Het leren opmerken

Waarom is het leren opmerken voor jou zo waardevol? 
Tot nu toe wordt jij geleefd door jouw onderwerp, het bepaalt je leven en je humeur.
Leren opmerken gaat ervoor zorgen dat jij zelf gaat bepalen hoe je leeft en wat jij naar je toe gaat trekken. Jij kunt het nog veel beter krijgen dan dat je het wilt hebben.

Wat kun je leren opmerken? 
De onbewuste, automatische, zich herhalende denkpatronen, de negatieve gevoelens, je pijnlichaam, en alle andere onbewuste energie. Allemaal zaken die jou tot nu toe onopgemerkt tegenwerken.

Jouw onderwerp is beladen met onbewuste energie en bepaalt jouw humeur en jouw leven. De gedachten komen automatisch, de verhaaltjes komen vanzelf in je hoofd en het rotgevoel komt er gratis bij. Je wordt dus geleefd door automatische, onbewuste processen waar jij tot nu toe weinig of geen vat op hebt.
Een goed gevoel, volledig zelfvertrouwen en briljante oplossingen en antwoorden komen helaas allemaal niet vanzelf, maar je kunt wel leren hoe je deze naar je toe trekt.
Het leren opmerken is voor jou waardevol omdat je hiermee deze onbewuste, negatieve invloeden kunt stoppen en hiermee veel betere, positievere dingen in je leven naar je toe kunt trekken.

Negatieve gedachten, verhaaltjes in je hoofd, doemscenario’s. Wat zijn de gedachten die iedere dag in jouw hoofd terugkomen en rondspoken totdat ze je weer dat heerlijke rotgevoel geven? Welk verhaal in je hoofd neemt jou de laatste tijd mee richting emoties en dat minder fijne gevoel. Welk doemscenario komt er bij jou steeds terug in je hoofd en waar kun je je over opwinden?
Iedereen heeft er last van; Teveel denken, verhaaltjes in je hoofd en rotgevoelens die je overmannen. Het gebeurt automatisch. Het neemt je mee zonder dat je er erg in hebt en het bepaalt een groot deel van je leven en je humeur. ’s Ochtends als je wakker wordt beginnen de gedachten alweer en het denken dendert door als een vrachttrein die niet meer te stoppen is. Iedereen heeft wel een onderwerp in zijn leven wat hem of haar bezighoudt. Iets wat speelt en wat je een rotgevoel geeft.

Wat is jouw onderwerp? Wat is datgene in jouw leven wat op dit moment minder lekker loopt? Waarom ben jij op deze site terechtgekomen? Jouw onderwerp, jouw ding zorgt voor onrust in jou, Je denkt er veel over na, er komen verhaaltjes in je hoofd over hoe het wel eens zou kunnen lopen etcetera. Raar genoeg gaat dat vaak de negatieve kant op.

In jouw onderwerp zijn er veel negatieve, beperkende invloeden die automatisch hun werk doen, zonder dat jij hier nu nog iets over te zeggen hebt. Dit zijn onbewuste processen die roet in jouw eten gooien. Met mijn informatie en oefeningen help ik jou jouw negatieve invloeden, jouw onbewuste energie op te merken, je leert sneller herkennen wanneer je richting emotionele afgrond gaat.  Je gaat zien en begrijpen hoe je jezelf tot nu toe hebt tegengehouden om het veel beter te hebben in jouw ding.

Je verstand, je verhaal, het denken, je ego, je onderbewustzijn nemen je graag mee richting die emotionele afgrond.
Wat ik je zeg is dat jouw verstand, veel van jouw gedachten, jouw verhaal, en jouw emoties jouw levenskwaliteit constant ondermijnen. Herken je wat ik je nu vertel met je gevoel dan kunnen dit onderwerp en de oefeningen op mijn website jou veel brengen.

Je kunt de negatieve, beperkende invloeden van het vele nadenken en van jouw rotgevoelens een halt toeroepen door deze te leren opmerken. Bewust te leren opmerken.
Veel nadenken, piekeren, de verhaaltjes in je hoofd, de emotionele pijn die je kunt voelen zijn allemaal onbewuste energie. Door dit alles te leren opmerken op het moment dat het omhoog komt breng je jouw bewuste energie in al deze onbewuste energie en zul je je een stuk beter gaan voelen.

Leren opmerken. Bewust worden. De enorme bewuste kracht die jij in je hebt activeren en voor je laten werken, zonder dat je hierbij hoeft na te denken.

Klik hier om je te registreren.

[show_if has_one=”Member 1″]

Jouw bewuste kracht.
Jij hebt een enorme kracht in je. Deze kracht noem ik The Greater Intelligence of de kracht van Het Grote Geheel. Leef je onbewust, wordt je geleefd door onbewuste energie en maak je geen of weinig gebruik van deze onmeetbare kracht. Wordt je geleefd door onbewuste energie, leef je op de automatische (brokken)piloot en is je leven een “bumpy ride”. Dan zijn er pieken en dalen in jouw onderwerp en in je leven. Helaas zijn de dalen te diep en te lang en de pieken te kort.

Heb je contact met jezelf, ben je helemaal jezelf, dan heb je contact met deze kracht. Ben je niet jezelf, zit je met betrekking tot een bepaald onderwerp slecht in je vel, dan heb je geen contact met deze kracht en is het leven een stuk zwaarder. Datgene wat jou hoe dan ook het meeste gaat helpen met jouw onderwerp, met jouw issue, is bewustwording. Bewustwording is wakker worden, gaan zien, voelen en weten hoe het ook al weer zat. Bewust worden is opmerken. Door bewustwording zal jouw contact met The Greater Intelligence steeds sterker worden en zal jouw leven steeds moeitelozer en leuker worden.

Datgene waar jij tegen aan loopt op dit moment en wat jou een rotgevoel kan geven is ook bedoeld om jou wakker te maken. Je moet wel klaar zijn om wakker te willen worden en je moet hard genoeg willen. Alles zal uit jou moeten komen, mijn informatie (onder andere) wijst je alleen de weg. Heb je tot nu toe onbewust geleefd, dan wordt het tijd om wakker te worden en je niet meer mee te laten slepen door de automatische piloot. De minder leuke dingen die emotioneel pijn doen zijn voor jou de wekker. Des te dieper je slaapt, des te harder en vaker de wekker moet gaan voordat je wakker wordt. Des te dieper je slaapt (des te onbewuster jij leeft) des te harder de wekker (pijnlijke situaties) af moet gaan.
Wil je graag, ben je er helemaal klaar voor en is dit het juiste moment voor jou om je leven echt te veranderen, dan zul je snel wakker zijn en echt gaan leven.

Leef je onbewust, is het leven een duw-en trekpartij met pieken en dalen. Leef je bewust wordt het meeste werk voor je gedaan en kun je The Greater Intelligence voor je laten werken.
De kans is groot dat jouw verstand moeite heeft met de dingen die ik zeg. Het is dan ook niet belangrijk dat jij met je verstand alles begrijpt wat ik schrijf of in mijn oefeningen zeg. Belangrijker voor jou is of jij het begrijpt met je gevoel. Voelt het gewoon goed, is er ergens iets in jou wat heel duidelijk zegt YES, dan past mijn ding bij jouw ontwikkeling.

Hoe kun je de onmeetbare  bewuste kracht, The Greater Intelligence (TGI vanaf nu) voor je laten werken? Onder andere door te leren OPMERKEN wanneer er onbewuste energie in jou actief wordt en probeert jou onderuit te halen. Merk jij negatieve gedachten, negatieve gevoelens, negatieve verhaaltjes in je hoofd snel op, dan haal je de kracht eruit en vreten ze jouw energie niet op.

Je wordt nu nog geleefd door onbewuste energie.
Je leest mijn informatie omdat er iets in je leven is wat je wilt veranderen. Jouw onderwerp doet jou veel nadenken, piekeren, je zorgen maken, angst voelen en geeft jou regelmatig een minder fijn gevoel. Het is de normaalste zaak geworden dat wij mensen heel veel nadenken.
’s Morgens vroeg begint de vrachttrein van jouw verstand te rijden, deze dendert de hele dag door en als je mazzel hebt stopt hij ’s avonds als je in slaapt valt. Mocht je een druk leven hebben is de kans echter groot dat ook tijdens jouw slaap je verstand actief is.
Eigenlijk vinden we dit ook nog normaal.
De kans is groot dat jij in jouw onderwerp geleefd wordt door onbewuste energie.
Angst, zorgen, boosheid, negatieve gedachten, toekomstdromen, je ego, je pijnlichaam, je identiteit en je verhaal. Allemaal onbewuste energie die een grote invloed op jou hebben.
Helaas is het zo dat al deze onbewuste energie jou alleen maar ellende bezorgt.
Hieronder ga ik kort in op de verschillende voorbeelden van onbewuste energie.

Jouw verhaal.
Gedurende je leven is “het verhaal van jouw leven” gevormd. Voornamelijk in het onderwerp wat jou de laatste tijd bezighoudt drukt “jouw verhaal” een flinke stempel op jouw leven.
Neem jouw onderwerp; Jouw verleden, alles wat jou gebeurd is met betrekking tot jouw onderwerp vormt jouw “verhaal”. Dit verhaal kan je beperken als jij onbewust leeft omdat jouw onderbewustzijn geneigd is het oude bekende te herhalen of aan te vullen met meer van hetzelfde. Emotioneel gezien is dit namelijk bekend terrein en dus voor jouw onderbewustzijn en ego veilig terrein.
Blijf je onbewust leven, dan zal het bekende, oude verhaal zich blijven herhalen.

Bewust vs onbewust.
Blijf je onbewust leven, dan zul je meer van hetzelfde blijven aantrekken omdat jouw onbewuste energie dezelfde, nieuwe onbewuste energie naar je toe blijven trekken.
Onbewuste energie is onzuivere energie en zal daarom gevoed en onderhouden willen worden door energie van hetzelfde soort.
Nu word jij onbewust geleefd door de gedachten, verhaaltjes en emoties waarmee jouw onderwerp beladen is. Dit is een automatisch proces wat zich blijft herhalen totdat jij leert opmerken en zien wat het doet, wanneer het actief wordt en hoe je het kunt neutraliseren.

Op het moment dat jij opmerkt, herkent dat er een gedachte of gevoel jou onderuit wil halen, word jij je hiervan bewust, je wordt je bewust van een onbewuste energie die in jou actief wordt en daarmee breng jij jouw bewuste energie in jouw onbewuste energie. Breng jij bewuste energie in onbewuste energie laat jij “het licht” schijnen op “de duisternis” en neutraliseer jij deze negatieve onbewuste energie.

O het moment dat jij opmerkt, op het moment dat jij je bewust wordt, maak je contact met jezelf, met je bron, met The Greater Intelligence en kan de onmeetbare kracht hiervan door jou heen stromen. Je hoeft zelf dan niets meer te doen dan op te merken. Je merkt op dat er negatieve gedachte of gevoel in jou actief wordt en dat is genoeg. Je hoeft het niet van jezelf af te keuren, je hoeft niet te denken oh nu doe ik het weer, het gaat weer fout. Nee, opmerken is genoeg. Je ziet het, je herkent het en dat is genoeg.

Merk je op, dan kan The Greater Intelligence zijn werk voor jou doen.
Merk je op, dan kan The Greater Intelligence door jou heen stromen en zijn werk doen voor jou. Jij kunt het zelf never nooit niet beter regelen dan deze kracht. The Greater Intelligence is het leven wat voor jou bedoeld is, het leven wat bij jou past. Moeiteloosheid, kracht, liefde en gezondheid. Stroomt TGI of Het Grote Geheel (namen voor hetzelfde begrip) door jou heen, dan stroomt jouw levenskracht.

Ben je aan het nadenken, piekeren, je zorgen aan het maken of aan het analyseren, dan verbreek je het contact met jouw bron, met Het Grote Geheel. Je zit dan niet in je lichaam maar in je hoofd. Er is een onbewuste energie die jou graag uit je lichaam weghaalt en jou naar het denken toe trekt. Dit energieveld heet Het Pijnlichaam. Voor jou is het interessant om hier iets meer over te weten omdat dit een van de onbewuste energieën is die de bron is van jouw ellende en die je vaker kunt gaan opmerken.

Jouw pijnlichaam.
Jouw pijnlichaam is een energieveld wat bestaat uit de verzameling van alle emotionele pijn en onbewuste energie die jouw ziel in al jouw levens heeft opgepikt en ervaren.
Het pijnlichaam bestaat uit emotionele pijn. Emotionele pijn is onbewuste, onzuivere energie. Omdat het uit onzuivere energie bestaat, moet het pijnlichaam, om te kunnen overleven, regelmatig gevoed blijven worden door nieuwe, verse onzuivere energie van hetzelfde soort.

Wil jouw pijnlichaam gevoed worden, heeft het onderhoud nodig, dan trekt jouw pijnlichaam als een magneet nieuwe situaties en mensen naar jou toe die nieuwe, verse emotionele pijn in jou omhoog halen. Ja, als jouw pijnlichaam actief is, trek jij zelf als een magneet situaties en mensen naar jou toe die jou nieuwe emotionele pijn, nieuwe ellende van hetzelfde soort gaan opleveren. Deze mensen en deze situaties zijn hier niet de schuldigen. Zij doen slechts wat jij, wat jouw pijnlichaam van hen vraagt; nieuwe pijn en ellende leveren, en dat doen ze, glansrijk.

Tot nu toe kon jouw pijnlichaam zorgeloos zijn gang gaan. Wanneer is jouw pijnlichaam actief? Als je je klote voelt, als je chagrijnig bent, als je jaloers wordt, als je kwaad wordt, als iets of iemand jou boos, bang, bezorgd of verdrietig “maakt”. Dit zijn processen die je overkomen, die ineens omhoog komen, waar je tegen aan loopt. Tot nu toe kon het zijn gang gaan omdat je je niet bewust was van het feit dat je zo niet hoeft te leven, dat je hier geen genoegen mee hoeft te nemen. Dit is niet het leven, het kan beter.
Zolang jij jouw pijnlichaam ONOPGEMERKT zijn gang laat gaan, verandert er weinig tot niets in jouw leven. Dezelfde ellende, dezelfde shit, dezelfde mensen en dezelfde emotionele pijn.

Hoe kun jij jouw pijnlichaam aanpakken?
Door te leren opmerken wanneer jouw pijnlichaam actief wordt. Opmerken, herkennen is genoeg, de rest doet de zuivere kracht van The Greater Intelligence voor jou. Op het moment dat jij opmerkt, stroomt deze kracht door jou heen en doet deze zijn werk.
Hoe gaat dat in de praktijk, hoe moet je dat doen?

Het begin ben je nu aan het maken; Je wordt je bewust dat jij negatieve gedachten, dat jij negatieve verhalen die jou een rotgevoel geven niet hun gang hoeft laten gaan. Bewustwording is de eerste stap. Door hierover te lezen, lees je over jezelf, lees je wat er al die tijd met jou en in jou en om jou heen gebeurde. Je leest nu en wordt je nu bewust van het proces wat jou vaak onderuit heeft gehaald. Je herkent wat je leest. Je herkent datgene wat ik zeg in jezelf. Het licht gaat aan. Herkennen is iets buiten je zien en ervaren wat je al in je hebt en dat voel je.

De tweede stap in het aanpakken van jouw pijnlichaam is het opmerken zelf.
Vanaf nu, wanneer er een gedachte in je opkomt over jouw onderwerp, over jouw issue, gaat er een belletje rinkelen; De hotelbel op de balie van de receptie van een hotel. Ken je ze, die belletjes die op de balie van de receptie van een hotel staan, waarop je kunt drukken als er niemand is? ? Ping! Vanaf nu, als er een gedachte over jouw onderwerp omhoog komt, gaat de hotelbel af. Ping!
Iemand belt je en hij of zij zegt iets wat jou triggert, wat jou raakt. Er komt een rotgevoel in je omhoog en Ping! Opgemerkt! Je pijnlichaam wordt actief en je herkent dit. Ping, de hotelbel gaat af, je merkt de negatieve gedachte of het rotgevoel op en hiermee haal je onmiddellijk de kracht uit die gedachte of uit dat gevoel. Niet hierover gaan nadenken, want dan ga je weer nadenken. Je zult in het begin verbaasd zijn hoe vaak je nadenkt, hoe vaak er gedachten door je hoofd gaan.

Jij geeft jouw bewuste aandacht tot nu toe heel vaak aan je gedachten weg. Jouw bewuste aandacht is een van de sterkste energieën die je in je hebt en tot nu toe geef je die sterk helende, voedende en zuiverende energie steeds weg aan het denken.
Het is de bedoeling jouw bewuste aandacht vanaf nu steeds meer te geven aan je lichaam en aan het moment waarop je leeft.

Dus; Je pijnlichaam wordt actief; Iets of iemand, een situatie of een persoon raken de pijn in jou aan, halen de pijn in jou omhoog. De gedachte komt en neemt je mee richting meer sootgelijke gedachten, al snel is er een verhaal en daarbij komt het gevoel. Dit gaat vanzelf, het bleef altijd onopgemerkt, het kon altijd zijn gang gaan.

Vanaf nu, wanneer er dus een gedachte of gevoel over jouw onderwerp actief wordt, rinkelt het belletje. Zelfs al is de gedachte nog niet negatief, daar gaat het dan meestal enkele gedachten later wel naartoe.
Vanaf nu wordt het OPGEMERKT.

Er zijn er dus twee.
Ja, er zijn er dus twee. Datgene wat opmerkt (jouw bewuste energie)en datgene wat opgemerkt wordt (jouw onbewuste energie).

Als het gaat om jouw pijnlichaam:

Nummer 1: Datgene wat opgemerkt wordt: De onbewuste energie. Jouw pijnlichaam is een energieveld wat actief wordt als het gevoed wil worden. Je kunt jouw pijnlichaam dus zien als een energieveld wat apart is van jou. Jij bent niet de pijn die je voelt. Je voelt de pijn pas als het energieveld actief wordt.
Jij hebt een pijnlichaam als persoon. Dit is een energieveld.
Als familie, als stam, als groep mensen, als land kun je ook een groepspijnlichaam hebben. Bijvoorbeeld het pijnlichaam van “Het Joodse Volk” of van “De Palestijnen” of van de aanhangers van een voetbalclub of van een politieke partij of van “Volendammers” etc etc.
Dit verklaart waarom mensen individueel zo volledig anders kunnen zijn als in een groep. Dit verklaart waarom mensen in een groep veel vervelender kunnen zijn.

Des te groter de angst en het pijnlichaam in het individu, des te duidelijker dit pijnlichaam actief wordt in zijn groep omdat de groep een schijnveiligheid geeft.

Nummer 2: Datgene wat opmerkt: De bewuste energie. Jouw bewuste energie. The Greater Intelligence. Datgene wat jij echt bent. Je bent niet je pijnlichaam, je bent niet je gedachten. Dit gedeelte kan vanaf nu steeds interessanter worden voor jou.

Als het gaat om jouw gedachten en het denken:

Nummer 1: Datgene wat opgemerkt wordt: De onbewuste energie. De beperkende gedachten. Ook de gedachten over jouw onderwerp die je niet meteen kunt betitelen als negatief vormen ook al de basis voor ellende. Als je lang genoeg wacht dan worden de neutrale gedachten over het onderwerp opgevolgd door minder neutrale gedachten en al snel door beperkende gedachten. Het verhaal gaat uiteindelijk altijd richting toekomst, verleden en ellende.

Nummer 2: Datgene wat Opmerkt: De bewuste energie. Idem als zojuist. Jouw bewuste energie. De stille waarnemer, de stilte, de leegte, degene die niet meegesleurd wordt richting emotionele afgrond. Het Grote Geheel, jouw bron. Jij bent daar deel van, jij bent nog steeds deel van Het Grote Geheel, jij bent nog steeds deel van jouw bron en op het moment dat jij opmerkt heb jij even contact met je bron en ben je in het nu.

Opmerken is even in het NU zijn.
Wat gebeurd er als je een onbewuste energie opmerkt? Op het moment dat je een onbewuste energie, een gedachte, een verhaaltje of een gevoel opmerkt, dan ben je even helemaal in Het NU. Onbewuste energie heeft de neiging om je mee te nemen in gedachten naar de toekomst, wat er in jouw toekomst zou kunnen gaan gebeuren, wat je wilt voorkomen of hoe je het eigenlijk wilt hebben. De gewenste of gevreesde toekomst. Of onbewuste energie neemt je mee in gedachten naar het verleden, je denkt aan hoe het toen en toen is gegaan en nu zal het ook wel weer zo gaan (toekomst)
Ben je aan het denken over jouw beladen onderwerp, dan zit je veel in de toekomst en in het verleden. Je bent bang voor, maakt je zorgen over iets wat nog moet gaan gebeuren en je hebt verdriet of bent boos over iets wat gebeurd is.

Als je aan het nadenken, piekeren, analyseren bent, als er in je hoofd weer een verhaal speelt, als je weer wilt controleren, dwingen, duwen en trekken, als jij weer in het proces zit  wat jou iedere keer slecht laat voelen, dan wordt je voortgetrokken door onbewuste energie. Je wordt hierdoor voortgetrokken, de motor van wat je doet is emotie, gedachten, wensen, dromen. Je bent op dat moment onderweg. Je bent onderweg naar hoe je het eigenlijk wel wilt. Je bent aan het proberen weg te komen van hoe het nu is. Je wordt op zo’n moment geleefd door onbewuste energie. Je wordt geleefd door ellende. Je wordt geleefd door het verleden en door de gewenste of gevreesde toekomst.

Je lichaam kan niet in het verleden of in de toekomst zijn, je lichaam kan alleen maar in het NU zijn. Je kunt alleen met je verstand in het verleden of in de toekomst zijn. Energy flows where the mind goes, daar waar jij met je aandacht bent stroomt jouw energie naartoe.
Voor je lichaam is het helemaal niet goed als jij alleen maar in je hoofd zit, want dan stroomt de kracht van jouw bewuste aandacht helemaal weg in je hoofd en in het niets.

Merk je op, klim je met je bewuste aandacht even uit het verleden of uit de toekomst en kom je even helemaal in het nu. Bij alles wat je doet, kun je de allerbeste kwaliteit leveren als je het doet terwijl je in het NU bent. Ben je in het NU, heb je contact met The Greater Intelligence en kan de onmeetbare creatieve kracht uit The Greater Intelligence door jou heen gaan stromen. Het verschil tussen kunstenaars en de allerbeste kunstenaars is dat de allerbeste kunstenaars op het moment dat zij hun meesterwerken maken of maakten, contact hadden met The Greater Intelligence. Dat is het duidelijke doch niet uit te leggen verschil tussen meesterwerken en gewone kunst.

Het verschil tussen zeer goede sporters en de absolute top (Michael Jordan, Tiger Woods) is dat de absolute top op het moment dat ze presteren helemaal in het Nu zijn en contact hebben met TGI.

In je verstand zitten, in de toekomst zitten, in het verleden zitten is een beweging naar voren of naar achteren. In het Nu zijn, in je lichaam zitten is een beweging naar binnen.
Opmerken is jezelf bezien, bezien wat er met jou gebeurt. Aanschouwen wat er met jou gebeurt en je daarvan bewust worden.

Even samenvatten:

Hoe merk je op? Door vanaf nu bij iedere gedachte of gevoel die te maken hebben met jouw onderwerp, jouw issue, de baliebel laten rinkelen. Het kan zijn dat je zo’n gedachte meteen opmerkt, het kan zijn dat het al een verhaaltje geworden is en dat je pas na een uur of na een dag opmerkt dat je weer gepakt werd door hetzelfde proces. Het is nooit te laat maar des te sneller je opmerkt, des te minder je lijdt.

Merk je op, heb je contact met je bron en stroomt er bewuste energie van die bron naar jou toe.

Even wat voorbeelden:

  • Waarom heeft hij me nog niet gesmst? Ping!
  • Dat heb ik weer… Ping!
  • Waarom zegt hij niks over mijn… Ping!
  • Ze zullen toch wel niet… Ping!
  • Waarom moet het nou altijd… Ping!
  • Zie je wel…!! Ping!
  • Hij zal wel… Ping!

Noem jouw terugkomende gedachten maar op en zet er Ping! Achter.

Tot zover het onderdeel opmerken. Merk op en je leven zal bewuster en veel beter worden.

[/show_if]