je wilt. Vanaf het moment dat je je volledig over gaat geven aan wat is, en vanuit deze rust neerzet wat je wilt, komt het allemaal goed en komen de dingen die je wilt moeiteloos naar je toe.

Eenzaamheid;

Vlak na het moment van afsplitsing van Het Grote Geheel voelde je je waarschijnlijk zeer eenzaam. Je had ineens niet meer contact met al die andere energie en dat was nogal traumatisch.

Het gevoel van eenzaamheid is het gevoel geen contact te hebben met anderen.
Je eenzaam voelen is in feite geen contact hebben, geen verbondenheid voelen met jezelf, met je bron. Toen je nog deel was van HGG had je volledig contact met alle andere energie. Ben je, nu als mens, helemaal jezelf, dan heb je verbondenheid met jezelf en kun je heel goed verbondenheid met anderen hebben.
Voel je je eenzaam dan betekent dit dus dat je geen goed contact met jezelf, met je eigen gevoel hebt. Als je jouw eenzaamheid wilt oplossen met de aanwezigheid van anderen, dus met de buitenwereld, dan zul je je, als die anderen weer weg zijn, wederom eenzaam voelen. Mensen ie het druk druk druk hebben en zichzelf en hun agenda tot de nek aan toe volboeken zijn vaak op de vlucht voor De Stilte, waar alle informatie en alle antwoorden klaarliggen. Veel mensen doen er echter alles aan om die antwoorden, confrontaties en pijn ten allen tijde te vermijden. Volboeken die agenda, als er maar geen stilte valt…

Herstel het contact met jezelf, wordt weer helemaal jezelf en dan zullen anderen weer naar jou toe komen. Heb jij contact met jezelf, met de stilte, met je bron, dan voelen anderen dat er iets bij jou te halen valt. Mensen die goed contact met zichzelf hebben, die helemaal zichzelf zijn, zijn zeer aantrekkelijk. Wil jij je opvullen met de aanwezigheid van een ander, voelen anderen dit en zul je alleen maar mensen naar je toe trekken die zich op hun beurt weer willen opvullen met jouw aanwezigheid. Geen echt contact, geen verbondenheid maar wederzijdse opvullen van beider leegte.

Voel je je eenzaam, is het laatste wat je wilt het allerbeste wat je op dat moment kunt doen; Voor jezelf gaan zitten en juist met je bewuste aandacht naar dat gevoel van eenzaamheid in je lichaam gaan. Over het algemeen is dat precies wat mensen ten alleen tijde zullen willen voorkomen.

Als jij graag een partner wilt omdat je je eenzaam voelt raadt ik je aan om eerst het contact met jezelf te herstellen, voordat je contact gaat zoeken met een man.
Wil je echte verbondenheid met een man, wat betekent dat je echte liefde met hem deelt, dan zul je eerst echte verbondenheid met jezelf moeten hebben. Anders wordt het een grote oppervlakkige opvulvoorstelling met veel ellende van dien. Wil je niet.

Jij creert constant jouw eigen werkelijkheid 2.

Je bent als energie ooit dus deel geweest van Het Grote Geheel, waar er compleetheid, volledige rust en verbondenheid heerste.
Ja, je bent afgesplitst van dat Grote Geheel om zelf een individuele ziel met een missie te zijn.
Echter is het wel zo, en daar zijn weinig mensen zich van bewust, dat jij nog steeds deel bent van dat Grote Geheel, van die onmeetbare kracht en intelligentie.
Jij bent nog steeds deel van dat Grote Geheel en jij hebt dus ook nog steeds die creërende kracht van Het Grote Geheel.

Het Grote Geheel, The Greater Intelligence, jouw bron, allemaal namen voor hetzelfde begrip. Jij bent daar een deeltje van en jij hebt die kracht dus in je.

Jij bent altijd een deel gebleven van Het Grote, Creërende Geheel.

Leef je onbewust, dan creëer je je leven op basis van die onbewuste energie. Leef je onbewust, dan creëer je jouw eigen leven vanuit al jouw beperkende emoties en gedachten. Je creëert vanuit onbewuste energie (lees ellende) en daarmee creëer je dezelfde, nieuwe ellende.

Word je je hiervan bewust en wordt je steeds bewuster door bewustwording ga je je leven bewust creëren. Je gaat je leven bewust creëren vanuit jouw bewuste energie en daarmee trek jij nieuwe bewuste energie naar je toe.
Bewuste energie is alle energie die jou helpt jezelf en gelukkig te zijn. Met jezelf en met anderen.

Tot nu toe heb je je (liefdes)leven dus onbewust gecreëerd en vanaf nu kun je door jouw bewustwording jouw leven bewust gaan creëren. Hoe doe je dat, bewust je leven creëeren? Dat kun je leren door naar het onderwerp “Het leren creëeren” te gaan in het menu van deze website, kan later dus ook.

Niet voor niets.

Het niet lekker lopen van je relatie is er niet voor niets. Het is er om datgene in jou los te maken wat er al heel lang in jou zat, zelfs voordat jij een relatie had met deze persoon. De pijn die wordt aangeraakt is deel van jouw pijnlichaam. Dit is de verzameling pijn die jouw ziel in al jouw levens heeft opgelopen. Jouw pijnlichaam kun je zien als een energieveld wat apart van jou is en soms of vaak actief wordt. Heb je een rotgevoel ergens over, dan is je pijnlichaam actief. Je pijnlichaam bestaat uit pijn, dus onzuivere, onbewuste energie. Jouw pijnlichaam wil constant gevoed en onderhouden worden met nieuwe onbewuste energie van dezelfde soort. Dit energieveld trekt als een magneet nieuwe pijnlijke situaties en mensen naar zich toe om zichzelf te voeden met nieuwe pijn. De situatie in jullie relatie haalt iets in jou naar boven, raakt iets aan en het is de bedoeling dat jij dit aandachtspunt de juiste aandacht geeft.

De juiste aandacht geven is niet veel nadenken, piekeren, je zorgen maken en analyseren over de omstandigheden in je relatie. Dat gaat je niet helpen. Als je dit doet dan activeer je alleen maar nog meer onbewuste energie, nog meer denken, nog meer pijn, nog meer onbewuste energie.

De juiste aandacht geven is jouw aandacht op de juiste manier richten. De juiste aandacht geven in jouw situatie is met je bewuste aandacht naar die plek in je lichaam gaan waar jij het rotgevoel voelt over jouw relatie.
Het beste wat je kunt doen in je relatie is bewuste energie in jezelf leren activeren en onbewuste energie in jezelf leren neutraliseren.
Bewuste energie is alle energie die jou helpt gelukkig, gezond, bewust en verbonden helpt zijn.
Onbewuste energie is alles wat ervoor zorgt dat jij ongezond, ongelukkig en nie-verbonden bent met jezelf.

Wat jij het beste kunt gebruiken is hele goede antwoorden, oplossingen en inzichten in wat jou bezighoudt. Ook al weet je niet helemaal waar de schoen wringt in jullie relatie en waardoor dit komt, toch kun jij heel veel inzicht uit jezelf halen. Je kunt zelfs de juiste antwoorden en inzichten krijgen zonder de vragen te stellen. Ga je erover nadenken redt je het niet. Nadenken zal je alleen maar een nog groter rotgevoel brengen.

Wat jou in deze situatie enorm zal kunnen helpen is in dit onderwerp weer helemaal jezelf te worden, en het contact en de verbondenheid met jezelf weer helemaal te herstellen.

Ben je nu, op dit moment in deze relatie helemaal jezelf? Nee, want als je helemaal jezelf zou zijn zou je precies voelen wat je op dit moment het beste kunt doen en als je al die tijd jezelf was gebleven dan was je relatie ook nooit zo gelopen. Belangrijk is dat je weer helemaal jezelf wordt. Hoe wordt je dan weer helemaal jezelf en vooral wanneer er een beladen relatie aan je hangt?

Je wilt graag antwoorden, antwoorden die al in jezelf liggen opgeslagen, klaar om losgemaakt te worden.

Alle antwoorden liggen in de stilte, alle antwoorden liggen in de stilte in jou.
Wat bedoel ik met de stilte in jou? De stilte in jou is datgene waarmee jij contact kunt maken als het stil is in jou. Het is stil in jou als je niet denkt, niet piekert, niet analyseert.
Nu zit je heel erg in je situatie en overzie je de situatie helemaal niet volledig. Je kijkt niet naar jullie relatie vanuit volledige rust. Je zit er helemaal in en het is chaos. Je ziet door de bomen het bos even niet meer.

De Stilte is wat ik in mijn filosofie noem “Het Grote Geheel” of “The Greater Intelligence”. Een onmeetbare kracht en intelligentie die contact heeft met alle energie en waarvan wij allemaal een deel zijn. Kom je bij de stilte in jou dan kom je bij deze bron, jouw bron, waarin alle antwoorden en oplossingen besloten liggen.

Als je nadenkt is er lawaai, als je VOELT in je lichaam is er stilte.
Als jij geconfronteerd wordt met de pijn en het rotgevoel van jullie relatie die niet lekker loopt, dan heb je daar een gevoel bij. Dat gevoel is waarschijnlijk een minder fijn gevoel en dat gevoel kun je ergens voelen in je lichaam. Je lichaam is de uiting van je ziel. Je ogen zijn de spiegel van je ziel, je lichaam de uiting ervan. Je lichaam is jouw energieveld. Daar in jouw lichaam waar jij dat gevoel kunt voelen, daar zit de weerstand in je energieveld, daar zit de weerstand in je ziel.

Daar waar de weerstand zit in je ziel daar zit het aandachtspunt in de ontwikkeling van jouw ziel. Jouw aandachtspunt vraagt om jou aandacht, jouw bewuste aandacht. Het is de bedoeling dat jij jouw bewuste aandacht geeft aan dit aandachtspunt, aan dit gevoel in je lichaam. Het is de bedoeling dat je je ontwikkelt. Loop je ergens tegen aan wat pijn doet en waar je niet omheen kunt, dan is dat een teken om je te gaan ontwikkelen.
Jij kunt de juiste aandacht geven aan jouw relatieprobleem door jouw bewuste aandacht te richten op die plek in je lichaam waar jij het gevoel voelt wat losgemaakt wordt door jouw minder goed lopende relatie. Hierbij help ik je in mijn geleide oefeningen.

De pijn die jij voelt van jullie relatie die niet lekker loopt is er dus om jou te wijzen op weerstand/ pijn in jouw ziel, in jouw energieveld.
Jouw buitenwereld laat jou zien wat jij in je binnenwereld hebt. Jouw buitenwereld is een spiegel voor jouw binnenwereld.
Heel jij de weerstand op die plek in je lichaam en dus in je ziel dan verandert jouw relatie ook ten goede. Verander jij jouw binnenwereld dan verandert de buitenwereld met je mee. Dat is de magie van bewustwording en van het werken aan jezelf.

Een stukje basisfilosofie:

Ik ga je nu een stukje basisfilosofie geven om het grotere plaatje te kunnen zien van waarom jij tegen jouw relatieprobleem en tegen jouw pijn aanloopt. Deze basisfilosofie zal jou beter doen begrijpen dat de dingen die pijn doen en jou een rotgevoel geven, een belangrijke en zeer waardevolle functie hebben. Het is informatie die jou kan helpen nog meer jezelf te worden.

Ik ga je nu de basis vertellen van mijn filosofie. Dit is Het Grotere Plaatje van waarom wij tegen dingen aanlopen in ons leven waar wij een rotgevoel van krijgen, in jouw geval dus een minder goed lopende relatie. In de andere onderwerpen op deze site staat dit verhaal ook, maar dan weer van een andere kant benaderd, vanuit een ander onderwerp wat je bezig kan houden. Ik raad je aan om de andere theorie ook te lezen en de andere geleide oefeningen ook te doen, al is het niet direct jouw onderwerp, dan wordt het plaatje toch nog duidelijker .

Schrik niet, we gaan even heel ver terug in de tijd…

Ooit, heel lang geleden was jij als energie nog deel van HGG. Je was nog geen mens, je was nog geen ziel, je was toen als energie nog deel van Het Grote Geheel. Dit noem ik ook wel The Greater Intelligence of jouw bron. Toen je deel was  van HGG had je contact met alles en iedereen. In Het Grote Geheel was er compleetheid, volledige innerlijke rust en verbondenheid met alle andere energie. In HGG had je contact met alles, met alle andere energie.
Je was zowel vrouwelijke als mannelijke energie en hierin was er perfecte balans.

In het Grote Geheel was er volledige verbondenheid.

Toen werd het tijd voor een individuele missie en werd je als energie afgesplitst van HGG.  Je werd eruit gezet en je ging van compleetheid naar incompleetheid, je ging van volledige innerlijke rust naar spanning en je ging van totale verbondenheid naar afgescheidenheid en individualiteit. Het moment dat je afgesplitst werd van Het Grote Geheel was redelijk traumatisch.

Nu ben je individuele energie ofwel een individuele ziel met een lichaam.  Vanaf het moment dat je individuele ziel werd en geen deel meer was van HGG  heb je toch altijd de mogelijkheid gehad om contact te hebben met Je Bron, met HGG.  Als individuele ziel blijft er als het ware altijd een verbinding  met je bron openstaan. Je kunt dit zien als een hele goede telefoonlijn met je bron. Nu kun je dus ook gewoon goed contact hebben met je bron. Contact hebben met je bron, met HGG heb je door je aandacht naar binnen te richten. Je richt je aandacht naar binnen door je aandacht op je gevoel in je lichaam te richten. Richt je je aandacht echter niet op je binnenwereld, dus op je gevoel maar vooral op de buitenwereld, dan verlies je langzaam maar zeker het contact met jezelf. Des te meer jij je richt op je buitenwereld, des te slechter het contact met jezelf, met je bron. Des te meer jij je richt op de buitenwereld, des te slechter het contact met jezelf en des te minder jij jezelf blijft.

Je ziel heeft aandachtspunten waaraan gewerkt moet worden. Deze aandachtspunten zijn de dingen waarin de verbondenheid met jezelf verstoord is. In jouw ziel is er mbt deze aandachtspunten weerstand in plaats van verbondenheid. Deze weerstand, deze niet-verbondenheid ervaar jij als pijnlijke dingen in je leven waar je niet omheen kunt.

Is er emotionele pijn, doet iets emotioneel pijn in je leven, ben je geneigd om daar van weg te gaan en die gevoelens te ontvluchten. Je verstand, je ego willen het liefste weg bij deze pijnlijke zaken. Dit terwijl het juist de bedoeling is dat deze pijnlijke zaken, jouw aandachtspunten jou wijzen op datgene in jou wat aandacht wil. Het is dus bijna normaal dat wij wegvluchten van onze aandachtspunten.

We vluchten weg van onze aandachtspunten en we vluchten weg van onze binnenwereld, waar ons gevoel zit. We vluchten weg van ons gevoel en we vluchten vooral in afleiding. Veel werken, je agenda volboeken, je kunt vluchten door je volledig te focussen op je kinderen, door vele manieren.

Mensen vluchten dus weg van hun pijn, van hun gevoel en vluchten dus weg van hun eigen lichaam. Wil je echt verandering in je leven dan moet je juist in je lichaam zijn om aan het werk te gaan.  De verbondenheid zit in jezelf, in je lichaam en niet in het denken en in je verstand. Je hebt een prachtig huis en je bent alleen heen en weer aan het rennen op zolder.

Nadenken, piekeren, je zorgen maken en analyseren over jouw relatie zorgt ervoor dat je steeds verder weg gaat bij je bron en maakt de VERBONDENHEID van jou met je bron, met Het Grote Geheel steeds slechter.

De uiteindelijke missie van jouw ziel is om de VERBONDENHEID van jou met jezelf, met je bron, met Het Grote Geheel, met The Greater Intelligence weer helemaal te herstellen.

De dingen waarin jij helemaal al jezelf bent in het leven zijn de dingen die jou volledig moeiteloos afgaan en waarbij jij geen tiende van een seconde hoeft na te denken over hoe jij je dingen hierin doet. Als het gaat om de onderwerpen waarin jij al helemaal jezelf bent zit er geen weerstand meer in jouw ziel.

Situaties in jouw leven die emotioneel pijn doen en jou een rotgevoel geven zijn de dingen die jou laten zien waar in jouw ziel er nog weerstand zit in jou, waar de verbondenheid met jezelf slecht is zodat je jouw aandacht kan geven aan die aandachtspunten.
Jouw relatie die minder lekker loopt raakt pijn in jou aan, laat jou voelen waar jouw weerstand in jou zit. Geef deze weerstand, dit aandachtspunt de juiste bewuste aandacht, dan zal je jouw relatiesores kunnen gebruiken om je liefdesleven beter te maken dan dat het ooit is geweest.

Het lijkt dus alsof je levenskwaliteit erop achteruit gaat door jouw minder lopende relatie. Feit is echter dat jou een kans geboden wordt om je weer verder te ontwikkelen. Pijn is dus fijn, je moet alleen leren zien hoe je je pijn kan gebruiken om het heel goed te krijgen. Je hebt sores in je relatie en er wordt jou hiermee een kans geboden om de VERBONDENHEID met jezelf, met jouw bron weer voor een deel te herstellen.

De verbondenheid met jezelf herstel je niet door nog meer nadenken en door in hetzelfde cirkeltje van rotgevoelens en beperkende gedachten te blijven hangen. Dan zal er niets veranderen.
De verbondenheid met jezelf herstel je door je bewuste aandacht te gaan richten op jezelf, op je eigen lichaam. Het verstand kan hier weinig mee omdat je verstand helemaal niet in je lichaam wil zijn maar in de buitenwereld.
Je verstand is gericht op de buitenwereld en de onbewuste energie in jou wil zich ook voeden met dingen uit de buitenwereld. Onbewust blijven leven is blijven slapen, blijven meelopen met de massa, blijven voldoen aan wat je omgeving van je verwacht, blijven gaan voor emotionele zekerheid.
Onbewust blijven leven is hetzelfde blijven reageren op jouw omgeving.
Om echte verandering te bewerkstelligen is het tijd om bewuster te gaan leven. Bewust leven is wakker worden en wakker zijn. Bewust leven is voelen in je lichaam. Bewust leven is leven in het NU.

Het verleden, de toekomst en het NU.

Zit je in je hoofd, ben je aan het denken en piekeren dan ben je altijd gericht op het verleden of op de toekomst. Zit je met je aandacht in je lichaam, dan ben je in het NU. JJe lichaam kan en wil alleen maar in het NU zijn. Alleen met je gedachten kun je in het verleden of in de toekomst zijn.
Je bent altijd bang voor iets wat er in de toekomst zou kunnen gaan gebeuren, je maakt je altijd zorgen over iets wat ook in de toekomst zou kunnen gaan gebeuren als…
Verdriet heb je bijna altijd over wat er gebeurd is en ook boosheid heb je over iets wat verleden tijd is.
In de toekomst kun je niets veranderen, noch in het verleden. De enige plek waar jij aan jezelf kunt werken, de enige plek waar jij aan kunt werken is in het NU en is in je eigen lichaam.

De plek waar jij jouw problemen kunt oplossen en waar jij jouw kracht kunt activeren is in je lichaam. In jouw lichaam ligt jouw verbondenheid met je ziel en met je bron.

Hoe kun jij jouw aandachtspunten NU aanpakken.

Het belangrijkste voor jou is bewustwording. Bewustwording is wakker worden. Bewustworden is herkennen. Je herkent jezelf in wat je leest, hoort en ziet. Bewustworden is losmaken. Door tegen de juiste informatie, boeken, oefeningen, mensen aan te lopen wordt er bewuste energie in jou losgemaakt.

Wat je nu aan het doen bent is bewustwording. Je leest deze tekst en de energie achter de woorden van deze tekst maakt energie in jou los. Onbewuste nergie en bewuste energie. Bewustwording is uiteindelijk stap voor stap de verbondenheid met jezelf en met je bron herstellen.

Wat heb je nodig voor bewustwording?

Graag genoeg willen en niet te hard zoeken. Als jij graag wilt dan zal de juiste informatie jou vinden. Ga je heel erg hard zoeken dan zul je zoeken en zul je niet vinden. Ga je te hard zoeken zul je de rust en de stilte in jezelf niet vinden en alle antwoorden liggen in die stilte.

Hoe kun je ervoor zorgen dat vanaf nu de juiste informatie jou vindt?

Door te creëren dat de juiste informatie jou vind. In het menu-onderwerp leren creëren op de home page kun je leren hoe je dit kunt creëren.
De volgende zin uitspreken zal het voor je doen:

“Ik creëer dat de juiste informatie en energie die mij helpt bewust te worden moeiteloos en op een voor mij aangename manier op mijn pad komt. Ik creëer dat ik bewust genoeg ben om te herkennen wat goed voor mij is”

Mijn geleide oefeningen.

Jij kunt met behulp van mijn geleide oefeningen de aandachtspunten in jouw liefdesleven, de aandachtspunten in jouw relatieleven aanpakken. In mijn geleide oefening begeleid ik jou met mijn stem en laat ik jou voelen wat het is om jouw bewuste aandacht te gebruiken om jezelf te helen, om de aandachtspunten in jezelf aan te pakken.

Met mijn geleide oefeningen laat ik jou voelen wat het is om de juiste bewuste aandacht te geven aan jouw relatieproblemen door jouw aandacht te richten op je eigen lichaam. Je gaat in je eigen lichaam voelen waar, op welke plekken in je lichaam er nog weerstand zit in de ontwikkeling van jouw ziel en je gaat die ontwikkeling van jouw ziel helpen door je mee te laten nemen met mijn stem.

Op deze manier wordt je minder snel afgeleid en leer je hoe je je aandacht op je eigen lichaam kunt richten.

Voorts raad ik je aan ook de theorie en de geleide oefeningen van de andere onderwerpen te lezen en te beluisteren. Het wijst allemaal naar hetzelfde, naar hoe je je verbondenheid met jezelf kunt herstellen maar het is steeds vanuit een andere hoek verteld. De aanwijzingen zijn iedere keer iets anders en kunnen jou iedere keer weer helpen.

Het herstellen van jouw verbondenheid met jezelf gaat stap voor stap. Daarom is het goed om dezelfde teksten vaker te lezen, als je voelt dat dit goed voor jou is.

Jij zult, door aan jezelf te werken, je relatie kunnen verbeteren. Niet over nadenken, voelen! Voel of dit voor jou klopt.

Ik wens je veel succes met het werken aan jezelf.

[/show_if]