Je ongelukkig voelen, een rotgevoel hebben

Probleem: Je voelt je ongelukkig. Het is net alsof je op een plek bent waar je niet thuishoort. Je voelt je niet goed in het leven wat je nu hebt. Je doet niet wat je wilt doen. Je kunt het verdriet in je hele lichaam voelen en het ongelukkige gevoel wat je in je hebt trekt zwaar aan je. Je bent niet blij. Het is alsof je in je leven de verkeerde bus hebt genomen en diep van binnen wist je dit wel maar ben je toch blijven zitten.

En de bus gaat verder en verder de verkeerde kant uit. Je doet het maar je wilt het eigenlijk helemaal niet.

Het kan zijn dat je weet wat je tegenstaat in je leven. Het kan ook zijn dat je je gewoon diep ongelukkig voelt en dat je niet weet waar dit vandaan komt en waar je moet beginnen. Je kijkt achterom en je hoopt dat iets of iemand jou kan helpen want je vind het zwaar om het alleen te doen.

Hoe kan het ook: De bus keert uit zichzelf om en begint terug te rijden in de richting waar jij eigenlijk naartoe wilde. Het lijkt wel alsof hij sneller en soepeler rijdt en jij lekkerder zit. Je voelt je nu blij van binnen dat je steeds dichterbij de bestemming komt waar jij je thuis voelt. Des te dichterbij jouw bus bij huis komt des te meer jouw lichaam zich thuis voelt. Waarom heb je jezelf steeds een verhaal verteld waarvan je wist dat het niet klopte? Waarom was je verlamd? Waarom ben je niet eerder de kant op gegaan waarvan je nu voelt dat deze goed voor je is? Was het nodig om eerst te voelen wat je niet wilde?

Ongetwijfeld. De eerste stap in de goede richting kwam uit het niets en had je nodig. Je hebt nu een tweede kans gekregen en je gaat vanaf nu alleen nog maar de kant op die jij op wilt gaan, wat er ook gebeurd.

Waarom is het nog niet zo: Het is heel moeilijk om meteen duidelijk op te merken wanneer je de verkeerde bus neemt of wanneer je langzaam de verkeerde richting uit gaat. Soms neemt het leven, de drukte en de sleur je gewoon mee. Je bent even te verdoofd om te zien en vooral te voelen dat je een richting uit gaat die niet bij je past. Veel nadenken, weinig voelen.  Je bent maar meegegaan in je eigen verhaal en je bent je rol blijven spelen.  Je verwacht dingen van jezelf en anderen misschien ook. “Het is nu eenmaal even zo”  Je bent terecht gekomen op een plek in  de wereld waar je je helemaal niet thuis voelt omdat je hier niet jezelf kunt zijn. Wrong place, wrong time. Althans, dat lijkt zo, maar hierover later meer. Vaak kun je je situatie niet meteen veranderen en zijn er dingen die lopen, mensen waar je afhankelijk van bent en beslissingen waar je huizenhoog tegen aan kijkt.

Wat is er nodig:  Wat er nodig is, is een keerpunt. Stoppen met herhalen wat je niet wilt. Stoppen met verdoofd  zijn. Contact hebben met je lichaam en met je eigen gevoel. Een ongelukkig gevoel hebben betekent dat je lichaam en je zuivere gevoel zich ongelukkig voelen in de huidige situatie.  Je lichaam en je gevoel voelen zich niet op hun plek. Je ziel wil verder maar kan dit niet op deze manier. Ongelukkig zijn is pijn lijden en pijn is een stimulans om wakker te worden en aan de slag te gaan. Het wordt dus tijd om aan de slag te gaan. De ongelukkige periode waar je nu in zit is er niet voor niets. Iedereen leert, iedereen loopt tegen zijn of haar pijn en weerstand in het leven. Tegenslagen hebben en fouten maken is deel van waarom jij leeft. Vaak moet je eerst ervaren hoe je het niet wilt voordat je echt weet hoe je het dan wel wilt. Voor echte verandering moeten mensen vaak de bodem van hun ellende bereikt hebben. Als jij echt wilt kun jij beslissen dat je de bodem bereikt hebt en dat mijn informatie jouw keerpunt zal worden voor een veel betere periode. Niets is onmogelijk. De magic kan ook voor jou gaan werken, als je dit zelf maar wilt.  Je hebt nieuwe informatie, nieuwe energie en een begin nodig.  Ook kun je wel wat geluk en hulp van buitenaf gebruiken. Het is er allemaal, als je zelf maar graag genoeg wilt.

Wat kan ik voor jou betekenen:  Het vuurtje moet in jou ontbranden.  Wat je kunt gebruiken is een opening, een begin waarmee je stap voor stap zelf iets kunt gaan doen. Anderen gaan het namelijk niet voor je doen, dat weet je.  Je moet op een of andere manier de kracht gaan aanspreken die je in jezelf hebt maar die er nog niet uit is gekomen. De kracht die jij in jezelf hebt, jouw bewuste, zuivere energie heeft ervoor gezorgd dat jij deze site en deze tekst hebt gevonden. Dit was de eerste stap die jouw diepe gevoel heeft geregeld omdat jij er nu klaar voor bent. Klaar voor meer, klaar voor beter. Het moet gaan meezitten, het idee hebben dat het leven mee gaat werken. Weer voelen en om je heen zien dat het allemaal wel kan. Zonder trekken en duwen, zonder moeilijk doen en zware energie om je heen. Licht, luchtig, plezier, leuke mensen, power.

Nu ben je aanwezig, that’s it.  Je wilt meer dan aanwezig zijn, je wilt leven, je wilt er zijn en genieten.

Ik help mensen hun tegenslagen, hindernissen, pijn, rotgevoelens, stress, spanning, onrust en beperkende emoties uit te leggen en voorbij te gaan.  Niets is toeval, vooral de grotere, emotioneel ingrijpende dingen in het leven zijn geen toeval. Ik laat mensen zien en begrijpen waarom ze ergens tegen aan lopen en hoe ze dit kunnen gebruiken om er beter van te worden.

Je kunt uit het dal klimmen en weer gaan leven, echt leven. Ik heb  19 pagina’s uitgebreide theorie en een audio oefening voor jouw onderwerp gemaakt.  Herken je je in mijn site, in wat ik schrijf en zegt je gevoel genoeg, dan zullen mijn theorie en mijn audio oefeningen voor de verschillende onderwerpen jou ook aanspreken en zul je hier iets aan hebben. Als je het juiste tegenkomt en het licht springt op groen, dan moet je  gas geven en gaan. Te lang wachten betekent weer rood. Bewustwording en inzicht krijgen in hoe het wel werkt zal voor jou de oplossing brengen. Voelt het goed, wordt dan lid en ga aan de slag. Lekker achterover leunen terwijl je naar mijn theorie en geleide oefeningen luistert.

Wat je ook doet, doe iets en blijf niet slechts “aanwezig”, dat is zonde van je tijd.

Voelt het goed? Herken je in jezelf wat ik schrijf?

Je kunt je nu aanmelden om verder te gaan met mijn theorie, mijn methode en mijn geleide oefeningen.

Klik hier om je te registreren.

 

[show_if has_one=”Member 1″]

Waarom ben je ongelukkig? Je leeft in je verstand, in de buitenwereld en in de toekomst. Hier vind je nooit geluk, alleen pijn. Je leeft overal, behalve in je lichaam en echt geluk kun je alleen voelen in je eigen lichaam.

Ik heb het hier niet over de inhoud van jouw geluk, ik heb het niet over jouw verhaal en jouw huidige ongelukkige omstandigheden. Ik heb het over en ga het met je hebben over de achterliggende oorzaak van jouw ongelukkig voelen. Ik ga met je werken aan de bron van het je ongelukkig voelen. Jouw omstandigheden in je leven nu zijn slechts de gevolgen in jouw buitenwereld van hoe je je voelt in jouw binnenwereld. De drie eerste zinnetjes vatten alles samen.
In de theorie hieronder ga ik je hopelijk meer vertellen over jezelf en hoe jij terecht bent gekomen in je ongelukkige gevoel en in je ongelukkige periode.

Het is niet belangrijk dat je datgene wat ik schrijf of vertel meteen helemaal begrijpt met je verstand. Het is fijn om de woorden te herkennen maar wat veel belangrijker is, is de energie die met de woorden meekomt. De woorden wijzen slechts in de richting die voor jou het beste is. Ik leer jou niets nieuws, ik maak alleen los wat je in je al in je hebt. Alle kracht en informatie die jij nodig hebt om helemaal blij en gelukkig te zijn heb je al in je. Het enige wat mijn informatie voor jou doet is je helpen die kracht en energie los te maken die er al in zit. En er zit heel veel. Lees, luister en voel in je lichaam. Niet denken. Je hebt genoeg nagedacht.

Sommige uitspraken en begrippen zal ik vaak herhalen. Iedere keer als je hetzelfde leest of hoort, zal het weer iets losmaken.

Wat ik je ga vertellen zijn de redenen waarom jij al te lang ongelukkig bent.
Het gaat niet over jouw omstandigheden maar over waarom jij er in blijft hangen. Word je je bewust waarom jij  in je ongeluk blijft hangen, kun je er makkelijker uitkomen. Dit eerste deel gaat om bewustwording en inzicht in jezelf en hoe het werkt.

Je hebt gekozen voor verandering.
Op de site staat het verhaal van de bus die in de verkeerde richting reed. Ongelukkig zijn is alsof je in een bus zit en ondanks dat je weet en voelt dat je de verkeerde richting op gaat, voel je je verdoofd en blijf je toch zitten. De bus is omgekeerd en rijdt nu in de juiste richting. Je dacht dat hij vanzelf omgekeerd was maar dat heb je zelf gedaan. Waarschijnlijk is dit de eerste bewuste stap geweest die je in een lange tijd hebt gemaakt; Jij hebt bewust gekozen om lid te worden van mijn site en te beginnen met weer te gaan leven. Je bent er klaar mee en je bent klaar om deze stap te nemen.

Mijn theorie, mijn methode en mijn geleide oefeningen kunnen een deel zijn van datgene wat je nodig hebt om verder te komen.

Jouw omstandigheden halen de pijn omhoog. 
Je voelt je ongelukkig en deze pijn is er niet voor niets. Het leven komt zoals het komt en deze periode van ongeluk is ook niet voor niets in jouw leven gekomen.
Ieder mens, hoe ogenschijnlijk succesvol en blij dan ook, heeft weerstand en pijn in zich. Al die mensen lopen op een bepaald moment in hun leven tegen die weerstand aan en de pijn komt naar boven. Iedereen komt zijn of haar weerstand en pijn op zijn eigen manier tegen en wordt geraakt in zijn of haar zwakke plekken. Jouw pijn wordt omhoog gehaald door het je ongelukkig voelen. De omstandigheden waarin jij je nu ongelukkig voelt triggeren bij jou de pijn en het rotgevoel wat je hebt.

De omstandigheden die je tegenkomt zijn perfect geregisseerd en perfect getimed. Perfect geregisseerd en perfect getimed om jou maximaal te raken en jou zo efficiënt mogelijk te laten voelen waar jouw aandachtspunten (pijn en dus weerstand) zitten. Tegenslagen zijn betekenisloos zonder het rotgevoel of de pijn die erbij hoort. Ongelukkig zijn is niets zonder het ongelukkige gevoel wat je erbij hebt. Angst zonder de vrees voor de pijn als bijbehorend gevolg is geen angst. Je bent altijd bang voor iets, je maakt je altijd zorgen om iets omdat het pijn kan gaan doen. Pijn is weerstand. De Chinese geneeskunde stelt dat fysieke pijn komt door het niet goed doorstromen van je bloed door je aderen of door het niet goed doorstromen van Chi (levensenergie) door je meridianen (riviertjes van energie die door je hele lichaam stromen).

Ik stel dat emotionele pijn het niet goed doorstromen van energie door je energieveld of ziel is. Je ontwikkeling stagneert, je ontwikkeling stroomt niet goed door en dus krijg je emotionele pijn of een rotgevoel. De pijn die je voelt is de weerstand die er zit in jouw ontwikkeling.

Je ongelukkig voelen, je rot voelen zegt het al; Het gevoel wat je in je lichaam hebt is rot. Je lichaam en je ziel voelen zich rot in het leven wat je nu hebt. Je hebt weerstand tegen hoe het nu is en dat heb je al een tijdje. Een rotgevoel over iets hebben en emotionele pijn voelen is altijd weerstand. Je voelt de weerstand.  Pijn is weerstand. Je voelt je niet thuis in het leven wat je nu hebt en je gaat met je hakken in het zand. Wie gaat met zijn hakken in het zand? Jouw zuivere gevoel. Jouw zuivere gevoel wat gedurende jouw ongelukkige periode langzaam maar zeker ondergesneeuwd is. Constante weerstand, constant vechten tegen hoe het is in jouw leven. Natuurlijk zeg ik hiermee niet dat je moet berusten in hoe het nu is. Echter is het niet genoeg om alleen maar met je hakken in het zand te gaan en weerstand te hebben tegen hoe het nu is. De weerstand, het rotgevoel wat je voelt is er om jou wakker te maken, om jou bewust te maken dat er iets niet goed gaat.  Luister je niet omdat je te lui bent, je geen energie hebt, geen uitweg ziet of gewoon vlucht dan wordt dat rotgevoel steeds groter.

Bewuste en onbewuste energie.
Leef jij onbewust en leef jij voornamelijk op je verstand en niet op je gevoel dan trek je onbewuste energie aan en onbewuste energie zorgt voor ongezondheid, angst, zorgen, frustratie, boosheid, ongeluk en ga zo maar door. Bewust leven is goed contact met je lichaam en met je zuivere gevoel hebben. Bewust leven is jezelf zijn en kunnen luisteren naar je intuïtie. Bewust leven is bewust kiezen voor een richting in je leven. Onbewust leven is meegaan met de rest, je laten leiden door je beperkende emoties, je laten leiden door je ego. Onbewust leven is te veel nadenken, piekeren, je zorgen maken, veel stress en spanning in je lichaam voelen. Onbewust leven is leven op de automatische piloot.

Er is bewuste energie en onbewuste energie. Samenvattend kun je zeggen dat onbewuste energie je alleen maar ongelukkiger maakt en bewuste energie het geluk en het goede gevoel in je losmaakt.
Als je met mijn site en methode aan de gang gaat dan zal het verschil gaan worden dat je bewuster gaat leven, dat je meer inzicht in jezelf zult gaan krijgen en in hoe het werkt. Je zult minder nadenken, meer rust in je hoofd krijgen, beter contact met je lichaam hebben en gezonder willen gaan leven.
Uiteindelijk zul je zelf alles moeten doen. Je krijgt theorie aangereikt en geleide oefeningen waarmee je aan de slag kunt. Je moet het zelf toepassen. Ik leer jou niets nieuws, ik kan alleen iets in jou losmaken wat er al zit. En het zit er, een heleboel.

Onbewust leven en bewust leven.
Zoals ik al zei is de kans groot dat je gedurende de tijd dat je je ongelukkig voelde, onbewust hebt geleefd. Veel van mijn filosofie en methode gaan om bewuste energie vs onbewuste energie. Uitleg en inzicht hierover zal je helpen bewuster te worden en te begrijpen waarom jij hebt geleefd zoals je hebt geleefd. Als je het ziet en begrijpt zul je gemakkelijker uit je dal kunnen klimmen en de volgende keer sneller herkennen wanneer je weer de verkeerde richting op dreigt te gaan.
Onbewust leven is leven op de automatische piloot. Er zit in jou een automatische piloot die gedurende jouw ongelukkige periode nogal de scepter heeft gezwaaid. Jouw automatische piloot zorgde ervoor dat je in een cirkeltje bleef ronddraaien, dat je de weg van de minste weerstand koos en dat je in de verkeerde bus bleef zitten, ondanks dat je wist dat je de verkeerde richting op ging. De automatische piloot maakte je ook lui en verdoofd. Laat jij jezelf jouw leven lang op deze automatische piloot staan, dan wordt zelf sturen lastiger naarmate de tijd verstrijkt. Een baan, een hypotheek, vaste lasten, een partner, kinderen, allemaal factoren die jou het gevoel kunnen geven dat er no way out is.

Alles is mogelijk en er is altijd een oplossing. Wachten tot de wereld veranderd helpt niet. De wereld triggert jou juist om zelf aan de slag te gaan. Verander jezelf en de wereld verandert met je mee. Je houdt dit voor onmogelijk maar het is een absolute waarheid. Jouw buitenwereld laat jou zien wat je in je binnenwereld hebt en fungeert als spiegel voor jou. Als jij van binnen ongelukkig bent word je waarschijnlijk ook niet vrolijk van jouw buitenwereld. Als de buitenwereld jou inderdaad laat zien wat jij in je binnenwereld hebt, dan werkt dit ook omgekeerd. Werk aan je binnenwereld en de buitenwereld zal je ook belonen voor dit werken aan jezelf. Dat is de magie van echte persoonlijke ontwikkeling. Verander jezelf en jouw wereld verandert met je mee.

Je goed voelen komt van binnen uit, niet van buitenaf. Je verstand en je ego denken dat je geluk in de buitenwereld kunt halen. Dit is dan ook de reden dat des te ongelukkiger je bent, je de leegte van het ongeluk steeds meer zal willen opvullen met iets buiten jezelf. Geld, status, schoenen, kleding, hebbedingetjes, aandacht van anderen, bevestiging van anderen, gezien worden, complimentjes, schouderklopjes, troostvoedsel, films, televisie, noem het maar op.  Mensen proberen de leegtes die ze in zichzelf hebben op te vullen met dingen buiten zichzelf. Onbewuste energie is onzuivere energie en omdat het onzuivere energie is moet het constant onderhouden en gevoed worden met nieuwe onbewuste energie.

Bewust leven is aanwezig zijn, in het nu zijn. Onbewust leven is dagdromen, in je hoofd zitten, plannen hebben maar niets doen, ontevreden zijn met wat je nu hebt, constant in de toekomst zitten en het gevoel hebben constant onderweg te zijn. In de toekomst wordt het allemaal beter. Dat is het verhaaltje wat je verstand en je ego je vertellen. Zoals het nu is, is het niet goed genoeg, als ik dit en dit bereik, dan wordt alles beter. Je verstand wil altijd meer. Je automatische piloot wordt dan ook door je verstand en door je onderbewustzijn aangestuurd. Eigenlijk is je verstand je automatische piloot. Je automatische piloot wil ook nooit stilstaan. Een automatische piloot wil namelijk doorvliegen. Naar het volgende. Moet een automatische piloot stilstaan, heeft hij geen functie en dat wil hij niet. Kun je niet stilstaan, geniet je nooit van het moment en geniet je dus niet meer.

Jouw onderbewustzijn. 
Ik leg je uit wat onbewust leven betekent, omdat de kans groot is dat jij gedurende je ongelukkige periode onbewust hebt geleefd. Als je onbewust leeft, word je bestuurd door je onderbewustzijn. Als je jezelf vergelijkt met een computer dan is je onderbewustzijn je emotionele software. Aan alle zintuiglijke ervaringen die je ooit in je leven hebt meegemaakt zitten emoties vastgeplakt. Des te ingrijpender de zintuiglijke indrukken zijn die jij hebt meegemaakt in je leven, des te zwaarder deze zintuiglijke indrukken “beladen” zijn met emoties. Je onderbewustzijn wordt geprogrammeerd vanaf het moment dat je in de buik van je moeder zit. Je ziet, hoort, voelt, ruikt, proeft iets (de 5 zintuiglijke indrukken) en des te meer indruk deze ervaring op je maakte, des te zwaarder deze zintuiglijke indruk beladen is met bijvoorbeeld angst, boosheid of een andere emotie. Deze emotionele software staat op de harde schijf van je computer en wordt geactiveerd zodra je iets meemaakt wat lijkt op een vroegere ervaring. Je ziet, hoort, ruikt, proeft of voelt iets wat lijkt op iets wat je al eens mee hebt gemaakt toen je 0, 2, 4 of 8 jaar oud was en dezelfde, bijbehorende, toen geprogrammeerde emotie komt omhoog.

Zintuiglijke indruk + emotie = programmeermoment onderbewustzijn.

Als je onbewust leeft zul je altijd blijven reageren met dezelfde emoties als dat je ooit hebt gereageerd, toen je klein was. Leef je onbewust dan wordt je bijna volledig bestuurd door je onderbewustzijn.

Een zeer groot gedeelte van je programmering is gedaan toen je heel jong was, tussen het moment dat je in je moeders buik zat en je 5e jaar. De indrukken waren groot, je was redelijk afhankelijk van anderen zoals je vader en moeder, en je was nog zuiver genoeg om gevoelens en energie van andere mensen duidelijk op te pikken en te voelen. Jonge kinderen weten vaak alles over hun ouders en de verborgen gevoelens en emoties die de ouders hebben. De energie die met die gevoelens gepaard gaat voelen die kinderen ook heel duidelijk en die energie, die gevoelens slaan ze ook op bij bepaalde gebeurtenissen. De energie van degenen om hen heen dendert bij ze naar binnen en slaan ze op in hun onderbewustzijn.

Had je een moeder of vader of iemand anders in je nabije omgeving die zeer veel onbewuste energie in zich had, dan is de kans groot dat jij dit als klein kind opgepikt hebt en niet wist wat je met al die gevoelens en indrukken moest doen. Je kon ook niet je koffers pakken en een paar dagen in een hotel gaan zitten, want je mocht met je kinderwagen de snelweg niet op en je had nog geen creditcard.
Heb jij nu een of meerdere collega’s, een partner, vriendinnen of kinderen die zeer onbewust leven dan kan dat een flinke invloed op jou hebben.
Des te beter jij op je gevoel zit, de te eerder jij bij dit soort mensen weggaat. Echter als je diep ongelukkig bent en verdoofd leeft en maar meedoet, dan zul je dat minder snel voelen. Niet gevreesd, naarmate je bewuster gaat leven zul je dit voelen indien jij hiervoor gevoelig bent.

Je onderbewustzijn neemt onlogische maar emotioneel veilige beslissingen. Beslissingen die gebaseerd zijn op ervaringen die je heel lang geleden hebt gehad en hebt opgeslagen op jouw harde schijf. Hierdoor ben je beperkt tot reacties die hetzelfde zullen zijn als oude reacties toen je heel klein was. Nieuwe uitdagingen, oude reacties. Nieuwe situaties, dezelfde, oude reacties.  Je bent je niet bewust van je onbewuste gedrag. Wat je wel kunt hebben is dat je achteraf denkt; “Waarom doe ik dit toch steeds?”
Je beperkt je mogelijkheden en kansen tot je bestaande programmering. Blijft jouw programmering en jouw emotionele software hetzelfde, dan zal jouw computer altijd hetzelfde blijven reageren.

Wil je anders gaan leven, zul je bepaalde dingen anders moeten gaan doen. Wil je bepaalde dingen anders gaan doen, dan zul je dat bewust moeten gaan doen. Ga je dingen anders doen dan zul je tegen je onderbewustzijn gaan aanlopen.

Bewustzijn vs onderbewustzijn, bewuste energie vs onbewuste energie.
Ga je aan de slag dan zul je je pijn gaan tegenkomen. Je pijn is alleen maar een aandachttrekker, je pijn en je rotgevoel trekken jouw aandacht en zeggen; het wordt tijd dat je aandacht gaat besteden aan mij. Daar waar de pijn in je lichaam zit en waar je je ongeluk kunt voelen, daar zit de weerstand in jouw ziel. Daar stroomt de energie niet goed door. Je voelt je ongelukkig waar jouw ontwikkeling stagneert.

Het is normaal dat wij weglopen van onze pijn en dat we weg willen van ons rotgevoel. Drank, drugs, hard werken, je agenda overvol plannen, je helemaal focussen op en verliezen in je kinderen en vele andere zaken zijn middelen die ons even af kunnen leiden en die ons kunnen verdoven van ons rotgevoel. Is het verdovende middel uitgewerkt, dan komt de pijn 2x zo hard terug. Wij doen precies wat niet de bedoeling is; wij rennen weg van datgene wat ons juist helpt om verder te komen. Een rotgevoel vraagt om aandacht en wij rennen er juist van weg.

Jij voelt je ongelukkig. Dat geeft je een rotgevoel. Dat rotgevoel wil je niet hebben, daar wil je van weg. Wat ik juist met jou doe in de audio oefeningen is jou begeleiden en naar dat rotgevoel toe gaan. Het rotgevoel, jouw ongeluk vraagt om aandacht en dat gaan we jouw ongelukkige gevoel geven. Dit is moeilijk als je dit alleen moet doen. Je onderbewustzijn zal er alles aan doen om je af te leiden en wil absoluut niet naar het rotgevoel toe. Als je je ongelukkig voelt is het moeilijk om helemaal alleen uit het dal te klimmen. Door naar mijn stem te luisteren laat je je begeleiden en zorg ik ervoor dat je erbij blijft en niet door je onderbewustzijn wordt meegenomen naar andere gedachten.

Jouw ongelukkige gevoel is niets anders dan energie, ongelukkige energie. Je verstand heeft er een heel verhaal bij verzonnen en jouw onderbewustzijn heeft er een heel leven omheen aangetrokken.

Af en toe herhaal ik dit even; Ik leg je dit alles uit zodat je je bewust wordt welke delen van jou ervoor zorgen dat jij je pijn en rotgevoel tegen bent gekomen en er in bent blijven hangen. Word jij je hiervan steeds bewuster, zul je steeds makkelijker uit je ongeluk kunnen komen.

Jij creëert jouw eigen realiteit.
Jij creëert jouw eigen realiteit. Niet schrikken van wat ik nu ga zeggen; Jij bent zelf een beetje God. En daarom creëer jij zelf jouw eigen realiteit en jouw eigen leven. De kwaliteit van jouw leven hangt dan dus af van het deel van jou wat creëert.

Als je onbewust leeft dan creëer je ook je eigen realiteit. Echter is het wel zo dat je nu jouw realiteit creëert met je verstand, met je ego, met je onderbewustzijn en met je pijnlichaam. Je pijnlichaam is een energieveld van alle emotionele pijn die jij als ziel ooit hebt ervaren. Creëer je jouw eigen leven met je pijnlichaam, zul je meer pijn (ongeluk) creëren omdat jouw ego, jouw verstand, jouw onderbewustzijn en vooral jouw pijnlichaam zich willen voeden en onderhouden met nieuwe pijn. Nieuwe pijn, nieuwe ongelukkige tijden.
Nu je onbewust leeft, creëer je onbewust je ongeluk.

Leef je bewust dan creëer je bewust wat je wilt en ben je je ook bewust van het feit dat je zelf alles kunt creëren.

Nu, in je ongelukkige periode creëer je dus zelf je leven. Dat doe je onbewust want je leeft nu onbewust en misschien geloof je ook helemaal niet dat je nu je leven zelf creëert.  Als het waar is dat je je leven zelf creëert dan betekent dit dat je de ellende, het ongeluk en het rotgevoel wat je al een tijdje hebt, allemaal zelf hebt geregeld. Jouw energie gaat bijna volledig op aan je verstand en alle  gedachten die door je hoofd spoken, aan je onderbewustzijn, aan alle emoties die actief zijn en aan je pijnlichaam.

Jouw pijnlichaam.
Je pijnlichaam is het energieveld wat deel van jou is wat bestaat uit de optelsom van alle pijn die jij in je ziel meedraagt. Des te meer jij opgaat in de massa en des te meer jij deel bent van het collectieve bewustzijn (meelopen met de rest)  des te meer ook collectieve pijn jij meedraagt. Collectieve pijn is de optelsom van oude pijn van jouw volk, jouw familie, jouw stamboom, etcetera.

Jouw pijnlichaam is de optelsom van alle pijn die jij in je ziel hebt. Alle pijn die jij in dit leven hebt ervaren en alle pijn die jij in vorige levens hebt ervaren. Eigenlijk alle pijn die jij hebt ervaren als individuele energie vanaf het moment dat jij werd afgesplitst van Het Grote Geheel.(Lees mijn basisfilosofie Het Grote Geheel om dit te snappen)

Jouw pijnlichaam bestaat uit onzuivere energie en omdat het bestaat uit onzuivere energie heeft het altijd nieuw voedsel en onderhoud nodig. Je pijnlichaam wil zichzelf graag voeden met nieuwe pijn. Word je pijnlichaam actief, dan wordt je ego actief en ook het denken. Je pijnlichaam wordt actief en gaat op zoek naar nieuw voedsel, naar nieuwe emotionele pijn…
Dit is een onbewust proces, dus dit gebeurt zonder dat jij je hier van bewust bent.

Voor jou betekent dit nieuw ongeluk. Je voelt je ongelukkig en dat vind het pijnlichaam heerlijk. Als je pijnlichaam actief is dan zal het zoeken naar nieuwe pijn en dat doet het door samen met je onderbewustzijn te zoeken naar nieuwe situaties, nieuwe omstandigheden  waarin het nieuwe pijn creëert. Jouw magneten gaan omstandigheden en mensen aantrekken die die nieuwe pijn in jou gaan triggeren.

Sommige mensen hebben boosheid als primaire, meest voorkomende emotie en creëren nieuwe situaties waarin ze boos op iemand kunnen zijn. Lekker boos zijn. Is hun pijnlichaam op zoek lukt het ze zeker om ergens boos over te worden en blijven dit totdat het pijnlichaam zich voldoende gevoed heeft met nieuwe boosheid, nieuwe pijn. Is boosheid jouw primaire emotie dan komen er ook automatisch verhaaltjes in je hoofd waar je lekker boos over kunt worden. Jij vindt het niet fijn om boos te zijn, je pijnlichaam en je ego vinden het fijn om boos te zijn en deze twee trekken jou onbewust, dus zonder dat jij dit door hebt, je boosheid in.

Mensen die verdriet als primaire emotie in zich hebben, creëren nieuwe situaties waarin ze weer verdrietig kunnen zijn. En net zoals de “bozen” lukt dit ze. Een zielige film, een slachtofferrol aannemen, waarom ik toch altijd, er is altijd wel een drama te vinden waarover ze lekker verdrietig kunnen zijn. Op zoek naar zielige dingen. In de gedachten van deze mensen ontstaan er automatisch verhaaltjes uit het niets waarover ze weer heerlijk verdrietig kunnen zijn.

Mensen die angst als primaire emotie hebben vinden nieuwe situaties die hen bang maken van binnen. Ga zo maar door.

Boosheid, verdriet, angst, zorgen, allemaal emotionele pijn.

Emotionele pijn kan verslavend zijn omdat jouw pijnlichaam actief kan worden en zich wil voeden met zijn verslaving en enige voedsel: Pijn. Pijn kan voor jou verslavend zijn omdat jouw pijnlichaam jou onderbewust naar nieuwe pijn stuurt. Ga voor jezelf maar even na wat jouw primaire emotie is. Komt er vaak boosheid naar boven, ben je vaak bang (zorgen zijn ook een soort angst) of is verdriet jouw favoriet?

Jouw pijnlichaam is dus een deel van jou wat jou graag in jouw ongelukkige gevoel vasthoudt en er alles aan doet om jou daar te houden. Dit is dus weer een onbewuste factor die ervoor zorgt dat jij nu bent waar je bent en niet weet waarom je hier belandt bent. Dit is een van de redenen dat jij niet duidelijk hebt gezien en gevoeld dat je de verkeerde kant op ging. Omdat je je niet bewust bent hoe je zo ongelukkig bent geworden, weet je ook niet wat je kunt doen om dit rotgevoel en deze periode los te laten en weer gelukkig, gezond en fris te worden. Omdat mensen over het algemeen weg willen van datgene wat pijn doet en mensen weg willen van rotgevoelens, is de kans zeer groot dat je ook nooit echt goed aandacht besteed aan datgene wat echt pijn doet. Dit betekent dat jouw pijnlichaam heerlijk ongestoord en onopgemerkt zijn gang kan gaan.
Het woord onopgemerkt is voor jou zeer belangrijk omdat het hele proces van ongelukkig worden en blijven onopgemerkt is gegaan. Natuurlijk heb je wel het rotgevoel gevoeld, maar je hebt niet opgemerkt hoe jouw onderbewustzijn, je ego, je verstand en je pijnlichaam jou langzaam richting ongelukkig gevoel hebben getrokken.

Met mijn informatie ga je wakker worden en opmerken. En je gaat steeds wakkerder blijven. Met deze theorie en met mijn oefeningen gaan we jouw pijnlichaam opmerken. Jij gaat je steeds meer bewust worden van jouw pijnlichaam, van jouw onbewuste beslissingen, van jouw beperkende gedachten en van je ego. Je gaat je steeds bewuster worden van al deze onbewuste energie en door bewuste energie in al deze onbewuste energie te brengen ga je je pijnlichaam, je verstand, je ego en je onderbewustzijn een halt toeroepen. Je gaat door je steeds bewuster te worden van hoe het werkt en door bewuster te leven de kracht weghalen uit datgene wat jou ongelukkig heeft gemaakt.

Je was geneigd weg te sturen van je pijn, weg te gaan van je ongeluk, weg te gaan van je rotgevoel en met mijn oefeningen ga ik je helpen om juist aandacht, bewuste aandacht te schenken aan het gevoel te geven wat jij in je hebt. Het rotgevoel voel je in je lichaam en het antwoord zit ook in je lichaam. Je hoeft niet meer te analyseren, je hoeft niet meer in kringetjes te denken en jezelf gek te maken. Ik help jou je bewuste aandacht en je bewuste helende energie te richten op het rotgevoel wat jij op bepaalde plekken in je lichaam kunt voelen.

Door meer informatie op mijn site te lezen kun je leren op te merken wanneer je pijnlichaam weer op zoek is naar nieuwe pijn en dus naar nieuwe situaties die jou ongelukkig kunnen maken. Opmerken is genoeg, je bewust worden dat je negatief aan het denken bent is genoeg, Opmerken dat je verstand weer met je aan de haal gaat is genoeg. Opmerken dat je weer weg wilt vluchten van je gevoel is genoeg. Merk je op, dan doe je dit met je bewuste aandacht en breng je bewuste energie in onbewuste energie. Hiermee haal je de kracht, het momentum uit de onbewuste energie en verbreek je het voeden van je pijnlichaam.
Als je echt uit je ongelukkige periode wilt komen en ga je de discipline opbrengen om jezelf te trainen in het opmerken van je gedachten en van je emoties die met je aan de haal willen gaan, dan zul je steeds bewuster gaan leven en zul je jouw echte bewuste kracht de kans geven om voor je te gaan werken.

Jij bent ongelukkig. Je bent ergens in je leven waar je niet wilt zijn. Het verschil tussen waar je leven naartoe is gegaan en waar jouw zuivere gevoel wil zijn is het ongelukkige gevoel wat je hebt. Zoals je nu leeft voel je geen verbondenheid met jezelf  of anderen. Zoals ik in mijn basisfilosofie uitleg, is de missie van iedere ziel uiteindelijk om weer de verbondenheid te voelen zoals die in Het Grote Geheel was. Je  bent in je leven niet de kant op gegaan die je met je zuivere gevoel had gewild. In plaats van echt naar je zuivere gevoel te luisteren ben je je “verhaal” achter aan gegaan. Met het verhaal bedoel ik het verhaal wat er in de loop der jaren in jouw verstand is ontstaan over wie jij bent. Jouw identiteit en alles wat daarbij hoort. Wie je bent en waar je voor staat. Vooral ook wat anderen en vooral jijzelf jezelf hebt wijsgemaakt, in je hoofd.

Toen je heel klein was, was je jezelf. Vanaf het moment dat je bent gaan nadenken en de buitenwereld jou gestimuleerd heeft om steeds meer te gaan nadenken, is jouw verhaal over jezelf in jouw verstand begonnen.

Jouw verhaal.
Ik ga je nu vertellen over het verhaal wat over jou is ontstaan gedurende jouw leven.
Het begon allemaal toen je geboren werd en een naam kreeg. Je ouders noemden jou bij je naam en al snel had jij door dat jij …… was (vul je eigen naam maar in).
Er was… (jij) en er waren anderen. Je kreeg speelgoed, kleding, vrienden en dat alles ging deel van jou uitmaken. Het was jouw speelgoed, het waren jouw vrienden, het was jouw T-shirt, etcetera. Jouw spulletjes hoorden bij jou. Aan de hand van woordjes en dingen die daarbij hoorden leerde je wat bij jou hoorde. Je leerde ook wat niet bij jou hoorde maar bij je broertje, zusje, ouders, anderen.

Je naam werd als het ware een mand waarin alles in werd gestopt wat bij jou hoorde.

Jij was een naam en in die mand werden steeds meer dingen gestopt. Er ontstond een identiteit en er ontstond een verhaal over wie jij was en wat jij deed. Je leerde ook dat je vader en moeder en de mensen om je heen verwachtingen hadden van jou. Dat ging van niet meer in je bed plassen omdat je een grote jongen was tot wat je ouders en vrienden van je verwachtten op school. Je identiteit groeide, jouw verwachtingen van het leven en de verwachtingen van jouw omgeving van jou, groeiden. Vooral jouw verwachtingen van jezelf groeiden. De mand werd voller en daarmee werd de mand zwaarder. Jouw identiteit, wie jij was werd bepaald door wat er in jouw mand zat. Er werd door jou en jouw omgeving langzaam maar zeker een idee gevormd over jou. Je identiteit werd gevormd door die ideeën. Vanaf jongs af aan was het je verstand die gestimuleerd werd om te werken en jouw hele identiteit is ook gemaakt door jouw verstand en door het verstand van degenen om je heen die de grootste invloed op jou hadden.

Naarmate je ouder werd kreeg de inhoud van jou mand, jouw identiteit steeds meer vorm en werd het verhaal over jou steeds vastomlijnder. Dit was wie jij was, dit was waar jij voor stond, je verwachtte van jezelf niets minder en anderen verwachtten minimaal hetzelfde. Je leven tot nu toe was het bewijs dat jij inderdaad was wat jij had meegemaakt.

Er is gedurende jouw leven dus een verhaal ontstaan over wie jij bent. Dat is onbewust en langzaam maar zeker gebeurd. Je verstand heeft dit verhaal gemaakt en je verstand wil dit verhaal graag vasthouden en voortzetten.
Jouw verstand heeft een idee over jou gevormd en heeft ook al een idee gevormd over wat de ideale identiteit zou zijn. Voor je verstand is zoals de realiteit nu is nooit genoeg. Je hebt jezelf immers een identiteit en een prachtig verhaal aangemeten over jezelf over wie je  bent, waar je voor staat en dat moet je wel vasthouden. Je verstand wil dat er nog meer bevestiging komt van jouw verhaal en is constant op zoek naar dingen in de buitenwereld die jouw verhaal kunnen bevestigen.

Jouw verstand is dus altijd onderweg naar de toekomst, naar het volgende wat jouw verhaal, jouw zelfgemaakte image kan bevestigen en vervolmaken. Je verstand wil altijd meer en zoekt voor die bevestiging in de buitenwereld, want daar valt veel te halen. Ik herhaal nu even de eerste drie zinnen van deze theorie;

Waarom ben je ongelukkig? Je leeft in je verstand, in de buitenwereld en in de toekomst. Hier vind je nooit geluk, alleen pijn.
Je leeft niet in je lichaam en echt geluk kun je alleen voelen in je eigen lichaam.

Je verstand jaagt constant het door jouzelf gecreëerde beeld en verhaal achterna.
Dat is onbewust gegaan, dat heb je nooit doorgehad. In de loop der jaren is je verstand steeds actiever geworden. Leef je op je verstand dan leef je voornamelijk in de toekomst en in het verleden. Leef je op je verstand dan ben je bijna alleen maar gericht op de buitenwereld en wat daar te halen valt. Dit doe je niet bewust, maar onbewust. Onbewust zoek jij constant in de buitenwereld naar bevestiging, voeding en het onderhouden van het verhaal over wie jij bent en waar je naartoe wilt. Als mijn leven zo en zo is, dan is mijn leven perfect…

Het enige echte geluk, de enige echte liefde zul je alleen maar kunnen voelen in je eigen lichaam. Jouw lichaam is de uiting van je ziel. Als je op je verstand leeft, dan leef je niet in je lichaam, dan voel je niet in je lichaam. Als je op je verstand leeft dan ben je niet jezelf, je zuivere zelf, maar dan ben je constant het verhaal wat over jezelf hebt verzonnen. En dat verhaal is nooit af. Je zult daarom nooit kunnen genieten van het moment nu omdat het nooit genoeg is.

Je hebt geleefd naar je verstand en eigenlijk kom je er steeds maar weer achter dat hoe hard je ook je verhaal achterna bent gegaan, je nooit het geluk hebt gevonden in waar je dacht dat het was. Je voelt je ongelukkig omdat je het idee over jezelf hebt nageleefd en het contact met jezelf, de verbondenheid met jezelf en met je bron volledig bent verloren. Je hebt geen contact meer met jezelf, je bent jezelf niet meer, je kunt jezelf niet meer voelen. Je voelt nu alleen de pijn en het rotgevoel van het je niet op je plek voelen in jouw leven. Omdat je de richting van je verstand op bent gegaan en hebt willen voldoen aan je verhaal ben je gaan leven op een verhaal wat gemaakt was door het verstand en dat verhaal blijkt uiteindelijk LEEG te zijn.

Het opvullen.
Aan de hand van wat je verstand je vertelde ben je je gaan proberen op te vullen met dingen uit de buitenwereld. Je voelde een leegte en die leegte deed pijn. Je verstand dacht dat die leegte opgevuld moest worden met meer. Meer van hetzelfde, met dingen die hoorden bij jouw verhaal en die jouw identiteit zouden versterken. Als je jezelf dan opvulde met iets uit die buitenwereld, dan voelde je je heel even goed omdat je verstand, je onderbewustzijn en je ego heel even dachten dat het nu goed was. Al snel was ook dat ene ding uit die buitenwereld, dat laatste, nieuwste, veelbelovende opvulmateriaal toch ook niet genoeg en al snel kwam het gevoel van die leegte weer omhoog. Je verstand heeft overal gezocht behalve in jezelf. Waarom zou je in jezelf zoeken als je daar die leegte voelde? Dan is er toch niet genoeg? Op naar het volgende veelbelovende opvulmateriaal!!

Wat je voelde was geen leegte, maar wat je voelde was het niet verbonden zijn. Niet verbonden met jezelf, niet verbonden met je gevoel, niet verbonden met je lichaam en met je bron.

Je kunt jezelf met veel verschillende dingen uit de buitenwereld proberen op te vullen. Met een partner, met  kinderen, met status, geld, een drukke baan, schoenen, dingen kopen, een iphone, gadgets, bepaald soort voedsel, films die emoties losmaken en je pijnlichaam weer voeden, noem het maar op. Ga voor jezelf maar na wat jouw opvulmateriaal is geweest voor jouw leegte. Wat dacht jij dat jou zou redden?

It all comes down to the surrender to the now. Because the whole compulsion to think is to do with not surrendering to the now. The mind is always trying to get away from the now. Why? To uphold your mind based sense of self.

De informatie die jij nodig hebt zit in jouw gevoel.
Je voelt je ongelukkig en je zou niet weten waar je moet beginnen. Jouw periode van ongelukkig zijn heeft ervoor gezorgd dat van voren niet meer weet dat je van achteren nog leeft. Je bent verdoofd, je voelt je niet thuis in het leven waar je nu bent, je weet het niet meer. De informatie die jij nodig hebt om uit jouw ongelukkige periode te komen heb jij zelf in je. Wat ik je nu zeg zul je misschien moeilijk kunnen geloven en op je ongelukkige momenten voelt dit ook absoluut niet zo.

De informatie en de energie die jij nodig hebt om uit jouw ongelukkige gevoel te komen heb jij in je alleen heb je daar nu bijna geen tot helemaal geen contact mee. Als je je ongelukkig voelt ben je jezelf niet. Als je jezelf niet bent heb je geen contact met jezelf, geen contact met jouw zuivere gevoel, geen contact met jouw bron. Je haalt er niet uit wat er in zit.

In de geleide oefening die ik met je ga doen ga ik je naar je gevoel brengen. In je lichaam zit het ongelukkige gevoel en daar zit ook de oplossing voor jou. Echt geluk kun je alleen uit jezelf halen en in je eigen lichaam voelen. Ik wens je veel succes met de geleide oefening en ik adviseer je om ook over de andere oefeningen te lezen op mijn site.

Ga je met – onder andere -mijn informatie aan de slag, dan zul je steeds bewuster worden van jezelf en hoe het werkt. Des te vaker je de oefening doet, des te makkelijker het wordt om echt met je bewuste aandacht in je lichaam te zitten en te voelen wat jij wilt. Iedere keer als je iets leest wat goed voor jou is wordt je een stukje bewuster. Je gaat het verhaal wat je over jezelf hebt gemaakt steeds meer loslaten en daarmee geef je jezelf steeds meer mogelijkheden.

Er is een kracht, Eckhart Tolle noemt het “The Greater Intelligence” die ervoor zorgt dat er gebeurt wat er gebeurt. Alles wat jou gebeurd is, is niet voor niets. Door met discipline aan jezelf te werken kun jij ervoor zorgen dat je jouw ongelukkige periode gaat gebruiken om verder te komen, dit keer in de richting van je zuivere gevoel en in de gezonde richting.

Succes met de oefening!!

[/show_if]